Loading...
Κυριακή 28 Οκτ 2018
Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ
Κλίκ για μεγέθυνση
Ο ΦΡΟΥΡΟΣ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

Επιτέλους... μπάλα στην Φούτμπολ Λιγκ με την σέντρα στο φετινό πρωτάθλημα το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 27-28 Οκτωβρίου και στην Παναχαϊκή η κινητοποίηση είναι σε ύψιστο βαθμό. Προκειμένου και η δική της «παρέλαση» ανήμερα της εθνικής εορτής να στεφθεί με απόλυτη επιτυχία, που είναι το τρίποντο και μόνο.

* Η Παναχαϊκή θέλει για μια ακόμη χρονιά να κάνει καλό ποδαρικό και αξιοποιώντας την δυναμική της Αγυιάς να μπει με το δεξί, στοχεύοντας στο να αξιοποιήσει ένα «στρωτό» πρόγραμμα που έχει. Δυο σερί ματς στην Πάτρα με Αιγινιακό και Σπάρτη και αμέσως μετά στην Λάρισα με Απόλλωνα, προσφέρονται για το βαθμολογικό απόλυτο.

* Όμως πρώτα απ’ όλα υπάρχει ο Αιγινιακός, που πέρυσι θυμίζουμε ότι είχε φύγει νικητής από την Πάτρα κι αυτό είναι ένα... πάθημα που ελπίζεται να έχει γίνει μάθημα σε όλους τους «κοκκινόμαυρους». Η Αγυιά φέτος απαιτείται να γίνει απόρθητο κάστρο ώστε η ομάδα να έχει πορεία ανόδου από την αρχή μέχρι το τέλος.

* Στην Παναχαϊκή οι τόνοι εντός των τειχών της ομάδας είναι χαμηλοί και εξαιρετικά προσγειωμένοι, όπως χρειάζεται για μια ομάδα που θέλει να διεκδικήσει και να πετύχει την επιστροφή της στα μεγάλα σαλόνια. Υπάρχει και μια μεγάλη «δίψα» από τον κόσμο, ο οποίος παρακολουθεί από κοντά τα πάντα και όχι μόνο τα αγωνιστικά.

* Γιατί διοικητικά, για μια ακόμη φορά το τοπίο δεν δείχνει να είναι απόλυτα ξεκάθαρο. Το δυνατό και ενωτικό ξεκίνημα πριν από μια τριετία της Παναχαϊκής «Συμμαχίας» δείχνει να έχει πάει... περίπατο! Οι κλυδωνισμοί είναι πολλοί και διάφοροι, που απειλούν να «τινάξουν στον αέρα» την ηρεμία της ομάδας λίγο πριν την σέντρα.

 

Πολλαπλές ερμηνείες

* Ακόμη και η τελευταία δημόσια παρέμβαση του Αντώνη Κουνάβη είχε την δική της «ερμηνεία» από πολλούς και διάφορους, η οποία όμως επί της ουσίας δεν είχε να προσφέρει και πολλά στο κλίμα... ηρεμίας της ομάδας. Πολλοί λένε ότι ήταν παντελώς άστοχη η δημόσια αναφορά του στο όνομα του Πλάτωνα Μαρλαφέκα.

* Γιατί κακά τα ψέματα, το αν ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Αχαΐας μπορεί να σηκώσει το βάρος ανάληψης από μόνος του της ΠΑΕ Παναχαϊκής (οικονομικά και όχι μόνο), είναι κάτι που το ξέρει πολύ καλά ο ίδιος και δεν χρειάζεται η οποιαδήποτε... δημόσια προτροπή για να το υλοποιήσει. Άλλωστε ήδη έχει κάνει πάρα πολλά για την Παναχαϊκή.

* Βέβαια, ο Πλάτωνας Μαρλαφέκας δεν πρόκειται να μπει στο «παιχνίδι» δημόσιας αντιπαράθεσης μαζί του ή ακόμη και με οποιονδήποτε άλλον. «Φλέγον» θέμα στους κοκκινόμαυρους είναι η ρευστότητα που πρέπει να έχει η ΠΑΕ και για να συμβεί αυτό, πρέπει να συμβάλλουν οι πάντες. Κι αυτό θα φανεί στην πράξη λίαν συντόμως.

* Γιατί σε εξέλιξη είναι η αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου κατά 400.000 ευρώ, από τα οποία τα μισά, θα είναι... φρέσκο χρήμα. Κι αυτά πρέπει να μπουν από πολλούς και διάφορους και πρώτα απ’ όλα τους Συμμάχους. Ο Κώστας Μπακαλάρος περιμένει σαφή δείγματα γραφής και πράξεις από όλους, στο μέτρο του δυνατού που μπορεί ο καθένας.

* Όμως, όταν πριν από δυο χρόνια κάποιοι από τους αρχικούς συμμάχους (π.χ. Λαϊνιώτης Σωτήρης) «φώναζαν» κι έλεγαν μάλλον προφητικά από τότε για οργάνωση της ΠΑΕ κι άλλα τινά, βρήκαν «τοίχο» μπροστά τους. Από τους υπόλοιπους, που τους άρεσε περισσότερο η προβολή και η δημοσιότητα, παρά οτιδήποτε άλλο πιο ουσιαστικό.

* Σήμερα όμως, η πλειονότητα αυτών των ανθρώπων έχει «κουραστεί» (περισσότερο οικονομικά) και δείχνει αδύναμη να προχωρήσει για να συνεισφέρει. Το αν μπορεί η ΠΑΕ να προχωρήσει στην πλειοψηφία του πακέτου των μετοχών στον Κώστα Μπακαλάρο ή τον Πλάτωνα Μαρλαφέκα, είναι κι αυτό κάτι που χρήζει μιας πολύ μεγάλης κουβέντας.

 

Οικονομική άνεση

* Γιατί όπως εύκολα έγινε η δημόσια αναφορά στο πρόσωπο του Πλάτωνα Μπακαλάρου, το ίδιο μπορεί να το πράξει κανείς και με τον σημερινό πρόεδρο της ΠΑΕ Κώστα Μπακαλάρο. Και οι δυο έχουν την οικονομική ευχέρεια για να γίνουν ο μεγαλομέτοχος, όμως υπάρχουν και άλλες σημαντικές τους υποχρεώσεις.

* Κι εκείνο που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει το ταχύτερο δυνατό, είναι το τι τελικά θα πράξει ο Κώστας Μπακαλάρος με τις επικείμενες δημοτικές εκλογές. Για το αν θα είναι δηλαδή υποψήφιος για δήμαρχος ή όχι. Αν κατέβη στον πολιτικό «στίβο», τότε αναγκαστικά θα πρέπει να αφήσει έστω και προσωρινά τον προεδρικό θώκο.

* Πέραν του ότι η Παναχαϊκή θα εισέλθει για μια δεύτερη φορά (μετά τις τελευταίες εκλογές στο Επιμελητήριο Αχαΐας) σε εσωτερική «αναταραχή», μια και λογικά η κοκκινόμαυρη οικογένεια θα πρέπει να στηρίξει την υποψηφιότητα Μπακαλάρου, κάτι που όμως δεν συγκεντρώνει και πάλι μια πολύ μεγάλη πιθανότητα.

* Απειλείται και πάλι λοιπόν η Παναχαϊκή να εμπλακεί σε «περιπέτειες» και μάλιστα με το πρωτάθλημα της Φούτμπολ Λιγκ σε πλήρη εξέλιξη, που δεν θα έχουν να κάνουν με αυτά και’ αυτά τα αμιγώς αγωνιστικά κι αυτό προβληματίζει και απασχολεί τους φίλους της ομάδας. Αυτά και άλλα πολλά θα πρέπει να ξεκαθαρίσουν αρμοδίως.

* Η ομάδα μόνο με πλήρη διοικητική (και οικονομική ταυτόχρονα) ηρεμία θα έχει τύχη στο φετινό πρωτάθλημα για να μπορέσει να καταφέρει ότι δεν μπόρεσε πέρυσι. Αν δεν μπορούν οι σύμμαχοι να προχωρήσουν τα πράγματα, δεν είναι άσχημο να κοιτάξουν να βρουν την όποια άλλη αξιόπιστη και εχέγγυα λύση.

* Κι απ’ ότι λέγεται και κυκλοφορεί έστω και με χίλια ζόρια, μια πρώτη «αναζήτηση» έχει αρχίσει προς αυτή την κατεύθυνση. Χωρίς προς τα έξω να κυκλοφορεί το παραμικρό, προφανώς γιατί ακόμη δεν υπάρχει κάτι το συγκεκριμένο και «χειροπιαστό». Το ότι όμως κάποιοι ψάχνουν έχει την δική του ξεχωριστή σημασία και θα δείξει μελλοντικά...

 

Μεγάλος «βραχνάς»

* Στον Απόλλωνα όλη αυτή η εβδομάδα που είναι σε εξέλιξη, κυρίαρχο ζήτημα είναι τα διοικητικά και όχι τα αγωνιστικά, αν και το πρωτάθλημα της Α2 τρέχει και τα παιχνίδια για την μελανόλευκη ομάδα παραμένουν πάντα πολύ δύσκολα. Το Σάββατο είναι η σειρά του Ηρακλή στο «Ιβανόφειο», ενώ ακολουθούν Ιπποκράτης και Διαγόρας.

* Όμως, ακόμη και να υπάρχουν ελπίδες επιβίωσης της ομάδας στην Α2 εθνική, εκείνο που «καίει» είναι να προκύψει ισχυρό νέο διοικητικό σχήμα. Διάθεση από κάποιους (διοικούσα επιτροπή και μερικούς ακόμη) υπάρχει, όμως τα προβλήματα και εμπόδια δεν έχουν τελειωμό. Όπως τώρα με τα χρέη της ΚΑΕ και την τύχη τους...

* Μέχρι τώρα κι όλα τα προηγούμενα χρόνια, υπήρχε η παράδοση που ήθελε την κάθε νέα διοίκηση να αναλαμβάνει και τα χρέη των προηγούμενων, μαζί φυσικά με της ΚΑΕ που ήταν και τα περισσότερα. Όμως σήμερα, αυτή η... παράδοση δεν μπορεί εξ’ αντικειμένου να συνεχιστεί, όμως και η ΚΑΕ πρέπει να μείνει όρθια και να μην «καταρρεύσει».

* «Συνδυασμός» που μόνο εύκολα δεν μπορεί να πάρει σάρκα κι οστά κι αυτό είναι το αγκάθι. Το νούμερο αγγίζει τα 300 χιλιάρικα, που σήμερα δεν μπορεί να ταχτοποιηθεί με τίποτα, όποιος κι αν αναλάβει τη διοίκηση του ερασιτέχνη. Εκτός κι αν βρεθεί ένας «λεφτάς» για να σώσει την κατάσταση, που δεν υπάρχει.

* Άρα, εκ των έσω ότι είναι να γίνει, θα πρέπει να γίνει. Με αμοιβαίες οπισθοχωρήσεις και πάνω από όλα τη βιωσιμότητα του συλλόγου. Ο Απόλλων πρέπει να μείνει όρθιος και να προχωρήσει ειδικά αυτή την πολύ κρίσιμη εποχή. Και να μη χαθούν αυτοί οι άνθρωποι που θέλουν τώρα να μπουν μπροστά και να βάλουν πλάτη.

* Όσο για την ήττα από τον Κόροιβο στην Περιβόλα το περασμένο Σάββατο, δεν φταίει μόνο το κάκιστο ξεκίνημα των μελανόλευκων. Έβαλε το χεράκι της και η διεθνής αθηναία ρέφερι Τσαρούχα, που στα πιο καίρια σημεία του 4ολεπτου ήταν κάτι παραπάνω από εχθρική. Όλες τις καθοριστικές φάσεις της πήρε πάνω της.

 

Υψωμένη γροθιά

* Κι «έκαψε» τον Απόλλωνα, που όχι μόνο δεν πήρε το φάουλ πάνω στο τρίποντο του Μπαζίνα, αλλά και αμέσως μετά στο φάουλ του Μολφέτα μετά από επιθετικό ριμπάουντ που κέρδισε. Γιατί στη φάση αυτή ο άλλος ρέφερι έχει υψωμένη τη γροθιά για καταλογισμό φάουλ, που θα έστελνε τον πατρινό γκαρντ σε δυο βολές.

* Και αντί για φάουλ, με παρέμβαση της Τσαρούχα δεν εκτελέστηκαν βολές επειδή αποφάσισε ότι το ματς είχε... λήξει! Χωρίς να ρωτήσει κανέναν, ούτε καν τον κομισάριο του αγώνα. Καλά έκανε όμως, αφού οι λιγοστοί παράγοντες του Απόλλωνα που βρέθηκαν στην Περιβόλα ήταν ωσεί παρόντες και το «κατάπιαν» αδιαμαρτύρητα!

* Το «ρεσιτάλ» Τσαρούχα δεν το... απόλαυσε ούτε ο πατρινός εκπρόσωπος στην ΚΕΔ/ΕΟΚ Ανδρέας Παπαδόπουλος. Ο οποίος αν και βρέθηκε από νωρίς στο γήπεδο, υπήρξε μια «παρεξήγηση» στην θύρα εισόδου της Περιβόλας και έφυγε άρον-άρον χωρίς να δει το παιχνίδι. Κρίμα γιατί έχασε την ευκαιρία να δει μια ακόμη διαιτητική φιέστα από την εν λόγω ρέφερι.

* Το μόνο ευχάριστο για τον ίδιο, ότι τα είπε σε ένα πολύ καλό κλίμα με του Προμηθείς κάνοντας τον Ευρωπαϊκό εξωαγωνιστικό απολογισμό της πρεμιέρας (στο ματς με την Ολύμπια). Ο Α. Παπαδόπουλος που ήταν κομισάριος και το «μάτι» της ΦΙΜΠΑ, δεν είχε άσχημη κουβέντα να πει στο οργανωτικό κομμάτι, όπου τα πάντα πήγαν τέλεια.

* Η εβδομάδα αυτή γενικότερα είχε και άλλα «ζητήματα» για τον πατρινό δικηγόρο, αφού τα είπε σε «υψηλούς» τόνους με τον πατρινό γενικό γραμματέα της ΕΟΚ και πρόεδρο της ΕΣΚΑ-Η Τάκη Τσαγκρώνη σχετικά με τι άλλο, από την λειτουργία της ΚΕΔ. Η εν λόγω επιτροπή υπολειτουργεί εδώ και καιρό και αυτό ήταν κύριο θέμα στην κουβέντα.

* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Ανέλαβε την ευθύνη για το 0-3 στο ξεκίνημα του Γλαύκου στην Β’ εθνική ο Χρήστος Μυριούνης και απόλυτα δικαιολογημένα. Όμως και η συνέχεια του προγράμματος είναι πολύ δύσκολη (με Μανδραϊκό, Οίακα και Παπάγου) οπότε και η δική του συνέχεια στην άκρη του πάγκου δεν είναι «κλειδωμένη».

* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Λίγα για μια ακόμη φορά, πολύ λίγα για μια τόσο κρίσιμη γενική συνέλευση στον Απόλλωνα. Οι απουσίες και δη κορυφαίων διοικητικών παραγόντων της απερχόμενης διοίκησης ήταν ότι το χειρότερο στην προσπάθεια δημιουργίας ενός νέου διοικητικού σχήματος, που πρέπει πάση θυσία να σχηματιστεί.

* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Αν και η Α1 ΕΣΚΑ- είναι μόλις στην 3η αγωνιστική της, οι πρωτοπόροι και αήττητοι έχουν λιγοστεύσει για τα καλά και είναι μόλις δυο. Ο Προμηθέας 2014 και η ΕΑΠ, που πήρε το κλασικό ντέρμπι με την Ολυμπιάδα εκτός έδρας (73-68) και την ερχόμενη αγωνιστική υπάρχει ο αγώνας Παναχαϊκής-Προμηθέα 2014.

* Επί του πιεστηρίου Νο 4: Έπιασε δουλειά στην Ακράτα ο Δημήτρης Παπαδόπουλος αφού δεν μπορούσε να παραμείνει στην Χαλκίδα, βλέποντας ότι αυτά που του είχαν υποσχεθεί οι παράγοντες με το καλημέρα, δεν υλοποιούντο. Σε αντίθεση με την Ακράτα, στην οποία όλα λειτουργούν ωραία και η μάχη ανόδου θα δοθεί.

 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport