Loading...
Τρίτη 30 Ιαν 2018
Ο Προμηθέας κόβει την πίτα του την Κυριακή 4/2 (Δημ.Τόφαλος, 11:00) και τιμάει την «Γυναίκα» (Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Ρέα Γαλανάκη, «Άλμα Ζωής»)
Κλίκ για μεγέθυνση
Ο Προμηθέας κόβει την πίτα του την Κυριακή 4/2 (Δημ.Τόφαλος, 11:00) και τιμάει την «Γυναίκα» (Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Ρέα Γαλανάκη, «Άλμα Ζωής»)Ο Προμηθέας κόβει την πίτα του την Κυριακή 4/2 (Δημ.Τόφαλος, 11:00) και τιμάει την «Γυναίκα» (Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Ρέα Γαλανάκη, «Άλμα Ζωής»)Ο Προμηθέας κόβει την πίτα του την Κυριακή 4/2 (Δημ.Τόφαλος, 11:00) και τιμάει την «Γυναίκα» (Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Ρέα Γαλανάκη, «Άλμα Ζωής»)Ο Προμηθέας κόβει την πίτα του την Κυριακή 4/2 (Δημ.Τόφαλος, 11:00) και τιμάει την «Γυναίκα» (Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Ρέα Γαλανάκη, «Άλμα Ζωής»)Ο Προμηθέας κόβει την πίτα του την Κυριακή 4/2 (Δημ.Τόφαλος, 11:00) και τιμάει την «Γυναίκα» (Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, Ρέα Γαλανάκη, «Άλμα Ζωής»)

Την Πρωτοχρονιάτικη πίτα του θα κόψει ο ΑΣΠ Προμηθέας την Κυριακή 4 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σάλα του "Δημ.Τόφαλος" από 10:30 ως 12:30. Φέτος, οι άνθρωποι του Προμηθέα τιμούν την «Γυναίκα» επιλέγοντας να βραβεύσουν Γυναίκες που, με αναφορά στην τοπική κοινωνία της Πάτρας, έχουν ξεχωρίσει με την σημαντική πορεία και το έργο τους σε διαφορετικούς τομείς: την Βενετσάνα Κυριαζοπούλου, την πρώτη γυναίκα πρύτανι στο Πανεπιστήμιο Πατρών (Εκπαίδευση), την πολυβραβευμένη συγγραφέα Ρέα Γαλανάκη (Τέχνη, Πολιτισμός) και τον Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «Άλμα Ζωής» Νομού Αχαΐας (Προσφορά στον Κοινωνικό χώρο).

 

Αξίζει μια ιδιαίτερη αναφορά στα τιμώμενα πρόσωπα και συλλόγους της φετινής εκδήλωσης για την κοπή της πίτας του Προμηθέα:

 

H Βενετσάνα Κυριαζοπούλου γεννήθηκε στην Πάτρα και έγινε η πρώτη γυναίκα πρύτανις στην ιστορία του Πανεπιστημίου Πατρών. Είναι Καθηγήτρια Παθολογίας-Ενδοκρινολογίας της Iατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Πατρών και Διδάκτωρ του Ιατρικού Τμήματος και έχει διατελέσει Κοσμήτωρ της Σχολής Επιστημών Υγείας (2010-2014) και Μέλος της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Πατρών, την ίδια περίοδο (2010-14)., καθώς και Διευθύντρια Παθολογικού Τομέα Ι (2010-11) και (2011-2012), μέλος του ΔΣ του τμήματος Ιατρικής (2010-2013) και μέλος της ΓΣ του Ιατρικού Τμήματος του Πανεπιστημίου Πατρών από το 1981 μέχρι σήμερα, συνολικά για 22 ακαδημαϊκά έτη.

 

Η Ρέα Γαλανάκη γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης. Σπούδασε Ιστορία και Αρχαιολογία στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της δικτατορίας, ενώ έμεινε πολλά χρόνια στην Πάτρα. Έχει εκδώσει μυθιστορήματα, διηγήματα, ποιήματα και δοκίμια.

 

Μεταξύ άλλων διακρίσεων, έχει τιμηθεί δυο φορές με το Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας (Μυθιστορήματος το 1999 για το Ελένη, ή ο Κανένας, Διηγήματος το 2005 για το Ένα σχεδόν γαλάζιο χέρι), το 2003 από την Ακαδημία Αθηνών με το «Βραβείο Πεζογραφίας Κώστα και Ελένης Ουράνη» για το μυθιστόρημα Ο Αιώνας των Λαβυρίνθων, το 2006 με το Βραβείο Αναγνωστών του Εθνικού Κέντρου Βιβλίου για το μυθιστόρημα Αμίλητα, βαθιά νερά, και το 1987 με το «Βραβείο Νίκος Καζαντζάκης» του Δήμου Ηρακλείου Κρήτης. Επίσης, το μυθιστόρημά της Ο βίος του Ισμαήλ Φερίκ πασά είναι το πρώτο ελληνικό μυθιστόρημα που εντάχθηκε το 1994 από την Ουνέσκο στη συλλογή της UNESCO Collection of Representative Works, ενώ το Ελένη, ή ο Κανένας διεκδίκησε το 1999 το Ευρωπαϊκό Βραβείο «Αριστείον» μπαίνοντας στην τελική τριάδα των υποψήφιων έργων. Η Άκρα Ταπείνωση (Εκδόσεις Galaade) ήταν υποψήφια για το Prix Méditerranée Étranger (2017).

 

Έργα της έχουν μεταφραστεί σε δεκαπέντε γλώσσες (αγγλικά, γαλλικά, γερμανικά, ισπανικά, ιταλικά, τούρκικα, αραβικά, κινεζικά, εβραϊκά, αλβανικά, ολλανδικά, βουλγαρικά, σουηδικά, λιθουανικά, τσέχικα), ενώ έχει κληθεί να συμμετάσχει σε φεστιβάλ, συνέδρια, πανεπιστημιακά σεμινάρια και εκδηλώσεις στην Ελλάδα, ή στο εξωτερικό. Αποσπάσματα από δυο μυθιστορήματά της έχουν ενταχθεί στη διδασκόμενη Νεοελληνική Λογοτεχνία της Μέσης Εκπαίδευσης.

 

Ανήκει στα ιδρυτικά μέλη της Εταιρείας Συγγραφέων (1981). Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της Στέγη Καλών Τεχνών και Γραμμάτων του Υπουργείου Πολιτισμού (1994-1997).

 

Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στην Αχαΐα ιδρύθηκε με έδρα την Πάτρα το 2001 και λειτούργησε ως το πρώτο Παράρτημα του Πανελληνίου Συλλόγου Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» μέχρι το 2011 όπου και μετατρέπεται σε αυτόνομο Σύλλογο Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας. Στα πρώτα χρόνια της πορείας του στην Πάτρα συνεργάστηκε στενά και στηρίχτηκε από τον Όμιλο Εθελοντών κατά του Καρκίνου «ΑΓΚΑΛΙΑΖΩ» αλλά και από το Παράρτημα του στον Ν. Αχαΐας.

 

Σκοπός του είναι η οργανωμένη αλληλοβοήθεια, η ψυχοκοινωνική στήριξη και αποκατάσταση των γυναικών που πάσχουν από καρκίνο μαστού, όπως επίσης και των μελών των οικογενειών τους, η συμβολή του στην απομυθοποίηση του καρκίνου και η ενημέρωση του γυναικείου πληθυσμού για την πρόληψη και έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας. Σε μια κλειστή κοινωνία όπου, σε πολλές περιπτώσεις, ο καρκίνος μαστού αποτελεί ταμπού και οικογενειακό μυστικό, το Παράρτημα αρχικά και ο Σύλλογος Γυναικών με Καρκίνο Μαστού «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Ν. Αχαΐας στη συνέχεια προσπάθησε και προσπαθεί να κινητοποιήσει τις γυναίκες με καρκίνο μαστού να αναζητήσουν τη στήριξη που χρειάζονται, καθώς και κάθε γυναίκα να κάνει τον τακτικό προληπτικό έλεγχο.

 

Ο Πανελλήνιος Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ», ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στην Αχαΐα και ο Σύλλογος «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» στη Θεσσαλονίκη είναι οι μόνοι φορείς στον Αντικαρκινικό χώρο της Ελλάδας όπου όλα τα τακτικά τους μέλη, οι εθελόντριες και το Δ.Σ., είναι γυναίκες που νόσησαν κάποια στιγμή στη ζωή τους ή και νοσούν ακόμα από καρκίνο μαστού. Το «ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ» Αχαΐας είναι Μη Κυβερνητική Οργάνωση και στηρίζεται οικονομικά στις συνδρομές των μελών και των αρωγών μελών του, στις ευγενικές δωρεές και χορηγίες φορέων και εταιρειών, καθώς και όλων εκείνων που αναγνωρίζουν το έργο και τις προσπάθειες του.

 

Όλοι οι φίλοι του αθλητισμού είναι ευπρόσδεκτοι στην γιορτή αυτή του Προμηθέα Πάτρας και θα τιμήσουν τον Σύλλογο με την παρουσία τους.

 

Ακολουθεί το πρόγραμμα της εκδήλωσης, που θα περιλαμβάνει διάφορες εκπλήξεις, ενώ πλούσια δώρα περιμένουν τους τυχερούς. Επιπλέον, μετά τη λήξη της εκδήλωσης οι φίλοι της ομάδας θα έχουν την ευκαιρία να πάρουν αυτόγραφα και να φωτογραφηθούν με τους αθλητές της Ανδρικής ομάδας στη μπουτίκ του Συλλόγου.

 

10:30 – 10:50 Προσέλευση ακαδημιών και καλεσμένων στο «Δ.Τόφαλος».

 

11:00 – 11:45 Αγώνας επίδειξης σκάκι (simultane) με παιδιά των ακαδημιών μας.

 

11:00 – 11:50 Κρυμμένος θησαυρός και παιχνίδια μπάσκετ από τους αθλητές των ακαδημιών του συλλόγου.

 

11:55 – 12:15 Κοπή Βασιλόπιτας – Χαιρετισμοί επισήμων – Βραβεύσεις.

 

12:15 – 12:40 Λήξη της εκδήλωσης, μοίρασμα βασιλόπιτας, αυτόγραφα και φωτογράφιση με παίκτες της ομάδας στη μπουτίκ.

 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport