Loading...
Friday 08 Jun 2018
o99098
Click to enlarge

Ολοκληρωμένη πρόταση αναδιάρθρωσης του επαγγελματικού ποδοσφαίρου παρουσίασε η ΠΑΕ Απόλλων Σμύρνης * Ζωή με 500.000 ευρώ για κάθε ομάδα της Β’ Εθνικής * Μονεμβασιώτης: «Ο Βασιλειάδης μπορεί να γίνει ήρωας» * Αρβανίτης: «Όχι σε τηλεοπτικό τουρνουά» 

Διαβάστε ολόκληρη την πρόταση: 

«Πρόταση ΠΑΕ Απόλλων 

Αναδιάρθρωση επαγγελματικού ποδοσφαίρου 

Αφορά πρωταθλήματα SuperLeague και FootballLeague σε συνδυασμό με τα τηλεοπτικά δικαιώματα. 

Παραδοχές: 

Η πρόταση έχει στηριχθεί στη βασική οικονομική πρόταση του Υπουργού κ. Βασιλειάδη με budget 70.000.000 ευρώ, συμμετοχή 2 τηλεοπτικών σταθμών, της ΕΡΤ και κάποιου ιδιωτικού παρόχου.

Αναφερόμαστε σε 2 πρωταθλήματα SuperLeague και FootballLeague, με πρωτάθλημα των 16 ομάδων.

Σα βάση μας παίρνουμε τη βελτίωση του πρωταθλήματος της SuperLeague και της FootballLeague με πρότυπα τα αναπτυγμένα πρωταθλήματα της Ευρώπης, με στόχο ταπρωταθλήματα να αποκτήσουν κύρος και ανταγωνιστικότητα.

Να μη θίγουν τα εμπορικά και οικονομικά συμφέροντα των 4ων μεγάλων ομάδων του πρωταθλήματος.

Την ισχυροποίηση των 12 υπολοίπων ομάδων, για να κλείσουν την ψαλίδα σε σχέση με τις ισχυρά εμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος (όπως Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) και να τονώσουν τον ανταγωνισμότου πρωταθλήματος. (Σήμερα τα τηλεοπτικά δικαιώματα είναι 1 προς 4-7 των υπολοίπων ομάδων με τις ισχυρά εμπορικές ομάδες. Με την πρόταση μας το ποσοστό αυτό μετατρέπεται σε 1 προς 2 βελτιώνοντας τον ανταγωνισμό.)

Την εξυγίανση του πρωταθλήματος της FootballLeague και την αύξηση του ανταγωνισμού του πρωταθλήματός της, αφού οι ομάδες από τη θέση 1 έως 6 θα παλεύουν για την άνοδο και από τη θέση 7 έως 16 θα παλεύουν για να αποφύγουν τον υποβιβασμό αφού θα υποβιβάζονται οι 6 στις 10 ομάδες.

Δημιουργούμε μικρής έκτασης αγώνες μπαράζ για περισσότερο αριθμό αγώνων, κυρίως στις θέσεις του υποβιβασμού από τη SuperLeague στην FootballLeague και με τις θέσεις προβιβασμού από την FootballLeague στη SuperLeague.

Δημιουργούμε νέες εμπορικές διοργανώσεις όπου ανεβάζουμε τον αριθμό των αγώνων και επιτυγχάνουμε το στόχο που έχουν οι τηλεοπτικοί σταθμοί, δηλαδή τη δημιουργία περισσοτέρων αγώνων ντέρμπι, δημιουργώντας τη διοργάνωση του LeagueCup και SuperCup.

Θα προσφέρουμε τη δυνατότητα στους φιλάθλους σε 75-150 αγώνες ετησίως να παρακολουθήσουν αγώνες με 2 ευρώ το εισιτήριο για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε το κόσμο να επιστρέψει στα γήπεδα.

Αυξάνουμε τον αριθμό των νέων αγώνων, για να μπορέσει το πακέτο των αγώνων να γίνει δελεαστικό και πιο ελκυστικό για τους τηλεοπτικούς σταθμούς(προσφέροντας 30 έως 40νέους αγώνες, δηλαδή δημιουργούμε επιπλέον προϊόν).

Λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι οι μεγάλες εμπορικά ομάδες, δε συναινούν να δίνουν αγώνες μπαράζ για την ανάδειξη του πρωταθλητή και για τα εισιτήρια της UEFA.

Λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι οι υπόλοιπες ομάδες δεν επιθυμούν τη συρρίκνωση του πρωταθλήματος από 16 ομάδες σε 10-12.

Τέλος λαμβάνουμε υπόψιν μας ότι μια χώρα νησιώτικη και με πληθυσμό άνω των 13.000.000 κατοίκων μαζί με τους μετανάστες και τους ξένους δε μπορεί να έχει πρωτάθλημα από ομάδες 2 πόλεων (Αθήνα – Θεσσαλονίκη) και να μην εκπροσωπείται επαξίως η περιφέρεια, αφού κάποια στιγμή το πρωτάθλημα θα αποτελείται από 6 ομάδες του νομού Αττικής και 3 ομάδες της Θεσσαλονίκης (ΠΑΟΚ, Άρης, Ηρακλής). Παράλληλα επιτυγχάνουμε σε δύο επαγγελματικές κατηγορίεςμε 32 ομάδες σε επαγγελματικό επίπεδο, να εκπροσωπήσουν όλες τις περιοχές της χώρας μας.

Πρωτάθλημα SuperLeague με συμμετοχή 16 ομάδων

 

Ο πρωταθλητής και τα ευρωπαϊκά εισιτήρια δίνονται όπως και σήμερα σύμφωνα με την τελική βαθμολογία του πρωταθλήματος. 

Υποβιβάζεται η 16η ομάδα. 

Οι ομάδες που τερμάτισαν στη 15η και 14ηθέση δίνουν αγώνες μπαράζ για την παραμονή, με τις ομάδες της FootballLeague που κατέλαβαν τη 2η και3η θέση του πρωταθλήματος τους, με στόχο να επιτύχουν τον προβιβασμό τους. 

Σε έναν όμιλο αγώνων μπαράζ τεσσάρων ομάδων, ένα mini πρωτάθλημα όπου θα κριθεί η παραμονή ή ο προβιβασμός 2 θέσεων (Πρωτάθλημα των τεσσάρων με διπλούς αγώνες. Παραγωγή 12 νέων αγώνων). 

Οικονομική πρόταση που αφορά τον καταμερισμό των χρημάτων: 

Budget 25.000.000 €

Αφορά τις 4 μεγάλες εμπορικές ομάδες του πρωταθλήματος. 

4 μεγάλες εμπορικές εταιρίες: Ολυμπιακός, ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός με κριτήρια την εμπορική αξία ή όποιο άλλο κριτήριο προτείνουν οι ίδιοι. 

Πχ. 1η εμπορική: 7.000.000 ευρώ 

2η εμπορική: 6.500.000 ευρώ 

3η εμπορική: 6.000.000 ευρώ 

4η εμπορική: 5.500.0000 ευρώ 

Υποσημείωση: Ο ιδανικός τρόπος είναι να επινοήσουν τον τρόπο μόνοι τους. 

Γιατί 25.000.000€ στις εμπορικές μεγάλες ομάδες του πρωταθλήματος; 

Γιατί είναι το υψηλότερο σε απόδοση τηλεοπτικό συμβόλαιο που έχουν εξασφαλίσει φέτος. 

Budget 36.000.000€

Αφορά τις υπόλοιπες 12 ομάδες του πρωταθλήματος και η πρόταση που προτείνουμε είναι να λάβουνε 3.000.000€ η κάθε μια ×12 = 36.000.000€. 

100.000€ επιπλέον ποσό θα εισπράττουν οι ομάδες που θα υποβιβάζονται.

Η κάθε ομάδα θα μπορεί να επιλέγει 5 αγώνες στην έδρα της που θα μπορεί να προσφέρει εισιτήρια με τιμή 2 ευρώ. Αν το επιθυμούν οι ίδιες οι ομάδες, μπορούν να το επεκτείνουν έως 10 αγώνες. Αυτό το μέτρο θα προσφέρει 75-150 αγώνες προς τους φιλάθλους με ένα μικρό συμβολικό ποσό των 2 ευρώ. 

Πρωτάθλημα FootballLeagueμε συμμετοχή 16 ομάδων 

Αλλαγή του ονόματος για εμπορικούς λόγους. 

Η πρωταθλήτρια ομάδα της FootballLeague ανεβαίνει αυτόματα στην Α’ Εθνική. 

Η 2η και 3η ομάδα του πρωταθλήματος παίζει αγώνες μπαράζ με την 15η και14ηομάδα της SuperLeague με στόχο τον προβιβασμό. 

Υποβιβάζονται 6 ομάδες όπως ισχύει και σήμερα. 

Α) Για την πρώτη διεξαγωγή του πρωταθλήματος τηςFootballLeague, όπου οι ομάδες θα είναι 18 το συγκεκριμένο ποσό θα μοιραστεί δια 18 και θα έχουμε υποβιβασμό 2 επιπλέον ομάδων ώστε την αμέσως επόμενη χρονιά οι ομάδες της FootballLeague να είναι 16. 

Β) Οι ομάδες της FootballLeague θα υποβιβάζονται και αντίστοιχα θα προβιβάζονται οι ομάδες της Γ’ εθνικής με τον ίδιο ακριβώς τρόπο όπως και σήμερα. 

Budget 8.000.000€

Οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της FootballLeague θα λαμβάνουν όλες από 500.000€ × 16 = 8.000.000€. 

200.000€επιπλέον ποσό θα εισπράττει ο πρωταθλητής της FootballLeague.

100.000€επιπλέον ποσό θα εισπράττουν οι ομάδες που θα ανεβαίνουν από FootballLeague στην SuperLeague στους αγώνες μπαράζ. League Cup 

Δημιουργία καινούριου θεσμού κυπέλλου LeagueCup. 

Στόχος του νέου θεσμού είναι να επιμηκύνουμε την αγωνιστική δράση. 

Δημιουργούμε ένα θεσμό που θα παράγει περισσότερους αγώνες ντέρμπι με τις μεγαλύτερες εμπορικής αξίας ομάδες. 

Τέλος, θα λειτουργήσει ως βαλβίδα αποσυμπίεσης αφού θα δίνει έναν ακόμα ετήσιο τίτλο στις ομάδες. 

Συμμετέχουν 16 ομάδες από την SuperLeague. 

1ος γύρος των 16 ομάδων με μονούς αγώνες (νοκ άουτ) (παραγωγή 8 νέων αγώνων) 

2ος γύρος των 8 ομάδων, διπλοί αγώνες (παραγωγή 8 νέων αγώνων) 

3οςγύρος των 4ωνομάδων, δυο ημιτελικοί αγώνες διπλοί(παραγωγή 4 νέων αγώνων) 

Τελικός League Cup (παραγωγή 1 νέου αγώνα) 

Σύνολο αγώνων:21 

Ο κυπελλούχος του League Cup θα εισπράττει 1.000.000€. 

Super Cup 

Διεξάγεται πάντα πριν την έναρξη του εκάστοτε νέου πρωταθλήματος με την συμμετοχή του πρωταθλητή Ελλάδος, του δευτεραθλητή Ελλάδος, του κυπελλούχου Ελλάδος και του κυπελλούχου LeagueCup Ελλάδος. 

Διεξάγονται δύο ημιτελικοί αγώνες. 

Οι νικητές αγωνίζονται στον τελικό. 

Ο κυπελλούχος του Super Cup θα εισπράττει 500.000€ 

Νέο οικονομικό πλαίσιο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο 

Συμπερασματικά το ποδόσφαιρο, χρειάζεται ένα νέο οικονομικό πλαίσιο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο για να μπορέσει να αναπνεύσει. 

Επισημαίνουμε ότι έφτασε η εποχή όπου οι ξένοι πολυεθνικοί επενδυτές θα εισέλθουν στο ελληνικό ποδόσφαιρο και αυτό μπορεί να φέρει ανεξέλεγκτες καταστάσεις είτε θετικές είτε αρνητικές. 

Τέλος, ελπίζουμε τόσο εσείς οι δημοσιογράφοι, οι ομάδες και οι φορείς να αντιληφθούν ότι το σχέδιο αυτό είναι η μόνη αναπτυξιακή λύση με τις υπάρχουσες συνθήκες. 

Σήμερα το τηλεοπτικό προϊόν σε τηλεοπτικούς αγώνες είναι: 

– 240 αγώνες από τη SuperLeagueκαι 

– 68 αγώνες από την FootballLeague 

Σύνολο 308 τηλεοπτικοί αγώνες.

Με την πρόταση του Απόλλωνα δημιουργούνται: 

– 240 αγώνες από τη SuperLeague, 

– 240 αγώνες από την FootballLeague και 

– 35-40 νέοι αγώνες. 

Σύνολο 520 τηλεοπτικά παιχνίδια».

 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport