Loading...
Monday 08 Jun 2020
abcd
Click to enlarge
abcd
Τέλος ο Σωκράτης Οφρυδόπουλος από τον πάγκο της Παναχαϊκής. Για δεύτερη φορά δεν μπόρεσε να στεριώσει, κάτι που προφανώς δείχνει ότι και ο ίδιος κάτι δεν κάνει καλά. Το πιο βασικό από όλα, ότι απέτυχε να οδηγήσει την ιστορική ομάδα στα μεγάλα σαλόνια. Ειδικά πριν από δυο χρόνια που είχε την μεγάλη ευκαιρία.

* Το διαζύγιο είχε πάρει το δρόμο του ουσιαστικά εδώ και πολύ καιρό, καθώς αποδείχτηκε και στην πράξη ότι ο Γιώργος Μπάρλος δεν πίστεψε ποτέ πως θα μπορούσε αυτός να γράψει ιστορία και να φέρει την ομάδα και πάλι στην Α΄ εθνική. Το γιατί βέβαια τον έφερε πάλι πίσω στις 20 Φεβρουαρίου είναι μια άλλη ιστορία.

* Τότε θυμίζουμε ότι η Παναχαϊκή μόλις είχε αλλάξει ιδιοκτήτη και στον κόσμο υπήρχε έντονη απογοήτευση απο το ότι η ομάδα αγωνιστικά είχε μείνει για μια ακόμη χρονιά εκτός στόχων. Τότε λοιπόν χρειαζόταν μια κίνηση για να συσπειρωθεί ο κόσμος και δη οι οργανωμένοι και ο Μπάρλος την είχε έτοιμη.

* Επανέφερε στον πάγκο τον αγαπημένο του κόσμου Έλληνα τεχνικό μη τυχόν και προλάβαινε να σωθεί η χρονιά με την πρόκριση των κοκκινόμαυρων στα πλέι-οφ. Όμως κι εδώ το τελικό αγωνιστικό αποτέλεσμα ήταν αρνητικό, παρότι οι ευθύνες του Οφρυδόπουλου δεν ήταν πολλές.

* Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει το ήθος και την εργατικότητα του πρώην τεχνικού της Παναχαϊκής. Για το αν όμως ήταν ο πλέον ικανός για να γυρίσει η ομάδα στη μεγάλη κατηγορία, οι αμφιβολίες πολλές και δικαιολογημένες. Και απόδειξη του διαζυγίου που προέκυψε ήταν το ότι ο Σπανός δεν τον πίστευε.

Ημερομηνία λήξης!


* Φρόντισε μάλιστα με τον τρόπο του να δείξει ότι η συνεργασία τους που ξεκίνησε από τον Φεβρουάριο θα ήταν με συγκεκριμένη ημερομηνία λήξης, από το ότι δεν τον στήριξε ούτε καν στοιχειωδώς εδώ και καιρό που τα δημοσιεύματα είχαν πάρει... φωτία για το τέλος της μεταξύ τους συνεργασίας.

* Ακόμη και πρόσφατα που τα είπε με τους δημοσιογράφους ήταν πολύ ψυχρός και τυπικός σε αυτό το κομμάτι, δείχνοντας για μια ακόμη φορά ότι τα... ψωμιά του Οφρυδόπουλου στους κοκκινόμαυρους είχαν τελειώσει. Μένει να φανεί πλέον ποιος θα είναι ο νέος προπονητής, επιλογή που θα σημάνει πολλά.

* Οι τελευταίες πάντως πληροφορίες της στήλης λένε ότι και ο Οφρυδόπουλος είχε πάρει την απόφαση για να φύγει από την ομάδα, καθώς είχε χωνέψει για τα καλά ότι τα χνώτα του δεν ταίριαζαν με τα αντίστοιχα... προεδρικά. Είχε κατανοήσει για τα καλά ότι εμπιστοσύνη δεν υπήρχε πλέον, ότι το χειρότερο.

* Ίσως δε το κερασάκι στην τούρτα να έβαλε και η τελευταία απρόσμενη παρέμβαση στα κοινά του Κατσουράνη, αν και κάτι τέτοιο ο Οφρυδόπουλος ακόμη και σήμερα δεν θέλει καν να το πιστεύει. Η ουσία είναι ότι τερματίστηκε αδόξως και η δεύτερη θητεία Οφρυδόπουλου στην Παναχαϊκή και... τρίτη δύσκολα θα υπάρξει.

* Παρά τις ευχές των Nortenos περί του εις το επανιδείν. Δυο κύκλοι αποτυχημένοι έκλεισαν του Οφρυδόπουλου στην Παναχαϊκή όπως μαρτυράει το αγωνιστικό αποτέλεσμα από το οποίο κρίνονται οι πάντες και δη οι προπονητές. Με την Παναχαϊκή να θέλει να κάνει νέα επιλογή, την καλύτερη δυνατή, λίαν συντόμως.

* Επίσης κυκλοφορεί και κάτι ακόμη. Ότι ο Οφρυδόπουλος ακόμη και την περίοδο του κορωνοϊού είχε μια σκληρή στάση στο κομμάτι των αποδοχών του. Δεν ήθελε δηλαδή να υπάρχουν χρονικές καθυστερήσεις και το πιο βασικό, να μη γίνει καμία απολύτως κουβέντα για μείωση χρημάτων αυτή την περίοδο.

Τεράστια χρέη


* Μπορεί ο Γιώργος Μπάρλος να έχει πει ότι η Αγυιά είναι η έδρα της Παναχαϊκής κι εκεί πρέπει να συνεχίσει να αγωνίζεται η κοκκινόμαυρη ομάδα, όμως είναι δεδομένο ότι έψαξε για παν ενδεχόμενο και τη λύση του Παμπελοποννησιακού σταδίου. Με τρόπο αθόρυβο αλλά χωρίς τελικό αποτέλεσμα.

* Διότι εκεί βρήκε απροσπέλαστο τοίχο το χρέος από τα προηγούμενα χρόνια της ΠΑΕ για τη χρήση του σταδίου που παραμένει πάντα ανεξόφλητο. Όπως λένε μάλιστα οι πληροφορίες της «Match» το ποσό φθάνει τα 10.000 ευρώ κι όπως του διαμηνύθηκε αρμοδίως, «μόνο αν ταχτοποιηθεί αυτή η εκκρεμότητα η ΠΑΕ θα γυρίσει στο Παμπελοποννησιακό στάδιο».

* Κάτι που οδήγησε εκ των πραγμάτων το αφεντικό της ΠΑΕ να σταματήσει με το καλημέρα την όποια ανάλογη κουβέντα. Είναι και αυτή μια αιτία που φέρνει τον Μπάρλο θέλοντας και μη στη μονόδρομη λύση της Αγυιάς. Κι εδώ είναι προφανές ότι θα επέλθει συμφωνία αργά ή γρήγορα.

* Στα καθαρά μεταγραφικά οι προσθήκες όπως είναι λογικό έχουν ξεκινήσει από την ερασιτεχνική τοπική αγορά, όπου υπάρχουν παίκτες που αξίζουν να πάρουν τις ευκαιρίες τους στους κοκκινόμαυρους. Έτσι, προχώρησε σε συμφωνία με την Θύελλα Πατρών για την απόκτηση του 20χρονου επιθετικού Γιάννη Σκεπετάρη.

* Ο Σκεπετάρης ήταν βασικός στους «μπλε» στο φετινό πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής, στο οποίο σημείωσε 8 γκολ. Μάλιστα για τον Σκεπετάρη και για άλλα θέματα ευρύτερης συνεργασίας συναντήθηκαν και μίλησαν το Σάββατο ο Γιώργος Μπάρλος με τον Δημήτρη Θανόπουλο. Ραντεβού ουσιαστικό για την εν λόγω μεταγραφή και όχι μόνο.

* Θυμίζουμε ότι ο πρώτος νεαρός που συμφώνησε να αποκτήσει η Παναχαϊκή είναι ο επίσης 20χρονος Μαριάνο Αγκαράι (αμυντικός), που φέτος έκανε πολύ καλή χρονιά αγωνιζόμενος με τον Ατρόμητο στο πρωτάθλημα της Α' Κατηγορίας της ΕΠΣ Αχαΐας. Θα ακολουθήσουν προφανώς κι άλλες προσθήκες.

Αγώνας δικαίωσης


* Στο πιο ψηλό σκαλοπάτι της ιεραρχίας στην ΕΟΚ (Βασιλακόπουλος) θα φθάσει πλέον η Αχαγιά΄82 για να βρει το δίκιο της και να προβιβαστεί στη Β΄ εθνική της νέας περιόδου. Η γκάφα (εσκεμμένα ή όχι μικρή σημασία έχει) των επιτροπών της Ομοσπονδίας είναι χωρίς προηγούμενο και πρέπει να διορθωθεί.

* Γιατί όντως αυτό που έγινε είναι λάθος ολκής και απαιτείται να διορθωθεί. Η δε Αχαγιά΄82 είναι αποφασισμένη να τραβήξει τα άκρα για να βρει το δίκιο της. Έκανε τα πρώτα τηλέφωνα σε Τσαγκρώνη και... σία και πλέον, είναι έτοιμη για το επόμενο μεγάλο βήμα. Ραντεβού με τον «Σωλήνα» για να λάμψει η αλήθεια.

* Και μπορεί η Παναχαϊκή που κι αυτή έχει τα δίκια της να επέλεξε -για τους δικούς της λόγους- μια πολύ πιο ήπια ταχτική, όμως η Αχαγιά΄82 το πήρε ευθύς εξ΄ αρχής πολύ ζεστά. Όπως λέει και ο λαός μας, την πνίγει το δίκιο κι αυτό δεν αντέχεται. Αν εν τέλη η ομάδα ανέλθει στη Β΄ εθνική, θα γίνουν πολλές αλλαγές.

* Οι οποίες κι όπως λένε οι πληροφορίες της στήλης θα αρχίσουν από την άκρη του πάγκου και θα προχωρήσουν και στο έμψυχο δυναμικό. Θα σχηματιστεί μια άλλη Αχαγιά΄82 στη Β΄ εθνική από αυτή που θα βρισκόταν στην αφετηρία της Γ΄. Έχει πολύ μεγάλη σημασία λοιπόν να ξεκαθαρίσει πολύ γρήγορα οριστικά η νέα κατηγορία.

* Η ιστορική άνοδος του Αίολου Αγυιάς στην Γ΄ εθνική μπάσκετ αυτονόητα θα επιφέρει αλλαγές στο ρόστερ της ομάδας. Οι πιο πολλοί παίκτες από το υπάρχον θα κουνήσουν μαντήλι κλείνοντας ένα κύκλο ζωής που οδήγησε με επιτυχία την ομάδα από τα χαμηλά στα ψηλά και δη τις εθνικές κατηγορίες.

* Τι λένε τα πρώτα μαντάτα που φθάνουν στη στήλη; Πρώτα απ' όλα ο Ανδρέας Παπαδημητρίου που έχει συνδέσει το όνομά του με την πορεία ανόδου στη Γ΄ εθνική θα κατευθύνει την ομάδα και στην πρόκληση της νέας κατηγορίας. Είναι κάτι που το αξίζει και θα το πάρει από τη διοίκηση του Αίολου.

Τριπλή ανανέωση


* Από κει και πέρα, τρεις επί της ουσίας θα είναι οι παίκτες από το φετινό ρόστερ που θα συνεχίζουν και του χρόνου με την φανέλα της ομάδας. Πρόκειται για τους Γιαννικόπουλο, Αρχιμανδρίτη και Θεοδωρόπουλο. Όλοι οι υπόλοιποι (Σίνης, Αγγελόπουλος, Χαμηλός, Ροκανάς κ.α.) δύσκολα, πολύ δύσκολα θα παραμείνουν.

* Και κάτι τελευταίο. Η έδρα κλουβί που διαθέτει στις εγκαταστάσεις του ήταν καλή μεν, αλλά μόνο για τα πρωταθλήματα της ΕΣΚΑ-Η! Στη Γ΄ εθνική υποχρεωτικά θα αλλάξει και η μετακόμιση δείχνει το κλειστό της Αλεξιώτισσας απο το οποίο θα φύγει ο βασικός οικοδεσπότης επί 13 ολόκληρα χρόνια, Έσπερος ΑΟΠΑ.

* Το ερχόμενο Σάββατο 6 Ιουνίου θα συνεδριάσει η ΟΔΚΕ για να οριστικοποιήσει τους πίνακες των διαιτητών που θα μετάσχουν στα φετινά προστάζ για άνοδο στις εθνικές κατηγορίες. Ήδη ο σύνδεσμος Αχαϊας έχει στείλει τα ονόματα 9 μελών του ως υποψήφια, από τα οποία τελικά θα επιλεγούν 4-5.

* Για να ενταχτούν στους νέους πίνακες των πρωταθλημάτων της ΕΟΚ. Ιδού από ποιούς διαιτητές αποτελείται η 9άδα που προτείνεται (με αλφαβητική σειρά): Βλάχος Κων/νος, Διαμαντή Αδαμαντία, Θεοδοσόπουλος Παναγιώτης, Κατσέλη Δέσποινα, Κουλουμπαρίτσης Δημήτρης, Λιόνας Νικόλαος, Λιαρομμάτης Βασίλης, Πλέγας Λάζαρος και Τσουρή Ευαγγελία.

* Όσο για το που θα γίνουν τα προστάζ, πιθανή όχι όμως και σίγουρη είναι η Θεσσαλονίκη. Η ΟΔΚΕ παρουσιάζει έντονη κινητικότητα και ένα πολύ αθόρυβο έργο, με βασικότερο από όλα ότι έχει πετύχει πλέον να είναι απόλυτα ήρεμη εντός των τειχών της, μακριά από εντάσεις και γκρίνιες του παρελθόντος.

* Μικρή παράταση έδωσε η ΓΓΑ μέχρι τις 31 Ιουνίου προκειμένου οι σύλλογοι που έχουν αργήσει να ενταχτούν τελικά στο μητρώο αναγνώρισης της Πολιτείας. Κάτι λογικό αφού τα χαρτιά που πρέπει να κατατεθούν είναι πολλά και διάφορα. Όμως η ιστορία αυτή από τον Λευτέρη Αυγενάκη θα πάει μέχρι τέλους.

Μεγάλες διαφορές


* Στόχος του πριν τις εκλογές του ερχόμενου Φθινόπωρου να έχει πλήρη εικόνα των επίσημων σωματείων με ουσιαστικό περιεχόμενο, αφού το ξέρει πολύ καλά ότι οι πλείστες των Ομοσπονδιών θα παρουσιάσουν καταλόγους με εντελώς διαφορετικά και προς τα πάνω... νούμερα!

* Δεν... παίζονται οι ομάδες της Φούτμπολ Λιγκ. Στο τελευταίο συμβούλιο (Τρίτη 2 Ιουνίου) αποφάσισαν πρώτα απ' όλα ότι λόγω κορωνοϊού και δεινής οικονομικής τους κατάστασης δεν θα συνεχίσουν τη φετινή χρονιά. Αφού όπως ομολόγησαν, ακόμη και στις νέες υγειονομικές συνθήκες που απαιτούνται δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν.

* Κι όμως, αμέσως μετά, αποφάσισαν να εισηγηθούν την κατάργηση της εν λόγω κατηγορίας και τον άμεσο προβιβασμό όλων των ομάδων στην Σούπερ Λιγκ 2! Προφανώς για εκεί, θα έχουν τις οικονομικές δυνατότητες για να τα καταφέρουν, τις οποίες όμως δεν διαθέτουν για να ολοκληρώσουν τη φετινή χρονιά.

* Το δεύτερο σενάριο το οποίο εισηγείται η Φούτμπολ Λιγκ είναι να προβιβαστούν στην αμέσως παραπάνω κατηγορία 8 ομάδες! Κι εδώ το νούμερο είναι υπερβολικό από τη στιγμή που η ίδια ομολογεί ότι αδυνατεί να συνεχίσει αγωνιστικά για φέτος στις λίγες αγωνιστικές που απομένουν ακόμη.

* Απ΄ ότι φαίνεται η Πάτρα και η ΕΣΚΑ-Η για μια ακόμη χρονιά τη σεζόν 2020-21 δεν θα έχουν εκπρόσωπο στα γυναικεία εθνικά πρωταθλήματα. Παρότι ειδικά φέτος η Ομοσπονδία... έσπρωξε όλες τις ομάδες από το πανεπαρχιακό τουρνουά στην Α2 κατηγορία, δεν είναι σίγουρο ότι οι περισσότερες θα το αποδεχτούν.

* Μια από αυτές και η πρωταθλήτρια ΕΣΚΑ-Η Παναχαϊκή, αφού όπως φαίνεται τελικά, δεν θα βρεθεί στην εκκίνηση της Α2 εθνικής για πολλούς και διάφορους λόγους. Πρώτα και καλύτερα για οικονομικούς, αφού υπάρχει ήδη η αντρική ομάδα στην Γ΄ εθνική και η πιθανή άνοδος και των γυναικών, θα γιγαντώσει τα έξοδα.

Λείπουν χρήματα


* Επίσης σημαντικό είναι και το ότι αγωνιστικά θα χρειαστεί η Παναχαϊκή να ενισχυθεί σε μεγάλο βαθμό για να έχει μια αξιοπρεπή παρουσία, αφού το νυν ρόστερ με το οποίο πήρε τον τίτλο στο τοπικό πρωτάθλημα είναι προφανές ότι δεν επαρκεί με τίποτε για την Α2 εθνική. Άρα κι εδώ θα χρειαστούν χρήματα που δεν υπάρχουν.

* Έτσι, η Παναχαϊκή θα γίνει η δεύτερη ομάδα τα τελευταία χρόνια, μετά από αυτή του Έσπερου ΑΟΠΑ πριν μια διετία, που θα πει το όχι στην παρουσία της στις εθνικές κατηγορίες. Πλήγμα για το γυναικείο χώρο της ΕΣΚΑ-Η ο οποίος... φωνάζει ότι χρειάζεται επανεκκίνηση και μέτρα ουσίας για να φτιάξει πάλι την εικόνα του.

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Αλήθεια, ο τεχνικός διευθυντής της ΠΑΕ Παναχαϊκής Νίκος Λουμπαρδέας πρότεινε κι αυτός την αλλαγή προπονητή ή ήταν κάτι που το πήρε πάνω του το αφεντικό της ομάδας; Αν κι οτιδήποτε συνέβη πλέον, μικρή σημασία έχει αλλά δεν παύει να πρέπει να ξεκαθαρίσει κύρια για ιστορικούς λόγους.

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Δεν άρεσε το φωτογραφικό παζλ που έστειλε ο μεγαλομέτοχος μέσω κινητού εκεί που το έστειλε. Μπορεί δε ο παραλήπτης στο... τσακ να μην έστειλε απάντηση σχολιακού περιεχομένου, αλλά σίγουρα δεν του έκανε καθόλου καλή εντύπωση. Ειδικά μετά το... κούρεμα που είχε προηγηθεί στις οφειλές.

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Με παρόντα τον Γιώργο Μπάρλο έγινε το χθεσινό (Τετάρτη) δ.σ. στην Σούπερ Λιγκ 2. Μαζί του ήταν και ο νομικός σύμβουλος εν Αθήναις της ΠΑΕ Χάρης Γρηγορίου. Ήταν η πρεμιέρα του νέου αφεντικού των κοκκινόμαυρών σε ένα χώρο που μόνο αδιάφορο δεν τον αφήνει.

* Επί του πιεστηρίου Νο 4: Η απόφαση για το τέλος εποχής με τους Σιατραβάνη, Κοτσώνη και Ιντζόγλου έχει παρθεί εδώ και πολλούς μήνες και πλησιάζει η ώρα την υλοποίησή της. Είναι προφανές ότι δεν έχει να κάνει με την επιλογή του νέου προπονητή. Και οι τρεις είναι ξένο σώμα με την ομάδα κι αυτό δεν αλλάζει.ΜΙΛΤΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ


Για φωτό: 1) ΜΠΑΡΛΟΣ και 2) ΣΙΑΤΡΑΒΑΝΗΣ


Λήψη όλων των συνημμένων ως αρχείο zip

Barlos
.jpg
10.7kB
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport