Loading...
Τρίτη 16 Απρ 2019
«Καπετανάτο» και τη Σούπερ Λίγκα με Μάκη Γκαγκάτση θέλει ο ΠΑΟΚ, όλα ανοιχτά…
Κλίκ για μεγέθυνση

Αλλάζουν συνεχώς οι συσχετισμοί για το νέο πρόεδρο της διοργανώτριας *

Μετράει δυνάμεις και επιλέγει ή όχι σύγκρουση η ΑΕΚ με Λυσάνδρου * Υπάρχει πάντα η λύση Παπαϊωάννου * Πρόταση… αναβολής από Αστέρα Τρίπολης

 

Στο νήμα… Την τελευταία στιγμή θα ξεκαθαρίσει το θέμα του ποιος θα είναι ο νέος πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας έπειτα από το κενό, που προκλήθηκε από την παραίτηση Μπαταγιάννη.

Οι συσχετισμοί αλλάζουν κάθε ώρα και μέχρι τις 14.00 της Τρίτης (16/4), που είναι προγραμματισμένο να ξεκινήσει το Δ.Σ. της διοργανώτριας με κεντρικό θέμα τις αρχαιρεσίες για τον επικεφαλής του συνεταιρισμού, όλα τα σενάρια είναι ανοιχτά…

Αυτό, πάντως, που έχει ξεκάθαρα φανεί πλέον είναι ότι ο ΠΑΟΚ επιδιώκει μια επίδειξη ισχύος. Έτσι, θέλει να κάνει «καπετανάτο» του και τη Σούπερ Λίγκα, αφού ήδη οι Θεσσαλονικείς είναι αυτοί, που ελέγχουν την ΕΠΟ την εποχή της «ψευτο-εξυγίανσης» (βασικά το ζητούμενο ήταν να εκπαραθυρωθεί ο Ολυμπιακός από τα κέντρα αποφάσεων για να γράφουμε τα πράγματα με το όνομα τους).

Ως εκ τούτου οι βέβαιοι πρωταθλητές ρίχνουν τον Μάκη Γκαγκάτση για τον θώκο με στόχο να πάρουν το απόλυτο κουμάντο στο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε επίπεδο κορυφής. Κι όλα αυτά, παρά το γεγονός της προκλητικής παραμονής του Βασίλη Γκαγκάτση (πατέρα του Μάκη) στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου της διοργανώτριας , που έρχεται σε αντιδιαστολή με τη σαφέστατη οδηγία «διώξτε τον» από τον επιτετραμμένο ΦΙΦΑ -ΟΥΕΦΑ στην Ελλάδα!

Βέβαια, το να θέλει ο πατέρας να βοηθήσει το γιό του και το αντίστροφο είναι φυσιολογικό, το αδιανόητο ήταν η κάλυψη που παρείχε μέχρι τέλους στον Βασίλη Γκαγκάτση ο πρώην πλέον πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας ερχόμενος σε πλήρη κόντρα με τη θέση του Ολυμπιακού, χάρη στον οποίο είχε γίνει πρόεδρος (αυτή ήταν η βαθύτερη αιτία της αποχώρησης του Μπαταγιάννη – λογικότατη εξέλιξη…).

Η θέληση του ΠΑΟΚ για Σούπερ Λίγκα στα «ασπρόμαυρα», λοιπόν, είναι δεδομένη και μοιραία το ζητούμενο είναι αν η ΑΕΚ επιμείνει και κατεβάσει ως υποψήφιο τον Μηνά Λυσάνδρου. Ο αντιπρόεδρος της Ένωσης κάνει διερευνητικές επαφές (όπως και η πλευρά του Μάκη Γκαγκάτση), αλλά αν βεβαιωθεί ότι δεν του βγαίνουν τα… κουκιά δεν πρόκειται επισήμως να θέσει καν υποψηφιότητα για να μην χρεωθούν οι «κιτρινόμαυροι» ήττα.

Από την άλλη, η πόλωση σε επίπεδο «Δικεφάλων» δεν ευνοεί τη λύση κοινής αποδοχής. Δηλαδή την περίπτωση του Πανουργιά Παπαϊωάννου, ο οποίος με δηλώσεις του στο a-sports.gr πιστοποίησε την επιθυμία του να αναλάβει τα ηνία εφόσον δεν υπάρχουν αντιπαλότητες με γνώμονα την ενότητα της διοργανώτριας. Παρόλα αυτά, επειδή η κατάσταση στη Σούπερ Λίγκα θυμίζει κινούμενη άμμο με πολλούς αναποφάσιστους, που σκέφτονται το λευκό, η λύση του μεγαλομετόχου της Λαμίας δεν μπορεί να αποκλειστεί αν δεν τελειώσει το οτιδήποτε (εξακολουθεί κοινώς να παίζει…).

Αντίθετα, η μόνη περίπτωση, που δεν υφίσταται πια είναι αυτή της αντιπροέδρου του Ατρόμητου Κάτιας Κοξένογλου, η οποία έπεσε στο τραπέζι αρχικά για υποψήφια κοινής αποδοχής (αλλά με τη στήριξη του ΠΑΟΚ), ωστόσο, αποδείχθηκε ότι απλά χρησιμοποιήθηκε για να «καεί» προκειμένου να μετρηθούν αντιδράσεις.

Πάντως, υπάρχει και μία άλλη προοπτική. Και αυτή ανέκυψε από τον Αστέρα Τρίπολης. Οι Αρκάδες ενημέρωσαν τις ΠΑΕ να υπάρξει επί της ουσίας αναβολή στην εκλογή νέου προέδρου. Να… τσουλήσει μέχρι τα μέσα-αρχές Μαΐου η διοργανώτρια με προσωρινό πρόεδρο τον νυν αναπληρωτή, Χρήστο Δάρα, ο οποίος να έχει μαζί του ακόμα δύο ως τριμελής επιτροπή με το σκεπτικό ότι τότε θα έχουν ξεκαθαρίσει τα πράγματα και με τη νέα μορφή της Σούπερ Λίγκας ως προς τα μέλη-ομάδες… Μάλιστα, ο Αστέρας Τρίπολης στην επιστολή που έστειλαν στις υπόλοιπες 15 ομάδες υπογραμμίζει ότι αν δεν περάσει η πρόταση του θα απέχει της διαδικασίας, εφόσον οι αρχαιρεσίες γίνουν εδώ και τώρα!

 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport