Loading...
Πέμπτη 21 Σεπ 2023
Στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου j 24 ο Πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πατρών Κωνσταντίνος Καλογερόπουλος
Κλίκ για μεγέθυνση

Θα μπορούσε να είναι ένα καλό παράδειγμα υποδειγματικής συνέργιας και εξωστρεφούς διαφήμισης και προβολής του αθλητικού τουρισμού, όχι της πόλης μας αλλά της χώρας μας το Παγκόσμιο πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου J24 που διεξάγεται στην Θεσσαλονίκη από τον Ν.Ο.Θ., εάν δεν αποτελεί ένα γεγονός το οποίο μάλλον θα πρέπει να μας προβληματίσει.
Στην συνάντηση του προέδρου του Ι.Ο.Πατρών, Κωνσταντίνου Καλογερόπουλου μετά από 4 χρόνια με τον Αμερικανό πρόεδρο της Διεθνούς κλάσης J24 Christopher Howell, ο κ.Howell αιφνιδίασε τον συνομιλητή του λέγοντας μεταξύ άλλων: “Xαιρόμαστε που σας ξανασυναντάμε διότι, εάν αυτή τη στιγμή βρισκόμαστε στην Ελλάδα, στην Θεσσαλονίκη το οφείλουμε στην πολύ καλή διοργάνωση και φιλοξενία που είχαμε στην Πάτρα το 2019»!
Η δήλωσή του έρχεται να επιβεβαιώσει αυτό που οι άνθρωποι του Ι.Ο.Π. γνώριζαν από καιρό, ότι η Διεθνής κλάση είχε δείξει ενδιαφέρον για την ανάθεση ενός παγκόσμιου πρωταθλήματος στην Πάτρα και λόγω αδυναμίας του Ομίλου της Πάτρας να ανταποκριθεί λόγω έλλειψης εγκαταστάσεων η κλάση επέλεξε την Θεσσαλονίκη.
Για την ιστορία, το 2019 o I.O.Πατρών διοργάνωσε το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα ιστιοπλοΐας με σκάφη τύπου J24 στην πόλη μας, μια διοργάνωση η οποία όχι μόνο υπήρξε επιτυχημένη αλλά διεξήχθη με ένα πρωτότυπο τρόπο στο κέντρο της πόλης μας, ελλιμενίζοντας τα σκάφη στο μόλο της Αγ. Νικολάου με τους ξένους να έχουν άμεση πρόσβαση στο ιστορικό κέντρο της πόλης. Η δυνατότητα σύνδεσης της Πάτρας με την Ιταλία με 3 λιμάνια ήταν ένα επιπλέον ατού, αφού έδειχνε ότι η Πάτρα βρίσκεται τελικά πιο κοντά από άλλες πόλεις με την Ευρώπη. Οι εντυπώσεις που έμειναν τότε στους ξένους ήταν εξαιρετικές, όπως στη συνέχεια επιβεβαίωσαν το πολύ θερμό κλίμα συνάντησης του προέδρου του Ι.Ο.Πατρών με τα ελληνικά πληρώματα που συμμετέχουν στον αγώνα, τους διεθνείς κριτές Wiily Gohl, Michal Peters, Pinar Coskuner και την διεθνή κλάση J24.
Η διοργάνωση στη Θεσσαλονίκη ήταν απόλυτα πετυχημένη και αξίζουν συγχαρητήρια στον διοργανωτή Όμιλο, με 2 αμερικάνικες ομάδες να παίρνουν την 1η και 3η νίκη και την ομάδα του Ιταλικού Πολεμικού Ναυτικού στη 2η θέση.
Μεταξύ των ερασιτεχνών (Corinthians) στην 2η θέση η ομάδα της Ελληνικής αστυνομίας. Από τις υπόλοιπες ελληνικές συμμετοχές εκτός της ομάδας της ελληνικής Αστυνομίας (παγκόσμια πρωταθλήτρια προ 6ετίας), καλή εμφάνιση είχαν η ομάδα ΕΥΝΙΚΗ και J-mania 2η και 3η αντίστοιχα στο Πανευρωπαϊκό της Πάτρας το 2019.
Το πατρινό ενδιαφέρον δεν περιορίστηκε στην παρουσία του προέδρου του Ι.Ο.Π., αλλά και στην συμμετοχή του πατρινού αθλητή του Ι.Ο.Π. Λάμπρου Γεωργόπουλου με την ομάδα της Σχολής Ναυτικών Δοκίμων που βραβεύτηκε σαν το καλύτερο νεανικό πλήρωμα (1η νίκη στους κάτω των 25 ετών).
Επίσης σημαντική συμμετοχή στην φετινή διοργάνωση του Παγκοσμίου J24 είχε και ο χορηγός του Ι.Ο.Πατρών SUPER CARGO, ο οποίος συνέβαλε στην θαλάσσια μεταφορά ομάδων προς τη Θεσσαλονίκη. Η πατρινή εταιρία SUPER CARGO αποτελεί έναν πραγματικό στυλοβάτη των διεθνών διοργανώσεων για την χώρα μας αφού εκτός του Παγκοσμίου της Θεσσαλονίκης υποστηρίζει και το Πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα sport boat που θα διεξαχθεί σε 10 μέρες στο Καλαμάκι. Μια εταιρία που επενδύει στον εξωστρεφή αθλητικό τουρισμό.
 
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport