Loading...
Τετάρτη 10 Απρ 2019
Απίστευτος Μπαταγιάννης: Υπερασπίστηκε Β. Γκαγκάτση στην Ε.Ε. της ΕΠΟ
Κλίκ για μεγέθυνση

Κόντρα στη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας, που εκλέχθηκε χάρη στους «ερυθρόλευκους»!

Καμία αντίρρηση για την αναδιάρθρωση * Οριστικά στη Football League η Σούπερ Λίγκα 2 * Βγήκαν οι ημερομηνίες των μπαράζ * Ένταση με Γραμμένο * Επίθεση από Λεουτσάκο

 

Ρόλο συνηγόρου του Βασίλη Γκαγκάτση επέλεξε να παίξει στη διάρκεια της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ την Τρίτη (9/4) ο Βαγγέλης Μπαταγιάννης!

Ο πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας έσπευσε να απαντήσει στο«διώξτε τον άνθρωπου που έχει καταδικαστεί», που είπε φόρα παρτίδα ο πρόεδρος της Επιτροπής Παρακολούθησης Χέρμπερτ Χούμπελ υποστηρίζοντας τον Β. Γκαγκάτση! «Δεν έχω δυνατότητα να εκδώσω διαπιστωτική πράξη, αυτό είναι δουλειά είτε του υφυπουργού Αθλητισμού είτε του γγΑ…», είπε ο Μπαταγιάννης για τον Β. Γκαγκάτσης θέλοντας να δικαιολογήσει την αδικαιολόγητη παραμονή του τελευταίου στο πόστο του.

Έτσι, ο Μπαταγιάννης υπερασπίστηκε ουσιαστικά τον άμεσο συνεργάτη του – γενικό διευθυντή της διοργανώτριας της κορυφαίας επαγγελματικής ποδοσφαιρικής κατηγορίας. Κάτι, που είναι… απίστευτο αν αναλογιστεί ο οποιοσδήποτε ότι έτσι κινήθηκε κόντρα στη θέση της ΠΑΕ Ολυμπιακός, χάρη της οποίας βρέθηκε στην καρέκλα του επικεφαλής της Σούπερ Λίγκα! Και είναι απορίας άξιο αν όλα αυτά γίνονται εν αγνοία των Πειραιωτών, οι οποίοι είχαν καταθέσει πρόταση μομφής κατά του Β. Γκαγκάτση…

Από εκεί και πέρα, δεν διαπιστώθηκε καμία αντίρρηση για την αναδιάρθρωση, η οποία επικαιροποιήθηκε ως προς την άμεση εφαρμογή της με τη μείωση των ομάδων της Σούπερ Λίγκας σε 14, την ίδρυση της Σούπερ Λίγκας 2 με 12 ομάδες και την Football League, η οποία θα μετατραπεί σε τρίτη τη τάξει κατηγορία με 14 ομάδες.

Για αυτό το θέμα υπήρξε αντιπαράθεση μετά του Μπαταγιάννη και του προέδρου της Ένωσης Β’ Εθνικής, Λεωνίδα Λεουτσάκου. Ο επικεφαλής της Σούπερ Λίγκας είπε να πάρει εκείνη τη διοργάνωση της υπό ίδρυσης Σούπερ Λίγκας 2 για να διαφωνήσει ο διοικητικός ηγέτης της Football League και να ανέβουν επικίνδυνα οι τόνοι με τον τελευταίο να επιτίθεται στον πρώτο και να παρεμβαίνει πυροσβεστικά ο εκπρόσωπος του Ολυμπιακού Τάκης Αγραφιώτης για να ηρεμίσουν τα πνεύματα. Εν τέλει τη διοργάνωση ανέλαβε η Football League(σας είχε ενημερώσει το a-sports.gr από τη Δευτέρα στη συνάντηση με τον Βασιλειάδη)με σαρωτική διαφορά στη σχετική ψηφοφορία. Το… σκορ ήταν 17 έναντι 4 λευκών (του Μπαταγιάννη και των άλλων τριών μελών της Ε.Ε. από τη Σούπερ Λίγκα)!

Ένταση υπήρξε, πάντως, ανάμεσα στον Μπαταγιάννη και τον πρόεδρο της ΕΠΟ, Βαγγέλη Γραμμένο αναφορικά με τη θέση της Σούπερ Λίγκας να μην ψηφίζει θετικά τίποτα σε σχέση με τα οικονομικά ζητήματα. Και πάλι ο Αγραφιώτης ηρέμισε τα πράγματα…

Το δελτίο Τύπου με όλες τις αποφάσεις

«Συνεδρίασε σήμερα η Εκτελεστική Επιτροπή της Ε.Π.Ο., παρόντων των μελών της Επιτροπής Παρακολούθησης των FIFA/UEFA κκ. Χέρμπερτ Χούμπελ, Ιβάν Βέλα, Μάριου Γεωργίου, καθώς και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA κ. Πετρ Φούσεκ.

Στην Ε.Ε. παρουσιάστηκε επιστολή της Γ.Γ. της FIFA κας Φάτμα Σαμούρα σχετικά με την αναφορά της Επιτροπής Παρακολούθησης και του ανεξάρτητου εμπειρογνώμονα των FIFA/UEFA προς την επιτροπή ομοσπονδιών-μελών της διεθνούς ομοσπονδίας, αναφορικά με την υλοποίηση των προαπαιτούμενων της FIFA στην επιστολή του Μαΐου του 2018. Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο πρόβλημα της βίας στα γήπεδα, για την καταπολέμηση του οποίου οι διεθνείς ομοσπονδίες ζητούν άμεσες λύσεις.

Ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

-Ενεκρίθη το πλάνο αναδιάρθρωσης των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων από την αγωνιστική περίοδο 2019-20, όπως είχε αποφασιστεί από την Ε.Ε. της Ε.Π.Ο. στις 24 Αυγούστου 2018. Η σχετική απόφαση, με τις απαραίτητες νομοτεχνικές παρεμβάσεις, θα αποσταλεί άμεσα στον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Βασιλειάδη, προκειμένου να δρομολογηθούν οι δέουσες νομοθετικές παρεμβάσεις.

-Με απόφαση της Ε.Ε. η Super League 2 θα διοργανώνεται από τη Football League, η Α΄ΠΕΟΔ θα ανήκει στη δικαιοδοσία της ΕΠΟ, ενώ τα πρωτοβάθμια δικαιοδοτικά όργανα θα λειτουργούν με τον τρόπο που ισχύει ως σήμερα.

-Οι αγώνες μπαράζ για την συμμετοχή μίας ομάδας στο πρωτάθλημα της Super League της περιόδου 2019-20 (13ος της SL -2ος της FL) θα διεξαχθούν στις 15 και 19 Μαίου 2019. Η κλήρωση για τον καθορισμό της σιεράς των αγώνων θα γίνει στην ΕΠΟ στις 7 Μαίου 2019.

-Η ετήσια τακτική Γενική Συνέλευση της Ε.Π.Ο. θα συγκληθεί στις 28 Ιουνίου 2019, στις 10πμ, στην Αθήνα.

-Θα δρομολογηθεί η υπογραφή προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Σπάτων, προκειμένου να ξεκινήσουν οι διαδικασίες για την κατασκευή του προπονητικού κέντρου των εθνικών ομάδων στην περιοχή, εφόσον η συγκεκριμένη συμφωνία επικυρωθεί και από το Δημοτικό Συμβούλιο της πόλης. Η συμφωνία αφορά έκταση 40-50 στρεμμάτων, με δυνατότητα χρήσης εκ μέρους της Ε.Π.Ο. για 50 χρόνια.

-Ενεκρίθη η χρονική διάρκεια των μετεγγραφικών περιόδων της ποδοσφαιρικής σεζόν 2019-20:

Θερινή περίοδος: επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: 01.07-31.08.2019

άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.09-13.09.2019

ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: 01.07-31.10.2019

Χειμερινή περίοδος: επαγγελματίες ποδοσφαιριστές: 01.01-31.01.2020

άνεργοι ποδοσφαιριστές: 01.02-14.02.2020

ερασιτέχνες ποδοσφαιριστές: 01.01-31.10.2020».

 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport