Loading...
Σάββατο 23 Ιούν 2018
Σκουρτόπουλος: “Θες Μουντομπάσκετ; Απόδειξη”!
Κλίκ για μεγέθυνση

Χωρίς τον Ιωάννη Παπαπέτρου θα παίξει η Εθνική ομάδα στο «παράθυρο» του Ιουνίου. Ο φόργουορντ του Ολυμπιακού παρουσιάστηκε κανονικά στην πρώτη συγκέντρωση των 15 διεθνών, αλλά μετά από συνεννόηση με τον Θανάση Σκουρτόπουλο αποφασίστηκε να μην αγωνιστεί.

 

Από εκεί και πέρα ο ομοσπονδιακός προπονητής στις δηλώσεις του εξήγησε πώς είναι δομημένη αυτή η Εθνική ομάδα και μίλησε για τον άγραφο νόμο που τη διέπει. Για να παίξει κανείς στο Παγκόσμιο, θα πρέπει να έχει τουλάχιστον μία συμμετοχή στα προκριματικά.

 

“Τα παιδιά που είναι εδώ ανήκουν σε ένα σύνολο 32 ατόμων από την αρχή των παραθύρων. Έχουμε 14-15 σταθερά και υπάρχουν άλλοι τόσοι. Δεν έχουμε τον Ιωάννη Παπαπέτρου. Παρουσιάστηκε και είδαμε ότι δεν είναι έτοιμος σωματικά και πνευματικά, αφού έχει και την ανανέωση του συμβολαίου του και έτσι αποφασίσαμε να μείνει εκτός. Οι 14 θα είναι στην αποστολή για τα δύο παιχνίδια. Θα προσπαθήσουμε να ικανοποιήσουμε όλα τα παιδιά”, δήλωσε αρχικά ο Θανάσης Σκουρτόπουλος. Και πρόσθεσε:

 

“Έχουμε μιλήσει όλο αυτό το διάστημα που μεσολάβησε με όλα τα παιδιά και με τους εκπροσώπους τους. Υπάρχουν διαφορετικές καταστάσεις. Άλλοι είναι για αποθεραπείες, όπως ο Γιάννης Αντετοκούνμπο. Ο Σάκοτα κάνει μία θεραπεία μετά τη λήξη κάθε σεζόν και θέλει 40 μέρες. Ο Σλούκας είχε διάθεση, αλλά έχει ερεθισμένο γόνατο. Με όλους μιλήσαμε και συνεννοηθήκαμε. Έχουμε προκριθεί, αλλά θα προσπαθήσουμε να κάνουμε το καλύτερο για όλους. Είναι εξαιρετικό το κλίμα και δεν έχουμε την αντιμετώπιση και φοβίες όπως στα πρώτα παράθυρα. Τώρα είναι πιο ανοικτά τα πράγματα. Ήδη ξέρουμε το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου και τι ψάχνει η ομάδα. Είναι εξαιρετικό το κλίμα και είμαι πολύ ευχαριστημένος γι’ αυτό”.

 

Αναφορικά με το κλίμα που υπάρχει στην ομάδα, τόνισε: “Είναι πραγματικότητα και είναι το κομμάτι που μας ευχαριστεί πιο πολύ. Τραβήχτηκε μία γραμμή και γίνεται μία νέα προσπάθεια. Έχουμε επιλέξει 32 παιδιά, από τον Γιάννη, που είναι σούπερ σταρ του ΝΒΑ, μέχρι και κάποια παιδιά που ξεχώρισαν από τη Νέων Ανδρών. Θέλουμε τα παιδιά αυτά να περάσουν όλα. Αυτό έχει αποδώσει και αγωνιστικά, καθώς και τα αποτελέσματα είναι εξαιρετικά”.

 

Οι απουσίες είναι και πάλι πολλές, αλλά ο ομοσπονδιακός προπονητής είπε: “Μπορείτε να ρωτήσετε όποιον θέλετε. Εδώ είναι συγκεκριμένη η διαδικασία. Είναι παιδιά που βρίσκουν την ευκαιρία να δείξουν πράγματα και όλοι είναι συνειδητοποιημένοι. Το ξέρουν όλοι αυτό. Υπάρχει συνέχεια. Θα υπάρχει ένα καμπ αργότερα και θα δουλέψουμε σε άλλο πλάνο. Όλοι ξέρουν ότι έχουν ρόλο και το έχουν αποδεχθεί. Ξεκινήσαμε τη Δευτέρα, ο Βαγγέλης (σ.σ. Μάντζαρης) με τον Θανάση (σ.σ. Αντετοκούνμπο) ήρθαν τρεις ημέρες μετά. Ο Ιωάννης (σ.σ. Παπαπέτρου) παρουσιάστηκε και συζητάμε το θέμα. Δεν έχουμε περιθώριο να αλλάξουμε ρυθμό δουλειάς”.

 

Για το Ισραήλ είπε: “Παίζει ένα φιλικό με την Ουκρανία το Ισραήλ. Είναι καλή ομάδα, με καλή έδρα που παίζει την πρόκριση και έτσι εμείς θα πρέπει να πάμε έτοιμοι από όλες τις πλευρές”.

 

Κλείνοντας ο Θανάσηςε Σκουρτόπουλος έστειλε κι ένα μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση μιλώντας για τον άγραφο νόμο που διέπει αυτή την Εθνική: “Από εκεί ξεκινάει όλη η συζήτηση. Αν το “θέλω” σου δεν είναι μεγάλο και πιστεύεις ότι η ανταμοιβή προέρχεται από την ευχαρίστηση να παίζεις για τη χώρα, τα υπόλοιπα φαίνονται μικρά. Έχω πει ότι εμείς δεν είμαστε για να κρίνουμε καταστάσεις, αλλά να ενθαρρύνουμε μία προσπάθεια. Κανείς δεν το θέλει αυτό. Είμαστε σε ένα πολύ σοβαρό πρόγραμμα και θέλουμε να περάσουμε καλά και να δικαιωθούμε από αυτό το πρόγραμμα. Υπάρχει ένας άγραφος νόμος, ότι, αν εξαιρέσουμε σοβαρούς λόγους υγείας, θέλουμε τουλάχιστον μία συμμετοχή στα προκριματικά για το παγκόσμιο. Αν δεν είναι σοβαρός ο λόγος, ο όποιος παίκτης θα μπει σε μία διαδικασία δύσκολη για την επιλογή για το παγκόσμιο. Πρέπει να έχει δουλέψει γι’ αυτό τον λόγο. Να έχει παρουσία στην ομάδα. Είτε να συμμετάσχει στο καμπ, είτε να έρθει να γνωρίσει την κατάσταση. Αγωνιστικά είμαστε καλυμμένοι και θα βγαίνει μία δωδεκάδα αξιόμαχη. Αυτός είναι ο στόχος. Να πάμε στο παγκόσμιο με την καλύτερη δυνατή δωδεκάδα”.

 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport