Loading...
Δευτέρα 09 Νοέ 2020
ΝΟΡΑ ΔΡΑΚΟΥ : Απαιτείται να φτιάξουμε ένα καινούριο δρόμο πιο δύσκολο
Κλίκ για μεγέθυνση
Η Νόρα Δράκου μίλησε στο Trifilara.gr και την Αγγελική Καλκάνη για την εμπειρία της στο ISL και τα δύο Πανελλήνια ρεκόρ που κατέρριψε. Η Πατρινή κολυμβήτρια του Παναθηναϊκού επιπλέον αναφέρθηκε στα μέτρα της κυβέρνησης με τη νέα… καραντίνα, ενώ στάθηκε στην ψυχολογία των αθλητών και του κόσμου τονίζοντας πως: “η λύση δεν είναι να μείνουμε σπίτι μας περιμένοντας ένα εμβόλιο και πότε θα τελειώσει η πανδημία”.

Ακόμα σχολίασε το γεγονός ότι η διοργάνωση στη Βουδαπέστη συνεχίζεται, όπως και οι προπονήσεις, ενώ δεν διστάζει να δηλώσει πως η εμπειρία λέει ότι τρόποι να συνεχιστεί το άθλημα υπάρχουν.

Πώς ένιωσες όταν κατάλαβες ότι έσπασες το ρεκόρ, το περίμενες;

“Άλλες φορές θα σου έλεγα ότι το περίμενα, ότι είχα προετοιμαστεί για αυτό και το ότι το είχα στο μυαλό μου. Όμως η πρόταση για το isl μου ήρθε περίπου 10 μέρες πριν αναχωρήσω για Βουδαπέστη. Ο προγραμματισμός μου ήταν τελείως διαφορετικός , η προπόνηση μου σε καμία περίπτωση δεν ήταν προσαρμοσμένη σε αγωνιστικό πλάνο και φυσικά δεν είχα δουλέψει καθόλου την 25αρα πισίνα.

Για όλους λοιπόν τους παραπάνω λόγους δεν περίμενα ότι θα κολυμπήσω κάτω από το πανελλήνιο ρεκόρ. Παρόλα αυτά επειδή ξέρω ότι είμαι μια αθλήτρια αγώνων ξέρω ότι μπορώ να βγάλω ανταγωνιστικούς χρόνους ακόμα και αν δεν έχω κάνει την τέλεια προετοιμασία προσπάθησα να βάλω το μυαλό μου την εμπειρία μου και το σώμα μου να δουλεύουν στο κόκκινο και να κάνω αυτό που πρέπει”.

Πως ακριβώς το είχες σκεφτεί;

“Σίγουρα το σκεφτόμουν. Είναι πάντα τόσο όμορφο να καταρρίπτεις ένα ρεκόρ. Είναι μια ψυχολογική ενθάρρυνση και μια επιβράβευση της προσπάθειας σου. Οπότε ναι το είχα γιατί έτσι είχα και ένα επιπλέον κίνητρο να κάνω κάτι καλύτερο”.

Λίγα λόγια από την εμπειρία σου σε όλη την διοργάνωση μέχρι τώρα;

“Μας έχει μείνει ακόμα ένας αγώνας για να τελειώσουμε και να κάνω έναν απολογισμό. Όμως μπορώ να πω με σιγουριά ότι είμαι πολύ τυχερή και ευλογημένη που βρίσκομαι εδώ. Είμαι σε ένα καταπληκτικό περιβάλλον. Κάνω προπόνηση με τους καλύτερους του κόσμου και αγωνίζομαι σε μια φοβερή ανταγωνιστική αρένα.

Το ISL είναι κάτι διαφορετικό από έναν αγώνα που κυνηγάς απλά με επίδοση ή ένα μετάλλιο. Στο isl παλεύεις για την ομάδα, παλεύεις να μαζέψεις βαθμούς για τη ομάδα παύεις να λειτουργείς για το εγώ αλλά λειτουργείς για το εμείς. Είναι μια φαντασμαγορική διοργάνωση με μουσική φωτορυθμικά ένα show που θα μπορούσε να παρακολουθήσει κάποιος είτε του αρέσει η κολύμβηση είτε όχι”.

Ο κορωνοιός όπως γνωρίζουμε όλοι πλέον ανατρέπει τα σχέδια όλων, εσένα ποιοι ήταν- είναι οι στόχοι σου;

“Η αλήθεια είναι ότι βρισκόμαστε για άλλη μια φορά σε ένα καθολικό Lockdown. Θέλω πάρα πολύ να παραμείνω αισιόδοξη αλλά δεν μπορώ. Στόχος μου ήταν και είναι οι ολυμπιακοί αγώνες του Τόκυο. Δεν είναι ότι θα χάσω την προετοιμασία μου κάτι που σίγουρα είναι τραγικό είναι ότι η ψυχική μου υγεία θα κλονιστεί τα σχέδια μου θα ανατραπούν και θα είμαι πάντα ένα βήμα πίσω από τον χρόνο που τρέχει και δυστυχώς δεν μας περιμένει. Πρέπει να μείνουμε αισιόδοξοι, ζούμε στο μέσο μιας πανδημίας και αυτό από μόνο του είναι πολύ σοβαρό αλλά η λύση δεν είναι να μείνουμε σπίτι μας περιμένοντας ένα εμβόλιο και πότε θα τελειώσει η πανδημία”.

Εδώ τα ερασιτεχνικά αθλήματα σταματάνε πως είναι η κατάσταση στην Βουδαπέστη και τι έχεις να πεις σε σχέση με την αναβολή αγώνων και προπονήσεων στην χώρα μας ;

“Σε συνέχεια με τα παραπάνω το ότι σταματάνε τα ερασιτεχνικά και ότι μένει τόσος κόσμος χωρίς δουλειά για άλλη μια φορά και οι αθλητές εκτός προπονήσεων για άλλη μια φορά είναι από μόνο του πολύ άσχημο. Δεν είναι λύση να μείνουμε στο σπίτι μας. Τα σωματεία θα αδυνατούν να μας πληρώσουν, θα αδυνατούν να πληρώσουν τις υποχρεώσεις τους θα αδυνατούν να πληρώσουν τους προπονητές μας. Οι αθλητές τώρα.

Είτε είναι κοινό, είτε προετοιμάζονται για τους ολυμπιακούς είτε για το πανελλήνιο είτε για ότι έχουν στο μυαλό τους δεν μπορούν να μείνουν για άλλη μια φορά εκτός. Πρέπει να κρατήσουμε την ρουτίνα μας. Με μεγάλη προσοχή με πολύ αυστηρά πρωτόκολλα αλλά η ρουτίνα να μείνει. Εδώ στη Βουδαπέστη είμαστε 300 αθλητές και 200 προπονητές. 500 άτομα χάρη στην διοργάνωση μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα διπλή προπόνηση στην πισίνα και γυμναστήριο σε μόλις 3 πισίνες στο σύνολο και δυο γυμναστήρια.

Και χωρίς να ερχόμαστε σε επαφή ομάδα με ομάδα. Τρόποι υπάρχουν. Σίγουρα το να φτιάξεις ένα καινούριο δρόμο είναι πολύ πιο δύσκολο από το απλά να χρησιμοποιήσεις αυτόν που ήδη έχεις ακόμα και αν είναι χαλασμένος. Το θέμα είναι αν υπάρχει η διάθεση να φτιαχτεί”.
 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport