Loading...
Saturday 23 May 2020
abcd
Click to enlarge
* Έξω από τα δόντια τα είπε στην πρώτη του δημόσια συνέντευξη τύπου έχοντας τα ηνία της ΠΑΕ Παναχαϊκής ο Γιώργος Μπάρλος, αφού το νέο κοκκινόμαυρο αφεντικό δεν θέλησε να επαναλάβει την γκάφα ολκής του προκατόχου του Σάκη Καλογερόπουλου. Ο οποίος φρόντισε να... εξαφανιστεί με το που ανέλαβε τα καθήκοντά του.

* Βέβαια, ο Μπάρλος που ζει και κινείται στην Πάτρα δεν είχε κανένα λόγο για μια τέτοια εκκίνηση. Τουναντίον, με το καλημέρα βρέθηκε τετ-α-τετ με τους δημοσιογράφους στο νέο προπονητικό κέντρο της Οβρυάς, μιλώντας για όλους και όλα. Έχοντας δε στο πλευρό του τους δυο νομικούς συμβούλους του, Χάρη Γρηγορίου και Κώστα Κρεμμύδα (φωτό).

* Πρώτη και σημαντική διαπίστωση: Η μεταβίβαση των μετοχών είναι διαδικασία που έχει ολοκληρωθεί σε ότι αφορά τα απόλυτα αναγκαία έγγραφα που είναι έτοιμα. Απομένει να επαναρχίσει την λειτουργία της η Ε.Ε.Α. ώστε να περάσουν κι από τον δικό της έλεγχο και να δοθεί το τελικό ο.κ.

* Επίσης τυπικό θέμα είναι και αυτό των ιδρυτικών μετοχών της ΠΑΕ που έχοντας κλείσει τρία χρόνια ύπαρξης, διάστημα στο οποίο απαγορευόταν να μεταβιβαστούν ή και να πουληθούν. Πλέον, έφθασε και γι αυτές η ώρα προκειμένου αρχικά να περάσουν στα χέρια του Καλογερόπουλου κι αμέσως μετά στα αντίστοιχα του Μπάρλου.

* Η συμφωνία και για το ζήτημα αυτό υπάρχει μεταξύ των δυο ανδρών με χαρτιά και υπογραφές. Όταν κι αυτές οι μετοχές περάσουν στην κατοχή του Μπάρλου, ο τελευταίος θα προχωρήσει σε αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της ΠΑΕ. Το ύψος της αύξησης θα είναι 250.000 ευρώ και όλα τα χρήματα θα κατατεθούν από τον ίδιο.

Οικονομικό εχέγγυο


* Θέμα δεύτερο που ξεκαθάρισε το νέο αφεντικό της ΠΑΕ. Τα οικονομικά δεδομένα του νέου προϋπολογισμού είναι απόλυτα εξασφαλισμένα και όπως είπε με νόημα: «Δεν στηρίζομαι σε ξένες τσέπες ούτε σε αιμοδότες, λεφτά αυτή η διοίκηση δεν θα ζητήσει από κανέναν», σχολίασε με νόημα.

* Για να κάνει ένα βήμα παρακάτω, επισημαίνοντας: «Όταν το μαγαζί είναι σωστό, ο άλλος θα έλθει από μόνος του για να επενδύσει κι εμείς θέλουμε να δώσουμε υπεραξία στην Παναχαϊκή». Λόγια μεγάλα μπορεί να πει εύκολα καθένας, αλλά ο Γιώργος Μπάρλος δεν δίστασε να τα πει με το καλημέρα κι αυτό έχει τεράστια αξία.

* Τρίτον και επίσης πολύ σημαντικό, το τι μέλλει γενέσθαι για την Αγυιά και το επικείμενο ραντεβού με την ερασιτεχνική Παναχαϊκή. Ούτε στο λεπτό αυτό θέμα έκρυψε τα λόγια του ο Μπάρλος. «Θέλω η Αγυιά να συνεχίσει να είναι η φυσική έδρα της ομάδας, αλλά υπό όρους που θα έχουν και τις δυο πλευρές ευχαριστημένες».

* Λίγο νωρίτερα πάντως ο ίδιος είχε κάνει λόγο ότι σπίτι της Παναχαϊκής πλέον θα είναι το νέο προπονητικό κέντρο της Οβρυάς και απλά κάθε Κυριακή που θα χρειάζεται η ομάδα θα πηγαίνει στην... εκκλησία που είναι το γήπεδο της Αγυιάς! Προφανώς θέλει να κατεβάσει αισθητά το υπάρχον τίμημα.

* Για το λόγο αυτό πρόβαλε το θέμα των απολύτων αναγκαίων έργων που θα απαιτηθεί να γίνουν έτσι ώστε το εν λόγω στάδιο να είναι έτοιμο ακόμη και για παιχνίδια της Σούπερ Λιγκ 1. Και όποια έργα χρειαστεί να γίνουν, θεωρείται σίγουρο ότι το χέρι στην τσέπη θα βάλει μόνο ο ίδιος που νοικιάζει το χώρο.

* Παράλληλα, στην κουβέντα αυτή με την ερασιτεχνική πέραν της χρήσης της Αγυιάς, θα τεθεί επί τάπητος ένα ακόμη φλέγον ζήτημα, αυτό των ακαδημιών. Και εδώ ο Μπάρλος έκανε το πρώτο βήμα. «Σκοπός μας είναι να γίνουν οι ακαδημίες της ΠΑΕ. Δεν θα δεχτούμε άλλο είδος ακαδημιών που θα εμπλέκονται άλλα πρόσωπα».

Δύσκολο κομμάτι


* Και συνέχισε αναφέροντας με νόημα: «Είμαι κάθετος σε αυτό και θα υλοποιηθεί. Οι ακαδημίες θα ανήκουν μόνο στην ΠΑΕ». Όμως για να έλθει μια τέτοια λύση θα χρειαστεί πολύ κουβέντα και όχι μόνο, η αφού η ερασιτεχνική ήδη τις έχει νοικιάσει σε ιδιώτη (Α. Γιώτη) που κάνει πολύ καλή δουλειά.

* Προφανώς λοιπόν κι εδώ γύρω από το οικονομικό θα κυμανθεί όλη η κουβέντα. Προσοχή δε, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής Παναγιώτης Σεμιτέκολος δεν είναι κανά... παιδάκι που θα «πέσει» εύκολα και ξέρει πολύ καλά να προασπίσει τα συμφέροντα του ιστορικού συλλόγου του οποίου ηγείται διοικητικά.

* Μπορεί λοιπόν ο Γιώργος Μπάρλος να θέλει να ρίξει το κόστος της χρήσης της Αγυιάς από την ομάδα του τώρα που υπάρχει και η Οβρυά, όμως για να πάρει τις ακαδημίες υπό την σκέπη της ΠΑΕ θα χρειαστεί να ικανοποιήσει τις απαιτήσεις της ερασιτεχνικής. Αν βέβαια η τελευταία «σπάσει» την υπάρχουσα συμφωνία με τον Γιώτη.

* Πάντως ο Μπάρλος, αν τα πράγματα φθάσουν στα άκρα, έχει και τη λύση του Παμπελοποννησιακού σταδίου, παρότι είναι κάτι που δεν την θέλουν με τίποτα οι οπαδοί της Παναχαϊκής. Προφανώς ούτε ο ίδιος θα έχει κατά νου να δει τους κοκκινόμαυρους να αγωνίζονται εκεί, είναι όμως μια λύση πίεσης προς την ερασιτεχνική.

* Και το κεφάλαιο Οφρυδόπουλος σχολίασε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Παναχαϊκής δίνοντας εμμέσως πλην σαφώς κι εδώ απάντηση. «Ο Οφρυδόπουλος είναι προπονητής της ομάδας μας μέχρι τις 30 Ιουνίου και από 1η Ιουλίου θα δούμε». Όλα δείχνουν ότι πάμε στην μετά Οφρυδόπουλου εποχή για δεύτερη φορά τα τελευταία χρόνια.

* Να θυμίσουμε ότι η επιστροφή του Έλληνα τεχνικού στην Παναχαϊκή είχε γίνει αρχές του 2020 με επιλογή Γιώργου Μπάρλου όταν πρωτοανέλαβε την ομάδα. Το γιατί τον έφερε τότε, αν δεν τον πίστευε για τις ικανότητές του, είναι μια άλλη ιστορία η οποία και αυτή θα απαντηθεί στην ώρα της.

Περί... δημαγωγών!


* Επειδή δε ο Μπάρλος διαβάζει διάφορα σχόλια ειδικά στο διαδίκτυο μεταξύ των οπαδών της Παναχαϊκής για το θέμα Οφρυδόπουλου, δεν δίστασε κι εδώ να ρίξει την ατάκα του. «Ο κόσμος είναι για να στηρίζει και δεχόμαστε την κρίση του όταν αυτή ευσταθή και δεν θα δεχτούμε σε καμία περίπτωση δημαγωγούς, οι οποίοι μόνο κακό μπορούν να προκαλέσουν στον σύλλογο».

* Επίσης αναπάντητο δεν άφησε ούτε και την τελευταία αντιπαράθεση που έχει ξεσπάσει με τον Κώστα Κατσουράνη. «Το δικό μας πλάνο δεν εμπεριέχει την συμμετοχή του Κώστα. Όμως επειδή στην ιδεολογία μας είμαστε διάπλατοι δεν έχουμε θέμα προσωπικό με τον άνθρωπο. Όπου μπορεί να βοηθήσει είμαστε ανοικτοί να ακούσουμε συγκεκριμένες προτάσεις και όχι αερολογίες».

* Φρόντισε μάλιστα να... αθωώσει τον παλαίμαχο διεθνή άσο από την αποτυχία επιστροφής της ομάδας στην μεγάλη κατηγορία. «Δεν νομίζω να φταίει ο ίδιος, δεν ξέρω αν έγιναν σπατάλες ή όχι, όμως κάθε φορά η εκάστοτε διοίκηση είναι αυτή που δίνει τα κατάλληλα εφόδια στον κάθε τεχνικό διευθυντή».

* Μίλησε ακόμη και για τα αγωνιστικά, λέγοντας πρώτα και καλύτερα ότι είναι χρέος τιμής για όλους στην ΠΑΕ και τον ίδιο όπως η ομάδα του χρόνου κατακτήσει το πρωτάθλημα και ανέβει στην μεγάλη κατηγορία. «Η ομάδα λείπει για 18 χρόνια κι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί με τίποτα», ήταν τα λόγια του.

* Ξεκαθάρισε λοιπόν ότι οι αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας θα είναι σαρωτικές προκειμένου η Παναχαϊκή να εμφανιστεί όπως απαιτείται για να πάρει το πρωτάθλημα. Κι αυτό όμως είναι κάτι που θα περιμένει να το δει και να το κρίνει στην πράξη ο κόσμος της ομάδας.

* Ερώτημα τέθηκε στον Γιώργο Μπάρλο για το αν θα ασχοληθεί με τις εκλογές στην ΕΠΣ Αχαϊας όποτε κι αν γίνουν. Ο ίδιος έχει ήδη ένα καστ ερασιτεχνικών ομάδων όπως είναι οι Ατρόμητος Πατρών, Φωστήρας Οβρυάς, Αστραπή Ψαροφαίου και Ατρόμητος Ζαρουχλέικων.

Μπάρλος και ΕΠΣΑ!


* Τι είπε για το θέμα αυτό; Πολύ απλά, ότι δεν είναι του παρόντος. Όταν πλησιάζει η ώρα της κάλπης θα πάρει την τελική του απόφαση, αν και εκείνοι που τον ξέρουν απο κοντά και καλά, εκτιμούν ότι είτε με τον ένα, είτε με τον άλλο τρόπο θα εμπλακεί στην όλη αυτή διαδικασία.

* Άλλωστε, επί ιδιοκτησίας ακόμη Αλέξη Κούγια στην πατρινή ΠΑΕ υπήρχε ο μεγάλος πόθος και καημός έτσι ώστε η Παναχαϊκή να έχει λόγο και συμμετοχή στα κοινά της Ένωσης. Αν τελικά κατέβη, θα δώσει πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον στην όλη προεκλογική διαδικασία για τη νέα ηγεσία που θα προκύψει.

* Και κάτι ακόμη πολύ σημαντικό που αφορά την έντονη δραστηριότητα της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής. Αν κι ακόμη τίποτε δεν θα πρέπει να θεωρηθεί δεδομένο, η όλη κουβέντα που γίνεται είναι σε πρώιμο στάδιο ακόμη, όμως ο πρόεδρος της Παναγιώτης Σειτέκολος το... ψάχνει κι αυτό λέει κάτι.

* Τι ακριβώς έχει κατά νου; Την κατασκευή δίπλα από το κλειστό γυμναστήριο της Αγυιάς (εκεί που βρίσκεται το ανοιχτό γήπεδο μπάσκετ) γηπέδου μπιτς βόλεϊ! Κίνηση που θα προσδώσει ακόμη μεγαλύτερη ζωντάνια στην Αγυιά ειδικά τους καλοκαιρινούς μήνες και βέβαια, θα τονώσει τα έσοδα του συλλόγου.

* Και δεν είναι μόνο αυτό. Κατά νου έχει και πλάνο για... street βόλεϊ στην πλατεία που είναι ακριβώς έξω από το γήπεδο της Αγυιάς και κρίνεται ως ιδανικός χώρος για να εξαπλωθεί το άθλημα. Ούτως ή άλλως η Παναχαϊκή με την πανίσχυρη γυναικεία ομάδα που διαθέτει, έχει προσελκύσει πολλά παιδιά στο κοκκινόμαυρο κλειστό.

* Πάμε τώρα και στα διαιτητικά του μπάσκετ με μια πρώτη αποκάλυψη της στήλης. Μπορεί ο Αυγενάκης να αποφάσισε όπως η κάλπη στις Ολυμπιακές Ομοσπονδίες να στηθεί το ερχόμενο φθινόπωρο, όμως η ΟΔΚΕ από την δική της πλευρά δεν πρόκειται να δείξει την παραμικρή. Έτσι οι δικές της εκλογές θα γίνουν τη νέα χρονιά.

Εκλογές ΟΔΚΕ


* Για να γίνουμε δε πιο συγκεκριμένοι, ο Μάρτης του 2021 θα είναι αυτός που οι σύνδεσμοι ρέφερι θα κληθούν να ψηφίσουν. Και δεν είναι και λίγοι ζωή να έχουν μια και μετρώνται πάνω από 20. Διαδικασία καθαρά τυπική αφού δεν φαίνεται μέχρι τότε να μπορεί να εμφανιστεί πιθανός άλλος υποψήφιος απέναντι στον Κώστα Μπούσια.

* Ο πατρινός νυν πρόεδρος της ΟΔΚΕ έχει κάνει πολύ καλή δουλειά, κάτι που αναγνωρίζεται από όλους και η λογική λέει ότι η θητεία του θα ανανεωθεί πολύ εύκολα. Όσο για το επιμορφωτικό σεμινάριο της νέας περιόδου και τα προστάζ, η Θεσσαλονίκη δείχνει να είναι η βασική υποψήφιος.

* Την δυναμική αλλά και ευαισθησία του κι εκτός των παρκέ έδειξε ο σύνδεσμος διαιτητών Αχαϊας στην πρόσφατη οικονομική σταυροφορία της ΟΔΚΕ για την αγορά αναπνευστήρα αναπνοής που στέφθηκε από απόλυτη επιτυχία. Αν και η ΟΔΚΕ δεν έχει δημοσιοποιήσει τα χρήματα που συγκέντρωσε, ο σύνδεσμος Αχαϊας απέδειξε και πάλι την μεγάλη του αξία.

* Αφού οι πληροφορίες τον θέλουν να είναι στην πρώτη τριάδα με την μεγαλύτερη καταβολή, έχοντας στην παρέα του τους αντίστοιχους συνδέσμους Αθήνας και Θεσσαλονίκης. Κάτι που ήλθε απόλυτα φυσιολογικά μετά την κινητοποίηση που υπήρξε από τον πρόεδρο του συνδέσμου Χρήστο Παναγιώτου και τους συνεργάτες του.
* Είναι σίγουρο ότι η προεκλογική κουβέντα στις εκλογές της ΕΟΚ θα περιστραφεί γύρω από το οικονομικό, που αποτελεί το υπ' αριθμόν ένα φλέγον θέμα των σωματείων. Ήδη στην επιστολή του Βαγγέλη Λιόλιου που εστάλη στην Ομοσπονδία γίνεται αναφορά στο κομμάτι αυτό με συγκεκριμένες προτάσεις.

* Για το πως δηλαδή θα ελαφρυνθούν οι σύλλογοι, όπως π.χ. να μην πληρώνουν πλέον οι ίδιοι τα έξοδα διαιτησίας-γραμματείας, να ενισχυθούν με επιχορήγηση κλπ, κάτι για το οποίο ούτε η ΕΟΚ δείχνει να είναι αντίθετη, όπως λένε άλλωστε και οι διαρροές γενικότερα για τα οικονομικά θέματα.

Άφησε χρέη


* «Θυμίζουμε ότι μέχρι πριν μερικά χρόνια η ΕΟΚ και οι Ενώσεις πλήρωναν αυτές τη συγκεκριμένη δαπάνη και όχι μόνο, όμως τα χρόνια εκείνα ήταν παντελώς άλλη η κρατική επιχορήγηση που λαμβάναμε από αυτή των τελευταίων χρόνων. Αφήστε δε που στο τέλος το μόνο που έμεινε ήταν οφειλές και χρέη.

* Τα οικονομικά ζητήματα είναι πολύ λεπτά κι ευαίσθητα και χρειάζονται ανάλογους χειρισμούς, αν θέλουμε να υπάρξει ουσιαστικό αποτέλεσμα και να μην μείνουμε μόνο στις εντυπώσεις», επισημάνθηκε με νόημα. Βέβαια, στην πράξη θα φανεί τι τελικά θα συμβεί. Αν και η ΕΟΚ θα έχει τα δικά της πλάνα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Για σήμερα Πέμπτη 21 Μαίου η ΕΠΣ Αχαϊας έχει προγραμματίσει στις 12 το μεσημέρι να κληρώσει στα γραφεία της το φετινό κυπελλούχο, μια και η αγωνιστική δράση διακόπηκε λόγω κορωνοϊού. Στην κληρωτίδα θα μπουν οι 8 ομάδες που είχαν προκριθεί στα προημιτελικά και μια φυσικά θα είναι η... τυχερή!

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Είναι φοβερό να θέλουν ακόμη και οι ομάδες που υποβιβάζονταν τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος της Φούτμπολ Λιγκ να θέλουν όχι απλά να σωθούν και να παραμείνουν στην ίδια διοργάνωση και του χρόνου, αλλά να κάνουν και το βήμα το παραπάνω, προβιβαζόμενες στην... Σούπερ Λιγκ 2!

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Από τις 25 Μαίου και μετά θα ανοίξουν οι περισσότεροι αθλητικοί χώροι. Αφού όπως λένε τα ίδια τα σωματεία στο νόμο Αυγενάκη υπάρχουν δυο διαφορετικά άρθρα! Για να είναι δε καλυμμένα τα ίδια θα βάλουν μπροστά από την ερχόμενη Δευτέρα και με τεράστια προσοχή στους υγειονομικούς όρους.

 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport