Loading...
Saturday 13 Jul 2019
γφν
Click to enlarge
* Ξεπέρασε η Παναχαϊκή το σκόπελο της μη αρχικά αδειοδότησης κι αυτό πλέον είναι γνωστό. Κάτι που της επιτρέπει να κινηθεί ελεύθερα στο μεταγραφικό παζάρι για το καλύτερο δυνατό κι αυτό το όντως σημαντικό συν αν το αξιοποιήσει όπως απαιτείται, τότε θα υπάρχει ελπίδα για μια καλή χρονιά.
 
 
 
 
* Το ότι όμως η Παναχαϊκή πήρε τελικά την άδεια καταθέτοντας ένα φάκελο στον οποίο υπήρξαν εξοφλητικές αποδείξεις από παίκτες και προπονητές για τα οφειλόμενα, δεν σημαίνει αυτομάτως ότι και όλες οι... πληρωμές έγιναν κανονικά! Μπορεί στα χαρτιά τα πάντα να φαίνονται εντάξει, όμως κάτι τέτοιο δεν ισχύει σε όλα.
 
 
 
 
* Μια πρώτη τρανή απόδειξη είναι σύμφωνα με τις πληροφορίες της στήλης, η μη εξόφληση μέχρι σήμερα ακόμη του πρώην τεχνικού της ομάδας Σάκη Τσιώλη! Ναι, όσο κι αν φαντάζει δυσκολοχώνευτο, δεν παύει να είναι μια πραγματικότητα που «πληγώνει» την όλη εικόνα της ΠΑΕ, χωρίς εδώ να φταίει κύρια ο Σάκης Καλογερόπουλος.
 
 
 
 
* Ήταν τότε που η Παναχαϊκή και μετά το όχι που είχε ειπωθεί στο Δημήτρη Δρόσο για να παραμείνει στα κοινά της ομάδας, έχοντας προφανώς κατά νου σε βάθος μυαλού τη λύση Καλογερόπουλου, έτρεχε για να καταθέσει ένα πλήρη φάκελο στην επιτροπή αδειοδότησης της ΕΠΟ, όπως και τελικά τα κατάφερε.
 
 
 
 
* Προκειμένου δε τα πάντα να είναι στην εντέλεια, ζητήθηκε και από τον Σάκη Τσιώλη και παρότι ούτε αυτός θα συνέχιζε, να υπογράψει εξοφλητική απόδειξη, παρότι τα χρήματα δεν του δόθηκαν! Επειδή όμως πρόκειται για κύριο με «Κ» κεφαλαίο, ο Έλληνας προπονητής ούτε καν το σκέφθηκε κι έβαλε την υπογραφή του.
 
 
 
 
Υποσχέσεις πληρωμής
 
* Ο ίδιος φυσικά δεν θα έθετε ποτέ πρόβλημα για την αδειοδότηση της Παναχαϊκής, έστω κι αν τότε αποτελούσε «ξένο σώμα» στην ομάδα. Υπόγραψε κανονικά λοιπόν με την πεποίθηση ότι κάποια στιγμή αργότερα, θα ελάμβανε τα χρήματα που του οφείλονταν. Λύνοντας ένα σημαντικό αγκάθι που είχαν μέχρι τότε οι κοκκινόμαυροι.
 
 
 
 
* Άλλωστε, για το λόγο αυτό ο Τσιώλης πήρε την δέσμευση του Γιώργου Αποστολόπουλου αλλά και των βασικών συμμάχων της Παναχαϊκής που ήταν τότε στα κοινά, για καταβολή αυτών των χρημάτων λίγο αργότερα. Η ΠΑΕ ήδη αδειοδοτήθηκε, όμως και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το... τηλέφωνο του Τσιώλη ακόμη σήμερα δεν έχει χτυπήσει.
 
 
 
 
* Επαναλαμβάνουμε ότι το θέμα περισσότερο είναι ηθικής και όχι χρηματικής αξίας. Παρότι και τα λεφτά που είναι να πάρει ο Τσιώλης του λείπουν από την τσέπη του και μιλάμε για δεδουλευμένα. Άρα το ταχύτερο δυνατό, αν όχι το νέο αφεντικό της ΠΑΕ τουλάχιστον όμως οι Σύμμαχοι πρέπει να κλείσουν όμορφα και ωραία αυτή την εκκρεμότητα.
 
 
 
 
* Ειδικά απέναντι σε ένα πρόσωπο, το οποίο μόνο και μόνο η παρουσία του στην άκρη του πάγκου για όσο διάστημα συνέβη αυτό, ήταν κάτι το άκρως τιμητικό για την Παναχαϊκή και τέτοιου είδους συμπεριφορές απέναντί του, προσβάλλουν πρώτα και κύρια το ίδιο το σωματείο. Άρα λύση εδώ και τώρα, για να μην επανέλθει η στήλη.
 
 
 
 
* Χρονιά εντελώς διαφορετική από όλες τις προηγούμενες θα είναι όπως όλα δείχνουν αυτή που έρχεται στην Γ΄ εθνική μπάσκετ για την Αχαγιά΄82. Ομάδα που ουσιαστικά θα είναι καινούργια σε όλα τα επίπεδα, από προπονητή μέχρι και παίκτες και μένει να φανεί στην πράξη τι θα γίνει.
 
 
 
 
* Με τα μέχρι στιγμής δεδομένα και σε ότι έχει να κάνει με την εικόνα του ρόστερ της, από την χρονιά που πέρασε παρελθόν θα πρέπει να θεωρούνται οι Τσάμης, Νικολάου, Βουρνάς, Κάλης, Λυμπέρης. Μιλάμε δηλαδή για ένα βασικό κορμό παικτών ο οποίος θα πρέπει να αντικατασταθεί με ισάξιους ή και καλύτερους.
 
 
 
 
«Φλερτ» Μεγαρίδας
 
* Επίσης δεν έχει ξεκαθαρίσει και το αν θα κουνήσει μαντήλι ο Οικονομόπουλος. Τελευταία έκανε προπονήσεις με τον Οίακα Ναυπλίου χωρίς όμως η πρόταση που του έγινε να τον ικανοποιεί. «Παίζει» ακόμη το φλερτ με την Μεγαρίδα, η οποία αισιοδοξεί ότι αν και δεν τα κατάφερε αγωνιστικά, εν τούτοις θα παίξει στην Β΄ εθνική.
 
 
 
 
* Αν τελικά δεν τα βρει ούτε με την αθηναϊκή ομάδα, το πιθανότερο είναι να συνεχίσει στην Αχαγιά΄82, διαφορετικά και αυτός θα αποτελέσει παρελθόν. Ποια είναι τα νέα πρόσωπα στην ομάδα μέχρι στιγμής; Ένα πολύ καλό δίδυμο που ήλθε από τον Έσπερο Πάτρας και μιλάμε για τους Φραντζή και Ζαφείρη.
 
 
 
 
* Δίδυμο παικτών πολύ καλό και δεν είναι τυχαίο ότι τους ήθελε και άλλες ομάδες από τις εθνικές κατηγορίες. Τους πήρε όμως η Αχαγιά΄82 και αυτό είναι μια πολύ μεγάλη επιτυχία, γιατί τα αγωνιστικά κενά είναι πολλά ακόμη. Μέτρησε για το τελικό ναι και των δυο, η παρουσία των Γκοργκόλη και Μπαζίνα στον πάγκο.
 
 
 
 
* Αφού και οι δυο τελευταίο προέρχονται από τον Έσπερο Πάτρας, άρα υπάρχει μια πολύ καλή επαφή μεταξύ τους. Θέλει όμως και άλλους παίκτες η Αχαγιά΄82 για να μπορέσει να είναι ανταγωνιστική τη νέα χρονιά. Η ομάδα ειδικά την τελευταία διετία κυνήγησε χωρίς επιτυχία την άνοδο στην Β΄ εθνική, κάνοντας οικονομικά ανοίγματα.
 
 
 
 
* Έτσι μοιραία φέτος, τα οικονομικά είναι αρκετά πιο πιεστικά, λογικά λοιπόν η νέα χρονιά θα χρειαστεί πολύ μεγάλη προσοχή σε πρώτη φάση για να μην «χαθεί» η κατηγορία. Τα πρόσφατα παραδείγματα των Κεραυνού Αιγίου και Έσπερου ΑΟΠΑ είναι χαρακτηριστικά και το ξέρουν καλά στην Αχαγιά.
 
 
 
 
* Στην Παναχαϊκή, μια ακόμη ομάδα της ΕΣΚΑ-Η στη νέα Γ΄ εθνική μπάσκετ, όλο το βάρος έχει ριχθεί στο να υλοποιηθεί και η τελευταία προσθήκη, που έχει να κάνει με τον ψηλό. Εδώ υπάρχουν φυσικά από πέρυσι Καραγιάννης και Οικονομόπουλος, όμως χρειάζεται κάτι ακόμη καλύτερο και πιο έμπειρο.
 
 
 
 
Προσθήκη «ψηλού»
 
* Μια περίπτωση καλή που «ψηνόταν» από την Βόρεια Ελλάδα δεν περπάτησε τελικά, όμως αισιοδοξία υπάρχει ότι κάτι καλό στο τέλος μπορεί να γίνει. Μάλιστα στο αρχικό πλάνο των κοκκινόμαυρων ήταν να κάνουν και μια πολύ ποιοτική ακόμη προσθήκη στα γκαρντ, με τον Θανόπουλο, η οποία όμως επίσης δεν προχώρησε.
 
 
 
 
* Η Παναχαϊκή «γέμισε» περιφερειακά με τον νεαρό και ταλαντούχο Κουμανιώτη από την Ολυμπιάδα, θέλοντας να παίξει τα... ρέστα της στον καλό ψηλό. Παράλληλα φυσικά με το να μη ξεφύγει από τον αρχικό της οικονομικό προϋπολογισμό, τον οποίο θέλει να τηρήσει ευλαβικά ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής κ. Σεμιτέκολος.
 
 
 
 
* Συνεχίζει να κινείται απόλυτα ουσιαστικά το Ληξούρι ετοιμαζόμενο για την δεύτερη σερί του χρονιά στην Γ΄ εθνική. Μετά το πιο ηχηρό μπαμ με τον Πολίτη από τον Χαρίλαο Τρικούπη και την επίσης σημαντική προσθήκη του πατρινού Τσεκλένη από τον Γλαύκο, ήλθαν ακόμη δυο ποιοτικές μεταγραφές για την νησιώτικη ομάδα.
 
 
 
 
* Πρώτη και καλύτερη ο πατρινός πολύπειρος γκαρντ Φώτης Ιωάννου με μια πολύ πλούσια διαδρομή σε διάφορες ομάδες της ευρύτερης περιοχής μας (Έσπερος ΑΟΠΑ, Αίολος Αστακού) και ο εκ Κεφαλονιάς 2μετρος φόργουορντ Ανδρέας Πορτελάνο, με θητεία τα τελευταία χρόνια σε αθηναϊκές ομάδες (Πεντέλη, Άρης Νικαίας).
 
 
 
 
* Πλέον το κερασάκι στην μεταγραφική... τούρτα είναι ο έμπειρος σέντερ που αναζητείται και θεωρείται δεδομένο ότι θα βρεθεί για να κλείσει και τυπικά το ρόστερ της νέας περιόδου. Για τη θέση αυτή οι μάνατζερ προτείνουν πολλούς και διάφορους, αρκετά ακριβούς σε τιμή, όμως στο Ληξούρι δεν... τσιμπάνε!
 
 
 
 
* Στην ομάδα συνεχίζουν από πέρυσι οι Λαμπρόπουλος, Τρυφωνόπουλος, Συνοδινός, Αντωνάτος και Σκροπολίθας, ενώ αντίθετα παρελθόν αποτελούν οι Αναστασάκης, Ανδρικόπουλος, Σαρίκας και Μαρούλης.Για τον τελευταίο που βοήθησε σημαντικά, το εμπόδιο είναι η στρατιωτική του θητεία που πλησιάζει.
 
 
 
 
Φιλόδοξο Ληξούρι
 
* Κάτι που είχε ως αποτέλεσμα ο ίδιος ο παίκτης να μην μπορεί να παρακολουθήσει τις εκδηλώσεις της ομάδας κι έτσι το διαζύγιο ήταν μονόδρομος. Όσο για τον τεχνικό της ομάδας Μάρκο Τζουγανάτο, μίλησε για τον μέχρι τώρα μεταγραφικό απολογισμό, σχολιάζοντας τα παρακάτω και δίνοντας το δικό του στίγμα.
 
 
 
 
* «Κάνουμε τις κινήσεις που απαιτείται για να έχουμε μια ακόμη καλύτερη ομάδα που θα μας δώσει τη δυνατότητα να εξασφαλίσουμε την παραμονή μας όσο πιο γρήγορα γίνεται κι από κει και πέρα, να διεκδικήσουμε ότι καλύτερο». Αυτά δήλωσε ο Τζουγανάτος που τυγχάνει της απόλυτης διοικητικής εμπιστοσύνης κι έχει το ελεύθερο.
 
 
 
 
* Σχολιάζοντας λίγο πιο πάνω με την οικονομική εκκρεμότητα που υπάρχει στον Σάκη Τσιώλη, θυμήθηκα τα πολύ καλά λόγια του έλληνα προπονητή για την Κ20 της Παναχαϊκής και την βαρύτητα που ο ίδιος είχε δείξει, μέσω ενός προγράμματος αξιολόγησης που είχε έτοιμο για να πάρει μαζί του τους καλύτερους.
 
 
 
 
* Το λέμε αυτό σήμερα, επειδή δυστυχώς αυτή η τόσο ταλαντούχα ομάδα της Παναχαϊκής είναι στα πρόθυρα της διάλυσης από την αδιαφορία της νέας ιδιοκτησίας της ΠΑΕ. Ήδη τρία πολύ σημαντικά στελέχη της αποτελούν παρελθόν, πήραν τα δελτία στα χέρια τους και πήγαν για άλλες Πολιτείες.
 
 
 
 
* Και οι τρεις (Γιώργος Λαζανάς, Θοδωρής Καρμακόλιας και Βασίλης Βασιλόπουλος) υπόγραψαν στον ΠΑΣ Πρέβεζα κλείνοντας όχι με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία τους στην Παναχαϊκή. Και μιλάμε για μια ομάδα που πέρυσι είχε φθάσει μέχρι τον τελικό του Νοτίου Ομίλου, στο δραματικό κι επεισοδιακό παιχνίδι με την Κέρκυρα.
 
 
 
 
* «Εγώ είχα κατά νου τουλάχιστον μια 10άδα να έπαιρνα μαζί μου στην προετοιμασία μετά όμως από αξιολόγηση, φαίνεται όμως ότι άλλα είναι τα πλάνα της νέας ηγεσίας της ΠΑΕ», ήταν το σχόλιο του. Γεγονός όμως είναι ότι για τον Σάκη Καλογερόπουλο και προς το παρών, δεν υπάρχει θέμα ακαδημιών στην Παναχαϊκή!
 
 
 
 
Αλλαγή φρουράς
 
* Δεν πρόκειται να αργήσει η νέα κυβέρνηση να ορίσει τις νέες διοικήσεις στα διάφορα αθλητικά κέντρα της χώρας, άρα θα πρέπει να περιμένουμε σύντομα και την αλλαγή σκυτάλης στο ΠΕΑΚ. Με δεδομένο ότι η απερχόμενη διοίκηση υπό την προεδρία του Νίκου Κανελλάκη έκανε πολύ καλή δουλειά και θα παραδώσει «στρωμένη» κατάσταση.
 
 
 
 
* Όμως και με την ευκαιρία, σημειώνουμε ότι εκκρεμούν στη δικαιοσύνη «αμαρτίες» παρελθουσών διοικήσεων του ΠΕΑΚ, τις οποίες ο Νίκος Κανελλάκης έστειλε για τα περαιτέρω στη δικαιοσύνη. Κι απ' ότι φαίνεται, η τελευταία έχει κάνει πολύ καλά τη δουλειά της ετοιμαζόμενη να αποδώσει συγκεκριμένες κατηγορίες.
 
 
 
 
* Οι πληροφορίες μιλάμε για «μαύρη τρύπα» με... επταψήφιο νούμερο, για την οποία έχουν ήδη καταθέσει κόσμος και κοσμάκης, από προμηθευτές και διοικητικά στελέχη, μέχρι και υπάλληλοι του ΠΕΑΚ. Ήδη λογικά, θα πρέπει λίαν συντόμως να έχουμε συγκεκριμένα κατηγορητήρια και η υπόθεση να οδηγηθεί στις... αίθουσες!
 
 
 
 
* Γιατί έτσι μόνο θα λάμψει η αλήθεια και όποιοι τελικά αποδειχθεί ότι είναι ένοχοι πρέπει να πληρώσουν. Κι επειδή ήδη για την όλη αυτή ιστορία τελευταία υπάρχει «καθυστέρηση», δεν θέλει να πιστεύει κανένας ότι λόγω της αλλαγής... κυβέρνησης θα την φάει το σκοτάδι! Αντιθέτως, τώρα είναι που πρέπει να τρέξει και γρήγορα.
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Έκανε πάλι το «θαύμα» της η ΕΟΚ και του χρόνου θα σφυρίξουν τρεις διαιτητές σε Α1 γυναικών και Β΄ εθνική ανδρών. Για να παίζουν οι... νέοι ρέφερι είναι η επίσημη δικαιολογία. Και για να είναι όλοι ικανοποιημένοι, η Ομοσπονδία θα «κόψει» κατά κάτι τι τα οδοιπορικά (!) για να βγει η 3η αμοιβή.
 
 
 
 
Επί του πιεστηρίου Νο 2: Δεν έχει προηγούμενο η θητεία Γαλατσόπουλου στον ΕΣΑΚΕ. Ακόμη κι αν κάποιος θέλει να φερθεί με... ευγένεια, δεν τον αφήνει η ίδια η διοργανώτρια αρχή. Άλλωστε η παροιμία του λαού μας είναι σοφή, ότι δηλ. «το ψάρι βρωμάει από το κεφάλι» και δυστυχώς εδώ μιλάμε για απίστευτη «μπόχα»!
 
 
 
 
Επί του πιεστηρίου Νο 3: «Στάζουν μέλι» όλοι στον Απόλλωνα για την στάση του προπονητή βόλεϊ Γιώργου Λυκούδη και το πέρασμά του από την Περιβόλα. Μίλησε τηλεφωνικά με κορυφαίο διοικητικό στέλεχος και αναγνωρίζοντας τις υπάρχουσες δυσκολίες, χάρισε την οφειλή που υπήρχε προς το πρόσωπο του.
 
 
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport