Loading...
Sunday 26 Jul 2020
abcd
Click to enlarge
abcd

* Έτοιμη είναι να βάλει τις «μηχανές» μπροστά η Παναχαϊκή για τη νέα σεζόν, αφού από την επόμενη Δευτέρα ο Δημήτρης Ελευθερόπουλος έχει προγραμματίσει να ξεκινήσει τη χρονιά με τις αναγκαίες δοκιμές παικτών που θα κάνει στην Αγυιά για ένα τριήμερο. Δοκιμές μέσα από τις οποίες προσδοκά ότι μπορεί να βρει κάτι καλό.* Είναι σημαντικό ότι ο ίδιος μαζί με τους συνεργάτες του θα εποπτεύσουν τις εν λόγω δοκιμές οι οποίες φυσικά δεν θα γίνουν για τους τύπους, αλλά για την ουσία. Οι καιροί είναι δύσκολοι και οικονομικά και η Παναχαϊκή πρέπει να βρει και νέα παιδιά για την... επόμενη μέρα.* Οι δοκιμές αυτές θα γίνουν στην Αγυιά, εκεί όπου θα ξεκινήσει λίγο αργότερα και η προετοιμασία της αντρικής ομάδας υπό την επίβλεψη του Ελευθερόπουλου, αφού ακόμη έχει κριθεί σκόπιμο να μην «πατηθεί» η Οβρυά. Έτσι ώστε το εκεί χορτάρι να δυναμώσει ακόμη περισσότερο κι έτσι εκεί ποδαρικό θα γίνει από τα μέσα Σεπτέμβρη.
* Ήδη είναι έτοιμο το βασικό στάδιο δουλειάς όπου θα μπουν οι βάσεις για τη νέα περίοδο στην Πορταριά Πηλίου, από 28 Αυγούστου έως και 3 Σεπτεμβρίου, παράλληλα με τα πρώτα φιλικά παιχνίδια που θα διεξαχθούν εκεί. Ένα από αυτά με «άρωμα» της μεγάλης κατηγορίας, αφού αντίπαλος θα είναι ο ΝΠΣ Βόλος.


* Φυσικά αυτά δεν θα είναι τα μόνα φιλικά παιχνίδια που σχεδιάζει η Παναχαϊκή, αν και πρώτα περιμένει να δει και τις προθέσεις των αρμοδίων υγειονομικών αρχών για το πως θα διεξαχθούν. Και το πιο σημαντικό βέβαια, το αν θα επιτραπεί και σε ποιο βαθμό η παρουσία φιλάθλων στις εξέδρες.
Panachaiki TV!

* Αυτή η αβεβαιότητα που υπάρχει ακόμη έχει ήδη βάλει σε σκέψεις την κοκκινόμαυρη ΠΑΕ προκειμένου να προχωρήσει γρήγορα το δικό της τηλεοπτικό κανάλι, έτσι ώστε να μπορέσει να προσελκύσει χορηγούς αλλά και πιο εύκολα ίσως τον κόσμο στην Αγυιά, ειδικά αν τα πράγματα με τον κορωνοϊό δεν εξελιχθούν θετικά.* Άλλωστε το παράδειγμα φέτος με το κανάλι του ΠΑΟΚ που είχε πολύ μεγάλη οικονομική επιτυχία, είναι το καλύτερο παράδειγμα στην Παναχαϊκή για να ετοιμάσει και το δικό της όπως πραγματικά απαιτείται. Για να δώσει τη δυνατότητα πρώτα και κύρια στους... πανταχού της γης Παναχαϊκιώτες να βλέπουν την ομάδα.* Με μια συμβολική τιμή αγοράς του όλου πακέτου για τα εντός έδρας ματς της ομάδας σε πρωτάθλημα και κύπελλο, που είναι σε θέση ειδικά αυτές τις πολύ δύσκολες εποχές να φέρει σταθερά και διόλου ευκαταφρόνητα έσοδα στην ΠΑΕ. Η ιδέα έχει ριχτεί στο τραπέζι κι εξετάζεται μάλιστα πολύ σοβαρά.
* Στα υπέρ αυτής της κίνησης το ότι φίλοι-οπαδοί της Παναχαϊκής υπάρχουν πάμπολλοι και στο εξωτερικό που ενθυμούμενοι τις όμορφες στιγμές του παρελθόντος, λαχταράνε (στην κυριολεξία) να βλέπουν ζωντανά διαδικτυακά τα παιχνίδια της αγαπημένης τους ομάδας. Ειδικά αν υπάρξει και μια καλή ομάδα η ζήτηση θα είναι μεγάλη.


* Βέβαια, για να φθάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο θα χρειαστεί να γίνει μια σημαντική επένδυση από τον Γιώργο Μπάρλο, που ρωτάει και ψάχνει λεπτομερώς την όλη αυτή υπόθεση πριν καταλήξει στην τελική του απόφαση. «Ζυγίζει» τα υπέρ και τα κατά και προφανώς δεν θα αργήσει να καταλήξει κάπου, θετικά ή και αρνητικά.
* Σε ότι αφορά το φλέγον θέμα του γηπεδικού κι εδώ τα ανοιχτά ζητήματα είναι πολλά και διάφορα αφού η ΠΑΕ θα πρέπει να βρει λύσεις για να στεγάσει και τις μικρές ηλικιακά ομάδες. Όλες δεν χωράνε με τίποτε ούτε στην Αγυιά, ούτε όμως και στην Οβρυά και αναζητείται ένα άλλο γήπεδο.Ενωσιακά γήπεδα

* Κι αυτό επειδή δεν μπορεί να είναι κανένα από τα δημοτικά, τη λύση καλείται να δώσει η ΕΠΣ Αχαίας με κάποιο από τα δικά της που διαθέτει. Κι αυτά είναι είτε το Ενωσιακό «Α. Κάνιστρας» στο Πετρωτό, είτε του Αχιλλέα στην Αγυιά. Θυμίζουμε ότι ακόμη οριστική συμφωνία δεν υπάρχει ούτε με την ερασιτεχνική για τη χρήση της Αγυιάς.* Η διοίκηση της τελευταίας έχει ξεκαθαρίσει ότι στην παρούσα φάση δεν είναι το μείζον και πηγαίνει αναγκαστικά πιο πίσω, για αρχές Σεπτέμβρη. Στην ΠΑΕ θέλουν να πιστεύουν ότι στο τέλος δεν θα υπάρξει το όποιο απρόοπτο, όμως και όσο τελική συμφωνία με υπογραφές δεν υπάρχει, η ίδια δεν μπορεί να... κοιμάται ήσυχη!

* Στα των μεταγραφών και μέχρι στιγμής οι επίσημες ανακοινώσεις είναι για τρεις προσθήκες (Φαζός, Αργυρόπουλος, Κολοβούρης) που είναι εξαιρετικά μικρός μπρος στις μεγάλες ανάγκες που υπάρχουν. Όμως κι εδώ ιδιαίτερη ανησυχία δεν υπάρχει αφού μιλάμε για πολύ μεγάλη αγορά εντός κι εκτός Ελλάδας.* Εκείνο που θέλει πολύ μεγάλη προσοχή είναι οι επιλογές που θα γίνουν έτσι ώστε να είναι ουσίας κι όχι απλά και μόνο για να... γεμίσει το ρόστερ. Τουλάχιστον τα όποια χρήματα που θα δοθούν (γιατί θα δοθούν, δεν μπορεί να γίνει διαφορετικά) να πιάσουν τόπο και να μην πάνε στράφι, κάτι που έγινε πέρυσι το καλοκαίρι.* Μετά από πολύ καιρό η πατρινή ΠΑΕ έχασε... δικαστική μάχη, αυτή με τον Μπιτσάκο και παρά την αρχική της δικαίωση. Όμως ο νεαρός ποδοσφαιριστής δικαιώθηκε στην έφεση που έκανε και τώρα ο Μπάρλος καλείται να πληρώσει μια ακόμη... αμαρτία από το παρελθόν και η οποία μένει να φανεί αν θα είναι και η μοναδική.* Στην τελική ευθεία έχουν μπει για να βγουν αποφάσεις και στις προσφυγές που έχουν καταθέσει οι Σιατραβάνης, Ιντζόγλου, Φροξυλιάς και Κοτσώνης σε βάρος της ΠΑΕ. Η συζήτηση έγινε κανονικά, τα υπομνήματα και από τις δυο πλευρές έχουν κατατεθεί και εκκρεμεί η δικαστική ετυμηγορία.«Πονοκέφαλος» ΦΙΦΑ!

* Και βέβαια, ζήτημα χρόνου είναι για να έλθουν τα μαντάτα από την ΦΙΦΑ στην προσφυγή του Σέρβου Όρλαντιτς κι εδώ ειδικά, τα πράγματα δεν είναι καθόλου αστεία. Ο παίκτης ζητάει κοντά στα 150.000 και η όποια απόφαση δεν χωράει περαιτέρω δικαστηρίων και θα είναι τελεσίδικη.

* Βέβαια, ο Χάρης Γρηγορίου που έχει κάνει άνω-κάτω τα γραφεία της ΕΠΟ δεν έχει βρει το παραμικρό ιδιωτικό συμφωνητικό του παίκτη με την ΠΑΕ κι έτσι υπάρχει η αισιοδοξία ότι ναι μεν είναι πολύ πιθανό να δικαιωθεί, όχι όμως με το εξωφρενικό ποσό που ζητάει να του επιδικαστεί. Γιατί αν συμβεί αυτό θα είναι ολέθριο για την ΠΑΕ.* «Τρένο» πήρε την πρόκριση η παιδική ομάδα του ΝΟ Πατρών στην τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος δείχνοντας ότι έχει πολύ καλή ομάδα, η οποία και δικαιολογημένα βάζει πλώρη για τα ψηλά. Στον όμιλο της Πάτρας στα ημιτελικά δεν συνάντησε την παραμικρή δυσκολία σε όλα τα ματς που έδωσε.* Ακόμη και στο υποτιθέμενο ντέρμπι γοήτρου για την 1η θέση με την Βουλιαγμένη δεν συνάντησε το παραμικρό πρόβλημα για να τη νικήσει με το ευρύ 16-3, παίρνοντας πανηγυρικά την πρόκριση για τα τελικά. Έχοντας το απόλυτο νικών με την καλύτερη επίθεση και την πιο «σφικτή» άμυνα του ομίλου που παρουσίασε.
* Η τελική φάση είναι προγραμματισμένη να διεξαχθεί 7-9 Αυγούστου, εκεί πλέον όπου θα δοθεί η... μητέρα των μαχών για το καλύτερο δυνατό. Η ομάδα του Κώστα Σακκαλή παρουσίασε πολύ όμορφο θέαμα πιστοποιώντας ότι είναι σε θέση να ανέβει στο βάθρο. Αν κι ακόμη ο δρόμος για κάτι τέτοιο είναι πολύ δύσκολος.* Στο δρόμο του ΝΟΠ θα είναι οι Παναθηναϊκός, Πανιώνιος, ΝΟ Χανίων, Νηρέας Γέρακα, Ολυμπιακός, Υδραϊκός, ΠΑΟΚ, ΟΥΚ Βόλου και ΝΟ Βουλιαγμένης. Ομάδες ότι καλύτερο έχει να επιδείξει το ελληνικό πόλο σε αυτή την κατηγορία και είναι κατ’ αρχάς σημαντικό ότι η Πάτρα μέσω του ιστορικού ΝΟΠ δηλώνει παρούσα.Λαμπρές υποδομές

* Να τονίσουμε ακόμη ότι η ομάδα παίδων του ΝΟΠ αποτελείται από τους ίδιους αθλητές (εκτός από τρεις) που την περασμένη εβδομάδα κατάφεραν να περάσουν στην τελική φάση του πρωταθλήματος εφήβων (Κ17). Άρα μιλάμε εκ προοιμίου για πολύ καλές υποδομές οι οποίες όμως δεν αρκούν για το... παραπάνω βήμα.
* Αφού πολύ απλά, τα πιο σπουδαία από αυτά τα ταλέντα που βγαίνουν λίγο αργότερα και λόγω σπουδών, «χάνονται» από την Πάτρα μετακινούμενα κατά κύριο λόγο στην Αθήνα και κάπου εκεί τελειώνουν όλα. Από ΝΟΠ και ΝΕΠ λείπουν τα χρήματα για να γίνει η υπέρβαση. Χωρίς αυτά μεγάλα πράγματα μελλοντικά δεν μπορεί να γίνουν.* Επί τη ευκαιρία να επισημάνουμε και την πολύ ωραία αγωνιστική εικόνα της επίσης νεανικής και άκρως ταλαντούχας ομάδας πόλο της ΝΕΠ που έδειξε στον ημιτελικό του φάιναλ-4 κόντρα στο Νηρέα Χαλανδρίου. Τα κορίτσια του Δημήτρη Μπιτσάκου έβγαλαν αντίδραση και μαχητικότητα παρότι δεν απέφυγαν την ήττα.* Πιο σημαντικά ήταν τα λόγια του πατρινού παλαίμαχου φουνταριστού μετά τη λήξη του ημιτελικού: «Το πατραϊκό πόλο είναι σίγουρο, παρότι δεν ξέρω το πότε, θα επιστρέψει και πάλι σε ρόλο πρωταγωνιστικό. Η ζωή κάνει κύκλους και θα έλθει πάλι η ώρα του. Γίνεται μεγάλη προσπάθεια η οποία θα αποδώσει τα αναμενόμενα», σχολίασε.

* Στον Τρίτωνα και στην Α2 εθνική μπάσκετ θα συνεχίσει την καριέρα του ο ταλαντούχος Χρήστος Καφέζας που έμεινε ελεύθερος από τον Προμηθέα, καθώς θέλει να συνδυάσει τις σπουδές του στην Αθήνα με μπάσκετ και πάλι υψηλού επιπέδου. Άλλωστε και στον Προμηθέα στις ευκαιρίες που πήρε έδειξε πολλά καλά στοιχεία.* Τον παίκτη είχαν προσεγγίσει Απόλλων και Αχαγιά΄82 χωρίς όμως ουσιαστικό αποτέλεσμα αφού ο τόπος σπουδών του ήταν... οδηγός για το νέο του αγωνιστικό σταθμό. Ένας ακόμη από τους μικρούς του Προμηθέα τα τελευταία χρόνια που δεν μπόρεσε όμως να «στεριώσει» στην επαγγελματική ομάδα του συλλόγου.«Κόψιμο» πλέι-οφ

* Απόφαση οριστική δεν υπάρχει ακόμη, όμως στο μυαλό των διοικούντων της ΕΣΚΑ-Η όχι μόνο κυκλοφορεί, αλλά δείχνει να είναι ώριμη όσο ποτέ για να πάρει σάρκα κι οστά. Ποια; Η νέα σεζόν στα πρωταθλήματά της να διεξαχθεί χωρίς τα πλέι-οφ αν όχι σε όλες τις κατηγορίες, κύρια στις βασικότερες όπως οι Α1 και Α2 ανδρών.

* Κι αυτό έχει να κάνει με την πιθανή εμφάνιση κάποια στιγμή στο μέλλον πάλι της πανδημίας με ότι αυτό μπορεί να συνεπάγεται στην χρονική ολοκλήρωση της χρονιάς και με βάση τα φετινά δεδομένα της αναγκαστικής διακοπής. Η ΕΣΚΑ-Η δεν θέλει να μπει και πάλι σε μια ανάλογη περιπέτεια, αν και κάτι τέτοιο δεν είναι στα χέρια της.* Αν τελικά κάτι τέτοιο υλοποιηθεί, τότε ο πρωταθλητής της Α1 θα προκύψει από την κανονική περίοδο, όπως και οι ομάδες που θα ανέλθουν από την Α2 στην Α1 θα βγουν με ανάλογο τρόπο. Ακόμη οριστική απόφαση της Ένωσης δεν υπάρχει. Είναι όμως κάτι που δεν θα αργήσει να φανεί αφού λίαν συντόμως θα δημοσιοποιηθούν οι προκηρύξεις.* Μεταξύ δυο επιλογών είναι ο Αντώνης Δαβάνης για τη νέα χρονιά, η μια στην περιοχή μας (Αχαγιά΄82) και η άλλη στο λεκανοπέδιο. Η προσέγγιση πάντως της ομάδας του Α. Μπερδέση είναι πολύ καλή από κάθε άποψη καθώς συνδυάζει οικονομικές απολαβές και δουλειά σε επιχείρηση της περιοχής.


* Είναι κάτι που αρέσει στον παίκτη και είναι πολύ πιθανό να πει το τελικό ναι, αφού άλλωστε στην ομάδα της Κ. Αχαγιάς έχει αγωνιστεί και στο πρόσφατο παρελθόν και ξέρει πολύ καλά τη συνέπεια που υπάρχει στο οικονομικό. Αν όλα πάνε καλά πλεόν, η τελευταία βασική προσθήκη θα έχει να κάνει με τον πλέι-μέηκερ.* Oι τελευταίες ζυμώσεις γίνονται διοικητικά στον Απόλλωνα ενόψει της διπλής κάλπης που θα στηθεί την ερχόμενη Τετάρτη 29 Ιουλίου στην Περιβόλα. Ιδιαίτερα προβλήματα πάντως δεν υπάρχουν μια και αυτοί που πρέπει θα δώσουν κανονικά το παρών. Δεν αποκλείεται όμως αργότερα και στη συγκρότηση σε σώμα του νέου δ.σ. να υπάρξουν διαφοροποιήσεις.* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Στην ΠΑΕ Παναχαϊκή πάντως μεγαλομέτοχος παραμένει ο... Σάκης από την Γαστούνη! Και επίσης η σύνθεση του δ.σ. που υπάρχει στο επίσημο κοκκινόμαυρο σάιτ δεν είναι η σωστή. Έχουν γίνει αλλαγές που θα πρέπει να περάσουν και εκεί για να γράφονται τα πράγματα με το όνομά τους.
* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Το μήνυμα του Θανάση Ντίνα ήταν ξεκάθαρο προς τους ανθρώπους της Παναχαϊκής εδώ και πολύ καιρό. «Δεν με ενδιαφέρει η Σούπερ Λιγκ 2». Πλέον ο παίκτης πήρε το δρόμο για τη γειτονική Κύπρο προκειμένου εκεί να συνεχίσει την καριέρα του. Άλλος ένας... στόχος των Αχαιών που πήγε «περίπατο».


* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Μην περιμένει κανείς και πάλι... εξαψήφιο νούμερο από τον Κώστα Δήμου ως χορηγία για τη νέα χρονιά. Είναι όμως σημαντικό ότι ο ίδιος θα είναι κοντά στον Μπάρλο και την Παναχαϊκή κι αυτό μετράει πρώτα απ' όλα. Μακάρι δε κι άλλοι πατρινοί επιχειρηματίες να ενεργούσαν ανάλογα.
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport