Loading...
Monday 10 Aug 2020
abcd
Click to enlarge
abcd
* Μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας και με κλειστές πόρτες η Παναχαϊκή από την περασμένη Δευτέρα ξεκίνησε την προετοιμασία της για τη νέα περίοδο. Κι όπως πάντα, για μια ακόμη χρονιά, με αισιοδοξία ότι έφθασε η ώρα για να τα καταφέρει. Τουτέστιν, να επιστρέψει στην μεγάλη κατηγορία που είναι ο διακαής πόθος όλων.

* Τα χαμόγελα πάντως είναι συγκρατημένα αφού τα πάντα θα κριθούν στην πράξη. Όπως κι αν τελικά διεξαχθεί το νέο πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2 οι κοκκινόμαυροι είναι υποχρεωμένοι να διεκδικήσουν το καλύτερο. Ήδη οι αλλαγές σε σχέση με πέρυσι είναι πολλές. Από διοικητικές και προπονητικές, μέχρι και αγωνιστικές.

* Λίγο πριν ανοίξει η αυλαία της δουλειάς ήλθαν και τα... οικογενειακά ευχάριστα για το αφεντικό της ΠΑΕ Γιώργο Μπάρλο που πλέον έχει περάσει στην ιστορία των «χαζομπαμπάδων». Μήνυμα ίσως και για άλλα ευχάριστα στα αγωνιστικά, ίσως. Στην πράξη θα φανούν τα πάντα και μακάρι να υπάρξει το happy end.

* Η Παναχαϊκή που μέχρι στιγμής κι αυτό πρέπει να της πιστωθεί, είναι από τις εξαιρετικά λίγες ομάδες της κατηγορίας που έχουν κάνει μεταγραφές. Και μάλιστα ουκ ολίγες μια και έχει παρθεί απόφαση να αλλάξουν πολλά σε σχέση με πέρυσι. Προσπάθεια ενίσχυσης που δεν έχει τελειώσει ακόμη.

* Για το λόγο αυτό αποφασίστηκε η επίσημη πρώτη να γίνει λίγο αργότερα κι όταν θα έχει ολοκληρωθεί, αν όχι οριστικά, τουλάχιστον σε πολύ μεγάλο βαθμό η εικόνα του ρόστερ. Γιατί σήμερα και παρά τις οκτώ προσθήκες, τα κενά εξακολουθούν να είναι πολλά και διάφορα. Άρα, δεν έχει νόημα να γινόταν τώρα κάτι τέτοιο.

Επίσημη παρουσίαση


* Λογικά θα γίνει πριν την αναχώρηση των κοκκινόμαυρων για την Πορταριά Πηλίου, αν και στις προτάσεις που έχει δεχτεί ο Μπάρλος είναι όπως η επίσημη παρουσίαση της ομάδας να γίνει αρκετά αργότερα και σε πανηγυρικό κλίμα. Το αφεντικό της ΠΑΕ θέλει και σε αυτή την εκδήλωση τον κόσμο δίπλα του.

* Μπρει και δικαιολογημένα η ΕΠΟ να συγκεντρώνει πάνω της όλα τα βλέμματα και... πυρά έτσι όπως παντελώς ερασιτεχνικά λειτουργεί, όμως δεν πάει πίσω και η Σούπερ Λιγκ 2. Η στήλη το έχει επισημάνει πολλές φορές μέχρι σήμερα ότι η εν λόγω διοργάνωση, πάσχει και υποφέρει διοικητικά όλα τα τελευταία χρόνια.

* Και είναι άξιον απορίας το πως οι ίδιες οι ΠΑΕ που μετέχουν σταθερά όλα αυτά τα τελευταία χρόνια στο πρωτάθλημα δεν το αντιλαμβάνονται και κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Η παρουσία του κ. Λεουτσάκου στον προεδρικό θώκο είναι χωρίς ουσιαστικό νόημα και περιεχόμενο όπως άλλωστε αποδεικνύεται στην πράξη.

* Πρόεδρος χωρίς... φαντασία και όραμα για ένα καλύτερο αύριο στο πρωτάθλημα αυτό όχι μόνο αγωνιστικά αλλά και οικονομικά. Προκαλεί πάμπολλες απορίες ακόμη το πως δεν έχει εμφανιστεί κάποιος άλλος για τη θέση αυτή. Από τη στιγμή που το λέμε και πάλι, το δικό του έργο δεν είναι διόλου παραγωγικό.

* Πάλι καλά που βρέθηκαν 5 ΠΑΕ στην τελευταία τηλεδιάσκεψη που έγινε για να ψηφίσουν αρνητικά στο... έκτρωμα που ετοιμαζόταν προκειμένου να πάρει σάρκα κι οστά η ενοποίηση Σούπερ Λιγκ 2 και Φούτμπολ Λιγκ σε μια κατηγορία. Σώθηκαν τουλάχιστον τα προσχήματα έστω και στο παραπέντε.

* Βέβαια κι όταν μιλάμε για το ελληνικό ποδόσφαιρο τίποτε δεν φαντάζει εξωπραγματικό αλλά αυτό που ετοίμαζαν κάποιοι δεν θα είχε... παγκόσμιο προηγούμενο αν τελικά περνούσε. Δηλαδή ΠΑΕ που είχαν υποβιβαστεί αγωνιστικά ακόμη και από την Φούτμπολ Λιγκ, όχι μόνο να μην υποβιβάζονταν, αλλά να ανέβαιναν κιόλας κατηγορία.

Αρνητική ψήφος


* Ευτυχώς το λέμε και πάλι 5 ΠΑΕ είπαν όχι (και η Παναχαϊκή) κι έτσι το δράμα αποφεύχθηκε. Γιατί περί κάτι τέτοιου θα μιλούσαμε αν τη νέα σεζόν η Σούπερ Λιγκ 2 διεξαγόταν με πάνω από 30 ομάδες χωρισμένες σε 2 ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια. Η Παναχαϊκή ήταν από την αρχή κάθετα αντίθετη και δικαιώθηκε.

* Όλα αυτά τα κωμικοτραγικά (το λιγότερο) και όχι μόνο, οδηγούν από μόνα τους στο συμπέρασμα ότι αν θέλουν οι ίδιες οι ΠΑΕ της διοργάνωσης αυτής να ελπίζουν σε ένα καλύτερο μέλλον πρέπει μάλλον να αναζητήσουν έναν πολύ πιο έμπειρο παράγοντα για τον προεδρικό θώκο. Κάποιον που να είναι σε θέση να... χτυπήσει το χέρι στο τραπέζι!

* Εκεί πάντως που η πατρινή ΠΑΕ δεν δικαιώθηκε, αφού δεν τα βρήκε, ήταν στην προσπάθεια των νομικών να βρεθεί η φόρμουλα για να ξεπεραστεί ο σκόπελος με τον Όρλαντιτς. Το ραντεβού των δικηγόρων δεν έβγαλε καμία απολύτως άκρη αφού υπήρξε από την αρχή απόσταση σε αυτά που ζητούσε ο Σέρβος και σε αυτά που του έδινε η ΠΑΕ.

* Παραμένει πάντα λοιπόν η υπόθεση στην ΦΙΦΑ η οποία αναμένεται να εκδώσει την τελική της απόφαση, οπότε και θα φανεί το ύψος του τελικού «λογαριασμού» που θα κληθεί να πληρώσει η Παναχαϊκή. Πάντως οι νομικοί των κοκκινόμαυρων έχουν κάνει το ανθρωπίνως καλύτερο δυνατό και στην υπόθεση αυτή.

* Ο Όρλαντις θυμίζουμε θέλει αποζημίωση και για το δεύτερο χρόνο συνεργασίας που είχε με την Παναχαϊκή θεωρώντας ότι η ίδια μονομερώς διέκοψε το μεταξύ τους συμβόλαιο, ενώ η τελευταία επιδιώκει να πληρώσει μόνο ότι οφείλει από την πρώτη χρονιά. Κάτι περίπου σαν την μπασκετική διαμάχη Απόλλων και Άκερ.

* Αν και στην μπασκετική εκκρεμότητα υπάρχει μια πολύ σημαντική λεπτομέρεια που την κάνει διαφορετική από άλλες ανάλογες υποθέσεις. Ότι δηλαδή η οφειλή προς τον Άκερ έχει να κάνει με το ΑΦΜ της ΚΑΕ Απόλλων κι όχι του ερασιτέχνη, όπως έχουν αποφασίσει τα αρμόδια δικαστήρια.

Τριπλό χτύπημα!


* Έναν ακόμη παίκτη από τη Δόξα Δράμας απέκτησε και ανακοίνωσε επίσημα η ΠΑΕ Παναχαϊκή στις αρχές της εβδομάδας που διανύουμε. Είναι ο Αλκιβιάδης Μαρκοπουλιώτης αμυντικός 24 χρόνων που ήλθε για να δέσει ακόμη περισσότερο τα μετόπισθεν των κοκκινόμαυρων. Είχαν προηγηθεί οι Μένκα και Αργυρόπουλος.

* Για μια ακόμη χρονιά δε σε ότι αφορά τα φιλικά, πρεμιέρα θα κάνει στις 19 Αυγούστου κόντρα στην Θύελλα Πατρών και λίγο αργότερα θα πάρει το δρόμο για την Πορταριά Πηλίου όπου θα γίνει το βασικό στάδιο της προετοιμασίας. Παράλληλα με τα τέσσερα φιλικά που έχουν κλειστεί με όλες τις βασικές ομάδες της Μαγνησίας!

* Αγνώριστο (στην κυριολεξία) θα είναι το νέο πρωτάθλημα της Α1 ΕΣΚΑ-Η μετά και την τελευταία άνοδο του Ήφαιστου Αχιλλέα στην Γ' εθνική προκειμένου να καλυφθεί το κενό που άφησε η Ακράτα. Η Αιγιώτικη ομάδα είναι η 4η κατά σειρά που ανέβηκε στις εθνικές κατηγορίες το καλοκαίρι από την Α1 ΕΣΚΑ-Η.

* Είχαν προηγηθεί αυτές των Σφήκας Αμαλιάδας, Αίολου Αγυιάς και ΕΑΠ, για να έλθει κι αυτή του Ήφαιστου Αχιλλέα και να συμπληρώσει το καρέ! Ενισχύοντας τον Α' όμιλο της Γ' εθνικής και... αποδυναμώνοντας την τοπική Α1. Η οποία από τις παραδοσιακές δυνάμεις θα έχει πλέον μόνο δυο, Έσπερο και Ολυμπιάδα.

* Αφού θυμίζουμε ότι για μια ακόμη χρονιά Προμηθέας 2014 και Απολλωνιάδα θα παίξουν με ομάδες U18 και δεν έχουν δικαίωμα ανόδου στην Γ' εθνική. Αν και μιλάμε για την κορυφαία κατηγορία της ΕΣΚΑ-Η δεν θα έχει πολύ μεγάλη αίγλη τη νέα σεζόν κι αυτό είναι κάτι που επισημαίνεται από τώρα από πολλούς.

* Πάμε λοιπόν για την Α1 της νέας χρονιάς που θα είναι σίγουρα κατώτερη των περιστάσεων, οπότε κι εύκολα αντιλαμβάνεται ο καθένας τι έχει να γίνει με τις άλλες κατηγορίες που ακολουθούν. Πάλι καλά που τουλάχιστον καταργήθηκε η Δι και όλες οι ομάδες προβιβάστηκαν στην Γ1, κάτι ήταν κι αυτό.

Προκηρύξεις ΕΣΚΑ-Η


* Λίγο πριν το 15Αύγουστο θα δημοσιοποιηθούν οι βασικές προκηρύξεις της νέας αγωνιστικής περιόδου της ΕΣΚΑ-Η. Σε πρώτη φάση κι εκτός της γενικής που θα αφορά όλα τα πρωταθλήματα που θα διεξαχθούν, θα «ανέβουν» στο σάιτ της Ένωσης και οι ειδικές για Α1 και Α2 κατηγορία με τις οποίες θα ανοίξει η αυλαία.

* Οπότε κι εκεί θα φανεί αν και ποιες αλλαγές θα υπάρξουν. Παρότι εδώ και καιρό έχει διαρρεύσει από την Ένωση ότι εξετάζει σοβαρά το ενδεχόμενο να κόψει τα πλέι-οφ για τη νέα περίοδο. Φοβούμενη τι άλλο, μια πιθανή έξαρση του κορωνοϊού που μπορεί να την φέρει μπροστά σε ένα νέο αδιέξοδο.

* Έχοντας μάλιστα την φετινή σεζόν όχι ολοκληρωμένη αγωνιστικά, δεν θέλει και του χρόνου να συμβεί το ίδιο αφού σε μια τέτοια περίπτωση η ίδια θα βρεθεί σε δύσκολη θέση. Ήδη έχει προχωρήσει σε μια πρώτη αναδιάρθρωση των κατηγοριών και δεν θέλει με τίποτε να το επαναλάβει.

* Έχει φθάσει όπως όλα δείχνουν η ώρα για δυο σημαντικές μεταγραφικές κινήσεις στον Κεραυνό Αιγίου ενόψει της νέας σεζόν στην Α1 κατηγορία ΕΣΚΑ-Η. Καθώς μέχρι στιγμής έχει ρίξει το βάρος στις ανανεώσεις των νεαρών παικτών από την περιοχή που έχει στο έμψυχο δυναμικό της.

* Πιο συγκεκριμένα η Αιγιώτικη ομάδα είναι πολύ κοντά για να εντάξει στο έμψυχο δυναμικό της δυο πολύ έμπειρους παίκτες, τους Βασίλη Σαμαρά και Άγγελο Πίκιο. Να σημειωθεί εδώ ότι αρχικά ο Σαμάρας είχε συμφωνήσει με την Ολυμπιάδα για τη νέα χρονιά, όμως φαίνεται ότι στην πορεία ήλθε η πρόταση των Αιγιωτών.

* Που τον θέλουν «πακέτο» με τον Πίκιο στο ρόστερ τους, κάτι που είναι πολύ κοντά στο να υλοποιηθεί. Πρόκειται άλλωστε για δυο παίκτες που είναι σε θέση να βοηθήσουν ουσιαστικά τον Κεραυνό με την εμπειρία που διαθέτουν. Η Αιγιώτικη ομάδα προσπαθεί να κρατηθεί όρθια και το παλεύει με όλες τις δυνάμεις της.

* Από τις ωραίες και όμορφες ειδήσεις στο χώρο του αθλητισμού που δεν πρέπει να μας διαφεύγουν. Αντίθετα, είναι ανάγκη να τις αναδεικνύουμε με την πρώτη ευκαιρία για να θυμούνται οι παλιότεροι και να μαθαίνουν οι νεότεροι. Και η σημερινή μας αναφορά αφορά τον Νίκο Καλογερά.

Αθλητής... 83 ετών!


* Όνομα που μπορεί πλέον να μην είναι πολύ γνωστό, σημασία όμως έχει ότι σήμερα, στα 83 του χρόνια του, εξακολουθεί να παίζει beach volley (!) αποτελώντας ένα ξεχωριστό παράδειγμα ζωής και αθλητικής δράσης. Τον Νίκο Καλογερά δεν ξέχασε η ΕΣΠΕ Πελοποννήσου η οποία τον τίμησε.

* Στα πλαίσια του τουρνουά Beach Volley Festival by Λουξ Tea plus n' light που φιλοξενήθηκε στην Πλαζ της Αγυιάς. Η συγκίνηση στην εν λόγω βράβευση ήταν πολύ μεγάλη και η βράβευση έγινε μέσα σε ζεστά χειροκροτήματα όλων των παρισταμένων. Δια χειρός του προέδρου της ΕΣΠΕΠ Θόδωρου Κανελλόπουλου.

* Όλα είναι έτοιμα για την διεξαγωγή του κορυφαίου γεγονότος στο χώρο του ελληνικού στίβου, του πανελλήνιου πρωταθλήματος ανδρών – γυναικών. Διοργάνωση που είναι έτοιμη να ανοίξει τα φτερά της το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 8 και 9 Αυγούστου στην Πάτρα και το Παμπελοποννησιακό στάδιο στο Κουκούλι.

* Είναι η 5η σερί χρονιά που οι αγώνες θα γίνουν στην Πάτρα και αυτό δείχνει πρώτιστα το άριστο επίπεδο σχέσεων της ΕΑΣ Βόρειας Πελοποννήσου με τον κεντρικό ΣΕΓΑΣ. Παράλληλα πιστοποιεί, το μεγάλο ατού που έχει η Πάτρα για φιλοξενία κορυφαίων αθλητικών γεγονότων με το στολίδι του Παμπελοποννησιακού.

* Το άσχημο ειδικά φέτος με την όλη διοργάνωση είναι ότι θα γίνει με το υπάρχον αυστηρό υγειονομικό πρωτόκολλο που δεν επιτρέπει την παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες, παρότι το Παμπελοποννησιακό στάδιο έχει τις ανέσεις για να φιλοξενήσει ένα αξιόλογο αριθμό θεατών με όλα τα μέτρα προστασίας.

* Η ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου με επικεφαλής τον Β. Τζελάτη έχει λάβει όλα τα ενδεικνυόμενα μέτρα προκειμένου οι αγώνες να κυλήσουν και πάλι άψογα οργανωτικά. Παρόντες θα είναι όλα τα μεγάλα ονόματα του Ελληνικού στίβου και αναμένεται να υπάρξει ένα άκρως ανταγωνιστικό διήμερο.

«Μηχανισμός» ΣΕΓΑΣ


* Όλος ο μηχανισμός της τοπικής ΕΑΣ είναι επί ποδός, ενώ και οι άνθρωποι του δήμου της Πάτρας θα προσφέρουν τις υπηρεσίες τους όπου κι αν τους ζητηθεί. Η ζέστη που προβλέπεται το εν λόγω διήμερο στην Πάτρα θα είναι ανασταλτικός παράγοντας, αν και όλοι περιμένουν πολύ καλές επιδόσεις.

* Και βέβαια, οι αγώνες θα είναι μια πολύ καλή ανάσα για την Πάτρα γενικότερα καθώς οι διανυκτερεύσεις και πάλι θα είναι σημαντικές χάρις στην εμμονή της ΕΑΣ ΣΕΓΑΣ Β. Πελοποννήσου να φέρνει τους αγώνες στην αχαϊκή πρωτεύουσα. Έστω και αν οι μεγάλες εταιρείες και χορηγοί φροντίζουν να... λάμπουν δια της απουσίας τους!

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Πολύ κοντά στο να αφήσει τον ΠΑΟ Βάρδας μετά από συνεχόμενα χρόνια εντυπωσιακής του παρουσίας στην ομάδα της Ηλείας και να έλθει πλέον πάλι στην Πάτρα είναι ο Μίμης Αγουρίδης. Οι επαφές του με την Θύελλα που επέστρεψε στην Γ' εθνική είναι προχωρημένες και όλα δείχνουν αίσιο τέλος.

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Γύρισαν... τούμπα τα αρχικά στοιχηματικά προγνωστικά για το νέο πρόεδρο της ΕΟΚ κι έχουμε ακόμη δρόμο. Σημασία όμως έχει αυτό που θα βγάλει η κάλπη στην ώρα της! Όλα τα άλλα εδώ και πολύ καιρό είναι απλά για να περνάει η ώρα και τίποτε άλλο.
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport