Loading...
Κυριακή 16 Μάι 2021
O Φρουρός της Αχαίας
Κλίκ για μεγέθυνση

* Στα πλέον «φλέγοντα» θέματα είναι και το πώς θα κινηθεί ο Γιώργος Μπάρλος τη νέα σεζόν, αφού η φετινή κάκιστη πορεία της ομάδας και η αποτυχία της να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία ήταν κάτι που είχε τεράστιο αντίκτυπο πρώτα και καλύτερα στον ίδιο (και δη οικονομικό). Η «χασούρα» είναι πολύ μεγάλη.

* Τώρα και σε σχέση με την επόμενη μέρα, έτσι όπως είναι σήμερα το διοικητικό τοπίο, πιθανή πώληση της ΠΑΕ δεν είναι διόλου εύκολη. Πιθανότερο δείχνει να βρεθεί κάποιος «συμπαίκτης» που θα μπει δίπλα στον Μπάρλο για να ενισχύσει την προσπάθειά του, εκτός κι αν ο τελευταίος συνεχίσει μόνος του.

* Στο κομμάτι των «συμπαικτών» δεν είναι μόνο ο Θανάσης Παπαγεωργίου που δεν το έχει κρύψει άλλωστε ότι θέλει να πάρει (ή να εμπλακεί με κάποιον τρόπο) την ΠΑΕ Παναχαϊκή. Τελευταία και με απόλυτα αθόρυβο τρόπο φέρεται να έχει προκύψει ενδιαφέρον και εκτός Ελλάδας και πιο συγκεκριμένα, από τη γειτονική Σερβία!

* Από επιχειρηματία που θέλει να ασχοληθεί με τα κοινά του Ελληνικού ποδοσφαίρου και βλέπει την κοκκινόμαυρη ομάδα ως μια καλή ευκαιρία για να κάνει το βήμα που θέλει. Να σημειωθεί ακόμη ότι σύμφωνα με τις ίδιες πηγές ενημέρωσης, συνδετικός κρίκος στην όλη αυτή επαφή είναι γενικός διευθυντής της ΠΑΕ Μίλαν Τσίρκοβιτς.

* Γεγονός όμως είναι ότι σε κάτι τέτοιες ιστορίες ειδικά αν «τρέχει» κάτι, τα στόματα είναι ερμητικά κλειστά. Για το λόγο αυτό δεν υπάρχει και η παραμικρή λεπτομέρεια γύρω από τις λεπτομέρειες αυτού του ενδιαφέροντος, το οποίο δεν θα αργήσει να φανεί το πώς θα καταλήξει. Είτε θετικά, είτε και αρνητικά.

Επιστροφή Μπέζα* Για τους γνωρίζοντες πρόσωπα και πράγματα στο νέο σχεδιασμό της ΠΑΕ Παναχαϊκής θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο ότι συμπεριλαμβάνεται ένας γνωστός φίλος της από το πρόσφατο παρελθόν, ο Γιώργος Μπέζας. Ο τελευταίος θυμίζουμε ότι αποχώρησε ξαφνικά από την Παναχαϊκή πέρυσι κι όταν ελάχιστοι το περίμεναν.

* Εν τούτοις δεν έπαψε ποτέ να έχει μια πολύ καλή προσωπική φιλία και επαφή με τον Γιώργο Μπάρλο μιλώντας ουκ ολίγες φορές για πολλά και διάφορα θέματα. Έτσι ο τελευταίος είναι έτοιμος να τον επαναφέρει στους κοκκινόμαυρους ενόψει της νέα περιόδου. Κι αυτό όμως θέλει το χρόνο του για να φανεί το φινάλε.

* Επειδή τελευταία στην Πάτρα έχει αρχίσει μια κουβέντα (θεωρητικού κι όχι ουσιαστικού περιεχομένου) περί ερχομού στην Πάτρα του Παύλου Μοιροφορίδη για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, να βάλουμε τα πράγματα σε μια τάξη και σειρά. Πρώτα απ’ όλα ο ίδιος έχει δουλειά στην ΠΑΕ Χανίων και μάλιστα καλή.

* Δεύτερο, ο Μοιροφορίδης για να έλθει στην Πάτρα και την Παναχαϊκή πρέπει να του «εξασφαλιστούν» πράγματα από τον Γιώργο Μπάρλο, με βασικότερο ότι αυτός θα κάνει το... κουμάντο στον όλο σχεδιασμό της ομάδας. Από την επιλογή του προπονητή μέχρι και τους παίκτες. Κι εδώ είναι που αρχίζουν τα δύσκολα και ο νοών νοείτω.

* Πάντως... επικοινωνιακά είναι μια χαρά να ακούγεται κάτι τέτοιο (περί Μοιροφορίδη) σε μια χρονιά σκέτη... καταστροφή για την Παναχαϊκή. Η ομάδα απέτυχε παταγωδώς κι αυτό είναι κάτι που έχει περάσει στα «ψιλά» μέχρι στιγμής από την όλη κριτική που θα έπρεπε να υπάρχει στην παρούσα φάση.

* Άλλο είναι που «καίει» τον Γιώργο Μπάρλο κι αυτό είναι να βρει «ζεστό» χρήμα για να μπορέσει να κρατήσει πολλούς από τους νυν παίκτες του ρόστερ πριν ολοκληρωθούν τα συμβόλαιά τους. Κι αυτό το χρήμα είναι σε θέση να του το δώσει εκτός Ελλάδας ο Σέρβος επιχειρηματίας που υπάρχει στο προσκήνιο.

Άμεσες ανανεώσεις* Γιατί εντός Ελλάδας δεν φαίνεται να υπάρχει επιχειρηματίας που να είναι σε θέση να σταθεί δίπλα στον Γιώργο Μπάρλο τη νέα χρονιά συνεισφέροντας στο κοινό ταμείο. Ο τελευταίος όμως βιάζεται γιατί ξέρει πολύ καλά ότι ο κίνδυνος μη αδειοδότησης για το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ είναι κάτι παραπάνω από υπαρκτός.

* Αν λοιπόν δεν θέλει να «απογυμνωθεί» για τα καλά το υπάρχον έμψυχο δυναμικό πρέπει να βρει άμεσα χρήματα που δεν είναι και λίγα έτσι ώστε να ανανεώσει αρκετά συμβόλαια. Για να καλέσει όμως κάποιον παίκτη σε μια τέτοια κουβέντα, πρέπει πρώτα να έχει καλύψει τις οικονομικές εκκρεμότητες απέναντί του.

* Από τους πρώτους που θα καλέσει στο τραπέζι των συζητήσεων είναι ο κεντρικός αμυντικός Λαρέα. Έκανε πολύ καλό πρωτάθλημα, είναι πειστική λύση στα μετόπισθεν και δεν πρέπει να χαθεί για τη νέα χρονιά. Κι ο ίδιος δεν είναι αρνητικός στην παραμονή του, αρκεί να βρεθεί η φόρμουλα στο οικονομικό.

* Και κάτι ακόμη... θηλυκού γένους για την ΠΑΕ Παναχαϊκή. Ο λόγος για την φυσικοθεραπεύτρια Μαρία Ανδριοπούλου που στην πρώτη χρονιά παρουσίας της στους κοκκινόμαυρους έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, κάτι που δεν κρύβεται από κανέναν. Ο Γιώργος Μπάρλος τη θέλει στην ομάδα και του χρόνου αλλά ούτε αυτό είναι εύκολο.

* Η ίδια γεμάτη όρεξη για ζωή και δουλειά θέλει και είναι λογικό το βήμα το παραπάνω στην καριέρα της, κάτι που προφανώς δεν μπορεί να είναι εσαεί η Παναχαϊκή. Μην αποκλείσει κανείς το ενδεχόμενο να κάνει το παραπάνω βήμα με ΠΑΕ από την μεγάλη κατηγορία. Συζητήσεις απ’ ότι λέγεται υπάρχουν, αλλά ακόμη τίποτε δεν είναι σίγουρο.

* Δεν είναι μόνο ο Προμηθέας που ως επαρχιακή ομάδα έχει δυο παρουσίες σε τελικούς κυπέλλου μπάσκετ. Υπάρχει και άλλη επίσης από την Αχαΐα που έχει να επιδείξει ένα ανάλογο επίτευγμα. Η μόνη διαφορά ότι δεν έχει συμβεί σε δυο συνεχόμενες χρονιές, όπως πέτυχε η ομάδα του Μάκη Γιατρά.

«Άθλος» Απόλλωνα!* Κι αυτός είναι ο ιστορικός Απόλλωνας και μάλιστα ο δικός του άθλος έχει σημειωθεί στα πολύ πιο δύσκολα χρόνια που κάτι τέτοιο δεν ήταν διόλου εύκολο, ειδικά για σύλλογο εκτός Αθηνών και Θεσσαλονίκης. Ήταν όμως τότε που οι «μελανόλευκοι» είχαν τη δική τους τεράστια δυναμική στο άθλημα.

* Έτσι για να θυμηθούμε, τη σεζόν 1996-97 βρέθηκε αντιμέτωπος του Ολυμπιακού στον πρώτο μελανόλευκο τελικό και μια ανάσα από την κατάκτηση του τροπαίου, χάνοντας με δραματικό τρόπο στη λήξη από τον Ολυμπιακό με 80-78. Ματς γκραν γκινιόλ με τον Απόλλωνα να «κλέβει την παράσταση», όχι όμως και την ουσία.

* Η δεύτερη παρουσία έγινε 17 χρόνια αργότερα (σεζόν 2014-15) όπου εκεί βρέθηκε με αντίπαλο τον έτερο «αιώνιο» αντίπαλο (Παναθηναϊκό) από τον οποίο ηττήθηκε με 68-53. Πάλι είχε κάνει καλή εμφάνιση, όχι όμως αρκετή για να φέρει την κούπα στην Πάτρα. Έχει δε και μια παρουσία σε μικρό τελικό, όταν είχαμε τα φάιναλ-φορ.

* Και στους δυο αυτούς τελικούς παρών από πλευράς Απόλλωνα ήταν ο Νίκος Αργυρόπουλος, εμβληματική παρουσία της ομάδας επί πολλά χρόνια. Έχει περάσει στην ιστορία ως ο παίκτης που κατέχει το ρεκόρ της μεγαλύτερης χρονικής απόστασης σε δυο τελικούς. Κι όχι άδικα αφού μεσολάβησαν 18 ολόκληρα χρόνια.

* Όσο για τον Προμηθέα είναι λογικό να υπήρξε απογοήτευση με τη λήξη του τελικού και την απώλεια της κούπας για δεύτερη σερί χρονιά. Κι αυτό φάνηκε πρώτα και κύρια στην απονομή των μεταλλίων. Κανένας από τους παίκτες (μικρούς και μεγάλους) δεν τα κράτησε για πολύ στο στήθος τους λίγο μετά την απονομή.

* Όπως και τα ψυχρά βλέμματα των περισσοτέρων παικτών κατά τη διάρκεια της απονομής. Κανένας δεν είχε διάθεση για την παραμικρή κουβέντα με τον πατρινό γενικό γραμματέα της ΕΟΚ Τάκη Τσαγκρώνη για την όποια κουβέντα. Μόνο με τον Λούντζη κάτι είπε και τα περισσότερα στο... αυτί. Ίσως για την εθνική ομάδα.

«Στάση» φαγητού* Το ίδιο ψυχρό κλίμα στην αποστολή του Προμηθέα υπήρξε και στη στάση για φαγητό που έγινε στην Κόρινθο. Κι εκεί με το ζόρι κατέβηκαν παίκτες και προπονητικό επιτελείο για να βάλουν κάτι στο στόμα τους από την τεράστια πίεση όλων των προηγούμενων ωρών. «Διάλειμμα» που κράτησε άλλωστε και πολύ λίγο χρονικά.

* Μπορεί ακόμη να μην έχουν ανακηρυχτεί οι υποψηφιότητες ενόψει των εκλογών της ΕΟΚ στις 30 Μαΐου (αν τελικά διεξαχθούν και τότε) όμως είναι ξεκάθαρο ότι στην τριπλή κάλπη που θα στηθεί, παρών θα είναι και ο επί σειρά ετών πατρινός γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τάκης Τσαγκρώνης.

* Όχι για τη θέση του προέδρου στο νέο δ.σ. αφού ακόμη κι αν ήθελε κάτι τέτοιο, σήμερα είναι «απαγορευτικό» με τον ισχύον εκλογικό νόμο. Θα είναι όμως υποψήφιος για την εκπροσώπηση της Ομοσπονδίας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή (Ε.Ο.Ε.), κάτι που είχε ξεκαθαρίσει από την πρώτη στιγμή.

* Μένει να οριστικοποιηθεί ποιοι θα είναι οι υποψήφιοι από τις άλλες δυο πλευρές και αντίπαλοί του, αν και το όνομα του Ευθύμη Ρεντζιά έχει δημοσιοποιηθεί από την παράταξη του Παναγιώτη Φασούλα. Όσο για τον Βαγγέλη Λιόλιο μην αποκλείσει κανείς να θέσει τον εαυτό του πέραν της προεδρικής καρέκλας και για την ΕΟΕ.

* Σε ότι αφορά την εκλογική διαδικασία η διοίκηση Πρωτοδικείου έχει έτοιμη διπλή λύση για την παρουσία δια ζώσης των συλλόγων. Είτε να της δοθεί το ΟΑΚΑ για να διεξαγάγει την γενική συνέλευση, είτε αν πάρει αρνητική απάντηση να την κάνει σε ένα άλλο ποδοσφαιρικό γήπεδο, το «Απ. Νικολαίδης».

* Είτε με τον ένα είτε με τον άλλο τρόπο, «πράσινη» λύση έχει κατά νου η διοίκηση που άλλωστε εδώ και πολλά χρόνια δεν έχει κρύψει την ιδιαίτερη αγάπη της στο εν λόγω... χρώμα! Και μέχρι τέλους απ’ ότι φαίνεται δεν πρόκειται να αλλάξει σε οποιοδήποτε θέμα έχει να κάνει με το συγκεκριμένο άθλημα.

«Ατάκα» Παπανικολάου* Υπήρχε και μια άλλη ακόμη λύση με ποδοσφαιρικό γήπεδο για να είναι ανοικτός ο χώρος, αυτό της Ριζούπολης καθώς ο Άγγελος Παπανικολάου έχει προταθεί από τον Απόλλωνα Αθηνών, η οποία όμως δεν προχώρησε περαιτέρω. Κι όπως είπε χαρακτηριστικά στη στήλη ο τελευταίος, «να δούμε τώρα ποιος ή ποιοι δεν θέλουν τις εκλογές».

* Όσο για τα εθνικά πρωταθλήματα που είναι σε εκκρεμότητα (Β’, Γ’ εθνική ανδρών και Α2 γυναικών) ο κύβος έχει ριχθεί οριστικά. Δεν θα επαναρχίσουν αλλά και δεν πρόκειται να υπάρξει η όποια επίσημη ανακοίνωση από την ΕΟΚ. Αφού η διοίκηση πρωτοδικείου έχει «δεμένα τα χέρια» της για οτιδήποτε πέραν των εκλογών.

* Τα μόνα πρωταθλήματα που θα ολοκληρώσει η διοίκηση Πρωτοδικείου της ΕΟΚ είναι τα ηλικιακά λόγω των μορίων που παίρνουν οι αθλητές και αθλήτριες των ομάδων που ξεχωρίζουν. Οι τελικές φάσεις θα γίνουν τον Αύγουστο σύμφωνα με το υπάρχον πλάνο αφού νωρίτερα υπάρχουν οι Πανελλήνιες εξετάσεις.

* Ετοιμάζεται να στήσει η ΕΠΣ Αχαΐας τη δική της εκλογική κάλπη αφού η 4ετής θητεία στην προεδρία του Άγγελου Δανιήλ ολοκληρώθηκε και πλέον φθάνει η ώρα της ετυμηγορίας των σωματείων. Είχε προγραμματιστεί χθες δ.σ. για να παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Οι εκλογές θα γίνουν την Τρίτη 29 Ιουνίου.

* Και θα διεξαχθούν με φυσική παρουσία των σωματείων-μελών της όπως έχει αποφασιστεί, μια και πλέον με το άνοιγμα του τουρισμού δεν υπάρχει λόγος κι αιτία για την οποιαδήποτε άλλη λύση. Ο Άγγελος Δανιήλ θα είναι εκ νέου υποψήφιος για την προεδρία έτσι ώστε να προχωρήσει στη δεύτερη θητεία του.

* Μαζί του θα είναι και όλοι οι βασικοί του συνεργάτες αν και κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής είναι πολύ πιθανό να υπάρξουν. Το φλέγον θέμα έχει να κάνει αν θα βρει απέναντί του αντίπαλο ή όχι. Μπορεί όλο το προηγούμενο χρονικό διάστημα να είχαν γραφεί πολλά και διάφορα για πιθανές άλλες παρουσίες.

Διπλή κάλπη* Όμως τώρα έχει έλθει η ώρα για να φανεί το... πόσα απίδια πιάνει ο σάκος. Κι αν ο οιοσδήποτε θα επιλέξει να τεθεί απέναντι στον Δανιήλ διεκδικώντας την προεδρία. Και στην ΕΠΣ Αχαΐας η κάλπη που θα στηθεί θα είναι διπλή. Μια για πρόεδρο και άλλη για τα νέα μέλη της Εκτελεστικής Επιτροπής (αντί για δ.σ. όπως λέγαμε παλιά).

* Πάντως δύσκολα μπορεί να βρει κανείς κάτι το άκρως αρνητικό για την απερχόμενη διοίκηση κι αυτό απλουστεύει τα πράγματα. Ήδη δε η ΕΠΣΑ έχει μια δυναμική παρουσία στις νέες επιτροπές της ΕΠΟ, κάτι που έχει τη δική του βαρύτητα και σημασία. Άρα και συμπερασματικά οι εκλογές της 29ης Ιουνίου θα έχουν κύρια τυπικό ενδιαφέρον.

* Από τα μεγάλα συν Δανιήλ και λοιπών συνεργατών του είναι και το ότι τη νέα σεζόν θα έχει έτοιμο προς δράση πάλι το ιστορικό γήπεδο των Προσφυγικών. Ο τάπητας που έχει παραγγελθεί από την Κίνα είναι στην τελική ευθεία για να φθάσει στην Πάτρα και να «στρωθεί» στο γήπεδο των Προσφυγικών.

* Βαθιά γηπεδική ανάσα για αρκετά σωματεία που θα μπορέσουν να βρουν εκ νέου γηπεδική στέγη και η όλη περιοχή να πάρει και πάλι ποδοσφαιρική... ζωή. Τα Προσφυγικά είναι άρρηκτα συνδεδεμένο με το Αχαϊκό ποδόσφαιρο εδώ και πολλές δεκαετίες και τα «μπράβο» προς την ΕΠΣΑ είναι πολλά και δικαιολογημένα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Ένας από τους ελάχιστους «παλιούς» του Απόλλωνα που βρέθηκαν στο κλειστό του Ψυχικού το περασμένο Σάββατο και είδαν το διπλό, ήταν και ο Σταύρος Δανιήλ. Έχει φορέσει τη μελανόλευκη φανέλα, έχει προσφέρει πολλά και διάφορα και είναι λογικό να θέλει να τον ξαναδεί στην Α1 εθνική.

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Δεν είναι λίγοι οι οφειλόμενοι μήνες προς τους παίκτες στην ΠΑΕ Παναχαϊκή κι αυτό δεν αφήνει σε ησυχία τον Μπάρλο. Μπορεί η χρονιά αγωνιστικά να πλησιάζει στο τέλος της, όμως ο οικονομικός «βραχνάς» υπάρχει και θα παραμείνει για πολύ ακόμη. Παρότι εδώ οι λύσεις απαιτούν επείγουσες λύσεις.

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Ο ΝΟ Πατρών έχει προγραμματίσει εκλογές για τα μέσα Ιούνη θέλοντας κι αυτός το ταχύτερο δυνατό να έχει τη νέα του διοίκηση βάζοντας μπροστά το σχεδιασμό της νέας σεζόν. Λόγω της πανδημίας και των εγκαταστάσεών του που έμειναν κλειστές για πολλούς μήνες, η οικονομική ζημιά είναι μεγάλη.
 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport