Loading...
Σάββατο 10 Απρ 2021
ΒΑΣΙΛΗΣ ΝΤΑΚΟΥΡΗΣ :Τα ‘‘μαϊμού’’ πρακτικά των Γ.Σ. και το ‘‘αόρατο’’ βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ. της ΕΟΚ.
Κλίκ για μεγέθυνση
Τα ‘‘μαϊμού’’ πρακτικά των Γ.Σ. και το ‘‘αόρατο’’ βιβλίο πρακτικών του Δ.Σ. της ΕΟΚ. Επιτέλους, πόσο σοβαρά είναι όλα αυτά που κρύβονται;


Από τις 4 Σεπτεμβίου του 2016, όπου και πραγματοποιήθηκαν οι τελευταίες έως σήμερα εκλογές της ΕΟΚ, έχουν πραγματοποιηθεί δύο μόνο Γενικές Συνελεύσεις και δεκάδες ίσως φερόμενα ως Διοικητικά Συμβούλια και Επιτροπές.

Η ομοσπονδία αυθαίρετα έως σήμερα δεν έχει αναρτήσει στην ιστοσελίδα της, ούτε έχει αποστείλει στα σωματεία, ούτε έχει δημοσιεύσει κατά οποιονδήποτε τρόπο κανένα απολύτως πρακτικό, ούτε καν τις προσκλήσεις για Δ.Σ.. Επίσης αυθαίρετα, η μικρή ηγετική ομάδα της Ε.Ο.Κ. έως τις 31 Μαρτίου του 2021 δεν έχει απαντήσει σε δεκάδες σχετικά έγγραφα ερωτήματα σωματείων.

Μέσα σε αυτήν την ολοκληρωτική διαχειριστική και οικονομική αδιαφάνεια και την εκκωφαντική ένοχη σιωπή της μικρής ηγετικής ομάδας της ομοσπονδίας, μόνο κατόπιν Εισαγγελικών Παραγγελιών έχουν έρθει στην επιφάνεια τα πρακτικά της Εκλογικής Γ.Σ. του 2016 και αυτών των Γενικών Συνελεύσεων του 2018 και 2019, στις οποίες είχα και την ευκαιρία να παρευρεθώ. Και στις τρεις περιπτώσεις ήρθαν στην επιφάνεια σημαντικές αυθαιρεσίες.

Με τα πρακτικά της Εκλογικής Γ.Σ. ήρθαν στην επιφάνεια και οι τρόποι με τους οποίους χειραγωγούνταν οι εκλογικές διαδικασίες. (Τα σχετικά πρακτικά των εκλογών μπορείτε να τα δείτε στο https://wp.me/p5EMLX-8A ενώ αναλυτικά τους τρόπους με τους οποίους χειραγωγούνταν οι διαδικασίες μπορείται να τους διαβάσετε στο https://wp.me/p5EMLX-fm )

Με τα πρακτικά όμως των δύο Γ.Σ. του 2018 και του 2019 αποδείχτηκε πως η Ε.Ο.Κ. έχει καταθέσει στην Γ.Γ.Α. και πρακτικά «μαϊμού», τα θέματα των οποίων ούτε καν είχαν ποτέ συζητηθεί. Το πρακτικό της Γ.Σ. του 2018 όπου φέρεται να εγκρίθηκε ο Κανονισμός Μεταγραφών Ελλήνων Καλαθοσφαιριστών και το πρακτικό του 2019 όπου φέρεται να εγκρίθηκε ο Κανονισμός Οργάνωσης Διοικητικών Υπηρεσιών Κατάστασης Προσωπικού και Συναφών Θεμάτων της ΕΟΚ.

Δυστυχώς και τα δύο «μαϊμού» πρακτικά φέρουν την υπογραφή του Παναγιώτη Τσαγκρώνη, ενώ το ένα φέρει και το όνομα του Βασιλακόπουλου Γιώργου και το άλλο και το όνομα του Γολέμη Αριστείδη.

*Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε όλα τα σχετικά έγγραφα (αρ. Εισαγγελικής Παραγγελίας, Καταγγελίες, πρακτικά και σχετικά έγγραφα).

Να επισημανθεί πως στα προαναφερόμενα πρακτικά απουσίαζαν και οι τοποθετήσεις για τις αυθαιρεσίες της μη ένταξης της ΕΟΚ στο πρόγραμμα Διαύγεια και στην Ενιαία Αρχή Πληρωμών, αλλά και την ολοκληρωτική οικονομική αδιαφάνεια, την υποχρέωση τήρησης Βιβλίων Πρακτικών και υποχρέωση ορισμού Διευθυντών και ιδιαίτερα Διευθυντή Διοικητικών Υπηρεσιών που θα τηρεί το αρχείο πρακτικών και άλλα.

Χαρακτηριστική είναι και η περίπτωση του ‘’αόρατου’’ Βιβλίου Πρακτικών του Δ.Σ. της ΕΟΚ. Ένα από τα Βιβλία που σύμφωνα με το άρθρο 25 του αθλητικού νόμου 2725/1999 υποχρεωτικά τηρεί μία ομοσπονδία. Και όμως σύμφωνα με το έγγραφο της Περιφέρειας Αττικής είχε να θεωρηθεί από τις 10-12-2003 (και αυτό των Γ.Σ. από το 1999), ενώ την ίδια στιγμή στην Γ.Σ. του 2018, μετά από σχετικές ερωτήσεις, ουδείς αναφερόταν στην υποχρέωση τήρησης αυτού του βιβλίου και ουδείς γνώριζε για την ύπαρξή του. Τελικά η μικρή ηγετική ομάδα αναγκάστηκε να θεωρήσει σχετικά Βιβλία το 2019.

*Στο τέλος του άρθρου μπορείτε να δείτε τα σχετικά έγγραφα της Περιφέρειας Αττικής.

Τα ονοματεπώνυμα των Βασιλακόπουλου Γιώργου, Γολέμη Αριστείδη και Παναγιώτη Τσαγκρώνη φέρουν και όσα τραγελαφικά έγιναν στα τελευταία Δ.Σ.. Το Δ.Σ. της 22ης Μαρτίου 2021 όπου εκτός των άλλων δεν έγινε ψηφοφορία και «αποφασίστηκε» παράνομα η αναβολή των εκλογών, ενώ πριν λίγες μέρες δεν είχε πραγματοποιηθεί λόγω «τεχνικού προβλήματος» στην εφαρμογή της τηλεδιάσκεψης. Και το Δ.Σ. της 5ης Απριλίου 2021 όπου εκτός των άλλων διεκόπει το Δ.Σ. και κλείστηκε παράνομα η εφαρμοφή της τηλεδιάσκεψης και δεν διεξήχθη ομαλά η διαδικασία της συγκρότησης σε σώμα.

Η μη εφαρμογή των στοιχειωδών δημοκρατικών κανόνων και νόμων τήρησης πρακτικών δεν φαίνεται να αγγίζει τους κ.κ. Βασιλακόπουλο Γιώργο, Γελέμη Αριστείδη και Τσαγκρώνη Παναγιώτη, ενώ η λύση της ζωντανής αναμετάδοσης με live streaming φαίνεται να μην γίνεται αποδεκτή, διότι δεν θα επιτρέπει τις γνωστές τους διαχρονικά αλχημείες και αυθαιρεσίες.

Ως εδώ όμως!

Όλα τα σωματεία μέλη της ομοσπονδία μας απαιτούν διαδικασίες διαχειριστικής και οικονομικής διαφάνειας. Απαιτούν να γνωρίζουν ξεκάθαρα για όλα τα θέματα τι ακριβώς συμβαίνει.

Η μαύρη σελίδα με την Προσωρινή Διοίκηση του Πρωτοδικείου σύντομα θα τελειώσει και η ερώτηση για το πόσο σοβαρά είναι επιτέλους όλα αυτά που κρύβονται θα απαντηθεί !!!
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport