Loading...
Κυριακή 19 Νοέ 2017
«Βράζει» για τη διαιτησία το Πάτραι
Κλίκ για μεγέθυνση

Ανακοίνωση για την διαιτησία του ματς με τον Αετό Ρίου εξέδωσε η διοίκηση του ΑΠΣ Πάτραι.

 

Πιο αναλυτικά:

 

"Στα τρία χρόνια που έχουμε την τιμή να διοικούμε την ιστορική ομάδα του Πάτραι, οι φορές που έχουμε ασχοληθεί με τη διαιτησία είναι απειροελάχιστες.

 

Σεβόμενοι την προσπάθεια που γίνεται από όλους όσοι εμπλέκονται με το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο(παράγοντες, διοίκηση τη ς ΕΠΣΑ, ποδοσφαιριστές κ.α) κατανοούμε σε μεγάλο βαθμό τα όποια λάθη γίνονται και επιλέγουμε ακόμη και σε περιπτώσεις που η ομάδα μας αδικείται να μην δίνουμε έκταση, πιστεύοντας πως είναι ανθρώπινα.

 

Με δεδομένη την επιθυμία της επιτροπής διαιτησίας να ανανεώσει του πίνακες, τοποθετώντας νέους διαιτητές τονίζουμε πως οφείλει να προστατεύει τους συλλόγους, καθώς το φετινό ο πρωτάθλημα της Β΄κατηγορίας είναι ανταγωνιστικό , με τρεις ομάδες απευθείας από κάθε όμιλο να προβιβάζονται. Οφείλει να αξιολογεί τη σπουδαιότητα των αγώνων, ορίζοντας έμπειρους και όχι επικίνδυνους διαιτητές τουλάχιστον στα ντέρμπι.

 

Ένας εξ’ αυτών, ο κύριος Οικονόμου, διαμόρφωσε με τις αποφάσεις του το αποτέλεσμα του αγώνα Αετός Ρίου-Πάτραι.

 

Τα γεγονότα έχουν ως εξής των οποίων μάρτυρες έγιναν όσοι βρέθηκαν στο γήπεδο του Ρίου, αλλά και ο παρατηρητής διαιτησίας, έχουν ως εξής:

 

45ο λεπτό, με την ομάδα μας να προηγείται 0-1, ο διαιτητής υποδεικνύει φάουλ στο ύψος της μεγάλης περιοχής του Αετού και στη συνέχεια (υποθέτουμε, χωρίς να είμαστε σίγουροι) με συμβουλευόμενος τον δεύτερο βοηθό κύριο……. ακυρώνει την απόφασή του, δίνοντας τη μπάλα στον Αετό Πατρών. Ο ποδοσφαιριστής μας Κουργιαλής, τιμωρείται με δεύτερη κίτρινη κάρτα, άκουσον άκουσον, για καθυστέρηση, καθώς όπως ισχυρίστηκε ο εκκολαπτόμενος κύριος Οικονόμου παρεμπόδισε τον τερματοφύλακα της αντιπάλου ομάδας.

 

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου και συγκεκριμένα στο 50’ ο ποδοσφαιριστής μας Ρουγκάλας Ανδρέας, αποβάλλεται με ανύπαρκτη δεύτερη κίτρινη για μαρκάρισμα στο χώρο του κέντρου. Η συγκεκριμένη αδιανόητη απόφαση άφησε το Πάτραι με εννέα παίκτες και δυσκολεύοντας ακόμη περισσότερο την προσπάθεια της ομάδας μας, καθώς είχε προηγηθεί η «εφεύρεση» της αποβολής Κουργιαλή.

 

Όσον αφορά τους βοηθούς, οποιοδήποτε σχόλιο για την παρουσία τους είναι περιττό.

 

Παράλληλα στο 75’ της συνάντησης αποβλήθηκε ο προπονητής μας κύριος Άρης Πλέγας, επειδή έδωσε οδηγία σε έντονο ύψος σε παίκτη της ομάδας μας και ο διαιτητής θεώρησε πως απευθύνθηκε σε αυτόν, ολοκληρώνοντας το θεάρεστο έργο του.

 

Η διοίκηση θέλει να συγχαρεί τους ποδοσφαιριστές μας για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλλαν αγωνιζόμενοι για 40 λεπτά με δύο παίκτες λιγότερους. Απέδειξαν ότι δικαιούνται να φοράνε τη βαριά φανέλα του Πάτραι, αφήνοντας την άκρη προβλήματα μείζονος σημασίας , μπροστά στα οποία όλοι είμαστε αναλώσιμοι και υπόσχεται πως θα συνεχίσει την προσπάθεια να επαναφέρει την ομάδα εκεί που ανήκει.

 

Όπως έχουμε αποδείξει περίτρανα σεβόμαστε τους πάντες και απαιτούμε τον ίδιο σεβασμό από όλους.

 

Ο ΑΠΣ Πάτραι θέλει κάθε του αγωνιστική παρουσία, να είναι δύο ευχάριστες ώρες για το φίλαθλο κοινό και όχι ένα δίωρο γεμάτο εκνευρισμό και ύποπτες σκέψεις".

 
© Copyright 2020 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport