Loading...
Πέμπτη 09 Απρ 2020
Α2 ΕΘΝΙΚΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ: Η  Ακαδημία των Σπόρ διαφωνεί  με την ΟΧΕ
Κλίκ για μεγέθυνση
Η ΟΧΕ αποφάσισε την ολοκλήρωση των εθνικών πρωταθλημάτων όταν ξεπεραστεί όλη αυτή η ιστορία με τον Covid-19, όμως η Ακαδημία των Σπορ έχει τις ενστάσεις της. Μάλιστα, οι «πράσινοι» έστειλαν και σχετική επιστολή στην Ομοσπονδία, με την οποία εκφράζουν τις επιφυλάξεις τους. Αναλυτικά το σχετικό δελτίο Τύπου:
«Σχετικά με την ανακοίνωση της ΟΧΕ (7/4/2020) και την πρόθεση της Ομοσπονδίας να ολοκληρωθούν οι διοργανώσεις της σεζόν 2019-2020, το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Χειροσφαιρίσεως Ελλάδος συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη για να συζητηθεί η κατάσταση που επικρατεί στο ελληνικό χάντμπολ λόγω της πανδημίας του κορωνοϊου που μοιραία έχει προκαλέσει την επ΄ αόριστον αναβολή των διοργανώσεων, η ομάδα της Πάτρας Ακαδημία των Σπορ που αγωνίζεται στην Α2 Εθνική κατηγορία Ανδρών καταθέτει τις προτάσεις της και έχει τις ενστάσεις της. Αναλυτικά: «Το χτες και το σήμερα χάθηκαν, πέρασαν, πρέπει να δούμε το αύριο που θα έρθει. Επειδή η εποχή «μετά κορωνοιού» θα αφήσει μεγάλες πληγές τόσο στον Ελληνικό αθλητισμό, όσο και στο άθλημά μας, η «επόμενη ημέρα» θα είναι εντελώς διαφορετική, σε ό,τι αφορά την οικονομική κατάσταση γενικότερα του αθλητισμού. Κυρίως για τις επαρχιακές ομάδες που έχουν πολλαπλάσια έξοδα σε σχέση με εκείνα των ομάδων των δύο μεγάλων αστικών κέντρων (Αθήνα-Θεσσαλονίκη ), αφού θα αδυνατούν να βρουν χορηγούς, οικονομικές ενισχύσεις, κλπ, κάτι που θα υποχρεώσει αρκετές επαρχιακές ομάδες να αναστείλουν την λειτουργία τους».
Συνεχίζοντας την τοποθέτηση της η Πατρινή ομάδα, που σημειωτέον έχει αναστείλει τις αγωνιστικές υποχρεώσεις από τις 25 Φεβρουαρίου διότι «μπήκαν» νωρίτερα τα μέτρα στην Πάτρα, τονίζει τα εξής: «Προέχει η υγεία όλων μας και ιδιαίτερα των αθλητών μας. Θα κληθούν οι αθλητές μετά από 3 και ίσως 4 μήνες παύσης να παίξουν από 2 έως 4 αγωνιστικές με κίνδυνο να τραυματιστούν πολύ σοβαρά. Θα οδηγηθούμε σε αγώνες παρωδία, αφού οι μηδενισμοί των ομάδων που δεν θα προσέρχονται σε εκτός έδρας αγώνες (με μετακίνηση χιλιομέτρων εννοούμε) θα είναι πολύ περισσότεροι από τους αγώνες που θα διεξαχθούν και πλέον θα πληγεί η αξιοπιστία όλων των πρωταθλημάτων και θα στοιχίσει και στο άθλημα.
Η ΟΧΕ θα πρέπει να λάβει υπόψη της σοβαρά το γεγονός των μηδενισμών, αφού στο οικονομικό οι επαρχιακές ομάδες θα έχουν μειονέκτημα. Εκτός εάν η ΟΧΕ, μας εξασφαλίσει ότι για κάθε έναν μηδενισμό που θα κάνει φιλοξενούμενη ομάδα στην έδρα της επαρχιακής ομάδος, τότε η συγκεκριμένη επαρχιακή ομάδα θα έχει να κάνει συν έναν μηδενισμό παραπάνω των δύο που ορίζει ο κανονισμός.
Οι περισσότερες ομάδες αποτελούνται από φοιτητές και μαθητές Λυκείων που την περίοδο Ιούνιο και Ιούλιο, που προφανώς θα συνεχιστούν οι αγώνες, θα έχουν Εξεταστική στα Πανεπιστήμια και οι μαθητές Πανελλήνιες εξετάσεις. Με ποιους αθλητές θα παίξουν;
Μήπως τελικά τα όποια χρήματα έχει στο ταμείο της κάθε ομάδα θα πρέπει να τα κρατήσει για να μπορέσει να κάνει το restart από τον Σεπτέμβριο στα νέα δεδομένα;
Η πρότασή μας είναι διπλή:
Α) Τα πρωταθλήματα ή θα πρέπει να σταματήσουν και να μην υποβιβασθεί ούτε να ανέβει κάποια ομάδα κατηγορία και να μην υπάρξει πρωταθλητής και κυπελλούχος και η ΟΧΕ να αποφασίσει από κοινού με τις ενδιαφερόμενες ομάδες ποιες και σε ποια Ευρωπαϊκά κύπελλα θα συμμετέχουν την επόμενη χρονιά.
Β) Ή να δηλώσουν παραίτηση από τους εναπομείναντας αγώνες όλες οι ομάδες των εθνικών κατηγοριών, να μην γίνει κανένας υποβιβασμός (για να μην αδικηθεί κάποιος σύλλογος) και να γίνουν μόνον οι αγώνες πλέι-οφ (σύμφωνα με την τωρινή βαθμολογία της διακοπής) για ανάδειξη πρωταθλητών Α1, Α2 και μπαράζ ανόδου Β΄ εθνικής κατηγορίας. Οι αγώνες της ερχόμενης περιόδου 2020-21 να γίνουν με μία ή δύο ομάδες παραπάνω, αλλά θα υποβιβάζονται στο τέλος της σεζόν περισσότερες ομάδες, ώστε να ξανά έρθουν οι κατηγορίες στον αριθμό των αγωνιζομένων ομάδων».
Και καταλήγει η Ακαδημία των Σπορ: «Τέλος, καλό θα ήταν η ΟΧΕ να ζητήσει και εγγράφως τις θέσεις όλων των συλλόγων που συμμετέχουν στα εθνικά πρωταθλήματα, ώστε να επεξεργαστεί και να αναλύσει όλα τα δεδομένα». 
© Copyright 2020 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport