Loading...
Δευτέρα 02 Αύγ 2021
O Φρουρός της Αχαίας
Κλίκ για μεγέθυνση

* Τις πιο κρίσιμες στιγμές των τελευταίων χρόνων περνάει η Παναχαϊκή καθώς αύριο Παρασκευή εκπνέει η σχετική προθεσμία της ΕΕ Αθλητισμού για να καταθέσει την εγγυητική ύψους 150.000 ευρώ και να κάνει το απόλυτα αναγκαίο βήμα έτσι ώστε να μείνει στο χώρο του Ελληνικού επαγγελματικού ποδοσφαίρου.

* Κι όσο η κλεψύδρα φθάνει στο τέλος της αργά και βασανιστικά, τόσο και οι κρυμμένες εδώ και πολύ καιρό αλήθειες-προβλήματα βγαίνουν από το χαλί στην επιφάνεια. Όπως λόγου χάρη ότι στο νυν ιδιοκτήτη (τυπικά) Σάκη Καλογερόπουλο υπάρχει ακόμη οικονομική εκκρεμότητα στη συμφωνία που έχει κάνει με τον Μπάρλο.

* Κι όπως είναι απολύτως λογικό έστω κι αν «ξενίζει» πολλούς, ο ίδιος θέλει να πάρει τα χρήματά του (άγνωστο αν ζητάει μόνο τα οφειλόμενα ή και κάτι παραπάνω) για να «διευκολύνει» την όποια τυχόν μεταβίβαση μετοχών απαιτηθεί να γίνει. Παρότι εδώ και πολύ καιρό ελέγετο ότι τα πάντα είναι ταχτοποιημένα!

* Όσο και να ψάξει κανείς άκρη δύσκολα μπορεί να βγάλει με τα χρέη της ΠΑΕ, πολύ δε περισσότερο με την ιδιοκτησιακή εικόνα της. Όταν όμως μερικές... μοναχικές (κι όχι γραφικές όπως ήθελαν κάποιοι να παρουσιάσουν) φωνές μιλούσαν για το θέμα αυτό, γίνονταν αυτομάτων «εχθροί» της Παναχαϊκής.

* Να όμως σήμερα που είναι το πιο σημαντικό θέμα, πολύ πιο σπουδαίο ακόμη και από τα χρέη της ΠΑΕ όπως επεσήμανε με το δικό του ξεχωριστό τρόπο ο Χάρης Γρηγορίου. Ξεκαθαρίζοντας μάλιστα ότι το ιδιοκτησιακό κομμάτι δεν είναι στις δικές του αρμοδιότητες, άρα δεν μπορεί να έχει πλήρη άποψη και εικόνα.

Οικονομική εξόρμηση* Στην παρούσα φάση προηγείται να βρεθεί μια λύση ουσίας έτσι ώστε η ομάδα να παραμείνει στην Σούπερ Λιγκ 2. Το να μπαίνουν μάλιστα τα χρήματα όσων θέλουν και μπορούν να συνδράμουν οικονομικά σε λογαριασμό της ΕΠΣΑ, χωρίς η ίδια η ΠΑΕ να έχει βγάλει προς τα έξω έναν δικό της λογαριασμό, επίσης δεν ήταν καθόλου καλή εικόνα.

* Οι ημέρες περνάνε δραματικά κι εφιαλτικά, μέχρι όμως χωρίς χθες (Τετάρτη) το πρωί που γραφόταν η στήλη, κάτι ενθαρρυντικό που να αφήνει μια χαραμάδα ελπίδας δεν είχε φανεί. Σωστότατα ο Χάρης Γρηγορίου τόνισε ότι πλέον η Παναχαϊκή χρειάζεται να καταθέσει την εγγυητική κι όλα τα άλλα... περιττεύουν!

* Η Παναχαϊκή ΓΕ από την πλευρά της στις πολύ κρίσιμες στιγμές που περνάει η ΠΑΕ αποφάσισε να διαθέσει χρήματα από τις συναυλίες που εισπράττει παραχωρώντας το γήπεδο της Αγυιάς στον λογαριασμό που άνοιξε στην ΕΠΣ Αχαΐας μετά από πρόταση των βουλευτών. Κίνηση απόλυτα ουσιαστική και δείγμα γραφής.

* Μάλιστα και όπως διαρρέεται από την ερασιτεχνική έτσι ώστε να μην βγάζει ο καθένας τα όποια βιαστικά του συμπεράσματα, προχώρησε στην παρουσίαση ενός ακόμη σημαντικού γεγονότος. Πριν περίπου 20 ημέρες από τα τελευταία δραματικά γεγονότα, επικοινώνησαν οι δύο πρόεδροι.

* Έτσι, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Παναγιώτης Σεμιτέκολος ρώτησε τον αντίστοιχό του της ΠΑΕ Γιώργο Μπάρλο για το σε τι μπορεί η ίδια να βοηθήσει βλέποντας τις υπάρχουσες δυσκολίες, ήταν ξεκάθαρη η απάντηση – μήνυμα του Γ. Μπάρλου. «Βοήθεια είναι αυτή που δεν ζητάτε τα χρήματα που οφείλω και μάλιστα πολύ σημαντική».

* Ειδικά δε στην ερασιτεχνική Παναχαϊκή υπάρχει κι ένα άλλο φλέγον θέμα. Η ανάπλαση του γηπέδου της Αγυιάς που είναι άκρως φιλόδοξο έργο από την Περιφέρεια. Για να μπει στην τελική του ευθεία θα πρέπει να δημοσιοποιηθούν τα τεύχη δημοπράτησης, κάτι το οποίο σύμφωνα με τις πληροφορίες δεν θα αργήσει να γίνει.

Δυο κλειστά!* Είναι κομβικό σημείο το οποίο περιμένει πως και πως η ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Βασικό κομμάτι του όλου έργου το γκρέμισμα του πετάλου πίσω από την μια εστία και η πλήρης αξιοποίηση του χώρου. Τι θα γίνει εκεί; Πρώτα και καλύτερα δυο κλειστά γυμναστήρια. Ένα για επίσημα παιχνίδια κι ένα προπονητήριο.

* Αν η Παναχαϊκή τελικά δεν πάρει πιστοποιητικό συμμετοχής στην Σούπερ Λιγκ 2 αυτομάτως πάει στις ερασιτεχνικές κατηγορίες, με πρώτο σταθμό τη Γ’ εθνική. Στο ίδιο αυτό σενάριο που μακάρι να μην υλοποιηθεί, η ομάδα επιστρέφει στη «μάνα» που είναι η ερασιτεχνική. Κι αυτή θα κληθεί για τις δικές της ιστορικές αποφάσεις.

* Δηλαδή αν θα μπορέσει η ομάδα να παρουσιαστεί στη Γ’ εθνική και με ποιόν μπροστάρη ή θα πάει ακόμη πιο κάτω –που δεν εύχεται κανένας- και δη στα τοπικά πρωταθλήματα. Οριακές οι στιγμές στην κυριολεξία και τα πάντα μπορεί να συμβούν. Η ερασιτεχνική επί της ουσίας εύχεται να παραμείνει η Παναχαϊκή στη Σούπερ Λιγκ 2.

* Εννοείται ότι με όλο αυτό το «θρίλερ» που υπάρχει, ουδείς ασχολείται με τα καθαρά αγωνιστικά που εδώ και πολύ καιρό έχουν μείνει για τα καλά πίσω. Προέχει να μείνει όρθια η ομάδα, κάτι που όμως δεν είναι εύκολο. Διότι ακόμη και ο Καλογερόπουλος δεν έχει πάρει όλα τα λεφτά του από τον Μπάρλο.

* Εκκρεμεί πάντα σύμφωνα με πληροφορίες ένα διόλου ευκαταφρόνητο ποσό (κάτι παραπάνω από 100 χιλιάρικα) για να γίνει η μεταβίβαση των μετοχών κι όλα αυτά φυσικά έχουν εμφανιστεί την τελευταία στιγμή. «Μύλος» πραγματικά όλα όσα έχουν να κάνουν με τα ιδιοκτησιακά της πατρινής ΠΑΕ και πώς να ξεκαθαρίσει...

* Με γρήγορους ρυθμούς προχωράει το «χτίσιμο» του Προμηθέα για τη νέα σεζόν αφού πλησιάζει να μπει ο Αύγουστος που θα είναι μήνας αρχής δουλειάς. Ο Λούις Κασιμίρο μπορεί εδώ και καιρό να είναι στην Ισπανία, όμως σχεδόν καθημερινά μιλάει μέσω skype με τους συνεργάτες του και τα διοικητικά στελέχη της ΚΑΕ.

Άφιξη ξένων* Από 16 Αυγούστου θα έρχονται οι ξένοι παίκτες στην Πάτρα και στις 23 είναι προγραμματισμένη η επίσημη πρώτη. Για το άνοιγμα της αυλαίας με τα παιχνίδια του 2ου Super Cup που θα φιλοξενηθούν στο «Δ. Τόφαλος» της Πάτρας το διήμερο 25-26 Σεπτεμβρίου. Διοργάνωση με ξεχωριστή σημασία και βαρύτητα.

* Γιατί; Πολύ απλά, θα είναι τα πρώτα επίσημα που θα γίνουν και πάλι με την παρουσία του κόσμου στις εξέδρες και σύμφωνα με τις αποφάσεις της Πολιτείας για προστασία από τον covid-19. Έτσι, θα έχουν πανηγυρικό χαρακτήρα για το άθλημα, με την ελπίδα και προοπτική ότι τότε δεν θα έχει γίνει το όποιο πισωγύρισμα λόγω της πανδημίας.

* Μόνο και μόνο μάλιστα η αγωνιστική παρουσία του οικοδεσπότη Προμηθέα, προμηνύει ένα διήμερο σούπερ θεάματος με γεμάτες τις εξέδρες παλμό και ζωντάνια μετά από ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα. Αν όλα πάνε καλά με τον covid-19, οι πατρινοί φίλαθλοι θα απολαύσουν από κοντά τον Προμηθέα μετά από 1,5 και πλέον χρόνο!

* Κι αυτό καθώς το τελευταίο παιχνίδι που είχαν τη δυνατότητα να δουν «ζωντανά» ήταν αυτό κόντρα στο Περιστέρι για τα ημιτελικά του κυπέλλου Ελλάδας που διεξήχθη στις 12 Φεβρουαρίου 2020, τότε που ο Προμηθέας είχε πανηγυρίσει πολύ μεγάλη νίκη με 67-61 φθάνοντας στον μεγάλο τελικό.

* Έναν ακόμη πατρινό παίκτη έβαλε στην φαρέτρα του το Ληξούρι ενόψει της νέας περιόδου και της συμμετοχής του στη Β’ εθνική μπάσκετ. Μετά το Νίκο Κασπίρη στην περιφέρεια, ήλθε η δεύτερη επίσης πολύ σημαντική προσθήκη που ακούει στο όνομα του Βασίλη Νιφόρα. Και οι δυο είναι πατρινοί, κάτι το πολύ σημαντικό.

* Ο έμπειρος φόργουορντ που φέτος ενίσχυσε τον Απόλλωνα στο δρόμο για την κατάκτηση του τίτλου στην Α2 είπε το «ναι» στην πρόταση των νησιωτών και θα τους ενισχύσει στο στόχο μιας καλής πορείας στη «δύσκολη» Β’ εθνική. Ο Νιφόρας ειδικά για ομάδα Β’ εθνικής είναι μια πολύ καλή επιλογή.

Πήρε Νιφόρα* Σημειώνουμε ότι για τον Νιφόρα είχε δείξει ενδιαφέρον και η άλλη ομάδα της ΕΣΚΑ-Η στη Β’ εθνική (Αχαγιά΄82) χωρίς όμως να υπάρξει τελική συμφωνία κι έτσι κατέληξε στο φιλόδοξο Ληξούρι. Πλέον, το βάρος του στρέφεται στην ενίσχυση στις θέσεις «1» και «2», τομείς όπου αναμένεται να γίνει διπλή προσθήκη από την αγορά της Αθήνας.

* Τελευταία κίνηση από την μεταγραφική αγορά του Ληξουρίου αναμένεται στη θέση του κλασικού ψηλού (5άρι) που έχει επίσης πολύ μεγάλο βαρόμετρο για την όλη αγωνιστική εικόνα της ομάδας. Ο Μάρκος Τζουγανάτος που έχει επιστρέψει στην άκρη του πάγκου ξέρει πολύ καλά τι μεταγραφές χρειάζεται η ομάδα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: «Τρέχει» για τα καλά ο Απόλλων για να βάλει μπροστά και τυπικά τη νέα ΚΑΕ (με ΑΦΜ κλπ.) τηρώντας φυσικά όλες τις διαδικασίες (χρονικά πρώτα και καλύτερα) της Πολιτείας. Η ΚΑΕ είναι απόλυτα αναγκαία να συσταθεί για να προχωρήσουν και οι μεταγραφές που έχει κατά νου ο Βετούλας.

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Η ΕΑΠ και οριστικά όπως αναμενόταν δεν δήλωσε συμμετοχή στο νέο πρωτάθλημα της Γ’ εθνικής μπάσκετ. Τη θέση της δεν θα πάρει καμία άλλη ομάδα της ίδιας Ένωσης αφού για την ΕΟΚ η φετινή σεζόν θεωρείται ως μη γενόμενη. Κι αυτό είναι ξεκάθαρο για να μη λέγονται... τρελά πράγματα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Άλλαξε προς το δυσκολότερο η ΚΟΕ το σύστημα διεξαγωγής του νέου πρωταθλήματος της Α2 (ακολουθεί κατά πόδας το αντίστοιχο της Α1) πόλο. Κάτι που σημαίνει ότι ο ΝΟΠ αν θέλει να γυρίσει στα μεγάλα σαλόνια πρέπει να παρουσιάσει μια πολύ καλή και έμπειρη ομάδα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 4: Πικρή δικαίωση για τον Δημήτρη Δρόσο που είχε δημόσια θέσει προ των ευθυνών τους τα στελέχη της Παναχαϊκής Συμμαχίας όταν μεταξύ του ίδιου και του Καλογερόπουλου επέλεξαν τον τελευταίο και τους... επενδυτές από τη Σουηδία (που δεν εμφανίστηκαν ποτέ). «Θα ξεφτιλιστείτε και θα διαλύστε την Παναχαϊκή» είχε πει.
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport