Loading...
Τετάρτη 06 Μάι 2020
Τσαγκρώνης : "Η παροχολογία θυμίζει άλλες εποχές"
Κλίκ για μεγέθυνσηΟ Τάκης Τσαγκρώνης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό για την απόφαση της ΕΟΚ να διακόψει όλα τα εθνικά πρωταθλήματα, την επόμενη μέρα του μπάσκετ και σχολίασε όσα είπε ο Βαγγέλης Λιόλιος για την Ομοσπονδία και τα σχέδιά του.

Μία μέρα μετά την ανακοίνωση της ΕΟΚ για την οριστική διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων και την πρόταση του Βαγγέλη Λιόλιου για το "Σχέδιο Μάρσαλ" στο μπάσκετ, ο Τάκης Τσαγκρώνης μίλησε στον SPORT FM Patras. Ο Γενικός Γραμματέας της ΕΟΚ εξήγησε τους λόγους πίσω από την απόφαση της οριστικής διακοπής, αλλά και τις αντικειμενικές δυσκολίες για την επόμενη σεζόν, ενώ απαντώντας σε ερώτηση για όσα είπε ο ισχυρός άνδρας του Προμηθέα, έκανε λόγο για παροχολογία που αφορά άλλες εποχές.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Τάκης Τσαγκρώ

Για την ανακοίνωση της ΕΟΚ για τη διακοπή όλων των εθνικών πρωταθλημάτων: "Οι συνθήκες που έχουν δημιουργηθεί δεν μας επιτρέπουν να συνεχίσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα λόγω όλων των μέτρων που έχουν παρθεί. Κατόπιν αυτού πήραμε την απόφαση ότι δεν μπορούμε να συνεχίσουμε και έχουμε βάλει κάποιους όρους. Συγκεκριμένα, οι πρωταρχικοί είναι ότι δεν πρόκειται να υποβιβαστεί καμία ομάδα από όλες τις κατηγορίες και στη συνέχεια θα γίνουν οι προβιβασμοί. Αυτή την στιγμή προσπαθούμε και θα διαμορφώσουμε έτσι την κατάσταση, γιατί υπάρχουν κι άλλα ζητήματα. Δεν είναι μόνο τα θέματα υγείας, αλλά και τα οικονομικά που έχουν προκύψει. Πρέπει να δούμε ποιες ομάδες έχουν τη δυνατότητα να συνεχίσουν και ποιες όχι. Να μειώσουμε όσο το δυνατόν τα έξοδα των ομάδων για τη διεξαγωγή των πρωταθλημάτων. Είναι ο πλέον σοβαρός παράγοντας".


Για την επόμενη μέρα των πρωταθλημάτων: "Τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα. Το πιο δύσκολο για μένα είναι το οικονομικό πρόβλημα, το οποίο πρέπει να δούμε πώς θα το αντιμετωπίσουμε. Κι όχι με λόγια παχιά. Αλλά με λόγια και ενέργειες που θα είναι πραγματοποιήσιμες. Πρέπει να υπάρξει συνεννόηση με την Πολιτεία, για να δούμε πώς θα μπορέσουμε να ενισχύσουμε τουλάχιστον για ένα χρόνο τα σωματεία, σε μια αντιμετώπιση των εξόδων και των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν. Οπωσδήποτε θα υπάρξουν το 2020/21 και εναλλακτικές λύσεις, όσον αφορά στο θέμα των πρωταθλημάτων. θα πρέπει να βρούμε τρόπους να έχουμε αφενός ποιοτικά πρωταθλήματα και αφετέρου να μειώσουμε τη δαπάνη".

Για τις αντιδράσεις που προέκυψαν μετά τη διακοπή των πρωταθλημάτων: "Είναι λογικό να υπάρχουν αντιδράσεις από τη μία ή την άλλη πλευρά. Το σημαντικό είναι να βρούμε μια λύση μέσα από συλλογική προσπάθεια. Ο υποβιβασμός είναι το εύκολο κομμάτι, το πιο δύσκολο είναι αυτό της ανόδου. Ειδικά όσον αφορά στην άνοδο στη Γ' Εθνική".

Για την άνοδο από την Α2 κατηγορία: "Υπάρχει ένα υπόμνημα δεκαπέντε ομάδων της κατηγορίας για να ανέβει ο Χαρίλαος Τρικούπης και στη συνέχεια να ερωτηθούν ποια σωματεία ενδιαφέρονται για προβιβασμό και να τεθούν κάποια κριτήρια. Είναι κάποια πρόταση αντικειμενική, με θετικά στοιχεία. Πιστεύω ότι κι αυτή θα προκριθεί εν τέλει. Θα τα βάλουμε κάτω για να δούμε ποιες είναι οι δυνατότητες για να ανέβει μια ομάδα στην Α1, που θα μπορεί να υποστηρίξει αυτή τη διαδικασία. Είναι μια ευκαιρία να εφαρμοστούν οι νόμοι, τόσο όσον αφορά στην Α1 όσο και στα υπόλοιπα. Θα πρέπει η ΕΕΑ, που δεν έχει λειτουργήσει ποτέ σωστά, να το πράξει τώρα. Να δώσει λύση στα προβλήματα που υπάρχουν, τουλάχιστον στα οικονομικά".

Για όσα υποστήριξε ο Βαγγέλης Λιόλιος και για το αν θα είναι απέναντι στις εκλογές της ΕΟΚ: "Εξαρτάται το αν θα είμαστε απέναντι. Μέχρι το τέλος, ουδείς γνωρίζει τι έχει να συμβεί. Το μόνο πράγμα απ' όλα όσα είπε ο κ. Λιόλιος στο οποίο θα ήθελα μια διευκρίνιση, είναι για τι ενδιαφέρεται ακριβώς: για πρόεδρος της ΕΟΚ ή του ΕΣΑΚΕ. Γιατί κάπου τα έχει μπλέξει τα πράγματα, πιστεύω. Το άλλο θέμα είναι η παροχολογία. Θυμίζει άλλες εποχές και άλλους ανθρώπους. Η ενίσχυση των ομάδων έχει μπει κι από εμάς για το πώς θα στηριχθούν αυτές. Είδα χθες όμως κάτι τεράστια ποσά, που θυμίζουν άλλα άτομα και εποχές, πριν από μερικά χρόνια στην Ελλάδα. Δεν θέλω να μπω σε νούμερα. Το θέμα είναι πού και πώς θα βρεθούν αυτά τα χρήματα. Με το 60% μιας πολύ ελάχιστης επιχορήγησης της Ομοσπονδίας. Ο καθένας μας μπορεί να λέει και να θέλει. Το ευχάριστο της εξέλιξης αυτής είναι ότι υπάρχουν νέες φωνές, που θέλουν να έρθουν στο μπάσκετ. Κάτι που τόσα χρόνια προσπαθούσαμε να φέρουμε, αλλά δεν έρχονταν. Τώρα παρουσιάζονται σαν σωτήρες, είναι κι αυτό ένα ζήτημα. Πιστεύω ότι όλα θα βρεθούν στην πορεία και θα λυθούν".

Για το αν είναι σε επικοινωνία με τον Βαγγέλη Λιόλιο: "Στο παρελθόν καθόμασταν στο ίδιο τραπέζι και κουβεντιάζαμε πολλά από αυτά τα θέματα. Το ζήτημα είναι ότι τον τελευταίο καιρό δεν ξέρω ποια είναι ακριβώς η στάση σου. Όταν ανακατεύεται κάποιος με τα διοικητικά, ειδικά μιας ομοσπονδίας, πρέπει να είσαι ανοιχτός στα πάντα. Να ακούς και να δέχεσαι ό,τι είναι σωστό και εφικτό για να το κάνεις. Τουλάχιστον εγώ δεν διεκδικώ το αλάθητο του πάπα. Αυτά είναι πράγματα παλαιάς εποχής. Τώρα τα θέματα είναι ανοιχτά και πρέπει όλοι από κοινού να συζητάμε, για να βρούμε την πιο εφικτή λύση. Απλά θα πρέπει να είμαστε ρεαλιστές, κι όχι αιθεροβάμωνες. Το βασικότερο όλων είναι ότι δεν μπορούμε να μηδενίζουμε όλα όσα έχουν χτιστεί κι έχουμε κερδίσει όλα αυτά τα χρόνια. Το μπάσκετ βρίσκεται στην υψηλότερη κορφή. Δεν θέλω να κάνω αντιπαράθεση με άλλη Ομοσπονδία ή κάτι, το μόνο που θέλω να πω είναι ότι το μπάσκετ είναι έβδομο στον κόσμο στη διεθνή κατάταξη που έχει κάνει η FIBA. Κι αυτό δεν πιστεύω ότι είναι κάτι ασήμαντο".

Για το αν υπάρχουν σωματεία - σφραγίδες: "Το καταστατικό της Ομοσπονδίας προβλέπει ότι αν τυχόν τα σωματεία δεν έχουν συμμετοχή στα πρωταθλήματα, δεν μπορούν να ψηφίσουν. Άρα πώς μπορούν να είναι σωματεία - σφραγίδες; Αν παίζουν κάπου, τελειώνει το θέμα".

Για τα οικονομικής φύσεως ζητήματα διαφάνειας που έχουν τεθεί στο παρελθόν: "Όλα τα θέματα είναι ανοιχτά προς διερεύνηση. Εγώ θα πω μια λαϊκή ρήση: στου κρεμασμένου το σπίτι, δεν μιλάνε για σκοινί".

Για τα λόγια του Βαγγέλη Λιόλιου κατά του Παναγιώτη Φασούλα: "Δεν θα μπω σε αυτή τη διαδικασία δεδομένου ότι ο καθένας έχει τη δυνατότητα να κατέβει στις εκλογές και να προσφέρει. Δεν είναι ότι ο καθένας έχει έναν ξεχωριστό δρόμο και αυτό είναι. Ο κ. Φασούλας έχει το δικαίωμα να κατέβει στις εκλογές και να εκφράσει τις απόψεις του. Οι αποκλεισμοί και οι αφορισμοί δεν πιστεύω ότι προσφέρουν στο αθλητικό κίνημα".

Για το αν χάλασε ο δίαυλος επικοινωνίας με τον Προμηθέα, μετά την επιλογή του συλλόγου να συμμετάσχει στο EuroCup: "Αυτό δεν έχει γίνει ποτέ. Αν δεν κάνω λάθος κιόλας, στα παιχνίδια της διοργάνωσης ήταν έντονη η παρουσία μας".

Για το αν υπάρχει περίπτωση δύο ομίλων στην Α2 κατηγορία: "Είναι ένα ζήτημα που μας απασχολεί και εξετάζουμε. Θα είναι άσχημο να κάνουμε δύο ομίλους. Θα είναι πιο φρόνημο να υπάρχει ένας όμιλος. Θα εξετάσουμε όμως και τις άλλες περιπτώσεις. Αυτή η διαδικασία μπορεί να υπάρξει μόνο για μια μεταβατική κατάσταση ενός ή δύο ετών. Για να επανέλθουμε μετά στον έναν όμιλο".

Για το αν θα είναι υποψήφιος στις εκλογές της ΕΟΚ: "Όλα εξαρτώνται. Δεν ξέρουμε ακόμη. Θα πρέπει να δείτε ότι έχει γίνει μια παρέμβαση, η Ομοσπονδία έχει καταγγείλει τον αθλητικό νόμο σαν αντισυνταγματικό. Ελπίζω ότι δεν θα υπάρξει άλλη παρέμβαση, αν δεν υπάρξει, θα είμαστε υποψήφιοι. Τον πρώτο λόγο για το πότε θα γίνουν οι εκλογές τον έχει ο κορονοϊός. Υπάρχει διάσταση απόψεων μεταξύ των νομικών για τις εκλογές. Είναι ένα καθαρά ζήτημα το πότε θα γίνουν οι εκλογές, το οποίο πιστεύω θα λύσει η Πολιτεία. Όποτε και να γίνουν, θα είμαστε έτοιμοι".


S
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport