Loading...
Δευτέρα 03 Απρ 2023
ΠΕΤΡΟΣ ΣΤΑΘΑΚΗΣ :Θέλουμε όλητην Πάτρα  στο πλευρό μας
Κλίκ για μεγέθυνση
Η ΤοποθετησητουΠετρου Σταθακη:
Θέλω να σας τονίσω ότι τους τελευταίους δύο μήνες έχουν γραφτεί πολλά σενάρια, όλοι ξέρουν κάτι στην Πάτρα κάτι, ανάγεται ότι κάτι γίνεται. Θέλω να σας πω ότι επίσημα θέσεις και απόψεις και αλήθειες θα ακούτε μόνο από μένα και τίποτε άλλο. Υπάρχει σκέψη να μπει ένα άτομο για να επικοινωνεί με τους δημοσιογράφους. Σαν κύκλοι της ΠΑΕ. Είναι σα να εκπροσωπεί εμένα. Δεν το έχω αποφασίσει 100%.

Δεν κρυφτήκαμε ποτέ και το πρότζεκτ που έχουμε αναλάβει δεν θα μπορέσει να προχωρήσει αν δεν υπάρχει η συμμετοχή όλων. Αν συμμετείχε η Πά5τρα μέσω χορηγιών και ο κόσμος μέσω των εισιτηρίων, δυστυχώς κάναμε λάθος. Δεν το λέω σαν παράπονο, ούτε θα γκρινιάξω. Το λέω ως διαπίστωση. Εχουν γίνει λάθη, από πολλούς. Πρώτος εγώ. Προσωπικά ασχολούμαι όλη μέρα με την Παναχαϊκή. Εχω αφήσει πολλά πράγματα αλλά τιμή μου, μου αρέσει, θέλω και το κάνω, δεν με αναγκάζει κανείς, είμαι περήφανος που υπηρετώ αυτή την ιδέα. Αγνά και τίμια εγω και οι συνεργάτες μου, προσπαθούμε να προσπερνάμε τα προβλήματα.

Γίνονται και λάθη που προσπαθήσουμε να τα λύσουμε. Λάθη κάνει όποιος δε δουλεύει. Πέσαμε έξω σε κάτι υπολογισμούς. Εμφανίστηκαν χρέη που δεν γνωρίζαμε, όπως ήταν αυτό της ΕΠΟ που είχε μεγάλη απόκλιση από τον προϋπολογισμό μας και χρέη δύο ΠΑΕ πίσω. Είμαι η μόνη ΠΑΕ που πληρώνει προηγούμενη ΠΑΕ. Είναι μια αλήθεια και το αναφέρω.

Υπάρχει οικονομικό πρόβλημα. Υπάρχουν καθυστερήσεις. Προσπαθώ να βρω λύσεις, ώστε να κλείσουμε τη τρύπα του παρελθόντος και να μην ανοίξει νέα τρύπα. Έχει κουράσει όλο αυτό τους πάντες. Αυτούς που χάρηκαν προχθές και όχι αυτούς που χαίρονται όταν δεν κερδίζει η ομάδα. Η τοξικότητα που βγάζουν δύο μήνες τώρα έχουν κερδίσει. Στο τέλος εμείς θα κερδίσουμε. Φέρω και εγώ μεγάλη ευθύνη αλλά ξέρω να ξεχωρίζω τους οπαδούς που αγαπάνε και βγάζουν τα παράπονα και την γκρίνια από αυτούς που περιμένουν στη γωνία.

Ένα ακόμη λάθος μου είναι ότι δεν βρίσκομαι συχνά στην Πάτρα αλλά πρέπει να βρίσκομαι Αθήνα που πρέπει να δείχνει παρουσία. Αλλά όλα θα διορθωθούν.

Η απώλεια των χρημάτων από το στοίχημα, μας πέταξε εκτός προυπολογιασμού. Ε΄χουμε πάρει μια δόση από τα τηλεοπτικά που έγινε εκχώρηση προς το χρέος της ΕΠΟ που ήταν μεγάλο.

Οι χορηγίες είναι ελάχιστες. Ο μεγαλύτερος χορηγός είναι η Ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Δεν έχω λόγια πραγματικά. Ο δεύτερος είναι ο Άρης Ρούσσος και η εταιρία Play Sports. Και έπειτα οι χορηγίες στη φανέλα του κ. Στάικου στην εμφάνιση και το νερό Zagori.

Τα εισιτήρια μας είναι πολύ λίγα για το μέγεθος της Παναχαϊκής. Έχουμε κάνει και εμείς λάθη. Δεν βγαίνουν ούτε τα έξοδα των αγώνων. Έχουμε τεράστια έξοδα στους αγώνες.

Υπάρχουν άνθρωποι που βοηθούν όπως ο κ. Γερόλυμος και ο κ. Πανόπουλος με το θέμα του Παμπελοποννησιακού. Προσπάθησα να έρθω σε επαφές με κόσμο της ομάδας. Ο Αλέκος Μπογιάκης έφερε κάποια χρήματα και ο Σπύρος Τσαρούχης έστειλε από τη Κολομβία κάποια χρήματα. Του χρωστάω πολλά για την παρουσία μου εδώ στην Πάτρα. Θεωρώ ηθική υποχρέωση να τους αναφέρω σήμερα.

Θεωρώ ότι έχω κάνει λάθος με την επαφή με τον κόσμο και δεν επικοινωνούμε πολλά πράγματα που κάνουμε. Ίσως φταίει η ταπεινότητα που μας διακρίνει. Αλλά είναι λάθος.

Στο ποδοσφαιρικό τμήμα όσο και να σας φαίνεται περίεργο είμαστε ΕΝΑ. Αν δεν υπήρχε προπόνηση θα ήταν εδώ μαζί μας και 3-4 παιδιά.

Υπάρχει μια εσωτερική συστράτευση και καλώ όποιος αγαπάει πραγματικά την ομάδα, τον χρειαζόμαστε να έρθει δίπλα μας και να βρεθεί τρόπος να βοηθήσει την ομάδα. Δε θέλω να έρθει κάποιος να έρθει να βοηθήσει εμένα, αλλά την ομάδα. Η ομάδα έχει ανάγκη. Μπορεί ο περισσότερος κόσμος να μην ξέρει πράγματα και να μην τα καταλαβαίνει. Είναι μέτοχοι που είναι μακριά. Θέλουν το πρόγραμμα για να δουν πότε μπορούν να έρθουν στην Πάτρα.

Προσπαθώ να κρατήσω ισορροπίες προς όλους.

Δεν έχω κοροϊδέψει κανέναν, ούτε εσάς ούτε τον κόσμο. Έχω προσπαθήσει να κάνω ότι σας υποσχέθηκα. Το έχουν δει όλοι όσοι είναι δίπλα μου. Όλοι έχουν βάλει πλάτη και οι παίκτες καταλαβαίνουν. Και γι΄ αυτό όλοι οι περσινοί παίκτες είναι εδώ. Κάτι βλέπουν.

Δημιουργήθηκε ένα θέμα στις αρχές Φεβρουαρίου, γιατί κάποιοι προσπαθούν να παίξουν παιχνίδια στη πλάτη μας. Είναι ως μη γενόμενο. Οι ποδοσφαιριστές μας είναι οι καλύτεροι χαρακτήρες που έχουν περάσει αλλά και αγωνιστικά είναι μια χαρά.

Υπάρχουν ομάδες που ετοιμάζονται για τη νέα χρονιά, εμείς θα κάνουμε 4-5 προσθήκες δυνατές και αξίζει ένα μεγάλο μπράβο για τη στάση τους σε δύσκολες και ιδιαίτερες συνθήκες και ειδικά στα τελευταία δύο παιχνίδια με πολλά «παιχνίδια» που έγιναν πίσω από τη πλάτη μας, με άτομα εκτός Πατρών και ευτυχώς δεν τα κατάφεραν.

Υπάρχουν πολλοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν προβλήματα και να επηρεάσουν στελέχη μέσα από την ομάδα. Υπάρχουν αρκετοί που βγαίνουν σε εκπομπές ή σας παίρνουν τηλέφωνα εσάς τους δημοσιογράφους και όλοι έχουν να πουν κάτι. Κανείς δεν έχει μιλήσει μαζί μου. Πως γίνεται αυτό;

Θα αναφερθώ σε ένα γεγονός.

Είχε βγει κάποιος στην εκπομπή του Αλέξη Διγενή είχε πει ότι υπάρχει περίπτωση να έχει καταχραστεί χρήματα. Ποιος έχει το δικαίωμα να ζητήσει έλεγχο στην εταιρία μας; Εγώ ξέρω ότι ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι τρελός Παναχαϊκιώτης. Αλλά ξέρω ότι έχει μεγάλη αγωνία. Το ξέρω ότι δεν το εννοούσε. Καλό θα είναι να πάει στα γραφεία και να ζητήσει συγγνώμη. Πρόσφατα συνάδελφος σας δέχθηκε και μια λεκτική επίθεση.

Ή πάμε όλοι μαζί, ήταν της μόδας να τα βάλουμε με τον Σταθάκη; Και τι έγινε; Τι βοήθησε αυτό; Τι θα βοηθήσει; Να φύγει ο Σταθάκης! Μπαίνω στο αμάξι και φεύγω. Και τι γίνεται αύριο το πρωί; Ετσι δε φεύγω. Θα φύγω όταν υπάρχει κάτι καλύτερο και πιο ελπιδοφόρο για την ομάδα. Ελάτε να αναλάβετε. Όλοι ειδικοί είστε. Ξέρετε να κάνετε μάνατζμεντ. Είμαστε ανοικτοί σε οποιαδήποτε πρόταση. Ελάτε με μια σοβαρή πρόταση. Με πήραν πολλοί μέσα στους δύο μήνες. Είπα να μου στείλουν email με την πρότασή τους. Δεν μου έστειλε ούτε 1!

Σε τι φταίει η ερασιτεχνική; Που έφυγε ένας ρομαντικός που έφυγε από την Αμερική και έφερε επενδυτές; Και άκουσα ότι είναι ηθοποιοί οι Αμερικάνοι! 1.300.000 ευρώ έχουν μπει μέχρι τώρα. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι δεν έχουμε κάνει λάθη. Και πέρσι και τα διορθώναμε σιγά σιγά.

Ένα μεγάλο μπράβο στους συνεργάτες μου στην ΠΑΕ, στους προπονητές και ειδικά στο Σούλη Παπαδόπουλο για τη διαχείριση που κάνει και τους συνεργάτες τους, προπονητές, φυσιοθεραπευτές και φροντιστές.

Αλλά, ένα μεγάλο μπράβο και ευχαριστώ στους ποδοσφαιριστές. Περάσαμε μια φουρτούνα εσωτερικά, απομένει μια ακόμη φουρτούνα στα οικονομικά και ασχολούμαι προσωπικά ώστε να κλείσουμε το θέμα προσφυγών.

Ζητάω ένα μεγάλο συγγνώμη για το ποδοσφαιρικό τμήμα που είναι απλήρωτοι. Συστράτευση όποιος θέλει να βοηθήσει, με βοήθεια ή χωρίς βοήθεια το καράβι θα βγει από την φουρτούνα. Πρώτος καπετάνιος είμαι εγώ και θα μείνει στο τιμόνι μέχρι να βρεθεί κάτι άλλο.

Δεν είναι ώρα για κόντρες. Δεν είναι ώρα να τα βάλετε με τον Σταθάκη. Εξυπηρετεί κάποιους που δεν αγαπάνε την ομάδα που τους ξέρετε καλά. Την μοναδική ομάδα ποδοσφαίρου που μπορεί να εκπροσωπήσει το ποδόσφαιρο στην Πάτρα. Παναχαϊκή ίσον ποδόσφαιρο στην Πάτρα. Και ίσως και πολλά πράγματα ακόμα.

Θα γίνει αύξηση μετοχικού κεφαλαίου το μεγαλύτερο ποσοστό θα καλυφθεί. Όποιος θέλει μπορεί να βοηθήσει. Ας βάλετε 10 ευρώ, μια μετοχή. Λόγω του ότι περιμένουμε κάποια χρήματα από το στοίχημα θα προσπαθήσουμε να πάρουμε αδειοδότηση. Σας το λέω από τώρα, ότι κάνουμε μεγάλη προσπαθεια αλλά είναι πολύ δύασκολο με τις ημερομηνίες που υπάρχουν.

Το μεγαλύτερο μέρος των προσφυγών το γνωρίζαμε. Το αρχικό ποσό των 285.000 ευρώ από το στοίχημα και τα 150.000 από την τηλεόραση και μηδέν από το στοίχημα είναι μεγάλη απόσταση από τον προϋπολογισμό. Δεν μπορεί κανείς να με κατηγορήσει ότι είπα ψέματα. Δεν έχω κοροϊδέψει κανέναν. Λάθος υπολογισμούς έκανα. Ίσως δεν υπολόγιζα πολύ τον κίνδυνο. Να έχω κάνει ακόμα πιο ταπεινό προϋπολογισμό.

Για τον ποδοσφαιρικό κόσμο της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όλοι θεωρούν ότι έχουμε κάνει μια αξιοθαύμαστη πορεία.

Το καράβι έχει κενές θέσεις και όποιος έχει τα άντερα ανεβαίνει πάνω και έρχεται μαζί μας.

Επειδή πολλά πράγματα τα προσπερνάω πολλά έχουν ειπωθεί, από δω και πέρα σε πολύ σοβαρά πράγματα θα βγαίνω να απαντάω. Και σε ότι έχει να κάνει με το ήθος και την τιμιότητα των συνεργατών μου θα με βρείτε απέναντί μου. Αν δεν είναι ηθικοί και τίμιοι θα έχουν να κάνουν εκείνοι μαζί μου».

Ξεκινούν οι ερωτήσεις.

*»Δεν θα μπω σε νούμερα για προσφυγές. Η ομάδα είναι τρεις μήνες πίσω, τα στελέχη κυρίως παραπάνω και κάποιοι γιατί υπάρχουν ιδιαιτερότητες στην καθημερινότητά τους είναι λιγότερο. Όποιος παίκτης έχει πραγματικά πρόβλημα, εμείς δίνουμε λύση. Υπάρχει πρόβλημα σε αυτό. Αν ο Ηλίας έχει πρόβλημα και του δώσω λύση, γίνεται λίγο διακριτικά. Για να κρατηθούν και οι ισορροπίες. Πρωταρχικός στόχος είναι να κλείσει η τρύπα και να μην ανοίξει καινούργια. Να κλείσουν οι παλιές αμαρτίες. Ο κόσμος έχει μπερδευτεί. Δεν είναι δικές μας προσφυγές αλλά άλλων ΠΑΕ»

*»Λεφτά δεν έχουν έρθει από την Λίγκα, δεν ισχύει. Μας είπαν πληρώστε κανονικά τις διαιτησίες. 200.000 ευρώ από την στοιχηματική εταιρία είναι ποσό που θα μοιραστούν οι ομάδες και εκκρεμούν δύο δόσεις από τα τηλεοπτικά».

*Είναι διατεθειμένοι οι Αμερικάνοι να βοηθήσουν. Είναι διαφορετικό αν έχεις υπολογίσει σε μια ομάδα με τόσο κόσμο, τους μετέφερα για χορηγίες και εισιτήρια. Άντε και φεύγουμε όλοι. Και διαλύετε η ομάδα. Τι γίνεται;».

*Θα είναι χαζό να πούμε ότι θέλουμε λεφτά μέχρι τον Ιούνιο και να φύγουμε. Άλλος προγραμματισμός θα γίνει τον Ιούλιο, γιατί κανείς δεν ξέρει τι γίνει σε αυτή την κατηγορία. Και εγώ αν ήξερα ότι θα πάρουμε μόνο 150.000 ευρώ από 450.000 θα έκανα άλλον προγραμματισμό. Το άντε γεια θα το λέγαμε αν κάτσουμε στο τραπέζι και συζητήσουμε σοβαρά. Όχι, να μου στέλνουν μηνύματα για να με πιέσουν».

*Περιμένουμε τη δικαστική απόφαση. Περιμένουμε αυτά που μας είπε ο νέος πρόεδρος. Είχαμε τη διαβεβαίωση ότι θα μπουν χρήματα. Ο κ. Ροκάκης που εγώ προσωπικά τον στηρίξαμε, γιατί είχαμε άποψη, θα έφερνε τα 150.000 από το στοίχημα και χορηγίες. Δεν υπάρχουν αυτά τα λεφτά για το στοίχημα. Χάθηκαν. Τα είχε εξασφαλίσει ο κ. Ροκάκης. Εργαστήκαμε πάνω σε αυτή την πρόταση τον τελευταίο ενάμιση μήνα».

*Ήμασταν σε κάποιο άρμα και πήγαμε αλλού; Ο κ. Ροκάκης δεν είναι Ολυμπιακός. Είναι 150.000 ευρώ. Που τα θέλαμε. Ο κ. Μαρτσούκος είναι φίλος μου. Του είπα κακώς μπλέχθηκες σε αυτή την ιστορία και καλώς ή κακώς είναι 12-12 αλλά με την ΕΠΟ πήγε 13-12. Ναι η Παναχαϊκή και εγώ προσωπικά έχουμε στηρίξει Ροκάκη έχω ιδία άποψη και ήταν η πιο ιδανική λύση για την ομάδα μας. Τώρα δικαιωνόμαστε. Μακάρι να μην είχαμε δικαιωθεί. Δεν με ενδιαφέρει κάτι άλλο. Ξεχάστε ότι υπάρχει κυνήγι, όπως μου μεταφέρθηκε ότι ορίστηκε διαιτητής για να κοντράρει την ομάδα και τελικά ήταν πολύ καλός διαιτητής. Γενικά έχουμε καλές διαιτησίες. Η Παναχαϊκή είναι Παναχαϊκή. Δεν είναι κακό να έχεις φιλίες στο ποδόσφαιρο»

*Αν ήμασταν σε άρμα θα είχαμε πρόβλημα; Σήμερα! Θα είχαμε οικονομικό θέμα;

*Προσπαθούμε να παλέψουμε κάποια πράγματα. Είμαι αισιόδοξος για ότι συμβεί το καλοκαίρι στη Λίγκα. Θα εξετάσουμε τα δεδομένα την 1η Ιουλίου και θα πράξουμε ανάλογα. Θα είναι χαζό από μέρους να φύγουμε και να εγκαταλείψουμε την ομάδα. Λύσεις υπάρχουν.

*Και οι ομάδες που στήριξαν Μαρτσούκο έχουν πρόβλημα αυτή την ώρα. Δεν είναι τίμιο και ηθικό να μπούμε να τέτοια διαδικασία και λογικά, 1η Ιουλίου, απέναντι στην Πάτρα και τον κόσμο. Το «Άντε να μπούμε να ξεκινήσουμε το πρωτάθλημα», δεν θα ισχύει.

*Τις χρονιές που ήταν εκεί ο κ. Δρόσος ήμουν στο εξωτερικό. Δεν είχα ενημέρωση για τον κ. Δρόσο στο γήπεδο. Ενημερώθηκα από τους οργανωμένους. Στην αρχή μου μεταφέρθηκε ότι ήρθαν και σε ψάχνουν. Και τους είπα δεν έχω να κρυφτώ από κανέναν. Δεν διανοούμαι ότι μπορώ να απαγορέψω σε κανέναν να πάει στο γήπεδο, δε θα το έκανα ποτέ κι ας μην σας αρέσει. Δεν εκφράζει ούτε εμένα, ούτε τους οργανωμένους. Δεν θα έλεγα ποτέ πετάξτε τον έξω από το γήπεδο. Δεν με εκφράζει αυτό το πράγμα. Δεν έχω να φοβηθώ κάτι αν έρθει κάποιος. Υπήρχαν πέρσι τηλεφωνήματα για να μιλήσω με τον κ. Δρόσο. Εγώ σας είπα ξεκάθαρα ότι για να γίνει κάτι πρέπει να γίνει με τον σωστό επαγγελματικό τρόπο. Οτιδήποτε άλλο ακούγεται ή μεταφέρεται μου είναι αδιάφορο. Δεν υπάρχει κανένας αυτή την στιγμή που να ενδιαφέρεται. Αν προκύψει κάτι θα το μεταφέρω, γιατί δεν αποφασίζω μόνος μου.

*Εάν γίνει, σας δίνω τον λόγο μου ότι όποτε φύγω θα είναι για κάτι καλύτερο.

*Η Μάρα συνεργάζεται με την Παναχαϊκή μέσω το γραφείο της στην Αθήνα και σύντομα θα επιστρέψει στη θέση της. Ο Λευτέρης έχει θέσει την παραίτησή του σε μένα από το Δ.Σ. που γίνεται δεκτή από 1/7 του 2023. Όλα γίνονται δεκτά μετά τις 30/6 του 2023.


TAGGED:
newsflash, ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ
 
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport