Loading...
Friday 31 May 2019
θυ
Click to enlarge

Σε πολύ δύσκολη θέση, ένεκα του οικονομικού, βρίσκεται ο Ναυτικός Όμιλος Πατρών και μάλιστα σε μια περίοδο που γιορτάζει τα 90ά του γενέθλια.

Πρόσφατο ρεπορτάζ του sportin.gr ανέδειξε το ενδιαφέρον του Σάκη Καλογερόπουλο για τον Όμιλο. Ο ομογενής επιχειρηματίας που φέρεται πως είναι μια ανάσα από την αγορά της ΠΑΕ Παναχαϊκή 1891, έδειξε ενδιαφέρον για τον ΝΟΠ και δεν είναι ο μόνος.

Σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ, εδώ και λίγες ημέρες έφθασε στα γραφεία του Ομίλου mail με αποστολέα τον Ανδρέα Καλογερόπουλο. Ο συγκεκριμένος επιχειρηματίας (με έδρα το Ισραήλ) εξέφρασε την πρόθεσή του να συνδράμει τον ΝΟΠ.

Την ίδια στιγμή όμως ο ΝΟΠ βρίσκεται σε τρομερό αδιέξοδο, κάτι που επιβεβαιώνεται και από τις παραιτήσεις τριών στελεχών.

Την αρχή έκανε ο Μιχάλης Καραμπούλας, μέλος της Εξελεγκτικής Επιτροπής, ο οποίος παραιτήθηκε έχοντας διαφωνήσει ανοικτά μάλιστα στην πρόσφατη Γενική Συνέλευση.
Από τις θέσεις τους παραιτήθηκαν ακολούθως και δύο μέλη του Δ.Σ., ο σύμβουλος οργάνωσης διοίκησης και οικονομικών, Βασίλης Τουντόπουλος, αλλά και ο ταμίας Νίκος Κανταράκης.

Όλα αυτά έχουν να κάνουν με τον οικονομικό αποκλεισμό του ΝΟΠ εξαιτίας της δικαστικής περιπέτειας (που λόγω λανθασμένων χειρισμών των διοικήσεων εδώ και 8 χρόνια τείνει να εξελιχθεί σε υπ' αρ. 1 κίνδυνο αφανισμού του Ομίλου). Και η πολιτική εσωστρέφειας που πολλές φορές ακολουθήθηκε δεν βοήθησε στο να συσπειρώσει δυνάμεις και να αντλήσει ενέργεια.

Ο ΝΟΠ που «παίζει κρυφτούλι» για να μην κατασχεθούν τα έσοδά του και που ασφυκτιά από το δυσβάσταχτο αυτό χρέος, φέρεται να περιμένει ως σανίδα σωτηρίας την ανάμειξε νέων επιχειρηματιών. Άλλωστε η νυν διοίκηση θέλησε να λήξει το θέμα, άλλο όμως αν μέχρι στιγμής δεν υπήρξε αποτέλεσμα.

Και όχι μόνο. Διαιώνισε (και γιγάντωσε) όπως και οι προηγούμενες, το χρέος. Αυτή τη στιγμή ο ΝΟΠ οφείλει τα αναλογούντα στην υπαλληλο Κατερίνα Καρβεντούζη για την περίοδο Ιανουάριος 2012 - Νοέμβριος 2014, ενώ μόλις ολοκληρώθηκε και το εφετείο (υπέρ της εργαζόμενης) για την περίοδο Νοέμβριος 2014 - Νοέμβριος 2016. Και έχει γίνει -σε πρώτο βαθμό- και το δικαστήριο για το διάστημα 12/11/2016 - 11/11/2018.

Είναι χαρακτηριστικό πως ο ΝΟΠ δεν μπόρεσε να καταβάλει ποσό 16.000 ευρώ, που σύμφωνα με το δικαστήριο ήταν τα "άμεσα απαιτητά" της πρώτης περιόδου. Και βέβαια κανείς δεν πρέπει να παραγνωρίζει το γεγονός πως ο ΝΟΠ φορτώνεται χρέη και οφειλές και προστίματα, αφού δεν μπορεί να "συμμορφωθεί" με τις αποφάσεις της Δικαιοσύνης. Ακόμα και τα ένσημα στο ΙΚΑ, με προσαυξήσεις δίνονται.

Η πλευρά της εργαζομένης κατέθεσε μήνυση προ μηνός για την μη καταβολή του Δώρου Πάσχα, ενώ έχει ενημερώσει για την ιστορία αυτή, την ΓΓΑ, την ΚΟΕ, την Περιφέρεια και άλλους φορείς. Παράλληλα προσέφυγε εξωδίκως κατά της Εξελεγκτικής Επιτροπής και του ταμία.

Αξίζει να σημειωθεί πως η διοίκηση του ΝΟΠ, σε μια ύστατη προσπάθεια, εξετάζει κάθε πρόσφορο τρόπο για να λύσει το θέμα. Ακόμα και τη σύσταση νέου σωματείου με νέο ΑΦΜ ή τη συγχώνευση με κάποιο από τα ναυταθλητικά σωματεία της Πάτρας.

Στα ευχάριστα, το γεγονός πως ο ΝΟΠ μπόρεσε να εφοδιαστεί με POS και πως όλο το καλοκαίρι θα χτυπάει εκεί η καρδιά των Μεσογειακών Αγώνων (εξ αυτού του λόγου, της διάθεσης των εγκαταστάσεών του, δεν θα γίνει φέτος το προσοδοφόρο summer camp).

ΤΑΣΣΟΣ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΟΣ

 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport