Loading...
Saturday 16 May 2020
abcd
Click to enlarge
abcd
* Όπου υπάρχει καπνός υπάρχει και... φωτιά λέει όπως πάντα ο σοφός λαός μας κι αυτό είναι κάτι που ισχύει στην έντονη ψιθυριολογία τελευταία που έχει αναπτυχθεί στην Πάτρα για την παραμονή ή όχι στον κοκκινόμαυρο πάγκο του Σωκράτη Οφρυδόπουλου. Από κει που στην αρχή δεν λεγόταν το παραμικρό, τώρα το θέμα έχει φουντώσει.

* Ψίθυροι που πήραν φωτιά (άγνωστο πως και γιατί) από τη στιγμή που εμφανίστηκαν οι πρόσφατες δηλώσεις του Κώστα Κατσουράνη για τα δικά του πεπραγμένα. Ίσως κάποιοι να συσχέτισαν τα δυο αυτά πρόσωπα και κάπου εκεί να προέκυψε το όποιο... μπέρδεμα! Διότι είναι γνωστή η ισχυρή φιλία των δυο ανδρών.

* Όμως, είναι σημαντικό ότι ενώ στις δηλώσεις Κατσουράνη η αντίδραση της ΠΑΕ μέσω του Σπύρου Δήμου ήταν άμεση και καταλυτική («που ήταν όταν η Παναχαϊκή ήταν κοντά στη διάλυση και κανείς δεν εμφανίστηκε»), στα τελευταία δημοσιεύματα περί της τύχης του Οφρυδόπουλου, άκρα του τάφου σιωπή.

* Απλά το αφεντικό (Μπάρλος) δήλωσε ότι θα περιμένει τις εισηγήσεις του Νίκου Λουμπαρδέα για τον αγωνιστικό σχεδιασμό ενόψει της νέας περιόδου και μετά, θα παρθούν οι τελικές αποφάσεις. Κάτι που σημαίνει ότι μόνο σίγουρος δεν είναι ο Οφρυδόπουλος για τον κοκκινόμαυρο πάγκο.

* Και προφανώς όλα θα είναι καλώς, αν η ΠΑΕ δεν θεωρεί ως ενδεδειγμένη λύση να προχωρήσει μαζί του και θα κοιτάξει να βρει την όποια άλλη λύση. Αν όμως συνδέεται απλά και μόνο η παρουσία του στον πάγκο με το... φάντασμα του Κατσουράνη, τότε θα μιλάμε για άκρως εσφαλμένη εκτίμηση!

Σταράτα λόγια


* Άρα και στο θέμα Οφρυδόπουλου που είναι πολύ σημαντικό, απαιτούνται σταράτα λόγια από τον Μπάρλο και προφανώς με γνώμονα το καλό και μόνο αγωνιστικά της Παναχαϊκής. Γιατί όλα τα υπόλοιπα αν τυχόν ισχύουν, θα οδηγήσουν με το καλημέρα σε άσχημα μονοπάτια του παρελθόντος, που όλοι στην Παναχαϊκή θέλουν να ξεχάσουν.

* Μέχρι πάντως να ξεκαθαρίσει το τοπίο στο θέμα Οφρυδόπουλου, ο Νίκος Λουμπαρδέας από τη θέση του τεχνικού διευθυντή ξέρει πολύ καλά το ποιοι πρώην συμπαίκτες του πρέπει να παραμείνουν στην ομάδα και τη νέα χρονιά. Γιατί ούτως ή άλλως η Παναχαϊκή δεν πρόκειται να πάει σε... σαρωτικές αλλαγές στο ρόστερ της.

* Είναι κάτι που δεν το επιτρέπουν άλλωστε και τα οικονομικά της δεδομένα, άρα ο κορμός θα στηριχθεί στα υπάρχοντα παιδιά τα οποία δεν είναι και λίγα, για τα δεδομένα πάντα της Σούπερ Λιγκ 2. Όπως λόγου χάρη η περίπτωση του Κύπριου επιθετικού Νέστορα Μυτίδη. Που ήλθε μεσούσης της χρονιάς στους κοκκινόμαυρους και πρόσφερε πολλά.

* Λογικό είναι η παραμονή του Μυτίδη να αποτελεί μια από τις πρώτες προτεραιότητες στην αγωνιστική εικόνα της Παναχαϊκής για τη νέα χρονιά, ανεξάρτητα της παραμονής ή όχι Οφρυδόπουλου στον πάγκο. Και δεν είναι μόνο αυτό, αφού παίκτες όπως οι Σταμόπουλος, Τσελεπίδης, Θεολόγου, Ανάκογλου, Μαυριάς κ.α. Θεωρούνται πολύτιμες μονάδες.

* Ο Μυτίδης βρίσκεται ήδη στην Κύπρο κοντά στην οικογένειά του, το συμβόλαιό του με τους κοκκινόμαυρους λήγει στις 30 Ιουνίου και προφανώς από την πρόταση που θα του κάνει η πατρινή ΠΑΕ θα κριθεί και η δική του τελική επιλογή. Δεν κρύβει όμως ότι όσο έμεινε στην Πάτρα όλα ήταν καλά.

* Υπάρχουν όμως και τα... μαύρα πρόβατα στην ομάδα (Σιατραβάνης, Ιντζόγλου και Κοτσώνης) οι οποίοι μόνο με θαύμα θα παραμείνουν στους κοκκινόμαυρους. Άλλωστε και οι τρεις είχαν τεθεί εκτός δράσης χωρίς όμως την όποια συγκεκριμένη κατηγορία πολύ πριν διακοπεί το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2.

Καμία οπισθοχώρηση


* Δεν πρόκειται να κάνει πίσω με τίποτε το ΠΕΑΚ στην κόντρα που έχει ανοίξει με ΝΟΠ και ΝΕΠ για την υπογραφή νέων συμφωνιών χρήσης των εγκαταστάσεων του, στις οποίες βέβαια υπάρχουν και εκκρεμότητες από τα προηγούμενα χρόνια. Η απόφαση έχει παρθεί και δεν πρόκειται να αλλάξει.

* Η νυν διοίκηση του ΠΕΑΚ θα πιστοποιήσει τα χρέη τα οποία η ίδια έχει διαπιστώσει βάση των στοιχείων που έχει στη διάθεσή της και θα τα στείλει αρμοδίως. «Εμείς δεν μπορούμε να κάνουμε εκπτώσεις και περικοπές, αφού η ευθύνη που έχουμε είναι μεγάλη. Αν θέλουν ας το κάνουν αυτό άλλοι», είναι τα λόγια που λέει.

* Σε έναν μήνα περίπου και συγκεκριμένα στις 10 Ιουνίου, ολοκληρώνεται η διάρκεια των συμβάσεων που είχαν υπογράψει προ διετίας οι 17 συμβασιούχοι εργαζόμενοι που είχαν προσληφθεί για να καλύψουν τις αυξημένες ανάγκες των εγκαταστάσεων του ΠΕΑΚ. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα είχε διάρκεια 1+1 χρόνο.

* Αφορούσε δε ηλικίες εργαζομένων που βρίσκονταν κοντά στην συνταξιοδότηση (από 58 έως 67 ετών). Οι 7 συμβασιούχοι τοποθετήθηκαν στο συγκρότημα του «Τόφαλος» στα Μποζαϊτικα, ενώ οι υπόλοιποι 10 μοιράστηκαν στο συγκρότημα στο Κουκούλι, δηλαδή στο κολυμβητήριο «Α. Πεπανός» και στην Σάλα «Κώστας Πετρόπουλος».

* Η μισθοδοσία των εργαζομένων γινόταν σε ισόποση βάση από ΟΑΕΔ και ΠΕΑΚ, με το εν λόγω πρόγραμμα να δίνει πολλές λύσεις, βελτιώνοντας τη λειτουργία των εγκαταστάσεων και την εξυπηρέτηση του κοινού που αθλείτο σε αυτές. Κι όλα αυτά όταν τα προηγούμενα χρόνια τα υπαλληλικά αυτά κενά ήταν τεράστια.

* Μετά τις 10 Ιουνίου λοιπόν θα υπάρξει ένα καινούργιο πρόγραμμα, με το οποίο θα προσληφθούν 15 άτομα, με συμβάσεις 8μηνης διάρκειας μέσω ΟΑΕΔ. Το πρόγραμμα αφορά όλες τις ηλικίες, δηλαδή από 18 ετών έως 67. Στο ΠΕΑΚ πιστεύουν ότι θα παραμείνει και το επόμενο διάστημα το υψηλό επίπεδο λειτουργίας των εγκαταστάσεων.

Έρχεται... συνωστισμός!


* Προ των πυλών πολύ δύσκολων αποφάσεων βρίσκεται η ΕΟΚ αφού θα κληθεί να πάρει αποφάσεις για το πως θα διοργανώσει τη νέα χρονιά τα εθνικά της πρωταθλήματα ανδρών και γυναικών. Ο μη υποβιβασμός ομάδων είναι αυτονόητο ότι θα επιφέρει συνωστισμό σε όλες τις κατηγορίες κι αυτό καλείται να διαχειριστεί η Ομοσπονδία.

* Ήδη τα σωματεία έχουν στείλει τις προτάσεις τους που είναι πολλές και διάφορες, με κοινή συνισταμένη όμως ότι δεν θα πρέπει να υποβιβαστεί κανένα από τη στιγμή που η δράση διακόπηκε και δεν μπορεί να κριθεί τίποτε εντός των αγωνιστικών γραμμών. Είναι δεδομένη και δύσκολη η θέση της Ομοσπονδίας.

* Ο μεγάλος πονοκέφαλος έχει να κάνει με τον Α΄ όμιλο Νότου της Γ΄ εθνικής, αφού εκεί εκκρεμεί το παιχνίδι Αχαγιάς΄82-Ληξουρίου, από το αποτέλεσμα του οποίου αλλάζει η πρώτη δυάδα που βάση προκήρυξης οδηγεί του χρόνου στην Β΄ εθνική. Οι μνηστήρες είναι τέσσερις και μένει να φανεί το πως θα λυθεί ο... γόρδιος δεσμός.

* Το να διεξαχθεί πολύ αργότερα ο αγώνας στην Κ. Αχαγιά, μπορεί να τέθηκε στο τραπέζι, όμως θεωρείται εκτός πραγματικότητας κάτι τέτοιο να συμβεί, άρα η ΕΟΚ κι εδώ θα κληθεί να αποφασίσει. Με τι κριτήρια, θα φανεί λίαν συντόμως κι όπως είναι λογικό, πιθανά να υπάρξουν και... αδικημένοι!
* Το μόνο σίγουρο πλάνο έχει να κάνει με την Α2 εθνική η οποία αφού τα σωματεία θέλουν να διατηρηθεί ο ένας ενιαίος όμιλος, η ΕΟΚ δεν έχει λόγο να πάει κόντρα. Στο κομμάτι αυτό ήταν ξεκάθαρος ο πατρινός γενικός γραμματέας της Ομοσπονδίας Τάκης Τσαγκρώνης. «Αφού έτσι θέλουν οι ομάδες, έτσι και θα γίνει».

* Έτοιμη είναι η λύση που θα αφήσει ικανοποιημένους τους πάντες και δη τους Σφήκα Αμαλιάδας και Αίολο Αγυιάς που θέλουν διακαώς να αγωνιστούν του χρόνου στην Γ΄ εθνική και μάλιστα χωρίς να... ανοίξει μύτη, αλλά και χωρίς να μπει σε αγωνιστικές περιπέτειες η ΕΣΚΑ-Η εν μέσω κορωνοϊού.

Μπαίνει λουκέτο


* Έτσι η Ένωση ετοιμάζεται (κι έχει αργήσει ήδη) να διακόψει οριστικά τη δράση για φέτος έχοντας κατά νου δυο πολύ πιθανά σενάρια, τα οποία καταλήγουν στην κοινή συνισταμένη, την ύπαρξη δηλαδή τουλάχιστον ενός κενού ομάδας ΕΣΚΑ-Η από αυτές που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής και του χρόνου και δεν θα το υλοποιήσουν.

* Κάτι που θα σημάνει ότι πλην της Σφήκα Αμαλιάδας που θα ανέλθει ως πρωταθλήτρια απευθείας στην Γ΄ εθνική, το ίδιο θα κάνει και ο δευτεραθλητής Αίολος Αγυιάς κι ούτε... γάτα, ούτε ζημιά κι όλα καλά για τους πάντες! Ποιοι είναι οι υποψήφιοι προκειμένου το παραπάνω σενάριο να πάρει σάρκα κι οστά;

* Πρώτη και καλύτερη η Ακράτα, που όλα δείχνουν ότι μόνο με θαύμα θα βρεθεί στην αφετηρία της ίδιας διοργάνωσης και του χρόνου, χωρίς μάλιστα να είναι και η μοναδική... υποψήφια για κάτι τέτοιο.

Σημειώνουμε ακόμη ότι ο Γλαύκος πέρυσι ήταν η ομάδα εκείνη που τράβηξε μέχρι τέλους τα χρονικά περιθώρια μέχρις ότου μετάσχει.

* Δεύτερο, να βρεθεί το Ληξούρι στην Β΄ εθνική (η δική του περίπτωση βέβαια είναι πολύ πιο πολυσύνθετη επειδή στον Α΄ όμιλο Νότου οι μνηστήρες για την άνοδο είναι τέσσερις συνολικά (Π. Φάληρο, Ηλυσιακός, Κόρινθος, Ληξούρι) και το πιο σημαντικό, εκκρεμεί το ματς των νησιωτών με την Αχαγιά΄82
* Αν συμβεί αυτό (στα συν ότι θα κριθεί πολύ γρήγορα χρονικά με την απόφαση της ΕΟΚ για την αναδιάρθρωση), πάλι θα χρειαστεί η ΕΣΚΑ-Η να ανεβάσει δυο ομάδες από την Α1 κατηγορία, οπότε και στο σενάριο αυτό μαζί με την Σφήκα θα πάρει το εισιτήριο της ανόδου και ο Αίολος Αγυιάς.

* Προσέξτε δε και κάτι ακόμη. Αν τελικά συμβούν και τα δυο παραπάνω σενάρια, τότε από την Α1 ΕΣΚΑ-Η θα χρειαστεί να ανέλθουν τρεις συνολικά ομάδες, κάτι που σημαίνει ότι θα κληθεί και η 3η της βαθμολογίας (ΕΑΠ) να παίξει του χρόνου στην Γ΄ εθνική! Κι εδώ ασφαλώς είναι κάτι που μένει να δούμε το αν θα υλοποιηθεί.

Εκλογές ΚΟΕ


* Δεν είναι μόνο οι εκλογές της ΕΟΚ που ήδη ανεβάζουν το... προεκλογικό θερμόμετρο. Και σε άλλες Ομοσπονδίες επίσης θα εμφανιστεί ανάλογο κλίμα, όταν με το καλό η Πολιτεία ορίσει επίσημη ημερομηνία κάλπης. Όπως λόγου χάρη με την ΚΟΕ, όπου κι εκεί ο Διαθεσόπουλος θα μπει στα πολύ δύσκολα.

* Απέναντί του θα βρεθεί ο παλαίμαχος άσος του πόλο Κυριάκος Διαθεσόπουλος, που δείχνει να είναι και αρεστός στην πολιτεία για να αναλάβει τις τύχες του χώρου. Ήδη ετοιμάζει πολύ δυνατό διοικητικό σχήμα, μια και η νίκη κόντρα στον πολύπειρο Διαθεσόπουλο.

* Ετοιμάζει κάθοδο στην Πάτρα λίαν συντόμως ο Κυριάκος Γιαννόπουλος προκειμένου να τα πει από κοντά με όλα τα σωματεία και να παρουσιάσει το πρόγραμμά του για μια νέα σελίδα στο χώρο του υγρού στοιχείου. Όπως δε λένε στην κυβέρνηση, «ή τώρα ή ποτέ», για την αλλαγή διοικήσεων στις βασικές Ολυμπιακές Ομοσπονδίες.

* Από την Αχαϊας όμως το ψηφοδέλτιο Γιαννόπουλου δεν θα έχει εκπρόσωπο. Το μοναδικό πρόσωπο που θα μπορούσε να μετάσχει είναι ο διεθνής διαιτητής πόλο Μιχάλης Κουρέτας, που όμως είναι ήδη στη διοίκηση του ΠΕΑΚ και ως εκ τούτου, δεν μπορεί να κατέβη στις αρχαιρεσίες.

* Στον Απόλλωνα μέσα σε όλα τα άλλα υπάρχει και το θέμα των εκλογών για την ανάδειξη του νέου διοικητικού σχήματος για την επόμενη διετία. Η κάλπη κανονικά θα πρέπει να στηθεί στον μήνα που διανύουμε, όμως κάτι τέτοιο έχει αντικειμενικές δυσκολίες. Συζητήθηκε το θέμα στο τελευταίο διοικητικό συμβούλιο.

* Οριστική απόφαση δεν πάρθηκε, καθώς είναι ανοιχτά και άλλα σημαντικά θέματα τα οποία και αυτά πρέπει να μπουν σε έναν δρόμο έτσι ώστε μετά να αποφασιστεί το στήσιμο της κάλπης. Λογικά η όλη αυτή διαδικασία θα πάει από Ιούνιο και μετά με στόχο να επανδρωθεί η διοίκηση και με νέα πρόσωπα.

Νέα πρόσωπα


* Η νυν διοίκηση πάντως θα δώσει εκ νέου το παρών, εκτός κι αν χρειαστεί κάποιοι να αποχωρήσουν για να μπουν στο δ.σ. τα νέα πρόσωπα. «Ας βρεθούν τα νέα πρόσωπα που θα τους ενδιαφέρει να ασχοληθούν με τα κοινά του συλλόγου κι εδώ είμαστε για να βρούμε την φόρμουλα που θα απαιτηθεί».

* Λόγια κορυφαίου διοικητικού μελανόλευκου παράγοντα που γνωρίζει κι αυτός το πόσο σημαντικό θα είναι να μπει νέο αίμα στα διοικητικά, αφού και η νέα χρονιά στο πρωτάθλημα της Α2 δεν θα είναι διόλου εύκολη. Και ο Απόλλωνας καλείται να ενισχυθεί αγωνιστικά για να έχει πάλι μια καλή πορεία.

* Αν και το βασικότερο αγκάθι είναι το οικονομικό. Διότι με τα σημερινά δεδομένα ακόμη κι αν κληθεί ο Απόλλωνας να συνοδέψει τον Χ. Τρικούπη στην μεγάλη κατηγορία, θα πει το όχι με... κρύα καρδιά! Διότι πολύ απλά ο ίδιος δεν είναι έτοιμος οικονομικά για να σηκώσει αυτό το βαρύ φορτίο.

* Η υπάρχουσα ΚΑΕ είναι ένα πολύ μεγάλο βαρίδι που πρέπει κι αυτό να λυθεί. Πως, είναι κάτι που θέλει πολύ δουλειά και στο τραπέζι όλα τα δεδομένα. Θα οδηγηθεί σε πτώχευση, θα πάει σε καθεστώς ειδικής εκκαθάρισης, θα βρεθεί μια τρίτη ένδιάμεση λύση; Όποια πρόβλεψη κι αν γίνει, σίγουρη δεν είναι.* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Τα σωματεία της ΕΟΚ δεν έχουν κανένα λόγο να πουν όχι στο κόψιμο των χρημάτων που δίνουν σε διαιτησία-γραμματεία-κομισάριους. Αρκεί το κονδύλι να μην βγαίνει από τα δικά τους ταμείο και η σχετική πληρωμή να γίνεται από την Ομοσπονδία. Αυτό είναι που τους... καίει και τίποτε άλλο.

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Νίκο Ζήση ψήφισε ως καταλληλότερο για πρόεδρο της ΕΟΚ ο παλαίμαχος πλέον ρέφερι Παναγιώτης Αναστόπουλος, που τον σφύριξε μάλιστα και στον τελευταίο τελικό του κυπέλλου, Προμηθέας-ΑΕΚ. Και μετά είναι να απορούν ακόμη και σήμερα κάποιοι, για το πως «χάθηκε» το τρόπαιο από την πατρινή ομάδα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Ραντεβού... προέδρων ζήτησε η ΠΑΕ Παναχαϊκή για την ερχόμενη Τετάρτη 20 Μαίου από τον Λεουτσάκο στην Σούπερ Λιγκ 2, έτσι ώστε να ληφθούν πολύ σοβαρές αποφάσεις όπως η οριστική διακοπή του φετινού πρωταθλήματος, περικοπές συμβολαίων και πιθανή αναδιάρθρωση του πρωταθλήματος. 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport