Επίσκεψη στο Γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Αχαΐας κυρίου Γρηγόρη Αλεξόπουλου πραγματοποίησε την Τρίτη 11/12/2018 κλιμάκιο της Ομοσπονδίας χειροσφαίρισης με επικεφαλής τον Γενικό Γραμματέα της Ομοσπονδίας και αναπληρωματικό μέλος της Δ.Ο.Ε. κ. Κωνσταντίνο Σταματιάδη. Στη συνάντηση παραβρέθηκαν επίσης ο συντονιστής Ε.Α.Π./Ο.Χ.Ε. κ.Παναγιώτης Ιατρούδης, ο υπεύθυνος επικοινωνίας Ο.Χ.Ε. κ.Κωνσταντίνος Χατζηδημητρίου, ο Ομοσπονδιακός Προπονητής Ανάπτυξης Πελοποννήσου κ. Γιάννης Παπαγιαννόπουλος, οι εκπρόσωποι του Δ.Σ. του Π.Ε.Α.Κ. κ. Νίκος Κανελλάκης, Πρόεδρος και κ. Απόστολος Σταθόπουλος, Έφορος, καθώς και ο πρόεδρος του συλλόγου «Ακαδημία των Σπορ» κ. Αλέξης Παπαγιαννόπουλος.

Στη συνάντηση τέθηκαν θέματα που αφορούν τις διοργανώσεις πανελληνίου και πανευρωπαϊκού επιπέδου του αθλήματος της χειροσφαίρισης και σχετίζονται με την ευρύτερη περιοχή της Πάτρας και της Δυτικής Ελλάδας.  Πιο συγκεκριμένα συζητήθηκαν τα θέματα της αρωγής της Π.Δ.Ε. στις διοργανώσεις της Ομοσπονδίας, η συνδιοργάνωση αθλητικών γεγονότων της Π.Δ.Ε. με τον αθλητικό σύλλογο «Ακαδημία των Σπορ», η συνδρομή στη διοργάνωση του τελικού κυπέλου γυναικών 2019 και του test event για την προετοιμασία της παγκόσμιας πρωταθλήτριας 2018 beach handball Εθνικής Ελλάδος γυναικών για τη συμμετοχή της στους Παράκτιους Μεσογειακούς Αγώνες που θα πραγματοποιηθούν στην πόλη μας.

Ο κ. Αλεξόπουλος τόνισε ότι πρέπει πάντα να είμαστε αρωγοί σε τέτοιου είδους προσπάθειες κάνοντας αναφορά στις θετικές προεκτάσεις που έχουν οι διοργανώσεις τέτοιου βεληνεκούς για την περιοχή μας, αφενός στο επίπεδο της λειτουργίας τους ως μοχλός ανάπτυξης και πόλος έλξης του αθλητικού τουρισμού και αφετέρου στο επίπεδο της δημιουργίας θετικών προτύπων για τη νεολαία μας και  έμμεσης παρότρυνσής της για ενασχόληση με τον αθλητισμό. Επίσης ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας εκθείασε τις κατακτήσεις της ομάδας χειροσφαίρισης, η οποία στον ιστορικό αθλητικό χάρτη της χώρας, στα ομαδικά αθλήματα στην πόλη των Πατρών καταλαμβάνει την πρώτη θέση, με έξι πρωταθλήματα Ελλάδος και τέσσερα κύπελλα Ελλάδος γυναικών.