Loading...
Δευτέρα 06 Μάι 2019
Καθοριστική μέρα για το ελληνικό μπάσκετ
Κλίκ για μεγέθυνση

Κρίσιμη είναι η σημερινή μέρα για το ελληνικό μπάσκετ. Στη συνέλευση των ιδιοκτητών, που θα γίνει στις 2:30 το μεσημέρι στα γραφεία του ΕΣΑΚΕ,

Aναμένεται να φανεί αν μπορούν να βρεθούν λύσεις που θα είναι κοινώς αποδεκτές και προς το συμφέρον του αθλήματος.

Φυσικά καθοριστικό ρόλο θα παίξει η στάση των δύο «αιωνίων» και η διαλλακτικότητα ή η διάθεσή τους να συγκρουστούν για μία ακόμη φορά.

Ο μεν Ολυμπιακόςζητά εδώ και τώρα αλλαγές στην ΚΕΔ και ποντάρει στη στήριξη κάποιων ΚΑΕ που όμως είναι αμφίβολο αν θα είναι αρκετές για να έχει ένα ισχυρό ρεύμα.

Ο δεΠαναθηναϊκόςτονίζει εδώ και μέρες πως πρέπει να τηρηθεί η νομιμότητα και θέλει η όποια συζήτηση για τη διαιτησία να μετατεθεί για μετά το τέλος της σεζόν.

Ιδιαίτερη αξία θα έχει η στάση των υπολοίπων ΚΑΕ, οι οποίες ασφαλώς δεν θέλουν να αποδυναμωθεί το πρωτάθλημα με την αποχώρηση του Ολυμπιακού, καθώς διαβλέπουν πως σε αυτή την περίπτωση είναι πιθανή η επαναδιαπραγμάτευση του τηλεοπτικού συμβολαίου με την ΕΡΤ με μείωση των εσόδων τους.

Όμως, από την άλλη, οι περισσότερες ΚΑΕ θέλουν να ακουστεί και η δική τους φωνή και να μην εστιάσουν ξανά όλοι στην κόντρα των «αιωνίων», αλλά στα γενικότερα προβλήματα του πρωταθλήματος.

Σε ό,τι αφορά στη συζήτηση περί ΚΕΔ, φαντάζει δύσκολο να αποφασιστεί μεταφορά της ευθύνης της διαιτησίας στον ΕΣΑΚΕ, καθώς αρκετές ΚΑΕ θεωρούν πως έτσι θα μπει… μπαρούτι στα θεμέλια της λίγκας.

Αντιθέτως, το συζητούν για την τοποθέτηση ενός εκπροσώπου της λίγκας στην ΚΕΔ ή τη συμμετοχή του στην αξιολόγηση των διαιτητών βάσει απόδοσης.

Επίσης, θα συζητηθεί το ενδεχόμενο να μειωθεί ο αριθμός των διαθέσιμων διαιτητών στη Basket League, καθώς αυτή τη στιγμή αγγίζει τον τριψήφιο, τη στιγμή που οι ανάγκες ανά αγωνιστική είναι για μόλις 21.

Ίσως οι ΚΑΕ προτείνουν έναν αριθμό διπλάσιο (42) ή περίπου 50, ενώ σκέψη υπάρχει για συνεχή αξιολόγηση των διαιτητών που θα «υποβιβάζονται» αν έχουν κακή βαθμολόγηση ή ακόμη και θα τιμωρούνται μπαίνοντας στο «ψυγείο».

Εξάλλου, μέσα στη μέρα θα ξεκαθαρίσει τι θα συμβεί με τονδιαιτητή Παναγιώτη Αναστόπουλοενόψει του αγώνα της Τετάρτης (8/5, 17:30) ανάμεσα σε Ολυμπιακό και Προμηθέα Πάτρας.

Ο έμπειρος διαιτητής είχε δηλώσει κώλυμα για το προχθεσινό ματς μεταξύ Χολαργού και Παναθηναϊκού λόγω ασθένειας, αλλά η «αναρρωτική», που είχε πάρει, έχει ισχύ μέχρι και σήμερα.

Προφανώς και ο ίδιος αναμένει τις εξελίξεις από τη συνέλευση των ιδιοκτητών για να αποφασίσει τι θα πράξει.

Υπενθυμίζεται πως ο Ολυμπιακός έχει ορίσει τιμή εισιτηρίου 1 ευρώ για το προσεχές ματς, δίχως ακόμη να έχει διευκρινίσει αν θα κατέβει να αγωνιστεί ή όχι.

Φυσικά, αν υπάρξει νέο κώλυμα Αναστόπουλου, οι ερυθρόλευκοι θα κατέβουν κανονικά, αποφεύγοντας τον υποβιβασμό στην Α2 που θα επισύρει νέα «αποχή» τους από αγώνα της κανονικής περιόδου μετά από αυτή στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό.

Ενδιαφέρον έχει η στάση που θα κρατήσει ο Γιώργος Βασιλειάδης. Ο υφυπουργός αθλητισμού θα περιμένει κι αυτός το αποτέλεσμα της συνάντησης στον ΕΣΑΚΕ.

Αν διαπιστώσει πως το κλίμα παραμένει τεταμένο, δεν αποκλείεται ακόμη και να ανακοινώσει διακοπή του πρωταθλήματος μέχρι νεοτέρας, «πατώντας» πάνω στον κίνδυνο για έκτροπα στον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Προμηθέα, εφόσον είναι παρών ο Παναγιώτης Αναστόπουλος.

 
© Copyright 2019 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport