Loading...
Saturday 20 Feb 2021
abcd
Click to enlarge
Ανοιχτή επιστολή του ταμία της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τζούντο (ΕΟΤ) και υποψήφιου για τη θέση του προέδρου, Δημήτρη Μιχαηλίδη.

"Όταν αγαπάς κάτι που κάνεις, όταν νοιώθεις ότι μπορείς να το υπηρετήσεις και να το αναβαθμίσεις, δίνοντας συνέχεια σε μια πορεία, η ανοδική τάση της οποίας είναι δεδομένη και αδιαπραγμάτευτη εδώ και μερικά χρόνια, τότε επιβάλλεται να δηλώσεις παρών.

Για μένα, αλλά και τους πιστούς συνεργάτες της ομοσπονδίας, όλοι άνθρωποι βγαλμένοι από τα «σπλάχνα» του ελληνικού τζούντο, το να δηλώνεις παρών στα εύκολα αλλά (κυρίως) και στα δύσκολα έχει γίνει μέρος της καθημερινότητάς μας.

Μιας καθημερινότητας που είχε και εξακολουθεί να έχει δύο στόχους: την περαιτέρω αναβάθμιση του αθλήματος εντός Ελλάδας με στοχοπροσήλωση στο αναπτυξιακό πρόγραμμα αλλά και την περαιτέρω καθιέρωση της χώρας μας, στις κορυφαίες δυνάμεις τόσο του ευρωπαϊκού, όσο και του παγκοσμίου τζούντο.

Η συνέπεια που έχουμε επιδείξει όλα αυτά τα χρόνια στους δύο αυτούς βασικούς άξονες, είναι μοναδική, αξιοζήλευτη και αναγνωρισμένη από τους διεθνείς οργανισμούς του αθλήματος.

Κι αυτήν ακριβώς θα προσπαθήσουμε να συνεχίσουμε αλλά και να αναβαθμίσουμε, βάζοντας το δικό μας λιθαράκι στο βάθρο της επιτυχίας.

Μέσα στο επόμενο δίμηνο, επιλέγουμε νέο πρόεδρο και νέο διοικητικό συμβούλιο στην Ελληνική Ομοσπονδία Τζούντο. Μετά από πολλά χρόνια ενεργής παρουσίας και συμμετοχής στο χώρο του τζούντο, αποτελεί για μένα μεγάλη τιμή η πρόταση που μου έγινε, προκειμένου ν` αναλάβω τα ηνία της ομοσπονδίας.

Υπηρέτησα επί χρόνια, από πολλά και διαφορετικά πόστα, τόσο εντός όσο κι εκτός ομοσπονδίας, το ελληνικό τζούντο, σε συνεργασία με πολλούς ικανούς και αξιόλογους ανθρώπους, με τους οποίους θα δουλέψουμε και τα επόμενα χρόνια.

Σε αυτήν την διαδρομή, σας καλώ να συμπορευθούμε όλοι μαζί. Το ελληνικό τζούντο διαθέτει ικανότατα στελέχη, ανιδιοτελή, που αγαπούν το άθλημα και έχουν όρεξη για δουλειά. Ανθρώπους, απ` όλες τις βαθμίδες του αθλήματος, που θέλουν να φτάσουν το τζούντο πιο πάνω κι από την κορυφή, κάτι που αποτελεί και δική μας επιδίωξη και προτεραιότητα.

Όλοι μαζί θα διευρύνουμε περαιτέρω τις εξαιρετικές σχέσεις που έχουμε αναπτύξει με την Παγκόσμια και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και οι οποίες έχουν παίξει σημαίνοντα ρόλο ώστε η χώρα μας να εξακολουθήσει ν` αναλαμβάνει κορυφαίες διεθνείς διοργανώσεις σε ετήσια βάση. Οι σχέσεις που διατηρεί η παρούσα διοίκηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας είναι στο καλύτερο δυνατό επίπεδο και ουσιαστικά δίνουν το στίγμα της συνεργασίας που θα υπάρχει ανάμεσα στις δύο πλευρές και στο άμεσο μέλλον. Παράλληλα θα αναπτύξουμε περαιτέρω τη συνεργασία μας με το Υφυπουργείο Αθλητισμού και την Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, προκειμένου να γνωρίζουν από πρώτο χέρι το σημαντικό έργο της ομοσπονδίας μας.
Όλοι μαζί θα παρακολουθήσουμε τις προσπάθειες των αθλητών μας στο Ολυμπιακό τουρνουά του Τόκιο. Ήδη η χώρα μας, μετά από πολυετείς και άοκνες προσπάθειες από αθλητές, προπονητές και ομοσπονδία, σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες λόγω πανδημίας, έχει εξασφαλίσει δύο εισιτήρια και βρίσκεται στο «κυνήγι» τουλάχιστον άλλων δύο. Κι όλα αυτά σε δύσκολες οικονομικές συνθήκες, με δεδομένο ότι βασικό μέλημα της υπάρχουσας διοίκησης, είτε το νοικοκύρεμα των τεράστιων οικονομικών ανοιγμάτων που είχε η ομοσπονδία από το μακρινό παρελθόν. Ακόμα όμως κι έτσι, οι προκρίσεις ήρθαν και ελπίζουμε ότι θα πολλαπλασιαστούν.
Όλοι μαζί ας δημιουργήσουμε το νέο καλαντάρι της ομοσπονδίας. Ακόμη πιο βελτιωμένο, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στα πρωταθλήματα αγωνιστικού Kata, Ne-Waza και φυσικά στις διοργανώσεις που αφορούν στις αναπτυξιακές κατηγορίες του αθλήματος. Το μέλλον του αθλήματος περνάει μέσα από την ανάπτυξη και τη νέα γενιά. Και εκεί θα πρέπει να δημιουργήσουμε τις βάσεις, ώστε τα παιδιά όλων των ηλικιών, να στραφούν προς το τζούντο, δημιουργώντας μια βάση από την οποία θα προκύψουν οι μελλοντικοί πρωταθλητές και Ολυμπιονίκες.
Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε ένα πρόγραμμα επιμόρφωσης προπονητών, αλλά και όλων εκείνων που έχουν άμεση σχέση με το άθλημά μας. Η γνώση αποτελεί δύναμη και η επιμόρφωση αναγκαιότητα για όλους μας. Εκμεταλλευόμενοι τις τεχνολογικές ευκαιρίες που μας δίνονται, μπορούμε σε μηνιαία βάση να δίνουμε τη δυνατότητα σε όλους όσοι το επιθυμούν, να ενημερώνονται για τις εξελίξεις του αθλήματός μας.
Όλοι μαζί θα διαμορφώσουμε το χορηγικό μας πρόγραμμα, το οποίο θα δώσει οικονομική πνοή στην ομοσπονδία και θα της επιτρέψει να κάνει παραπάνω ενέργειες για την ανάπτυξη του αθλήματος.
Όλοι μαζί, παλαιά και νέα γενιά αθλητών και αθλητριών, με αγωνιστική προϋπηρεσία στο τζούντο, θα δημιουργήσουμε επιτροπές και συνδετικούς κρίκους με την ομοσπονδία, με γνώμονα πάντα την αναπτυξιακή πολιτική της. Νοιώθουμε την ανάγκη, ο κόσμος του τζούντο να γίνει μια γροθιά αφού μόνο έτσι μπορούμε να αναπτυχθούμε ως άθλημα. Εν τη ενώσει η ισχύς. Εκεί υπάρχει η δύναμη και όλες οι γενιές του ελληνικού τζούντο πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων.
Σε αυτήν την διαδρομή πρέπει να είμαστε όλοι μαζί. Ας δείξουμε ότι ξέρουμε να δουλεύουμε σκληρά αθόρυβα κι ας δώσουμε στην επιτυχία μας, την ευκαιρία να γίνει ο θόρυβός μας. Ακολουθώντας πάντα τον δρόμο της ευγένειας".


Με εκτίμηση,

Δημήτριος Μιχαηλίδης

Ταμίας ΕΟΤ

Μέλος της Επιτροπής Ανάπτυξης ΕΟΤ
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport