Loading...
Πέμπτη 14 Μάι 2020
Α.Σ.ΣΑΜΑΙΑΔΑΣ : Επικύρωση της βαθμολογίας ,εφικτή η άνοδος δύο - τριών ομάδων στην Γ Εθνική
Κλίκ για μεγέθυνση
Ο Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας απέστειλε τις προτάσεις του στην ΕΣΚΑΗ για το πώς πρέπει να ολοκληρωθεί η σεζόν και προτάσσοντας την υγεία των μελών του αλλά και το γεγονός ότι η ομάδα ήταν πρώτη στη βαθμολογία τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος και είχε πιθανότητες για την απευθείας άνοδο, ελέω βατού προγράμματος, προτείνει να επικυρωθεί η βαθμολογία ως έχει τη στιγμή της διακοπής, κάτι που θα οδηγήσει στην άνοδό της στη Γ΄ Εθνική. Προτείνει, όμως, επιπλέον, να πάρουν την άνοδο δύο ή και περισσότερες ομάδες της Α1 ΕΣΚΑΗ και να μην υποβιβαστεί καμία.

Η επιστολή του Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας στην ΕΣΚΑΗ αναφέρει τα εξής:

Προς Πρόεδρο ΕΣΚΑ-Η

Κο Τάκη Τσαγκρώνη ,

Η πανδημία, που έχει πλήξει τον πλανήτη μας, σαρώνει στο διάβα της κάθε έκφανση της ζωής μας, της καθημερινότητας μας, της οικονομίας της χώρας και φυσικά και τον αθλητισμό, ειδικά τον ερασιτεχνικό.

Το ενθαρρυντικό στοιχείο αυτής, είναι ο τρόπος αντιμετώπισής της από το σύνολο των Ελλήνων, που πειθάρχησαν στα αυστηρά μέτρα και έτσι αρχίζει να αχνοφαίνεται μια καλύτερη μέρα, γιατί το υπέρτατο αγαθό σε αυτή τη ζωή είναι η υγεία και εν γένει η ανθρώπινη ζωή.

Είναι σταθερή και αμετάκλητη θέση του σωματείου μας η προάσπιση της υγείας των αθλητών και όλων των μελών αυτού, γι’ αυτό από την πρώτη στιγμή τηρήσαμε αυστηρά τα μέτρα της Πολιτείας, καθότι η πόλη μας, η Αμαλιάδα, ήταν η πρώτη που επλήγη από την εμφάνιση του covid 19.

Στο άκουσμα και μόνο κακογραμμένων σεναρίων ότι –δήθεν- κύκλοι της Ένωσής μας έχουν «κομμένο και ραμμένο» σενάριο διεξαγωγής play off , εν μέσω όλης αυτής της κατάστασης, με κίνδυνο η προσπάθεια αυτή όχι μόνο να εξανεμιστεί αλλά να δημιουργήσει και προβλήματα στην υγεία των αθλητών μας αλλά και των οικογενειών τους, το Σωματείο μας δηλώνει απερίφραστα ότι με την υγεία των μελών μας δεν δύναται να παίξει κανείς.

Σε αυτό το σημείο δηλώνουμε ξεκάθαρα ότι το Σωματείο μας για να επανέλθει σε αγωνιστική δραστηριότητα, θα πρέπει να έχουν παρθεί αποφάσεις και μέτρα, από τους αρμόδιους φορείς (ΕΟΔΥ), τέτοια ώστε αυτή η επιστροφή να γίνει με απόλυτη ασφάλεια και σε χρονική στιγμή που αυτό κριθεί από αυτούς εφικτό, χωρίς να ελλοχεύει οποιοσδήποτε κίνδυνος για τα μέλη του Σωματείου μας.

Αυτή πάντως η μέρα, προς το παρόν, αργεί πολύ, αφού η τελευταία ΚΥΑ που εκδόθηκε στις 11/5/2020 δεν επιτρέπει την προπόνηση -έστω και σε ατομικό επίπεδο- για την καλαθοσφαίριση ακόμα και σε ανοικτό χώρο.

Σε οποιαδήποτε σκέψη επανέναρξης του πρωταθλήματος πέρα από τα ανωτέρω θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψιν και οι ακόλουθες παράμετροι:

-Οι αθλητές βρίσκονται εκτός αθλητικής δραστηριότητας, ήδη 70 ημέρες και βάσει του υγειονομικού πλάνου ο χρόνος αυτός θα μεγαλώσει, συνεπώς, όποτε και να δοθεί πράσινο φως για την αγωνιστική επανέναρξη, θα χρειαστεί τουλάχιστον ένας μήνας προσαρμογής στην αθλητική δραστηριότητα προκειμένου να αποφευχθούν σοβαροί τραυματισμοί.

-Οι αθλητές του Σωματείου μας είναι ερασιτέχνες. Μερικοί από αυτούς είναι φοιτητές, που από την πρώτη στιγμή που έκλεισαν τα πανεπιστήμια, έχουν αποχωρήσει από την πόλη μας και βρίσκονται στις ιδιαίτερες πατρίδες τους.

Μερικοί από αυτούς είναι εργαζόμενοι στην εστίαση και στον τουρισμό και οι οποίοι, μόλις αυτά ανοίξουν την 1η Ιουνίου, θα αποχωρήσουν από την πόλη μας προκειμένου να μεταβούν σε τουριστικούς προορισμούς για εργασία την καλοκαιρινή σεζόν (με δεδομένο ότι το πρωτάθλημα ήδη σε κανονικούς ρυθμούς θα είχε ολοκληρωθεί).

Μερικοί από αυτούς είναι μαθητές Γ΄ Λυκείου και προετοιμάζονται για τις Πανελλήνιες εξετάσεις, που η έναρξή τους έχει οριστεί για τις 15 Ιουνίου.

-Οι οικονομικοί υποστηρικτές των σωματείων βρίσκονται σε δεινή οικονομική κατάσταση και ως εκ τούτου τα έσοδα των ομάδων για την κάλυψη των εξόδων των αγώνων και των οδοιπορικών των αθλητών, θα είναι ελαχιστοποιημένα.

-Οι μετακινήσεις των αθλητών μας θα πρέπει να γίνονται σε ατομικό επίπεδο, σύμφωνα με τους υγειονομικούς κανονισμούς, πολλαπλασιάζοντας τα οδοιπορικά τους (η ομάδα μας διαθέτει 2 αθλητές από τον νομό Αχαΐας και 1 από το νομό Αιτωλοακαρνανίας).

-Τα τεράστια οικονομικά κόστη, που ακόμα και επαγγελματικές κατηγορίες δεν άντεξαν, για να τηρηθούν τα πρωτόκολλα των υγειονομικών αρχών σε περίπτωση επανέναρξης της αθλητικής δραστηριότητας (π.χ. συνεχόμενα τεστ ανίχνευσης covid 19, μετάβαση αποστολής ομάδας ατομικά κλπ).

Κύριε Πρόεδρε,

σε αυτό το σημείο θα θέλαμε να σας τονίσουμε ότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος προβλέπει διαδικασία play off, μόνο στην περίπτωση που ο πρώτος της βαθμολογίας δεν έχει εξασφαλίσει διαφορά 4 βαθμών με τον δεύτερο. Άρα και με δεδομένο

α) ότι υπολείπονται 6 αγωνιστικές και το Σωματείο μας, Α.Σ.Σ. Αμαλιάδας, προπορεύεται στην βαθμολογία ήδη με έναν βαθμό από την επόμενη ομάδα που έχει δικαίωμα προβιβασμού (Αίολος Αγυιάς),

β) ότι έχει αντιμετωπίσει όλες τις ομάδες της 4αδας εκτός έδρας,

γ) ότι υποδεχόταν τον Αίολο Αγυιάς στην έδρα της στην Αμαλιάδα καθώς και

δ) ότι το συνολικό υπόλοιπο αγωνιστικό πρόγραμμα είναι τέτοιο που ευνοεί την ομάδα μας,
θεωρούμε σφόδρα πιθανό το γεγονός, το Σωματείο μας να κέρδιζε την άνοδο του, χωρίς την διαδικασία play off.

Γι’ αυτούς τους λόγους, οποιοδήποτε –ακραίο- σενάριο επανεκκίνησης του πρωταθλήματος, θεωρούμε ότι θα πρέπει να έχει σαν βάση την συνέχισή του από την 21η αγωνιστική, ότε και διεκόπη.

Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΑΣ:

Κύριε Πρόεδρε ,σύμφωνα με όσα αναφέραμε ανωτέρω και με δεδομένο ότι το μπάσκετ σε όλο τον πλανήτη έχει σταματήσει, με δεδομένο ότι το μπάσκετ σε όλα τα εθνικά πρωταθλήματα έχει σταματήσει,με δεδομένο ότι όλες σχεδόν οι ενώσεις (ΕΣΚΑ, ΕΣΚΑΝΑ, ΕΚΑΣΚΕΝΟΠ, ΕΚΑΣΘ, ΕΚΑΣΑΜΑ , ΕΣΚΑΘ) ανακοίνωσαν ΗΔΗ την οριστική διακοπή των πρωταθλημάτων τους, με πιο πρόσφατη αυτή της ΕΚΑΣΚ, που όχι μόνο επικύρωσε την βαθμολογία, αλλά ανακήρυξε και πρωταθλητή τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας, παρότι η προκήρυξη του πρωταθλήματος προέβλεπε play off , ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ την επικύρωση της επίσημης βαθμολογίας, όπως αυτή έχει διαμορφωθεί μετά από 20 αγωνιστικές.

Όσον αφορά την άνοδο , ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ να προβιβαστούν δύο ή και περισσότερες ομάδες, μέσω της αναδιάρθρωσης των πρωταθλημάτων, κάτι που η ένωση μας δικαιούται, λόγω του μεγάλου αριθμού σωματείων που έχει στην δύναμή της.

Όσον αφορά τον υποβιβασμό ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ, να μην υποβιβαστεί καμία ομάδα και το πρωτάθλημα της καινούργιας σεζόν να διεξαχθεί με 16 ομάδες».
 
© Copyright 2023 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport