Loading...
Δευτέρα 22 Μάρ 2021
Η Ιωάννα Καρυοφύλλη νέα πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ)
Κλίκ για μεγέθυνση
Η Ιωάννα Καρυοφύλλη νέα πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ)Η Ιωάννα Καρυοφύλλη νέα πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες (ΕΑΟΜ-ΑμεΑ)Η Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία κατά το παρελθόν είχε διατελέσει και πρόεδρος της Ελληνικής Παραολυμπιακής Επιτροπής, είναι και η νέα πρόεδρος της Εθνικής Αθλητικής Ομοσπονδίας Ατόμων με Αναπηρίες, σηματοδοτώντας τη νέα εποχή για την αθλητική πολυομοσπονδία των ΑμεΑ.

Η Ιωάννα Καρυοφύλλη, η οποία γίνεται και η πρώτη γυναίκα πρόεδρος της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, διαδέχεται τον Γιώργο Φουντουλάκη που αποχωρεί από την ηγεσία της μετά από 12ετή θητεία.

Το νέο Δ.Σ. της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ συνήλθε σε σώμα σήμερα (Δευτέρα 22/03) και θα έχει θητεία 3,5 ετών, έως το τέλος του Παραολυμπιακού κύκλου 2021-2024.
Η σύνθεση του νέου διοικητικού συμβουλίου έχει ως εξής:
Πρόεδρος Ιωάννα Καρυοφύλλη
Α’ Αντιπρόεδρος Δημήτρης Σηφάκης
Β’ Αντιπρόεδρος Στέφανος Φασιάς
Γενικός Γραμματέας Σπύρος Σπύρου
Ταμίας Ελένη Καλογεροπούλου
Ειδική Γραμματέας Κωνσταντινιά Σωτηριάδη
Υπεύθυνος Δημοσίων Σχέσεων Αντώνης Παπαδάκης
Έφορος Αθλημάτων IBSA Θωμαή Θεοδωρίδου
Έφορος Αθλήματων CP ISRA Γεωργία Γεωργακοπούλου
Έφορος Αθλημάτων IWAS Παναγιώτης Καδδάς
Έφορος INAS FID Εμμανουήλ Μαρκίδης
Έφορος Εθνικών Ομάδων Κωνσταντίνος Σιάχος
Μέλος Γεώργιος Καπελλάκης

Η Τακτική Γενική Συνέλευση της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, πραγματοποιήθηκε την Κυριακή (21/3) διαδικτυακά με τη συμμετοχή 34 σωματείων, όσα δηλαδή είχαν και δικαίωμα ψήφου καθώς και πολλά ακόμη που είχαν δικαίωμα λόγου.

Οι δύο υποψήφιοι που διεκδικούσαν τη θέση του προέδρου: η Ιωάννα Καρυοφύλλη συγκέντρωσε 19 ψήφους, έναντι 15 του Γιώργου Καπελλάκη, ενώ ο Συμεών Παλτσανιτίδης δεν έλαβε ψήφο.

Στο 12μελές Διοικητικό Συμβούλιο εξελέγησαν, εκτός της Ιωάννας Καρυοφύλλη και ο Γιώργος Καπελλάκης, ως υποψήφιος πρόεδρος που συγκέντρωσε ποσοστό ψήφων μεγαλύτερο του 25% καθώς και οι παρακάτω υποψήφιοι για το Διοικητικό Συμβούλιο: Κωνσταντίνος Σιάχος (26), Κωνσταντίνα Σωτηριάδη (23), Δημήτριος Σηφάκης (21), Θωμαή Θεοδωρίδου (18, έλαβε την εν λόγω θέση κατόπιν κλήρωσης λόγω ισοψηφίας με τον Εμμανουήλ Μαρκίδη), Αντώνιος Παπαδάκης (20), Στέφανος Φασιάς (20), Εμμανουήλ Μαρκίδης (18), Παναγιώτης Καδδάς (14), Ελένη Καλογεροπούλου (14), Σπυρίδων Σπύρου (14), Γεωργία Γεωργακοπούλου (13, έλαβε την εν λόγω θέση κατόπιν κλήρωσης ισοψηφίας με τον Σπυρίδων Φρεμεντίτη).

Τις θέσεις των αναπληρωματικών μελών του ΔΣ έλαβαν οι εξής: Σπυρίδων Φρεμεντίτης (13), Γεωργία Παναγιωτοπούλου (11), Σάββας Αγιομυργιανάκης (10), Αριστοτέλης Μαρκάκης (9), Ανδρέας Κατσαρός (7), Φώτιος Μπίμπασης (7), Σπυρίδων Νταντανίδης (6), Ιωάννης Τσάκωνας (3).

Όσον αφορά στη νέα εξελεγκτική επιτροπή της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ, των τριών τακτικών και δύο αναπληρωματικών μελών, η ψηφοφορία είχε ως εξής: Παναγιώτης Αλεπουδέας (27), Ιωάννης Αντωνίου (32), Ιωάννης Μπάρμπας (6), Ελισάβετ Ταχάη (21).

Οι Αντώνης Αντωνίου, Παναγιώτης Αλεπουδέας και Ελισάβετ Ταχαή εκλέγονται ως τρεις (3) τακτικοί και ο Ιωάννης Μπάρμπας ως αναπληρωματικό μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής.

Αναφορικά με τους τέσσερις αντιπροσώπους της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην Ελληνική Παραολυμπιακή Επιτροπή, η ψηφοφορία ανέδειξε τα εξής αποτελέσματα: Κωνσταντίνος Σιάχος (24), Ιωάννα Καρυοφύλλη (21), Γιώργος Φουντουλάκης (21), Παρασκευάς Αλβανός (19).

Αναπληρωτές αντιπρόσωποι της ΕΑΟΜ-ΑμεΑ στην ΕΠΕ είναι οι εξής: Γεώργιος Καπελλάκης (15), Αικατερίνη Γιαννακοπoύλου (10), Ανδρέας Κατσαρός (8), Φώτιος Μπίμπασης (6), Ιωάννης Βατικιώτης (5), Συμεών Παλτσανιτίδης (3), Αθανάσιος Τσιβίλης (1).

Χάλκινο μετάλλιο ο Γαλόγαυρος στο Παγκόσμιο Κύπελλο σκοποβολής των ΗΑΕ
Αν και το ζητούμενο από την παρουσία του Σωτήρη Γαλόγαυρου στο World Shooting Para Sport World Cup των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων (Al Ain) ήταν το MQS στο R7, κάτι που επιτεύχθηκε το περασμένο Σάββατο με την επίδοση 1.110 στην καραμπίνα τριών στάσεων (8η θέση), εκείνος φρόντισε την Κυριακή, να χαρίσει στην ελληνική σκοποβολή, ακόμη ένα διεθνές μετάλλιο.

Κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο στο αεροβόλο τουφέκι R1 με επίδοση 222,5 που αποτελεί νέο πανελλήνιο ρεκόρ. Το προηγούμενο ρεκόρ ανήκει στον ίδιο με 182.0 από τις 4 Δεκεμβρίου 2018 στην Σερβία. Στον προκριματικό, όπου επίσης είχε βρεθεί στην 3η θέση, η επίδοσή του ήταν 615.0.

«Αξίζουν συγχαρητήρια στον Σωτήρη αλλά και ένα μεγάλο μπράβο στον Πελοπίδα Ηλιάδη που τον προετοίμασε, υπό αντίξοες καιρικές και υγειονομικές συνθήκες, στον σύλλογο του, τον Τριπτόλεμο Ελευσίνας», έγραψε ο ομοσπονδιακός προπονητής Νίκος Βουδούρης στον προσωπικό του λογαριασμό στο fb.

Στο μεταξύ, την 13η θέση στην κατηγορία R4 - Mixed 10m Air Rifle Standing SH2 κατέλαβε η Καλλιόπη Καπάτου, με επίδοση 612.5.

Γκραν Πρι Τυνησίας: Παγκόσμιο ρεκόρ ο Σεβδικαλής στην δισκοβολία, 14 μετάλλια η Ελλάδα

Με τον ιδανικότερο τρόπο έπεσε η αυλαία του Γκραν Πρι της Τυνησίας για τον ελληνικό στίβο. Ο Γιάννης Σεβδικαλής, σημείωσε νέο παγκόσμιο ρεκόρ στη δισκοβολία κατηγορίας F62, ενώ η Ελλάδα ολοκλήρωσε την παρουσία της στη διοργάνωση με συνολικό απολογισμό 14 μετάλλια (3 χρυσά, 5 ασημένια, 6 χάλκινα) και την 15η θέση στον σχετικό πίνακα.

Η καλύτερη βολή του Σεβδικαλή μετρήθηκε 27 μέτρα 36 εκατοστά, ενώ το προηγούμενο δικό του παγκόσμιο ρεκόρ ήταν 27.22μ. από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα του περασμένου Ιουλίου στο ΟΑΚΑ.

Δύο χρυσά μετάλλια στο ακόντιο και τη σφαίρα κατηγορίας F54 κατέκτησε ο Μανώλης Στεφανουδάκης. Ο δις Παραολυμπιονίκης, στον ακοντισμό ξεπέρασε τα 29 μέτρα (29.17μ), ενώ η καλύτερη βολή του στη σφαιροβολία μετρήθηκε 8.22μ.

Ο Στέλιος Μαλακόπουλος (T64) στη μικτή κούρσα (T42/44/62/64) των 100 μέτρων είχε επίδοση 12.56 και κατέκτησε την 2η θέση, ενώ τα χάλκινα μετάλλια της τρίτης και τελευταίας ημέρας πήραν η Ανθή Λιάγκου στο ακόντιο F33 με 10.78μ. και η Ζωή Μαντούδη στη σφαίρα F20 με 12.35μ. Στο ίδιο αγώνισμα (μικτή κατηγορία F12/13/20/44/46) η Βαλασία Κυργιοβανάκη κατετάγη 4η με 12.23μ.

Ακόμα, ο Ιωάννης Λουκάς Πρωτονοτάριος κατετάγη 6ος στα 200μ. Τ36 με επίδοση 28.95.
Λήψη όλων των συνημμένων ως αρχείο zip
 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport