Loading...
Κυριακή 15 Μάι 2022
Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα τζούντο βετεράνων (2-5/6) στα «Δύο Αοράκια», με την στήριξη της Περιφέρειας Κρήτης
Κλίκ για μεγέθυνση
ετά από δύο χρόνια αναβολών λόγω της υγειονομικής κρίσης, έφτασε (επιτέλους) η ώρα διεξαγωγής του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος τζούντο βετεράνων. Το λάβαρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Τζούντο (EJU), με αφορμή την κορυφαία διοργάνωση της συγκεκριμένης ηλικιακής κατηγορίας, βρίσκεται στη διάθεση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ) από το... 2019 (όταν ολοκληρώθηκε η αντίστοιχη διοργάνωση στα Γκραν Κανάρια), ωστόσο ο κορονοϊός αποτέλεσε ανασταλτικό παράγοντα στην πραγματοποίησή του. Όλα αυτά μέχρι και πριν από λίγο καιρό... Πλέον, όλο το ελληνικό τζούντο ετοιμάζεται για μια μεγάλη γιορτή, στην μεγαλύτερη πόλη της Κρήτης, το Ηράκλειο και ένα από τα ωραιότερα κλειστά γυμναστήρια που διαθέτει η χώρα μας, αυτό στα δύο Αοράκια.

Με συνδιοργανώτρια την Περιφέρεια Κρήτης, η ΕΟΤ και η Ελλάδα, το διάστημα 2-5 Ιουνίου 2022, ετοιμάζεται να υποδεχθεί περισσότερους από 300 αθλητές και αθλήτριες που κατά το παρελθόν είχαν λάμψει με την αγωνιστική τους παρουσία στα τατάμι όχι μόνο τα ευρωπαϊκά, αλλά και τα παγκόσμια. Ήδη, στη λίστα των συμμετεχόντων, βρίσκονται αθλητές και αθλήτριες από 22 χώρες της Ευρώπης, συμπεριλαμβανομένης και της Ουκρανίας, η αποστολή της οποίας θα αφιχθεί στην Ελλάδα με έξοδα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο, σε συνεννόηση και με το Υφυπουργείο Αθλητισμού.

Αζερμπαϊτζάν, Ισπανία, Γερμανία και Βέλγιο, σύμφωνα και με τις έως τώρα συμμετοχές, θα αφιχθούν στο Ηράκλειο με πολυάριθμες αποστολές, ενώ στη διοργάνωση, εκτός από την Ελλάδα και την Ουκρανία, θα λάβουν μέρος και οι Αρμενία, Αυστρία, Τσεχία, Νήσοι Φερόες, Φινλανδία, Μεγάλη Βρετανία, Ιρλανδία, Ισραήλ, Κόσοβο, Πολωνία, Πορτογαλία, Μολδαβία, Άγιος Μαρίνος, Σερβία, Σουηδία και Ελβετία.

Για την Ελλάδα, η φιλοξενία μια τόσο μεγάλης διοργάνωσης, ειδικά αυτής της ηλικιακής κατηγορίας, παρουσιάζει διττό ενδιαφέρον, καθώς αφενός προβάλλεται η ανάδειξη των δυνατοτήτων που έχει η Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο αλλά και η χώρα μας για την ανάληψη αγώνων υψηλού επιπέδου και αφετέρου δίδεται η δυνατότητα περαιτέρω προβολής περιοχών υψηλού τουριστικού ενδιαφέροντος, όπως στη συγκεκριμένη περίπτωση, είναι η Κρήτη και η πόλη του Ηρακλείου! Για τους περισσότερους από τους συμμετέχοντες, η διάκριση στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα βετεράνων, δεν αποτελεί προτεραιότητα. Το ζητούμενο από τέτοιες αθλητικές γιορτές είναι η χαρά της συμμετοχής σε συνδυασμό με όμορφες εικόνες αλλά και (καλοκαιρινές) διακοπές! Και το πανέμορφο Ηράκλειο, είναι ιδανικός προορισμός για όλους.

«Ο αθλητικός τουρισμός, εδώ και πολλά χρόνια, κερδίζει συνεχώς έδαφος και ως Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο, ήταν υποχρέωσή μας, να βοηθήσουμε προς αυτήν την κατεύθυνση. Το Ηράκλειο αποτελεί ιδανικό προορισμό για όλους όσοι θέλουν να απολαύσουν την Κρητική παράδοση και φιλοξενία αλλά και αγώνες, σε μια διοργάνωση ιδιαίτερη, δεδομένου ότι μιλάμε για αθλητές και αθλήτριες που επιστρέφουν στα τατάμι μετά από καιρό. Ευχαριστούμε το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Περιφέρεια Κρήτης, που στέκονται δίπλα στην ΕΟΤ, σε μια τόσο σημαντική αθλητική στιγμή», δήλωσε ο πρόεδρος της ΕΟΤ, Δημήτρης Μιχαηλίδης.

Ο εντεταλμένος Σύμβουλος Αθλητισμού της Περιφέρειας Κρήτης Γιώργος Πιτσούλης ανέφερε: « η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να στηρίζει ενεργά τις μεγάλες αθλητικές διοργανώσεις, οι οποίες καθιστούν την Κρήτη, σημείο αναφοράς για τον αθλητισμό. Αποτελεί ιδιαίτερη χαρά που φιλοξενούμε μία τόσο σημαντική διοργάνωση, καθώς το τζούντο θεωρείται το δεύτερο δημοφιλέστερο άθλημα στον κόσμο ως προς τον αριθμό εξασκούμενων και καλούμε όλους τους συμπολίτες μας να στηρίξουν με την παρουσία τους τις προσπάθειες των αθλητών».

Οι αγώνες θα γίνουν στο κλειστό γυμναστήριο Δύο Αοράκια, από την Πέμπτη 2 έως και την Κυριακή 5 Ιουνίου. Τις τρεις πρώτες ημέρες θα γίνουν τα ατομικά, ενώ την τελευταία το ομαδικό. Οι αγώνες, καθ` όλη τη διάρκεια του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, θα εκκινούν στις 09:30 και οι τελικοί στις 16:00 εκτός της Κυριακής που θα πραγματοποιηθούν στις 14:30. Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport