Loading...
Saturday 12 Dec 2020
ΑBCD
Click to enlarge
Ύστερα από το βατερλό της Γαλλίας ο Προμηθέας σήμερα το απόγευμα (Πέμπτη) θα παίξει τα... ρέστα του για να μην αποκλειστεί πρόωρα φέτος από το Γιούροκαπ. Είναι υποχρεωμένος να νικήσει την Τσεντεβίτα μέσα στη Σλοβενία, που μόνο εύκολο δεν είναι με την εικόνα που έχει ο ίδιος.* Τα κακά σημάδια είχαν εμφανιστεί από το Σαββατιάτικο παιχνίδι με τον Άρη, ματς που το πήραν εύκολα στο τέλος οι γηπεδούχοι και το πανηγύρισαν λες και είχαν πάρει το... πρωτάθλημα! Δείγμα του ότι και οι ίδιοι πριν το τζάμπολ δεν έδιναν πολύ μεγάλη τύχη στην ομάδα τους.* Για να έλθει το ματς με τους Γάλλους το βράδυ της Τρίτης και να πιστοποιηθεί ότι τα πράγματα δεν είναι διόλου καλά. Βέβαια, νικώντας απόψε την Τσεντεβίτα θα παραμείνει όρθιος αντιστρέφοντας το σημερινό πολύ κακό κλίμα που υπάρχει. Γιατί με ήττα σήμερα στην Σλοβενία, όλα τελειώνουν.* Κάτι που θα σημαίνει ότι τα δυο τελευταία παιχνίδια που θα γίνουν στο Δ. Τόφαλος (με Τσεντεβίτα και Μπούρσασπορ) θα είναι παντελώς αδιάφορα για τον ίδιο και τους... αντιπάλους του. Διπλό σήμερα κόντρα στους Σλοβένους είναι κάτι που φαντάζει εξαιρετικά δύσκολο και θα χρειαστούν πρώτιστα τεράστια ψυχικά αποθέματα.* Εκτός του ότι ο Προμηθέας θα μπει στο παρκέ των Σλοβένων χωρίς επί της ουσίας να έχει προλάβει να πάρει ανάσα από το ματς στη Γαλλία. Επειδή όμως εκκρεμούν 40' αγωνιστικά, τίποτε δεν μπορεί να προδικαστεί πριν καν γίνει το τζάμπολ. Κι εδώ θα φανεί τι λέει η... καρδιά κύρια των παικτών.Αποκλεισμός = αλλαγές!

* Για όσους ξέρουν το πως κινούνται τα ενδότερα στον Προμηθέα όλα τα τελευταία χρόνια, μην αποκλείσει κανείς αν έλθει ο αποκλεισμός, να ακολουθήσουν και αλλαγές παικτών. Δεν είναι δα λίγοι που μέχρι στιγμής δεν έχουν προσφέρει τα αναμενόμενα για τα οποία αποκτήθηκαν. Όλα αυτά όμως από απόψε κι αν...* Δεν θέλησε -και καλά έκανε- ο Λευτέρης Αυγενάκης να μπλέξει τη συνέντευξη τύπου για τον απολογισμό των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων της Πάτρας που έδωσε μαζί με τον Νίκο Παπαδημάτο με την παραμικρή αναφορά γύρω από... ατασθαλίες στα οικονομικά στοιχεία. Ήθελε να δώσει μια ξεχωριστή νότα αισιοδοξίας.* Ότι δηλαδή η Ελλάδα (όπως και η Πάτρα) πρέπει να σταθούν στα όποια θετικά αποκόμισαν ενόψει μελλοντικών διοργανώσεων. Αν και ο υφυπουργός Αθλητισμού ξεκαθάρισε ότι η Πολιτεία δεν πρόκειται να κάνει καμία απολύτως... έκπτωση και τα πάντα θα πάρουν το δρόμο τους. Εννοώντας αυτόν της δικαιοσύνης, που είναι ο μοναδικός.* Άλλωστε και οι δυο ομιλητές δεν έκρυψαν με τα λεγόμενα τους ότι κάτι... στραβό πήγε στο όλο κόστος των αγώνων. Εξ' ου και η δημόσια αναφορά για νέα συνέντευξη τύπου δια ζώσης τη φορά αυτή, για να γίνει ξεσκόνισμα των οικονομικών στοιχείων. Μόνο που αυτή η συνέντευξη θα δοθεί στον τόπο τέλεσης των αγώνων.* Το μόνο σίγουρο είναι ότι από τους αγώνες αυτούς η Πάτρα δεν κέρδισε κάτι το ιδιαίτερο. Ακόμη και η προβολή της ήταν πολύ μικρή και έγινε ίσα-ίσα το χρονικό διάστημα των αγώνων. Αν ο όλος σχεδιασμός ήταν πολύ καλύτερος τότε ναι, θα μπορούσαμε να μιλάμε για πολύ περισσότερα οφέλη.* Έχουν μείνει ακόμη πολλά αναπάντητα ερωτήματα γύρω από αναθέσεις και επιλογές προσώπων που έγιναν σε διάφορα πόστα από την αρχική Οργανωτική επιτροπή των αγώνων. Εκεί όπου το χρήμα... έβρεξε για τα καλά. Το ξέρει πολύ καλά τόσο ο Αυγενάκης όσο και ο Παπαδημάτος, ειδικά δε ο τελευταίος.Φάκελοι πεπραγμένων

* Το τι ακριβώς θα βγει στην επιφάνεια δεν το ξέρει κανείς, όταν μιλάμε για την Ελλάδα. Άλλωστε ακόμη περιμένουμε τις οριστικές τελικές αποφάσεις της δικαιοσύνης για τα πεπραγμένα προηγούμενων διοικήσεων του ΠΕΑΚ. Οι φάκελοι έχουν προωθηθεί αρμοδίως, ακόμη όπως τα απόλυτα αναγκαία πορίσματα.* Κι εδώ είχαν γραφτεί πολλά και διάφορα για κακοδιαχείριση, τα οποία μέχρι σήμερα εξακολουθούν να αιωρούνται. Κάτι που δεν κάνει καλό σε κανέναν, αφού όταν μιλάμε για την εκάστοτε διοίκηση του ΠΕΑΚ, δεν μπαίνουν όλοι στο ίδιο... τσουβάλι! Υπάρχουν και φωτεινές παρουσίες τις οποίες όμως τις έφαγε το σκοτάδι!* Για να κλείσουμε το εν λόγω θέμα, ας ελπίσουμε ότι στην επόμενη συνέντευξη τύπου εν Πάτραις ο γιατρός θα μπει στην ουσία και στα αμειγώς οικονομικά θέματα. Τα οποία καλώς ή κακώς ο ίδιος φρόντισε να τα βγάλει μπροστά εδώ και πολύ καιρό. Άρα, ο ίδιος είναι υποχρεωμένος να βάλει τους... τίτλους τέλους!* Μια πολύ καλή νέα πρωτοβουλία πάντως του ΠΕΑΚ είναι η ίδρυση αθλητικού μουσείου της Πάτρας σε ειδικό χώρο του κολυμβητηρίου «Α. Πεπανός». Η απόφαση πάρθηκε και είναι έτοιμη προς υλοποίηση σε ένα πολύ σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι δε σημαντικό ότι το εν λόγω μουσείο θα είναι μέσα σε αθλητικό χώρο.* Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγο δίπλα από το «Α. Πεπανός» και στο κλειστό γυμναστήριο «Κώστας Πετρόπουλος» (Κουκούλι) εδώ και τρία χρόνια υπάρχει το μουσείο του χαντ-μπολ. Κι ο χώρος αυτός είναι ευθύνης του ΠΕΑΚ και δείχνει την πρόθεση των διοικούντων να αναδείξουν για τα καλά την ιστορία του αθλητισμού.* Πάντως ο Λευτέρης Αυγενάκης σήμερα Πέμπτη κατεβαίνει πάλι στην Πάτρα για να προχωρήσει η ανάπλαση της Αγυιάς. Προσοχή εδώ γιατί κάποιοι μπερδεύτηκαν, μιλάμε για το πρώην κολυμβητήριο του ΝΟ Πατρών που το ΠΕΑΚ είναι έτοιμο να το αξιοποιήσει και όχι για το... ποδοσφαιρικό γήπεδο της Παναχαϊκής!Ξεχασμένη... υπόσχεση!

* Το οποίο, είναι κι αυτό προς ανάπλαση μέσα από πρόγραμμα της Περιφέρειας. Η απόφαση έχει παρθεί, απλά λόγω πανδημίας οι κορωνοϊού και δυσλειτουργίας των αρμοδίων φορέων έχει μείνει πίσω. Πάλι καλά που φέτος οι σύλλογοι δεν θα «κόψουν» πρωτοχρονιάτικη πίτα, γιατί τότε θα ήταν σε δύσκολη θέση η Περιφέρεια.* Σε αντίθεση με την ανάπλαση του πρώην κολυμβητηρίου του ΝΟ Πατρών, τα πράγματα έχουν προχωρήσει πολύ πιο γρήγορα και η σημερινή κάθοδος του υφυπουργού αθλητισμού στην Πάτρα σχετίζεται με τις υπογραφές της σχετικής σύμβασης. Η όλη τελετή θα είναι λιτή και θα γίνει στα γραφεία της Περιφέρειας.* Η διοίκηση του ΠΕΑΚ από τη δική της πλευρά έχει ετοιμάσει εκ νέου ξενάγηση του Αυγενάκη στις αθλητικές εγκαταστάσεις που λειτουργούν υπό την ευθύνη της. Το ζήτημα της ενεργειακής λειτουργίας τους είναι ένα ακόμη φλέγον που αναζητάει λύση. Όπως και η ανακατασκευή του βοηθητικού γυμναστηρίου στο «Δ. Τόφαλος».* Και τα δυο τα ξέρει πολύ καλά ο υφυπουργός, έχει πλήρη ενημέρωση και ήδη φροντίζει για να προχωρήσουν με γρήγορα βήματα έστω κι αν απαιτούνται χρήματα και μάλιστα... ζεστά! Αισιοδοξεί ότι θα τα βάλει και τα δυο στο «αυλάκι» έτσι ώστε εν ευθέτω χρόνο να βρουν τις λύσεις τους μετά από πολλά χρόνια.* Ύστατη... άμυνα αποφάσισε να παίξει η ΕΠΟ προκειμένου να περισώσει τα προσχήματα στην φετινή διοργάνωση του κυπέλλου και να μην υποχρεωθεί να πάει σε διαδικασία εξπρές. Έτσι, θα περιμένει την... φώτιση της Πολιτείας στις 7 Γενάρη μη και τυχόν αρχίσει επιτέλους η δράση και στην Σούπερ Λιγκ 2.* Αν συμβεί αυτό, η ΕΠΟ θα προχωρήσει τάχιστα στην κλήρωση του κυπέλλου με τις ομάδες και της εν λόγω κατηγορίας. Είναι κάτι που θέλει και εύχεται για να διεξαχθεί ομαλά η διοργάνωση. Αν και υπάρχει plan b με μόνο τις ομάδες της SL 1, το οποίο δεν είναι ότι το καλύτερο για πολλούς και διάφορους λόγους.Χαλασμένο... ραντάρ!

* Θυμάστε την πρόσφατη ιστορία σχετικά με τον ερχομό της Εθνικής Ελπίδων ποδοσφαίρου στην Πάτρα προκειμένου να έδινε στο Παμπελοποννησιακό στάδιο τα παιχνίδια της με Κροατία και Σκοτία για τα προκριματικά του αντίστοιχου Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος. Τα οποία τελικά δεν έγιναν ποτέ.* Αφού μετακινήθηκαν στην Αθήνα και στο «Απόστολος Νικολαϊδης» από την ΟΥΕΦΑ. Γιατί όμως δεν διεξήχθησαν στην Πάτρα ακόμη και σήμερα δεν έχει δοθεί καμία απολύτως επίσημη απάντηση. Ειδικά σε ότι αφορά την αναμέτρηση με τους Κροάτες που άλλαξε έδρα λίγες ώρες πριν την σέντρα!* Τώρα που έχει περάσει καιρός, λέγεται (πάντα παρασκηνιακά) ότι υπεύθυνο για το... κάζο είναι το αεροδρόμιο του Αράξου στο οποίο την ημέρα τέλεσης του αγώνα είχε χαλάσει για λίγο το ραντάρ του, με αποτέλεσμα να μην είναι δυνατή η προσγείωση του αεροπλάνου που θα έφερνε την αποστολή της Κροατίας.* Και παρότι -πάντα σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες- η ζημιά απεκατεστάθη μετά από λίγο, η ΟΥΕΦΑ δεν θέλησε να πάρει το παραμικρό ρίσκο κι έστειλε το ματς στην Αθήνα και στο γήπεδο του Παναθηναϊκού. Κάπως έτσι «χάθηκε» η φιλοξενία του εν λόγω αγώνα κι από κει και πέρα όλα τα άλλα ματς έγιναν στην Αθήνα.* Διόλου έκπληξη δεν προκάλεσε η πολύ καλή εμφάνιση του Γιάννη Κουζέλογλου στη νίκη του Άρη επί του Προμηθέα φθάνοντας εύκολα στο προσωπικό νταμπλ-νταμπλ (13π., 10ριμπ.). Ήταν από τους μεγάλους πρωταγωνιστές των κίτρινων που δεν μπόρεσε να περιορίσει ο Γιατράς σε όλη τη διάρκεια του 40λεπτου.* Ο Κουζέλογλου φορώντας τη φανέλα του Απόλλωνα πριν απο αρκετά χρόνια είχε φροντίσει να δείξει απλόχερα το ταλέντο του που αρχικά τον οδήγησε στη μεταγραφή του στο Λαύριο κι εν συνεχεία στους κίτρινους του Βορά, αποτελώντας σήμερα μια από τις πλέον έμπειρες μονάδες του.Αγαπημένο παιδί!

* Δύσκολα ακόμη ο Προμηθέας θα ξεχάσει από το εν λόγω παιχνίδι έναν πρώην παίκτη του (πριν από 3 χρόνια) κι αναφερόμαστε στον Βόσνιο φόργουορντ Μίλαν Μιλόσεβιτς που έφθασε στο νταμπλ-νταμπλ με σπουδαία εμφάνιση ειδικά στην πρώτη περίοδο όπου ήταν αυτός που έστειλε τη διαφορά σε διψήφιο νούμερο (+12).* Αν και ο Γιατράς άλλαξε πάνω του τρεις παίκτες (Αγραβάνη, Φαγιέ, Αγκμπελίζ), εν τούτοις δεν μπόρεσε να τον περιορίσει. Πάντως στο τέλος του ματς ο Μιλόσεβιτς τα είπε από κοντά με πολλούς από τους ανθρώπους του Προμηθέα στη δική του θητεία στην Πάτρα. Και είχε πάλι καλά λόγια να πει για το πέρασμά του από την Πάτρα.* Συμπερασματικά, χάθηκε το ματς στο «Αλεξάνδρειο» πρώτα και κύρια από την κακή και χωρίς αγωνιστικό προσανατολισμό εμφάνιση των φιλοξενούμενων. Οι οποίοι ακόμη και στη νικηφόρα πρεμιέρα τους επί του ΠΑΟΚ πάλι κινήθηκαν σε «ρηχά νερά». Αν είναι μόνο ζήτημα... κορωνοϊού ή όχι, δεν θα αργήσει να φανεί.* Είναι ήττα βέβαια η οποία θεωρείται από αυτές που λογικά δεν θα στοιχίσουν βαθμολογικά στην περαιτέρω πορεία του Προμηθέα. Αφού οι στόχοι του σε σχέση με αυτούς του Άρη είναι παντελώς διαφορετικοί. Το ζητούμενο πλέον για την πατρινή ομάδα είναι η ίδια να βελτιωθεί το ταχύτερο δυνατό.* Για πρώτη φορά από την αρχή της πανδημίας ο πρόεδρος της ΕΣΠ Αχαίας Άγγελος Δανιήλ έκανε λόγο δημόσια για πιθανότητα εξαιρετικά σοβαρή να μην ολοκληρωθεί η φετινή σεζόν στα τοπικά πρωταθλήματα. Τα οποία λόγω του κορωνοϊού έχουν μπει σε μεγάλη δοκιμασία, από την οποία κανείς δεν δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει.* Αφού όπως είπε, αν επαναρχίσουν από Φλεβάρη και μετά, θα χρειστεί να γίνουν πολλές εμβόλιμες αγωνιστικές. Κάτι που ξέρει ο ίδιος πολύ καλά ότι δεν θα το αποδεχθούν εύκολα οι ομάδες. Καθώς είναι ερασιτεχνικές και άπαντες (παίκτες-προπονητές, παράγοντες) έχουν κι άλλες δουλειές και δεν γίνεται να τρέχουν Τετάρτη-Κυριακή.Νωρίτερα προπονήσεις

* Η μόνη λύση κατά τον ίδιο είναι μία. Οι προπονήσεις των ομάδων να επαναρχίσουν με την ανατολή της νέας χρονιάς, έτσι ώστε το ταχύτερο δυνατό αμέσως μετά να ξεκινήσουν τα επίσημα παιχνίδια. Αν συμβεί αυτό, έχει καλώς, όπως ξεκαθάρισε ο Δανιήλ. Διαφορετικά η οριστική διακοπή θα είναι η πλέον ορατή εξέλιξη.* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Δεν είναι μόνο ο Γιώργος Μπάρλος που έκανε προγραμματισμένη χειρουργική επέμβαση, την οποία δημοσιοποίησε. Κι άλλος πατρινός πρόεδρος «πέρασε» πρόσφατα μια ανάλογη διαδικασία (άλλου περιεχομένου) όπως λένε οι πληροφορίες. Ο ίδιος απέφυγε να πει το παραμικρό, κάτι αναφαίρετο δικαίωμα του.* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Αν κι ο ΕΣΑΚΕ δεν έχει ανακοινώσει τίποτε ακόμη, εν τούτοις η πρώτη Τετάρτη του νέου χρόνου (6 Γενάρη) είναι μια πολύ πιθανή ημερομηνία για να ξεκινήσει ο Προμηθέας να δίνει τα εξ' αναβολής του παιχνίδια στην Α1 εθνική. Χρωστάει τέσσερα και πιθανά τότε να δώσει το πρώτο με το Λαύριο.* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Πάλι... τσίμπησε μια διεθνή διοργάνωση το Ηράκλειο Κρήτης αφού θα φιλοξενήσει το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νεανίδων (24/7-1/8). Είναι η πλέον εκλεκτή πόλη της Ελλάδας για την ΕΟΚ και η τελευταία φροντίζει να το δείχνει όσο μπορεί κάθε φορά στην πράξη, όπως καλή ώρα και τώρα.
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport