Loading...
Tuesday 28 Nov 2023
absd
Click to enlarge


Στο Θέατρο Πρόβα θα απολαύσουμε από το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 και κάθε Παρασκευή – Σάββατο και Κυριακή, την ξεκαρδιστική κωμωδία της Χρύσας Σπηλιώτη με τίτλο «Σκοτσέζικο Ντούς».
Ο Σωτήρης Τσόγκας εμπνευσμένος από το κείμενο, του οποίου υπογράφει και την θεατρική προσαρμογή, με την σκηνοθετική αριστοτεχνική του ματιά, μας βάζει διαδραστικά στο κλίμα της δημιουργίας μια θεατρικής παράστασης, από τα καμαρίνια ως την σκηνή.
Κωμικές μέχρι δακρύων σκηνές εξελίσσονται μπροστά στα μάτια του θεατή, ο οποίος μερικές φορές, άθελά του ή και ηθελημένα, γίνεται μέρος της παράστασης, στην οποία πρωταγωνιστούν η Μαίρη Ραζή, ο Σωτήρης Τσόγκας, ο Κώστας Δαρλάσης, ο Αντώνης Ζιώγας, η Κατερίνα Ζαχαριουδάκη και η Αιμιλία Γιακουμοπούλου.
Λίγα λόγια για το έργο:
Ένας...«σκανδαλώδης ερωτικός» θίασος διεξάγει πρόβες για τη «Λυσιστράτη». Ο Φώτος, ο σκηνοθέτης, οραματίζεται να ταξιδέψει η παράστασή του εκτός συνόρων διασκευάζοντας τραγελαφικά τον Αριστοφάνη ενώ εκμεταλλεύεται τη θέση του φλερτάροντας με όλες τις αιθέριες υπάρξεις του θεάτρου του.
Παράλληλα οι υπερφίαλοι ηθοποιοί του ακολουθούν ο καθένας τη δική του ματαιόδοξη διαδρομή. Η σύζυγός του, η Μαρίλη, έχει στηρίξει την ατάλαντη καριέρα της σε έναν συμβιβασμένο γάμο, η Λητώ πουλά σεξ για να ανέλθει αλλά και για να αγοράσει αγάπη, η Έφη μάχεται για να μάθει να λέει ΟΧΙ χωρίς να εννοεί ΝΑΙ, ο Ορφέας, αν και προσπαθεί να αντισταθεί στην καταστροφική τάση που οδηγείται ο κόσμος υποχωρεί για τον έρωτα κι ο Μπάμπης, αποζητά την αποδοχή της ομοφυλοφιλικής του ταυτότητας, ενώ στην πραγματικότητα δεν την έχει αποδεχτεί ο ίδιος.
Καθώς προχωρούν οι πρόβες ξετυλίγονται με σπαρταριστό τρόπο οι εκρηκτικές σχέσεις που προκύπτουν μεταξύ τους. Ένα ερωτικό γαϊτανάκι θα προκαλέσει ρωγμές στη συνεργασία τους κι ο θεατής θα απολαύσει αβίαστα μια σειρά ξεκαρδιστικών καταστάσεων οι οποίες κατά την κορύφωσή τους θα αγγίξουν επί σκηνής τα όρια της αχαλίνωτης σεξουαλικής επιθυμίας, σε μια σχέση ανδρών και γυναικών αντιστρόφως ανάλογη με αυτή της «Λυσιστράτης» που αγκομαχούν να ανεβάσουν…...


ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Συγγραφέας : ΧΡΥΣΑ ΣΠΗΛΙΩΤΗ
Προσαρμογή Κειμένου: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Σκηνοθεσία- Φωτισμοί: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Σκηνικά- Κοστούμια: ΜΑΤΙΝΑ ΜΕΓΚΛΑ
Μουσική: ΝΙΚΟΣ ΧΑΡΙΖΑΝΟΣ
Στίχοι: ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΡΛΑΣΗΣ
Σχεδιασμός φωτισμών ΝΥΣΟΣ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ
VideoArt: ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΣΑΓΚΑΣ
Χορογραφίες: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Α΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Β΄ Βοηθός Σκηνοθέτη: ΙΩΑΝΝΑ ΦΡΑΓΚΙΣΚΟΥ


ΔΙΑΝΟΜΗ
Μαρίλη: ΜΑΙΡΗ ΡΑΖΗ
Φώτος: ΣΩΤΗΡΗΣ ΤΣΟΓΚΑΣ
Μπάμπης: ΚΩΣΤΑΣ ΔΑΡΛΑΣΗΣ
Ορφέας - Λευτέρης: ΑΝΤΩΝΗΣ ΖΙΩΓΑΣ
Λητώ: ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ
Έφη: ΑΙΜΙΛΙΑ ΓΙΑΚΟΥΜΟΠΟΥΛΟΥ
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport