Loading...
Δευτέρα 07 Δεκ 2020
Κοινή διαμαρτυρία τεσσάρων Συλλόγων  της Αμαλιάδας κατά της τιμολογιακής πολιτικής του Ν.Π.ο Ηλείος  που τούς οδηγεί σε εξόντωση
Κλίκ για μεγέθυνση
Τέσσερις σύλλογοι που δραστηριοποιούνται στο ΔΑΚ Ηλιδας , ο Κόροιβος, ο Υπερίων, ο Επειός και η Ήλιδα εξέδωσαν κοινή ανακοίνωση-διαμαρτυρία για τη νέα τιμολογιακή πολιτική στη χρήση του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Ήλιδας, σύμφωνα με την απόφαση 79/2020 του Νομικού Προσώπου «O Ηλείος». Οι σύλλογοι εκφράζουν την αντίθεσή τους στη νέα τιμολογιακή πολιτική και κάνουν έκκληση στους δημοτικούς συμβούλους να μην την ψηφίσουν κατά το δημοτικό συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας, που θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 8 Δεκεμβρίου.

Η κοινή ανακοίνωση-διαμαρτυρία-έκκληση των 4 αθλητικών συλλόγων της Αμαλιάδας αναφέρει τα εξής:

«Με μεγάλη έκπληξη, ενημερωθήκαμε ότι την Τρίτη 08-12-2020 γίνεται το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Ήλιδας για το έτος 2020 με τηλεδιάσκεψη, με τρία (3) κατεπείγοντα θέματα, με το δεύτερο να είναι η ψήφιση και η έγκριση από το Δημοτικό Συμβούλιο του Κανονισμού λειτουργίας του Αθλητικού κέντρου της πόλης με την Νέα Τιμολογιακή πολιτική, σύμφωνα με την απόφαση 79/2020 του Νομικού Προσώπου «O Ηλείος».

Ναι καλά καταλάβατε, εν μέσω πανδημίας όπου έχει ανασταλεί κάθε αθλητική δράση μέχρι νεωτέρας, το αθλητικό κέντρο είναι ουσιαστικά κλειστό και είναι άγνωστο πότε θ’ ανοίξει και με ποιες προϋποθέσεις ο αθλητισμός, ο Δήμος Ήλιδας βάζει ως προτεραιότητα την νέα Τιμολογιακή πολιτική για τους χρήστες των αθλητικών δομών της πόλης, δηλαδή τα σωματεία. Και αυτό γίνεται μετά την ενημέρωση, και μη αποδοχή της ως άνω απόφασης, από τα σωματεία της πόλης προς τον Δήμαρχο και τους επικεφαλής των Δημοτικών παρατάξεων σε ανοικτή συγκέντρωση που έγινε στο αθλητικό κέντρο και με γραπτή ενημέρωση προς τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου για τους λόγους άρνησης συναίνεσης από τα αθλητικά σωματεία σε μια τέτοια απόφαση.

Παρόλα αυτά η Δημοτική αρχή κόντρα σε κάθε λογική και με κλειστό τον αθλητισμό λόγω πανδημίας, προχωράει μια τελείως παράλογη απόφαση του Ν.Π. «O Ηλείος», η οποία ενέχει σοβαρά θέματα νομιμότητας, και με διαδικασίες εν κρυπτώ (τηλεδιάσκεψη;;;) στο σκοτάδι, μακριά από κάθε έννοια του κατεπείγοντος. Απευθυνόμενοι πλέον προς τους δημοτικούς συμβούλους του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Ήλιδας, που καλούνται να ψηφίσουν μια τέτοια τιμολογιακή πολιτική και επειδή πρέπει να γνωρίζουν επαρκώς το τι καλούνται να ψηφίσουν θα τους επισημάνουμε τα παρακάτω:

Γνωρίζουν ότι η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων στην Ελληνική Επικράτεια για την αγωνιστική σεζόν 2020-21 έχουν αναστείλει κάθε απαίτηση για τέλη χρήσης από τα αθλητικά σωματεία λόγω της πανδημίας και οικονομικών επιπτώσεων αυτής;
Με την τιμολογιακή πολιτική που θέλει να εφαρμόσει η διοίκηση του Ν.Π. «O Ηλείος» πενταπλασιάζει (500%) τα τέλη χρήσης σε σχέση με αυτά που πλήρωνε μέχρι τώρα ο κάθε χρήστης, π.χ. το τμήμα του Βόλεϊ του Α.Σ.Α Κόροιβος που είχε 100 παιδιά από τζούνιορ μέχρι Έφηβους και με 4 αγωνιστικές ομάδες(Εφηβικό, Παιδικό, Παμπαίδες, Μίνι) πλήρωνε μέχρι χθες 100 ευρώ το μήνα επί 10 μήνες =1.000,00 ευρώ το χρόνο.
Τώρα με την νέα τιμολογιακή πολιτική καλείτε να πληρώσει 20 ευρώ ο κάθε αθλητής για την κάρτα εισόδου ήτοι 100 αθλητές επί 20 ευρώ =2.000,00 ευρώ το χρόνο και για κάθε συνδρομή αθλητή μηνιαία προς το σωματείο που είναι 20 ευρώ Χ 15%= 3,00 ευρώ ως ποσοστά προς το Ν.Π «Ο Ηλείος» ήτοι 3,00 ευρώ επί 100 αθλητές = 300,00 ευρώ μηνιαία ή 300,00 ευρώ επί 10 μήνες = 3.000,00 ευρώ ετήσια.

Άρα σύνολο 2.000,00 ευρώ από τις κάρτες + 3.000,00 ευρώ από εισφορές =5.000,00 ευρώ σύνολο ετήσια.

Υπάρχει κάποια λογική σε όλο αυτό;;; Ή έχουν την εντύπωση ότι οι Σύλλογοι κερδοφορούν;

Κύριοι οι εισφορές των παιδιών είναι για να πληρώνονται οι προπονητές τους, το υλικό τους (μπάλες, εμφανίσεις, όργανα άθλησης),τα παράβολα συμμετοχής στα αντίστοιχα πρωταθλήματα, τα δελτία τους, οι διαιτησίες, οι γραμματείες, τα ταξίδια κ.λπ.. Πολλές φορές δεν επαρκούν και αναζητούνται και χορηγοί – υποστηρικτές για να καλύψουν μέρος εξόδων.

Ζητήσαμε να μας εξηγηθεί αυτό το ποσοστό 10% ή 15% ή 20% ως ποσοστό επί των εισφορών των αθλητών από που προκύπτει και με τι κριτήρια υιοθετήθηκε, χωρίς ποτέ να λάβουμε κάποια απάντηση.
Ζητήσαμε να γίνει μια τεκμηριωμένη οικονομοτεχνική μελέτη για να υπολογιστούν τα έξοδα χρήσης της κάθε αθλητικής δομής ανά ώρα χρήσης αντικειμενικά και όχι αυθαίρετα, έτσι ώστε ο κάθε χρήστης ανάλογα με τις ώρες που χρησιμοποιεί τις αντίστοιχες δομές να καταβάλει το αντίστοιχο τέλος, χωρίς να έχουμε κάποια απάντηση.
Τονίσαμε ότι το μεγάλο πρόβλημα του Αθλητικού Κέντρου είναι οι συσσωρευμένες οφειλές προς την ΔΕΗ, για τις οποίες όμως δεν έχουν ευθύνη τα αθλητικά σωματεία μια και η συντριπτική πλειοψηφία των οφειλών αφορά καταναλώσεις για την ύδρευση και σε καμία περίπτωση τα σωματεία δεν μπορούν να σηκώσουν τέτοιο βάρος.
Τέλος προτείναμε το Αθλητικό Κέντρο να αναβαθμιστεί ενεργειακά, ενώ παράλληλα πρέπει να δημιουργήσει με επενδύσεις ενεργειακά πάρκα παραγωγής ενέργειας ώστε να μειωθεί το κόστος ηλεκτρικής ενέργειας.
Κύριοι θεωρούμε ότι θέματα που αφορούν την καθημερινή δράση κοινωνικών οντοτήτων όπως είναι οι αθλητικοί σύλλογοι, θα έπρεπε να συζητούνται μέσω ενός πλαισίου διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων, σύμφωνα με τις ανάγκες κάθε εποχής προκειμένου να εκπληρώνονται και οι σκοποί της κάθε δράσης.

Μέσα σε τέτοιες εποχές και με τα αθλητικά σωματεία να ψυχορραγούν , είναι αδιανόητη για εμάς κάθε τέτοια απόφαση.

Γι’ αυτούς τους λόγους,

Αγαπητοί Δημοτικοί Σύμβουλοι σας ζητάμε να μην ψηφίσετε την τιμολογιακή πολιτική του Ν.Π. « Ο Ηλείος».

ΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ

Α.Σ.Α ΚΟΡΟΙΒΟΣ
ΥΠΕΡΙΩΝ
ΕΠΕΙΟΣ
ΗΛΙΔΑ»
 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport