Loading...
Sunday 31 May 2020
abcd
Click to enlarge
abcd
* Μια χαρά ήλθε στον Απόλλωνα η απόφαση της ΕΟΚ να στείλει μετά τον πρωταθλητή Χαρίλαο Τρικούπη και τον δεύτερο της βαθμολογίας μέχρι την οριστική διακοπή Διαγόρα Δρυοπιδέων στην μεγάλη κατηγορία της νέας σεζόν. Ήταν σωστή ετυμηγορία, αν και πάντα σε κάτι τέτοιες υπάρχουν και οι... παραπονούμενοι.

* Για τον Απόλλωνα όμως ήταν σκέτο... λουκούμι, αφού τον ξέμπλεξε για τα καλά από την όποια πιθανή κουβέντα θα ήταν υποχρεωμένος να μπει και μάλιστα άνευ ουσιαστικού ανταλλάγματος. Γιατί στον Απόλλωνα μπορεί να θέλουν την επιστροφή στην Α1, όμως στην πράξη αυτό δείχνει κάτι παραπάνω από δύσκολο.

* Βλέπετε, μπορεί η νυν διοίκηση του πατρινού συλλόγου να τρέχει στα δυο χρόνια της θητείας της, όμως τα... βαρίδια από το παρελθόν δεν φεύγουν έτσι εύκολα κι απλά. Το τελευταίο δε, η λειτουργία της ΚΑΕ, είναι από τα πλέον σημαντικά που ακόμη και σήμερα δεν έχει βρει τη λύση του.

* Έτσι, ακόμη και σήμερα αν του δινόταν η δυνατότητα να γυρίσει στη μεγάλη κατηγορία δεν θα μπορούσε να πει το ναι. Η υπάρχουσα ΚΑΕ βαρύνεται από οικονομικές υποχρεώσεις, με πρώτη και πιο σημαντική το συμβόλαιο του Αμερικάνου Άλεξ Άκερ. Τι κι αν η ομάδα τα τελευταία χρόνια αγωνίζεται στην Α2, ο εν λόγω βραχνάς παραμένει.

* Βέβαια, ακόμη κι έτσι, θα μπορούσαν οι μελανόλευκοι να είναι θετικοί στο να επιστρέψουν εκεί που γνώρισαν μεγάλες στιγμές. Διότι λόγου χάρη θα ήταν σε θέση να ψωνίσουν τους ξένους παίκτες (Αμερικάνους) μέσα από αυτούς που αγωνίστηκαν φέτος στην χώρα μας. Κι αυτό είναι ένα πλεονέκτημα.

Βήμα σημειωτόν...


* Όμως, δεν θα μπορούσαν να αδειοδοτηθούν εξαιτίας αυτού (κύρια) του αγκαθιού, για το οποίο δεν έχει γίνει ούτε ένα βήμα προόδου όλα τα τελευταία χρόνια από καμία πλευρά. Αν και ο ερασιτέχνης Απόλλων είχε ξεκινήσει μια διαδικασία μέσω ΕΟΚ για να βρει άκρη στην ΦΙΜΠΑ, η οποία όμως δεν προχώρησε.

* Αφήστε που ακόμη κι αυτό να μην υπήρχε, δύσκολα ο Απόλλωνας με τη νυν διοικητική του μορφή θα μπορούσε να είναι συνεπής στα πολύ αυστηρά οικονομικά κριτήρια των διοργανωτών. Μπορεί τα χρόνια που διοικούν οι σημερινοί παράγοντες τον Απόλλωνα όλα να είναι μια χαρά, όμως αυτό από μόνο του δεν αρκεί.

* Άλλωστε και πρόσφατα που είχε ερωτηθεί ο πρόεδρος του πατρινού συλλόγου Γιώργος Αθανασίου ήταν απόλυτα σαφής στα λόγια του. «Εμείς θα πηγαίνουμε πάντα μέχρι εκεί που φθάνουν τα χέρια μας και πουθενά παραπάνω». Και τα χέρια των νυν διοικούντων είναι ξεκάθαρο ότι δεν φθάνουν για το βήμα παραπάνω.

* Μοιραία η ετυμηγορία της Ομοσπονδίας την έβγαλε από μια πολύ δύσκολη θέση. Αν και έτσι όπως προχωράει ο Απόλλωνας είναι μπροστά σε έναν μεγάλο κίνδυνο. Να ακολουθήσει το εφιαλτικό ποδοσφαιρικό παράδειγμα της Παναχαϊκής που πλησιάζει να κλείσει 20ετία απουσίας από την επαγγελματική κατηγορία.

* Κι αυτό είναι σε θέση να πάρει ρότα προς υλοποίηση στον Απόλλωνα, να αρχίσει να συνηθίζει την ιδέα της αγωνιστικής του παρουσίας στην Α2! Ήδη συμπληρώνει πενταετία στο εν λόγω πρωτάθλημα και είναι σίγουρο ότι κάτι πρέπει να αλλάξει. Πρώτα και καλύτερα θα χρειαστεί να υπάρξει ένα νέο όραμα από τη διοίκηση.

* Η οποία όμως είναι συμβιβασμένη με την Α2 εθνική κι έτσι από δω και πέρα ξεκινάει τον αγωνιστικό της σχεδιασμό για του χρόνου. Στο θέμα προπονητή ο Κώστας Δελέγκος όπως έγραψε και το ΦΩΣ θα βρεθεί για μια ακόμη σεζόν στην άκρη του πάγκου. Το θέλει ο ίδιος και είναι σύμφωνη η συντριπτική πλειοψηφία των παραγόντων.

Μεγάλη προσφορά


* Αναγνωρίζοντας η τελευταία την πολύ καλή δουλειά του πατρινού κόουτς, ο οποίος κρινόμενος κι από το τελικό αγωνιστικό αποτέλεσμα τα έχει καταφέρει μια χαρά. Είτε τα τελευταία χρόνια ως πρώτος προπονητής, είτε και πιο πίσω χρονικά ως δεύτερος, έχει προσφέρει πολλά στο σύλλογο.

* Το ότι ακούστηκε πρόσφατα και το όνομα του Νίκου Βετούλα δεν σημαίνει ότι αυτομάτως θα υπάρξει και... γάμος! Παρότι το όνομα του παραμένει πάντα αγαπητό στον κόσμο πρώτα και καλύτερα. Δεν φαίνεται όμως ακόμη να υπάρχει η κατάλληλη χημεία με τη νυν διοίκηση για να... δέσει το γλυκό!

* Βέβαια, όπως λέει και ο λαός μας, ποτέ μη λες ποτέ, όμως η παραμονή του Κώστα Δελέγκου είναι παραπάνω από ακλόνητη για τη νέα σεζόν. Μην ξεχνάει κανείς ότι τα πήγε φέτος μια χαρά χωρίς οι μελανόλευκοι να έχουν κοινοτικό παίκτη στο ρόστερ τους. Κάτι που σχετίζεται με όλα τα προαναφερόμενα για τα χρέη της ΚΑΕ.

* Από κει και πέρα, το αντίο του Τσάμη αποτελεί ήδη πονοκέφαλο για όλους στον Απόλλωνα και δη το τεχνικό τημ. Πρέπει να βρεθεί ο καλύτερος δυνατός αντικαταστάτης κι αυτό μόνο εύκολο δεν είναι. Με βάση τα οικονομικά δεδομένα του συλλόγου ο γρίφος αυτός έχει δρόμο μπροστά του για να δούμε το που θα καταλήξει.

* Με την διοίκηση να έχει κατά νου και το άλλο πολύ βασικό θέμα. Την ανακαίνιση της Περιβόλας που είναι έτοιμη να ξεκινήσει. Πολύ μεγαλόπνοο πρόγραμμα με την στήριξη της Περιφέρειας το οποίο θα δημιουργήσει μια ακόμη καλύτερη εικόνα από τη νυν στις εγκαταστάσεις των μελανόλευκων.

* Πικρία αλλά και αισιοδοξία παράλληλα. Η διακοπή του πρωταθλημάτων βόλει σε όλη την Ελλάδα λόγω της πανδημίας, είναι λογικό να αφήνει πικρία στους ανθρώπους του Θησέα Πατρών ο οποίος με την πορεία του ήταν φανερό πως δικαιούτο στο πρωτάθλημα της Β΄Εθνικής τον τίτλο και τη άνοδο.

«Σφραγίδα» Αγγελόπουλου


* Δυστυχώς όμως ο κορονοϊός χάλασε τα σχέδια της ομάδας του Αρη Αγγελόπουλου η οποία ήταν αήττητη φέτος και στα πλει-οφς θα διεκδικούσε την πρωτιά όμως τελικά ο πρωταθλητής θα κριθεί σε κλήρωση. Με τους δυο πρώτους των ομίλων να μπαίνουν στην κληρωτίδα, Κόροιβο Αμαλιάδας και Κιάτο.

* Έστω και έτσι όμως ο Πατρινός σύλλογος τόσο με την καλή του πορεία με την ανδρική ομάδα όσο και στην εφηβική η οποία κατέκτησε το χάλκινο μετάλλιο έδειξε δείγματα προόδου. Μπορεί η άνοδος να μην ήρθε όμως ο Θησέας του Αρη Αγγελόπουλου έβαλε για τα καλά τη σφραγίδα του στο Πατρινό βόλεϊ.

* Κάτι που αποτελεί πρώτα και κύρια δικαίωση του ίδιου, ο οποίος στο νέο του ξεκίνημα με τον Θησέα δεν φοβήθηκε τίποτε και κανέναν, βάζοντας τις βάσεις για μια πολύ καλή πορεία τα επόμενα χρόνια. Είναι μια ακόμη δουλειά με την σφραγίδα του πατρινού κόουτς, που έχει δώσει ανάλογα δείγματα και στο παρελθόν.

* Το «Τόφαλος» καλοβλέπει ως έδρα του για τη νέα χρονιά ο Χ. Τρικούπης αλλά τα πράγματα μόνο εύκολα δεν είναι, από τη στιγμή που στον ίδιο χώρο το μεγάλο αφεντικό είναι ο Προμηθέας και μάλιστα οι δυο ομάδες θα αγωνίζονται στην ίδια κατηγορία. Για να χωρέσουν θα πρέπει να γίνουν πολλά και διάφορα.

* Βέβαια, υπάρχει (μπορεί να εμφανιστεί λίαν συντόμως) και η λύση της Περιβόλας που είναι ακόμη πιο ζεστή ως έδρα για μια νεοφώτιστη ομάδα, όπως αυτή του Μεσολογγίου. Και πολύ πιο εύκολα ενδεχόμενα να βρεθεί η λύση αυτή, από την αντίστοιχη με το Παλέ των Μποζαϊτίκων.

* Γεγονός όμως είναι ότι ο Χαρίλαος Τρικούπης ψάχνεται για τη νέα έδρα που θα πρέπει να δηλώσει ενόψει πρωταθλήματος, πέραν βέβαια των άλλων επίσης πολύ δύσκολων οικονομικών προβλημάτων που θα πρέπει να ταχτοποιήσει. Κάτι που ισχύει και για τον έτερο της ανόδου Διαγόρα Δρυοπιδέων, που δεν χωράει στο Αιγάλεω.

Γηπεδικό «στολίδι»


* Με γοργούς ρυθμούς προχωράει η ερασιτεχνική Παναχαϊκή το κόλπο γκρόσο που ετοιμάσει με τη δημιουργία γηπέδου μπιτς βόλεϊ στα σημερινά ανοιχτά γήπεδα μπάσκετ που είναι ακριβώς έξω από το κλειστό γυμναστήριο. Η όλη δαπάνη δεν είναι πολύ μεγάλη και τη λύση θα δώσουν οι ενδιαφερόμενοι, που δεν είναι και λίγοι.

* Η Παναχαϊκή έχει ήδη στις τάξεις της ένα πολύ μεγάλο όνομα του μπιτς βόλεϊ με διεθνείς περγαμηνές και διακρίσεις, την Μαριώτα Αγγελοπούλου, την αποκαλούμενη και ιέρεια της άμμου! Τίτλος που έχει κερδίσει απόλυτα άξια η αθλήτρια που από το περασμένο καλοκαίρι τιμά με την παρουσία της την κοκκινόμαυρη ομάδα.

* Η Μαριώτα Αγγελοπούλου πέτυχε με το καλημέρα να δημιουργήσει μια εξαιρετικά ισχυρή ομάδα σάλας που κέρδισε πεντακάθαρα την άνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Με τη δική της κύρια παρουσία γέμισε το κλειστό της Αγυιάς και πολλά μικρά παιδιά εντάχτηκαν στις ακαδημίες βόλεϊ του συλλόγου.

* Εύκολα μπορεί ο καθένας λοιπόν να φανταστεί τι θα γίνει με την κατασκευή του εν λόγω γηπέδου μπιτς βόλεϊ. Η προσέλευση θα είναι τεράστια και η δοίκηση θα είναι σε θέση να προσελκύσει επιχειρηματίες που θα ασχοληθούν αποκλειστικά με το άθλημα. Είναι κίνηση της ερασιτεχνικής άκρως επιτυχημένη.

* Έγινε με επιτυχία όπως το ομολόγησαν και οι δυο πλευρές, το πρώτο ραντεβού ερασιτεχνικής και ΠΑΕ Παναχαϊκής για τη χρήση της Αγυιάς και του χρόνου. Η ερασιτεχνική μάλιστα έκανε το πρώτο βήμα, κάνοντας μια γενναία μείωση στις νυν οφειλές της ΠΑΕ βάση της συμφωνίας με τον προκάτοχο του Μπάρλου, Καλογερόπουλο.

* Και ο Μπάρλος δεσμεύθηκε ότι μέσα στην εβδομάδα που διανύουμε θα φροντίσει να ταχτοποιήσει αυτές τις εκκρεμότητες, κάνοντας τη δική του καλή χειρονομία. Παρότι όπως τόνισε και στην ίδια, στους τρεις μήνες που έχει πάρει την ΠΑΕ το μόνο που κάνει είναι να πληρώνει υποχρεώσεις του παρόντος, αλλά και του...παρελθόντος.

Λαχτάρα ανόδου


* «Έχω δώσει πολλά χρήματα μέχρι σήμερα, είναι όμως κάτι που κάνω εν γνώση μου αφού αγαπάω την Παναχαϊκή και θέλω να την οδηγήσω πάλι στα σαλόνια», ήταν τα λόγια του προς τον Παναγιώτη Σεμιτέκολο κι ο τελευταίος έδειξε με το ψαλίδι στις οφειλές, ότι και αυτός κινείται προς την ίδια κατεύθυνση.

* Όμως, στην κουβέντα που έγινε για τις ακαδημίες, ο πρόεδρος της ερασιτεχνικής Παναχαϊκής του έκοψε την... φόρα, λέγοντάς του την αλήθεια. «Βρες τα με τον Τσαρτόλια που τις έχει πλέον με συμφωνητικό μαζί μας, εμάς δεν μας αφορά πλέον καθόλου». Ξεκάθαρες κουβέντες όπως πρέπει να είναι μια σχέση ειλικρίνειας μεταξύ τους.

* Επίσης, δεν προχώρησε... παρακάτω η συζήτηση που ήθελε ο Γιώργος Σπανός για τα έργα που πρέπει να γίνουν στην Αγυιά έτσι ώστε το όλο γήπεδο να γίνει πολύ πιο λειτουργικό και αποδοτικό. Κύρια δε, να μειωθεί το κόστος στην καθημερινή του χρήση. Στην παρούσα φάση όμως προέχει η συμφωνία για την Αγυιά κι εκεί έμειναν οι δυο άντρες.

* Πλέον, το επόμενο βήμα θα είναι η αναλυτική μειωμένη πρόταση της ερασιτεχνικής προς την ΠΑΕ η οποία θα είναι αρκετά κάτω από τα 4 χιλιάρικα που προέβλεπε η σύμβαση με τον Καλογερόπουλο. Παρότι δε η ερασιτεχνική έχει στα χέρια της δεσμεύσεις για την τήρησή της, αποφάσισε και ορθά να την θέσει στο περιθώριο.

* Άκρως ικανοποιητική ήταν μέχρι τη στιγμή της διακοπής του πρωταθλήματος της Γ΄ εθνικής μπάσκετ η όλη παρουσία της Παναχαίκής. Μέχρι τότε οι κοκκινόμαυροι και με ματς λιγότερο με τον εκ των ουραγών ΣΔΥ Τρίπολης είχαν 26 βαθμούς, κάτι που επί της ουσίας σημαίνει ότι με συν δυο ακόμη φθάνουν τους 28 (6η θέση).

* Πλέον, η διοίκηση της Παναχαϊκής και προσωπικά ο πρόεδρος Παναγιώτης Σεμιτέκολος που ασχολείται με τον σχεδιασμό της ομάδας, έχει βάλει μπροστά τα πλάνα για του χρόνου. Κι εκεί, όπως λένε οι πληροφορίες της στήλης, σίγουρη θα πρέπει να θεωρείται η παρουσία του Θανάση Λιόνα στην άκρη του πάγκου.

«Ψήλωμα» πήχη


* Η φετινή τους συνεργασία κύλησε καθ' όλα άψογα ακόμη και στις πολύ δύσκολες στιγμές, οπότε κι όλα δείχνουν ότι η μεταξύ τους συνεργασία θα συνεχιστεί και του χρόνου. Αν μάλιστα ο νέος όμιλος των ομάδων της ΕΣΚΑ-Η είναι κλασικά με αντιπάλους μόνο από την Πελοπόννησο, δεν αποκλείεται ο πήχης να μπει ψηλά.

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Κόσμος και κοσμάκης καθημερινά είναι δίπλα στον Γιώργο Μπάρλο στην Οβρυά, προσφέροντάς του χείρα βοηθείας. Ένας από αυτούς και ο γνωστός προπονητής Μίλαν Τσίρκοβιτς με τον οποίο υπάρχει ισχυρή φιλία. Αν θα αξιοποιηθεί κάπου από την ΠΑΕ είναι κάτι που θα φανεί στο άμεσο μέλλον.

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Δεν έγινε τελικά το προεδρικό ραντεβού των ομάδων της Σούπερ Λιγκ 2 που είχε ζητήσει ο Γιώργος Μπάρλος. Υπήρξαν διάφορα ουσιαστικά και μη εμπόδια που δεν τους έφεραν όλους στο ίδιο τραπέζι. Δείγμα του ότι το αφεντικό της πατρινής ΠΑΕ έχει πολύ δουλειά ακόμη έξω από τις γραμμές.

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Η τελευταία πληροφόρηση της στήλης λέει ότι η εισήγηση που έχει γίνει προς την εκτελεστική επιτροπή της ΕΟΚ από την επιτροπή πρωταθλημάτων είναι τελικά για +2 ομίλους στη νέα Γ΄ εθνική. Θα πάμε προφανώς από 4 σε 6 ομίλους και από την ΕΣΚΑ-Η θα ανέλθουν Σφήκα Αμαλιάδας και Αίολος Αγυιάς.

* Επί του πιεστηρίου Νο 4: Αυστηρά οικονομικά κριτήρια για τη νέα σεζόν θέλει ο ΕΣΑΚΕ. Για τη φετινή όμως που διακόπηκε μόλις στην 21η αγωνιστική (χώρια τα πλέι-οφ) δεν λέει το παραμικρό. Όπως π.χ. για επιστροφή χρημάτων των ΚΑΕ στους φιλάθλους τους που είχαν προμηθευτεί κάρτες διαρκείας. Τίποτε, άκρα του τάφου σιωπή!
ΜΙΛΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport