Loading...
Παρασκευή 10 Αύγ 2018
Προσέφυγε στη FIBA ο Άκερ-Μεγάλοι μπελάδες για τον Απόλλωνα-Τι δήλωσε αποκλειστικά στη "Γ" ο μάνατζέρ του
Κλίκ για μεγέθυνση

Της ΡΟΥΛΑΣ Θ. ΣΤΙΓΚΑ

Ένα σημαντικό πλήγμα έχει να διαχειριστεί από χθες η ομάδα του Απόλλωνα Πατρών, καθώς ο Αμερικανός Άλεξ Άκερ κατάθεσε προσφυγή στη Fiba για τις οφειλές που υπάρχουν και πλέον η πατρινή ομάδα πρέπει να βρει λύση για να μην έχει πρόβλημα. 

Άλλωστε ο Αμερικανός εκτός από τις οφειλές που υπάρχουν από την περσινή σεζόν ζητά και τα χρήματα που έχουν συμφωνηθεί για τη σεζόν 2018-19, καθώς είχε υπογράψει κλειστό διετές συμβόλαιο. 

Χθες η «Γ» μίλησε με τον μάνατζερ του Άκερ, Γιώργο Ζαμπέλη, ο οποίος αναφέρθηκε στο τι συνέβη και ο Αμερικανός έκανε καταγγελία στη Fiba… 

«Γ»: Ο Άλεξ Άκερ μπορεί να δεσμεύεται με διετές συμβόλαιο με τον Απόλλωνα, ωστόσο δεν θα παραμείνει . Ποιοι είναι οι λόγοι που σε οδήγησαν, σαν μάνατζερ του παίκτη, να διεκδικήσεις την ελευθερία του; 

Γ.Ζ: «Θέλω και εκ μέρους του Άλεξ να ευχαριστήσω θερμά όλους εκείνους που συμμετείχαν ώστε η οικογένεια του Άλεξ να νιώσει άνετα και φιλόξενα σε μια όμορφη πόλη όπως είναι η Πάτρα και σε ένα ιστορικό σωματείο, όπως είναι ο Απόλλωνας . Από την μεριά του ο Άλεξ πιστεύω ότι έδωσε τα μέγιστα όχι μόνο σε αγωνιστικό και επικοινωνιακό επίπεδο αλλά και σαν άνθρωπος και έχω γνώση ότι εκτιμήθηκε από όλους τους συμπαίκτες του κατά την διάρκεια της παραμονής του στην Πάτρα. 

Έχοντας υπόψιν την ελληνική οικονομική κατάσταση, προσπάθησα με νύχια και με δόντια να δώσω να καταλάβει στον Άλεξ ότι θα πρέπει να κάνει υπομονή για τα δεδουλευμένα του, που είχαν σημαντική και μεγάλη καθυστέρηση, γεγονός που κατάφερα γιατί ήταν πάντα αφοσιωμένος στον στόχο του, ελαστικός και προσιτός προς όλους χωρίς ποτέ να δημιουργήσει θέμα, όταν γνωρίζουμε πως λειτουργούν οι Αμερικανοί σε παρόμοια θέματα. Αναγκαστικά πλέον, έπειτα από συνεχόμενες προσπάθειες επικοινωνίας με τον σύλλογο χωρίς κανένα αποτέλεσμα, οδηγηθήκαμε να διεκδικήσουμε τα δεδουλευμένα μας στα ανώτατα δικαστήρια της Fiba, που από δω και στο έξης θα εποπτεύει την κατάσταση». 

«Γ»: Ποια είναι η ενημέρωση ή η επαφή που έχεις με τους διοικούντες του Απόλλωνα; 

Γ.Ζ: «Η αλήθεια είναι ότι μόλις κατά τις 20 Ιουλίου περίπου, έπειτα από μήνες ησυχίας, λάβαμε την επίσημη θέση του συλλόγου που μας πρότεινε ένα διακανονισμό των δεδουλευμένων και μια άμεση διακοπή συνεργασίας, ενώ υπάρχει συμβόλαιο μέχρι το 2019 γιατί ο προπονητής της ομάδας έπρεπε να μπορεί να διαλέξει από μόνος του το νέο ρόστερ χωρίς να έχει το βάρος παλαιών συμβολαίων. Πιστεύω αυτό κρίνεται απο μόνο του. Έχω όμως να προσθέσω και την θέση μου επ’ αυτού και αναλαμβάνω την ευθύνη των λόγων μου. Στις 20 Ιουλίου: 

Ακόμα δεν υπήρχε προπονητής επίσημα.

Οποίος και να ερχόταν θα πρέπει να υπολογίσει ότι υπάρχουν αθλητές υπό καθεστώς συμβολαίου.

Θέλω όντως να γνωρίσω αυτόν τον προπονητή που δεν θα ’θελε τον Άλεξ έστω και στην Α2 που μόνο πολυτέλεια είναι ακόμα και για την σημερινή Α1.

Πέρυσι που υπογράφτηκε 2ετές συμβόλαιο με τόσες τυμπανοκρουσίες, δεν είχαν υπολογίσει ότι ενδεχομένως θα ερχόταν νέος προπονητής μέσα στο καλοκαίρι;

Αφού όμως ισχύει η «θέληση του εκάστοτε προπονητή», αυτό δεν αναιρεί ότι υπάρχει μια σύμβαση μέχρι το 2019 που δεν μπορεί να αγνοηθεί και ο σύλλογος έχει χρέος να σεβαστεί στο έπακρο!

«Γ»: Υπάρχει περίπτωση να αναστραφεί αυτό το κλίμα και έστω και την τελευταία στιγμή να υπάρξει αλλαγή δεδομένων; 

Γ. Ζ: «Οι προσπάθειες επικοινωνίας ήταν πολλές, χωρίς όμως ανταπόκριση, είχα προειδοποιήσει επανειλημμένως ότι άμα έφτανε η κατάσταση στα άκρα θα ήταν ανεπιστρεπτί για ευνόητους λόγους. Αυτό βέβαια εκνεύρισε και τον Άλεξ, ο οποίος ένιωσε να μην τον σέβονται. Για να γίνει γάμος χρειάζονται δύο... αλλά απάντηση δεν είχα καμία μέχρι το μέιλ του Ιουλίου, όπως τόνισα και πριν, μας πρότειναν διακοπή συμβολαίου. Θα ’θελα να είχα μια σεβαστή και συνεχή επικοινωνία με τον σύλλογο, αλλά δεν εμφανίζονταν στα τηλέφωνα. 

Έχουν γραφτεί πολλά στο παρελθόν αλλά ποτέ κάνεις δεν πήγε στην πηγή της πραγματικότητας. Λυπάμαι που φθάσαμε σε αυτό το σημείο, είμαι θετικός πως όλα θα εξελιχθούν στο καλύτερο και είμαι άλλο τόσο σίγουρος ότι ο Απόλλωνας θα βρει τον σωστό δρόμο του. Αυτό που με στενοχωρεί είναι ότι ήρθε στην Ελλάδα ένας παίκτης με υψηλό δείκτη ποιότητας και δυστυχώς στην παρούσα δεν μιλάμε γι’ αυτό που θα πρέπει να μιλήσουμε, που είναι το μπάσκετ».

 
© Copyright 2019 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport