Loading...
Τρίτη 04 Δεκ 2018
Ο Πλατ. Μαρλαφέκας ανακοίνωσε χθες την αποχώρησή του από την Παναχαϊκή Συμμαχία και η ομάδα χάνει έναν ακόμα οικονομικό αιμοδότη
Κλίκ για μεγέθυνση

Μία ακόμα αποχώρηση και μάλιστα πολύ ηχηρή είχαμε χθες, καθώς ένας εκ των επιχειρηματιών που είχαν ασχοληθεί από την πρώτη στιγμή με την δημιουργία της Παναχαϊκής Συμμαχίας, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας με δήλωσή του έκανε γνωστό πως αποχωρεί από την Συμμαχία και παραχωρεί εντελώς δωρεάν τις μετοχές του.Αναλυτικά η δήλωση του Πλάτωνα Μαρλαφέκα: «Όπως είναι γνωστό, το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχα στη δημιουργία της «Παναχαϊκής Συμμαχίας».

 

Ξεκαθαρίζοντας από την πρώτη στιγμή ότι δεν με ενδιαφέρουν θέσεις και αξιώματα στην ομάδα και ότι είναι μακριά από τα ενδιαφέροντά μου, αλλά και από τη λογική μου, ο ρόλος του «ποδοσφαιρικού παράγοντα», αποφάσισα να συμμετέχω σε μια κοινή προσπάθεια που αποσκοπούσε στην σωτηρία και την αναγέννηση της ιστορικής ομάδας της πόλης μας.Πιστεύοντας στο όραμα, αλλά και στις ικανότητες του Κώστα Κατσουράνη, κατέστησα σαφές από την πρώτη στιγμή, ότι η θέση των μελών της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» είναι μόνον στην κερκίδα, ως φίλαθλοι. Ούτε στα αποδυτήρια, ούτε στον αγωνιστικό χώρο, ούτε στους χώρους που λειτουργεί το ποδοσφαιρικό τμήμα. Εκεί, πρωταγωνιστές είναι μόνον οι ποδοσφαιριστές και «αφεντικά» είναι ο τεχνικός διευθυντής, ο προπονητής, ο γενικός αρχηγός, ο καθένας με τον ρόλο του, τις ευθύνες του και τις αρμοδιότητές του. 
Γι’ αυτό, είχα καταθέσει εξαρχής την άποψη κανένας από εμάς να μην είναι πρόεδρος ή σε άλλη θέση ευθύνης, αλλά να στελεχώσουμε την Διοίκηση με ικανούς μάνατζερ που διαθέτουν τεχνογνωσία, άποψη που όμως δεν υιοθετήθηκε! Πίστεψα λοιπόν ότι αυτή η ομάδα Πατρινών που συγκρότησε την «Παναχαϊκή Συμμαχία» θα μπορούσε να γίνει μια ωραία παρέα, που στην πορεία θα μεγάλωνε ολοένα και περισσότερο, καταλαμβάνοντας όλο και περισσότερες θέσεις στην κερκίδα την φιλάθλων. Όμως, αλλιώς εξελίχθηκαν τα πράγματα γιατί κάποιοι είχαν διαφορετική άποψη και δεύτερες σκέψεις!! Ενόχλησε πολλούς αυτό που ξεκινήσαμε, ενόχλησε το γεγονός ότι, μετά από πολλά χρόνια, μια ομάδα επιχειρηματιών έκανε κάτι κοινό και μεγάλο. Ακόμα και την πρώτη χρόνια προσπάθησαν να μας προκαλέσουν πρόβλημα, αλλά δεν τα κατάφεραν γιατί μείναμε ενωμένοι και δυνατοί, στέλνοντας το μήνυμα ότι δημιουργούμε κάτι καλό.
«ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΞΙΩΣΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ ΜΟΥ, ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΑΝΤΕΔΡΑΣΑ»

Όμως, η ιστορία έχει αποδείξει ότι τα κάστρα πέφτουν από μέσα! Η αρχική ομάδα, δεν μπόρεσε να διατηρήσει τις καλές σχέσεις που είχε την πρώτη χρόνια (και βασιζόμενη σε αυτές, κατάφερε τόσα πολλά) και όχι μόνον δεν μεγάλωσε, αλλά μίκρυνε. Στη διαδρομή αυτή, υπήρξαν φορές που δέχθηκα απαράδεκτες προσωπικές επιθέσεις, οι οποίες αποσκοπούσαν να πλήξουν την υπόληψή μου. Ακόμα κι όταν διατυπώθηκε η αξίωση να αποχωρήσω (!) από την «Παναχαϊκή Συμμαχία», δεν αντέδρασα. Απεναντίας, συνέχισα να συνεισφέρω οικονομικά, υπερβαίνοντας ακόμα και αυτά που μου αναλογούσαν. Και σιώπησα, απέναντι στις προκλήσεις και τις ύβρεις, μόνο και μόνο για το καλό της ομάδας μας. Όταν το καλοκαίρι του 2017 πανηγυρίσαμε την επιστροφή της Παναχαϊκής στην Football League συμμετείχα στη σύσταση της ΠΑΕ ως απλός μέτοχος, μη λαμβάνοντας μέρος όμως στη Διοίκηση, διατηρώντας την άποψη που από την αρχή είχα εκφράσει: ότι κανένα μέλος της Παναχαϊκής Συμμαχίας δεν έπρεπε να εμπλακεί στα Διοικητικά, η ευθύνη των οποίων έπρεπε να ανατεθεί σε ικανούς μάνατζερ. Συμμετείχα στη σύσταση της ΠΑΕ, χωρίς να διεκδικώ ρόλο και λόγο στις αποφάσεις, προκειμένου να συνεισφέρω στην προσπάθεια αναγέννησης της αγαπημένης μας ομάδας. Όπως και πέρυσι, έτσι και φέτος, εκτός της υπόλοιπης οικονομικής συνεισφοράς που προσωπικά κατέβαλα, πρότεινα η «Λουξ» να συμμετέχει και πάλι ως ο Μεγάλος Χορηγός της Ομάδας, πρόταση που δεν έχει ευοδωθεί ακόμα. Η Παναχαϊκή πλέον βρίσκεται σε ένα κρίσιμο σταυροδρόμι και χωρίς να βρίσκεται στο τιμόνι της ο Κώστας Κατσουράνης, ο άνθρωπος που τουλάχιστον σε μένα, ενέπνευσε το όραμα της αναγέννησης της ομάδας. Οι ώρες αυτές απαιτούν από όλους ξεκάθαρες εξηγήσεις και τοποθετήσεις.
Προσωπικά λοιπόν, κάνω γνωστό (και εύχομαι με αυτή την απόφαση να διευκολύνω την κατάσταση) ότι η συμμετοχή μου στο ταξίδι που ξεκίνησε το 2016, τελειώνει εδώ και διαθέτω εντελώς δωρεάν τις μετοχές που κατέχω στην ΠΑΕ (και αντιπροσωπεύουν περίπου το 20%), σε όποιον έντιμο άνθρωπο, εκδηλώσει το ενδιαφέρον να αναλάβει την Παναχαϊκή. Δηλώνω επίσης ότι θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό του, με όποιον τρόπο μου ζητήσει και μπορώ να ανταποκριθώ. Θέλω να πιστεύω ότι εκεί που δεν τα καταφέραμε εμείς, θα βρεθούν κάποιος ή κάποιοι άλλοι να τα καταφέρουν. Προσωπικά, επαναλαμβάνω, θα είμαι στο πλευρό τους. Γίνεται φανερό ότι θα μπορούσα να πω πολλά. Δεν θα το πράξω, αυτή τη στιγμή, θεωρώντας ότι εκείνο που προέχει τώρα, είναι να επανέλθει η αγαπημένη μας ομάδα σε ασφαλή δρόμο. Τα λόγια λοιπόν περιττεύουν έστω κι αν εκφράζουν δικαιολογημένα συναισθήματα ή φανερώνουν αλήθειες που δεν είναι ευρέως γνωστές. Τούτη την ώρα, μετράνε οι πράξεις που θα βοηθήσουν την ιστορική ομάδα της πόλης μας να φτάσει ψηλά, στη θέση που της ανήκει. Τέλος, αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω δημόσια τους φιλάθλους που στήριξαν την προσπάθειά μας και όσους είχαμε μια καλή συνεργασία και ιδιαίτερα εκείνα τα μέλη της «Παναχαϊκής Συμμαχίας» που μέχρι και σήμερα συνέχισαν να καταβάλουν κάθε προσπάθεια, με μεγάλο προσωπικό και οικονομικό κόστος, για να βοηθήσουν την Παναχαϊκή».
Από τη δήλωση του Πλάτωνα Μαρλαφέκα ξεκαθαρίζουν ορισμένα πράγματα, ωστόσο προκύπτουν διάφορα ερωτηματικά. Όπως π.χ. ποιοι αξίωσαν την αποχώρηση του εν λόγω επιχειρήματια, τι γίνεται με τις μετοχές του; Υπάρχει ενδιαφερόμενος και τις παραχωρεί ή όχι, ενώ είναι φανερό πως υπάρχει αρκετό παρασκήνιο στην αποχώρησή του. 
ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ; - ΑΓΩΝΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΜΕΡΑ 

Από εκεί και πέρα, όταν αποχωρεί ένας ακόμα από τους βασικούς «αιμοδότες» της Παναχαϊκής είναι εύλογο να υπάρχει προβληματισμός για την επόμενη μέρα και αυτό αποτυπώνεται εύκολα και με… μια βόλτα στα social media.Πολλοί αναρωτιούνται αν μετά την αποχώρηση Μαρλαφέκα θα υπάρχει συνέχεια ή όχι και επίσης τι θα γίνει με το οικονομικό κομμάτι που είναι γνωστό πως υπάρχει μια δυσκολία. Θα καλύψουν οι υπόλοιποι μέτοχοι τα χρήματα που απαιτούνται για τις καθημερινές υποχρεώσεις ή θα βρίθουν νέοι «συμπαίκτες» όπως λέγεται τελευταία;Είναι ερωτήματα που καλείται να απαντήσει το Δ.Σ. της ΠΑΕ, αλλά και οι μέτοχοι που έχουν παραμείνει στην ομάδα με τις επόμενες μέρες να είναι κρίσιμες. Πάντως, οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν θα υπάρξουν νέες παραιτήσεις από τους Συμμάχους και θα συνεχιστεί η προσπάθεια της Παναχαϊκής Συμμαχίας… 

 

ΠΗΓΗ:gnomip.gr(ΠΡΟΚΟΠΗΣ ΚΟΓΚΟΣ)

 
© Copyright 2019 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport