Loading...
Πέμπτη 05 Μάι 2022
Λάμψη και συγκίνηση στην Ετήσια Εκδήλωση Τιμητικών Βραβεύσεων της ΕΟΕ
Κλίκ για μεγέθυνσηΜετά από δύο χρόνια λόγω της πανδημίας η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή πραγματοποίησε και πάλι την Ετήσια Εκδήλωση Τιμητικών Βραβεύσεων σε μια τελετή γεμάτη λάμψη και συγκίνηση η οποία θύμισε σε όλους ότι, σε δύσκολους καιρούς, ο Αθλητισμός ενώνει και θριαμβεύει.

Η γιορτή πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο της ΕΟΕ, παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου, του Υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη, του Περιφερειάρχη Αττικής Γιώργου Πατούλη, του Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasunori Nakayama, του Πρέσβη της Κίνας στην Ελλάδα Xiao Junzheng, του ΓΓΑ Γιώργου Μαυρωτά, της CEO της ΝΟVA Κική Σιλβεστριάδου και πολλών προσωπικοτήτων του αθλητικού, πολιτικού και καλλιτεχνικού χώρου.

Στην εκδήλωση η οποία μεταδόθηκε ζωντανά από τη NOVA τιμήθηκαν οι αθλητές μαζί με τους προπονητές τους, για τα μετάλλια που κέρδισαν στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο, αλλά και όλοι οι αθλητές που διακρίθηκαν σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κατά την διάρκεια του 2021.

Με χαρά και βαθιά συγκίνηση ο Πρόεδρος της ΕΟΕ και μέλος της ΔΟΕ ως οικοδεσπότης της εκδήλωσης ξεκίνησε την ομιλία του λέγοντας : «Είναι μεγάλη η χαρά και η συγκίνηση μου, που, μετά από δύο χρόνια υποδεχόμαστε και πάλι εδώ, στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή τους κορυφαίους αθλητές μας αλλά και λαμπρές προσωπικότητες από τον αθλητικό, πολιτικό και κοινωνικό χώρο. Η πανδημία μας εμπόδισε να διοργανώσουμε την ετήσια τελετή βράβευσης το 2021 και αυτή του 2022 πραγματοποιείται σχετικά αργά μέσα στη χρονιά, αλλά θέλω να πιστεύω ότι αυτή η δυσάρεστη κατάσταση, πλέον ανήκει στο παρελθόν και μπορούμε με αισιοδοξία να περιμένουμε καλύτερες ημέρες.»

Στη συνέχεια ο κ. Καπράλος αναφέρθηκε στα προβλήματα που υπάρχουν στον ελληνικό Αθλητισμό επικεντρώνοντας στην έλλειψη αθλητικών εγκαταστάσεων: «Θέλω να σταθώ ιδιαίτερα στο μεγαλύτερο πρόβλημα που αυτήν τη στιγμή αντιμετωπίζει ο ελληνικός αθλητισμός και δεν είναι άλλο από την έλλειψη εγκαταστάσεων και τη συντήρησή τους. Πολλές εγκαταστάσεις και κυρίως κολυμβητήρια είναι κλειστά ή σε άθλια κατάσταση.

Ελπίζουμε να ανακαινισθούν γρήγορα και να λειτουργήσουν και πάλι προσφέροντας στέγη στα νέα παιδιά και στον ερασιτεχνικό αθλητισμό.

Από την άλλη αισθανόμαστε την πίεση από εταιρείες επαγγελματικών αθλημάτων που ζητούν τις λίγες εγκαταστάσεις που έχουν γίνει με τα χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου για τον αθλητισμό.

Oπως έχουμε δηλώσει, η Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή είναι σύμφωνη με την αξιοποίηση και εκμετάλλευση των αθλητικών εγκαταστάσεων από ομάδες ή ιδιώτες, όπως το Ολυμπιακό Στάδιο της Αθήνας και το Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, προκειμένου να συντηρούνται καλύτερα, να παραμένουν λειτουργικές και να μην επιβαρύνουν οικονομικά το κράτος.

Συμφωνούμε λοιπόν να βρουν σπίτι στο κλειστό του ΟΑΚΑ και το ΣΕΦ το μπάσκετ του ΠΑΟ και του Ολυμπιακού παίρνοντας τις κυρίως αρένες για τους αγώνες τους.

Ωστόσο δεν πρέπει να χαθούν τα προπονητήρια για τα αθλήματα που σήμερα έχουν στέγη σε αυτά. Όπως και οι χώροι στάθμευσης, που επιτρέπουν τη σωστή λειτουργία και τη διεξαγωγή αγώνων πολλών αθλημάτων στο ΟΑΚΑ.

Θα πρέπει να γίνει κατανοητό ότι αν χαθούν τα προπονητήρια, κινδυνεύει να καταστραφεί μεγάλο μέρος του ερασιτεχνικού αθλητισμού της χώρας. Και εμείς, δεν μπορούμε να συναινέσουμε σε οποιαδήποτε προσπάθεια ξεσπιτώματος του ερασιτεχνικού αθλητισμού.»

Για τις επιτυχίες τους στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο που πρόσφεραν υπερηφάνεια και συγκίνηση σε όλους τους Έλληνες, βραβεύτηκαν οι αθλητές Μίλτος Τεντόγλου και Στέφανος Ντούσκος για το Χρυσό Μετάλλιο, η Εθνική Ομάδα υδατοσφαίρισης ανδρών για το ασημένιο μετάλλιο και ο Λευτέρης Πετρούνιας για το χάλκινο μετάλλιο. Τον Στέφανο Ντούσκο βράβευσε η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου.

Για τις διακρίσεις τους σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα βραβευτήκαν επίσης οι αθλητές της Ιστιοπλοΐας Βύρων Κοκκαλάνης για το χάλκινο μετάλλιό στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο Cadiz της Ισπανίας και η Βασιλεία Καραχάλιου για το χάλκινο μετάλλιό στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που πραγματοποιήθηκε στη Βάρνα της Βουλγαρίας.

Για το ασημένιο και χάλκινο μετάλλιό τους στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ταε Κβον Ντο βραβεύτηκαν αντίστοιχα οι Διονύσης Ραψομανίκης και Κωνσταντίνος Χαμαλίδης ενώ η Μαρία Πρεβολαράκη τιμήθηκε για το ασημένιο μετάλλιο της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Πάλης. Επίσης βραβείο πήρε η Εθνική Ομάδα Καράτε για τις επιτυχίες της στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Ανδρών / Γυναικών στο Πόρετς της Κροατίας και η καταπληκτική Άννα Ντουντουνάκη για το χρυσό μετάλλιο που κέρδισε στα 100μ πεταλούδα στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Κολύμβησης.

Eπίσης ο Πρόεδρος της ΕΟΕ Σπύρος Καπράλος βράβευσε τον Πρέσβη της Ιαπωνίας στην Ελλάδα Yasunori Nakayama, για την επιτυχημένη διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων από το Τόκιο.

Εκτός από τους αθλητές και τους προπονητές τους τιμήθηκαν επίσης με το βραβείο «Δημήτρης Βικέλας» της ΕΟΕ, ο Αλέξης Κωστάλας για την πολύχρονη προσφορά στο Ολυμπιακό κίνημα και τη συνεχή εθελοντική συμμετοχή του στις εκδηλώσεις της ΕΟΕ και ο Γεώργιος Δαυίδ για την πρωτοβουλία της θεσμοθέτησης των υποτροφιών Ολυμπιακής Προετοιμασίας του Ιδρύματος Λεβέντης για τους αθλητές της Ελλάδας και της Κύπρου.

Κατά την διάρκεια της βραδείας τιμήθηκαν επίσης άνθρωποι του Τύπου και της Επικοινωνίας που με τη δουλειά τους και τις πράξεις τους , προάγουν τον αθλητισμό και τον Ολυμπισμό, όπως ο Γιάννης Μαμουζέλος για τη έκδοση "Η Ολυμπιακή βίβλος του Ελληνικού Στίβου", οι Γεώργιος, Διονύσιος και Αλέξης Λιβέρης για την έκδοση «Εγκυκλοπαιδικό Λεξικό των Ολυμπιακών Αγώνων», η Κατερίνα Αναστασοπούλου για το ντοκιμαντέρ που δημιούργησε με τίτλο «ΑΓΩΝΕΣ» και ο δημοσιογράφος Γιάννης Γιαγκίνης για την ανιδιοτελή προσφορά του στα Ολυμπιακά δρώμενα που εκδηλώνεται με την συνεχή παρουσία του στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Για την μακρόχρονη προσφορά τους στον Ελληνικό Αθλητισμό, την πολυετή προσφορά τους στην ΕΟΕ και ιδιαίτερα για το έργο τους στις Ελληνικές Ομοσπονδίες Κολύμβησης, Καλαθοσφαίρισης και Άρσης Βαρών βραβευτήκαν αντίστοιχα οι κύριοι Δημήτρης Διαθεσόπουλος, Γιώργος Βασιλακόπουλος και Γιάννης Σγουρός.

Ο αειθαλής Μαραθωνοδρόμος, Στέλιος Πρασσάς τιμήθηκε για τη συγκλονιστική του παρουσία στον κλασσικό Μαραθώνιο της Αθήνας.

Τέλος τιμήθηκαν και οι συντελεστές των Τελετών της Ολυμπιακής Φλόγας, η Χορογράφος Άρτεμις Ιγνατίου, η Πρωθιέρεια Ξανθή Γεωργίου, ο συνθέτης Γιάννης Ψειμάδας και όλη η ομάδα των ιερειών και κούρων για τη συμμετοχή και την εξαιρετική παρουσία τους στις Τελετές Αφής και Παράδοσης της Ολυμπιακής Φλόγας ενώ τιμητική πλακέτα παρέλαβε ο Πρέσβης της Ιαπωνίας για την εξαιρετική και άκρως επιτυχημένη προσπάθεια της χώρας του να διοργανώσει μοναδικούς αγώνες παρά τις δύσκολες συνθήκες της πανδημίας.

 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport