Loading...
Thursday 19 Sep 2019
ABCD
Click to enlarge
ABCD
* Πλησιάζει η ώρα (επιτέλους) για το πρώτο επίσημο παιχνίδι της Παναχαϊκής σε μια χρονιά βαρόμετρο για πολλούς στην κοκκινόμαυρη ομάδα. Θα είναι στο κύπελλο την ερχόμενη εβδομάδα με τον Ιωνικό στη Νίκαια. Ομάδα Γ΄ εθνικής, ενισχυμένη όμως και πάντα με μια σκληρή έδρα που δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.
 
 
 
 
* Μπορεί η Παναχαϊκή να βλέπει και φέτος ουσιαστικά το πρωτάθλημα της Σούπερ Λιγκ 2, όμως θέλει να φθάσει μέχρι τους ομίλους του κυπέλλου για λόγους γοήτρου και... εισπρακτικούς. Διότι στην επόμενη φάση θα συναντήσει δυο ομάδες από τα μεγάλα σαλόνια και με μια από αυτές, θα παίξει στην Αγυιά.
 
 
 
 
* Αν μάλιστα είναι από τα ηχηρά και βαρύγδουπα ονόματα, τότε θα είναι λογικό ο Καλογερόπουλος να προσδοκάει σε καλές εισπράξεις. Τα ταμεία της ΠΑΕ παραμένουν άδεια από έσοδα εδώ και πολύ καιρό, παρότι γίνεται προσπάθεια να κλείσουν χορηγίες και να έλθουν έσοδα που θα είναι μια γερή ανάσα.
 
 
 
 
* Για το λόγο αυτό στην Παναχαϊκή βλέπουν ως μονόδρομο τη νίκη-πρόκριση επί του Ιωνικού, αν και τα πάντα κινούνται και περιστρέφονται γύρω από τι άλλο, την πρεμιέρα του πρωταθλήματος με τον ΠΑΣ Γιάννινα. Εκεί όπου το ματς με το καλημέρα έχει πάρει χαρακτήρα τελικού για πολλούς και διάφορους λόγους.
 
 
 
 
* Εχει αρχίσει τις πληρωμές η Οργανωτική Επιτροπή των Παράκτιων Μεσογειακών αγώνων της Πάτρας, όχι όμως προς όλους. Τουλάχιστον στο ξεκίνημα πληρώνει τα... σίγουρα έξοδα κι αυτά που η ίδια διαπίστωσε ιδίοις όμμασι ότι πρέπει να ταχτοποιηθούν. Και δεν είναι λίγα αυτά τα έξοδα, για τα οποία όμως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφισβήτηση και άρα μιλάμε για... αληθινά έξοδα!
 
 
 
 
Ορκωτός λογιστής
 
* Τις επόμενες ημέρες (ίσως και να έχει έλθει) ο Παπαδημάτος και οι συν αυτώ περιμένουν τον ορκωτό λογιστή στην Πάτρα που θα ψάξει για τα καλά αρκετά παραστατικά που θέλουν... διερεύνηση, το λιγότερο! Σε αυτά, στα οποία η εικόνα είναι θολή, οι έχοντες να εισπράξουν θα περιμένουν για πολύ ακόμη στο ακουστικό τους.
 
 
 
 
* Και το πιθανότερο είναι -όπως λένε οι πληροφορίες- να κληθούν για «ψαλίδισμα» στα οφειλόμενα, έτσι ώστε αυτά που θα πάρουν να ανταποκρίνονται σε... πραγματικές τιμές. Το μόνο σίγουρο είναι ότι ο ορκωτός λογιστής θα έχει πολύ δουλειά μπροστά του με άγνωστο ακόμη το που θα καταλήξει οριστικά.
 
 
 
 
* Όμως και η ίδια η Οργανωτική επιτροπή δεν κάθεται με σταυρωμένα χέρια. Τουναντίον, κάνει κι αυτή τη δική της έρευνα σε διάφορες συμβάσεις και μη που έχουν γίνει. Ένα από τα θέματα που καίνε είναι η ποιότητα της άμμου που ήλθε στην Πάτρα για τους αγώνες, ιστορία με πολύ ζουμί και παρασκήνιο.
 
 
 
 
* Είναι κάτι άλλωστε που δεν το κρύβουν ακόμη και πολλά από τα στελέχη της ίδιας αυτής Οργανωτικής επιτροπής, είτε παλιά και παραιτηθέντα, είτε ακόμη και από τα τελευταία που μπήκαν από τον Αυγενάκη. Άμμος που αρχικά ήταν να έλθει από την μακρινή (και άρα πανάκριβη) Αίγυπτο και τελικά έφθασε από το γειτονικό ... Αγρίνιο!
 
 
 
 
* Τα μέλη της Οργανωτικής έχουν στείλει δείγμα γραφής της άμμου που χρησιμοποιήθηκε σε ειδικό εργαστήριο της Αθήνας και αναμένουν τις αναλύσεις για να δουν αν διέθετε τα απαιτούμενα της σύμβασης. Από τις απαντήσεις που θα λάβουν θα κριθεί αν τα λεφτά που θα δοθούν θα είναι σωστά ή θα πάμε για κόψιμο (σε μικρό ή μεγάλο βαθμό).
 
 
 
 
* Και άλλες συμφωνίες με μικρότερο κόστος περνάνε από το μικροσκόπιο της επιτροπής πριν παρθούν οι οριστικές αποφάσεις για το ύψος των πληρωμών που θα γίνουν. Γιατί κι εδώ έχουν βρεθεί σημαντικές διακυμάνσεις που... βγάζουν μάτι. Όπως για μια που έχει σχέση με τα γήπεδα που χρησιμοποιήθηκαν (βοηθητικές παρεμβάσεις).
 
 
 
 
Οικονομικά... λαβράκια!
 
* Εδώ αρχικά το κόστος ήταν στα 5,5 (χιλιάδες ευρώ) και μετά από έρευνα και ψάξιμο βρέθηκε ότι θα μπορούσε να γίνει η ίδια ακριβώς παραγγελία με ποσό κάτι παραπάνω από 1.000 ευρώ! Καταλαβαίνετε ότι όσο ψάχνει η Οργανωτική επιτροπή, τόσο και ανακαλύπτει... λαβράκια που ενεχόμενα να χρήζουν τι άλλο, εισαγγελικής έρευνας.
 
 
 
 
* Θα έχει ακόμη πολύ ζουμί η όλη αυτή ιστορία που αναμένεται με ξεχωριστό ενδιαφέρον το τι τελικά θα προκύψει ως πόρισμα. Το ότι οσμή σκανδάλου υπάρχει, είναι κάτι που πλέον δεν αμφισβητείται από κανέναν. Σημασία όμως για τον φορολογούμενο πολίτη είναι να υπάρξει τελικό αποτέλεσμα με... ονοματεπώνυμο!
 
 
 
 
* Γιατί μιλάμε για διεθνή μεγάλη διοργάνωση που έγινε με χρήματα του δημοσίου και όχι με χορηγίες ιδιωτών, άρα είναι μονόδρομος να ριχτεί άπλετο φως και να λάμψει η αλήθεια. Είναι ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ της Οργανωτικής Επιτροπής να βγουν τα πάντα στην επιφάνεια και όσοι έχουν υποπέσει σε λάθη και παραλείψεις, να πληρώσουν.
 
 
 
 
* Αιφνιδίασε ευχάριστα ο Προμηθέας με την ανακοίνωση της μεγάλης χορηγικής συμφωνίας με την Betshop, η οποία προκάλεσε πανελλήνιο θαυμασμό. Μάλιστα, αν και όλα είχαν τελειώσει εδώ και πολύ καιρό, δεν είχε διαρρεύσει το παραμικρό προς τα έξω για να γίνει η όποια ζημιά. Πέπλο μυστηρίου που κρατήθηκε μέχρι τέλους.
 
 
 
 
* Βλέπετε εδώ δεν... ανακατεύτηκαν οι μάνατζερ όπως συμβαίνει με τις μεταγραφές παικτών όπου εκεί υπάρχουν πολλές και διάφορες διαρροές. Έτσι, στη συμφωνία με την εν λόγω μεγάλη εταιρία δεν ξέφυγε το παραμικρό μέχρις ότου το ανακοινώσουν οι δυο πλευρές επίσημα όπως κι έγινε το πρωί της περασμένης Δευτέρας.
 
 
 
 
* «Βγάζει μάτια» με το καλημέρα ο Δημήτρης Αγραβάνης στα φιλικά του Προμηθέα. Και με τον Παναθηναϊκό, αλλά και κόντρα στον Ιωνικό ήταν κορυφαίος όχι μόνο στο σκοράρισμα, αλλά και σε πολλές άλλες δουλειές που θέλει ο Γιατράς από τον κάθε παίκτη στο παρκέ. Εξαιρετικά καλή μεταγραφή και άριστος χαρακτήρας ο Αγραβάνης.
 
 
 
 
Πήγε... Ιαπωνία!
 
* Μια από τις τελευταίες διαρροές, αυτή για την συμφωνία του Προμηθέα με Αμερικάνο παίκτη το καλοκαίρι, χωρίς όμως ποτέ ο εν λόγω παίκτης να έλθει στην Ελλάδα και την Πάτρα. Κι αυτό επειδή πολύ απλά ήλθε μια νέα πολύ πιο ελκυστική πρόταση στον ίδιο από την Ιαπωνία όπου και πήγε, με τις «ευλογίες» των Αχαιών!
 
 
 
 
* Η Betshop ουσιαστικά είναι η διάδοχη κατάσταση της Λουξ, η συμφωνία με την οποία μετά από πολλά χρόνια δεν ανανεώθηκε και άρα ολοκληρώθηκε. Οι διοικούντες πάντως του Προμηθέα -λένε οι πληροφορίες- ενημέρωσαν τα αδέλφια Μαρλαφέκα για τις εξελίξεις ζητώντας να μάθουν τις δικές τους προθέσεις.
 
 
 
 
* Όταν η απάντηση που πήραν ήταν ότι «εμείς δεν μπορούμε να δώσουμε αυτά τα χρήματα», προχώρησαν στο βήμα το παρακάτω, μια ακόμη απόδειξη ότι ήδη ο Προμηθέας έχει ξεφύγει όχι μόνο αγωνιστικά, αλλά και χορηγικά. Κάτι που προκαλεί μια τεράστια ικανοποίηση στα κορυφαία διοικητικά του στελέχη. Αναγνώριση της τεράστιας προσπάθειας που κάνουν.
 
 
 
 
* Ουσιαστικά πάντως η Λουξ έχει αρχίσει να... μαζεύεται σχετικά με τις αθλητικές της χορηγίες σε ότι αφορά τουλάχιστον το νομό Αχαΐας. Είχε προηγηθεί η αρνητική της απάντηση στον Απόλλωνα, στον οποίο είχε φθάσει στις μεγάλες μελανόλευκες στιγμές ακόμη και δίπλα στο όνομα να βρίσκεται!
 
 
 
 
* Ακολούθησε το όχι στον Προμηθέα για να δώσει παραπάνω χρήματα και απ΄ ότι φαίνεται στην βιτρίνα του αχαϊκού αθλητισμού τη νέα σεζόν, δεν θα εμφανιστεί πουθενά. Ίσως να έχει επιλέξει μια διαφορετική ταχτική, κανείς δεν μπορεί να πει το παραμικρό με σιγουριά, πέραν των ιδιοκτητών της εταιρείας.
 
 
 
 
* Συμβαίνουν κι αυτά. Η Αχαγιά΄82 είχε συμφωνήσει για να αποκτήσει τον 32χρονο γκαρντ Πέτρο Ρούζιο που πέρυσι φόρεσε την φανέλα του Ερμή Λαμίας στην Γ΄ εθνική μπάσκετ. Μόνο όμως που δεν είχε υπολογίσει τον... σκύλο του παίκτη (μεγαλόσωμος), αφού ο Ρούζιος ζήτησε σπίτι με μεγάλο μπαλκόνι για το κατοικίδιό του!
 
 
 
 
Θέλει Δημάκο
 
* Κάτι που παρά τις απέλπιδες προσπάθειες που έκανε η διοίκηση του Αχαγιώτικου συλλόγου δεν μπόρεσε να βρει, με αποτέλεσμα η μεταγραφή να... χαλάσει! Πλέον η Αχαγιά΄82 αναζητάει μια άλλη περιφερειακή λύση (Βανδώρος), ενώ στους ψηλούς θα ενισχυθεί εκτός απροόπτου, με τον 24χρονο σέντερ (2,05μ.) Νίκο Δημάκο.
 
 
 
 
* Σεφτέ στη χρονιά με τον πρώτο αγώνα στο κύπελλο (Αθήνα) εγκαινιάζει ο Απόλλωνας τη νέα χρονιά και παρότι η ομάδα ακόμη δεν είναι έτοιμη αγωνιστικά, εν τούτοις είναι δεδομένο ότι θέλει να ανοίξει νικηφόρα την αυλαία και να προκριθεί στην επόμενη φάση, όπου και πάλι ο αντίπαλος θα είναι «βατός».
 
 
 
 
* Μια ημέρα νωρίτερα (Σάββατο 21 Σεπτεμβρίου), ο Απόλλωνας προγραμμάτισε μια πολύ όμορφη εκδήλωση (αν βοηθήσει και ο καιρός) στην κεντρική πλατεία της Πάτρας (Γεωργίου). Με τίτλο «η μπασκέτα του Απόλλωνα πάει πλατεία» και στόχο τι άλλο, από το να επαναφέρει τον κόσμο στην κερκίδα και να κερδίσει εκ νέου την αγάπη του.
 
 
 
 
* Θα είναι ένα δίωρο (11π.μ.-1μ.μ.) στο οποίο μικροί και μεγάλοι θα έχουν την δυνατότητα να απολαύσουν παιχνίδια, διαγωνισμούς και πολλές άλλες εκπλήξεις. Παράλληλα, να γνωρίσουν και να παίξουν μαζί με τους παίκτες της ανδρικής ομάδας, οι οποίοι και αυτοί θα δώσουν κανονικά το παρών, πριν το ταξίδι της Αθήνας.
 
 
 
 
* Εκδήλωση η οποία μόνο τυχαία δεν θα γίνει, θέλοντας η διοίκηση των μελανόλευκων να κάνει και πάλι μια κίνηση με την οποία ο κόσμος θα αγκαλιάσει την ομάδα. Ξέρει δε πολύ καλά και η ίδια ότι χωρίς τον κόσμο δεν μπορεί να περιμένει πολλά, άρα αυτό είναι το βασικό ζητούμενο και χρειάζεται διαρκής προσπάθεια.
 
 
 
 
* Ένα ακόμη σπουδαίο τουρνουά μπάσκετ θα γίνει το Σαββατοκύριακο που έρχεται στην Αμαλιάδα. Οικοδέσποινα η πολύ ισχυρή τοπική Σφήκα, νεοφώτιστη μεν στην Α1 ΕΣΚΑ-Η αλλά εξαιρετικά ενισχυμένη αγωνιστικά και με βλέψεις τίτλου και ανόδου στις εθνικές κατηγορίες. Μαζί της θα είναι τρεις ομάδες της Γ΄ εθνικής.
 
 
 
 
Διήμερο δράσης
 
* Ληξούρι, Ακράτα και Παναχαϊκή είναι οι άλλες τρεις ομάδες που μαζί με την Σφήκα υπόσχονται ένα πολύ δυνατό αγωνιστικό διήμερο. Η Σφήκα του Βασίλη Νιπεργιάλη έχει βάλει ψηλά τον πήχη και από τη στιγμή που εκπέμπει διοικητική και οικονομική υγεία, δεν έχει να φοβάται τίποτε. Το νερό έχει μπει στο αυλάκι...
 
 
 
 
* Και στην Πάτρα όμως το ίδιο διήμερο (21-22 Σεπτεμβρίου) θα γίνει ένα ακόμη σημαντικό μπασκετικό τουρνουά από την ΕΑ Πατρών στην μνήμη του παράγοντά της Κώστα Γκάβρου. Εδώ θα έχουμε δυο ομάδες της Α1 ΕΣΚΑ-Η (ΕΑΠ, Ολυμπιάδα) και δυο της Γ΄ (Γλαύκος και Αχαγιά΄82) σε ενδιαφέρουσες αναμετρήσεις.
 
 
 
 
* Η Αχαγιά΄82 που είναι ριζικά αλλαγμένη σε σχέση με πέρυσι πήρε την 1η θέση πριν μια εβδομάδα στο τουρνουά του Γλαύκου και θέλει να κάνει το 2/2. Φυσικά είναι κάτι που δεν μετράει ιδιαίτερα στην παρούσα χρονική στιγμή, παρά μόνο στο κομμάτι της ψυχολογίας. Όμως η νέα ομάδα του Σπύρου Γκοργκόλη χρειάζεται κάτι τέτοιο.
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 1: Στο... ρελαντί πέτυχε 11 πόντους ο Κρις Μπαμπ με την ΦΜΠ Βελιγραδίου δείχνοντας ότι στην μέρα του είναι ικανός να σκοτώσει οποιαδήποτε άμυνα! Και με τον Παναθηναϊκό είχε τις δικές του πολύ καλές κι όλα δείχνουν ότι θα είναι από τις μεγάλες εκπλήξεις στο νέο Ελληνικό πρωτάθλημα.
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 2: Τον διεθνή (στην Eυρωλίγκα) Ηλία Κορομηλά είχε επιλέξει αρχικά η ΚΕΔ/ΕΟΚ για το διεθνές τουρνουά του Προμηθέα και τον είχε ορίσει να σφυρίξει στα δυο πιο δύκολα παιχνίδια (Παναθηναϊκός-Ούνιξ και τον μεγάλο τελικό). Όμως η ξαφνική αδιαθεσία του ρέφερι τον έθεσε νοκ-άουτ και ήλθαν στη θέση του Σχοινάς και Σώμος.
 
 
 
 
* Επί του πιεστηρίου Νο 3: Run Greece και φέτος στην Πάτρα στις 6 Οκτωβρίου χωρίς όμως την μεγάλη χορηγία της WIND η οποία αποχώρησε από τη διοργάνωση. Έτσι για όσους φέτος μετάσχουν στον αγώνα της Πάτρας, δεν υπάρχει (για πρώτη φορά) ούτε ένα αναμνηστικό δώρο, έστω κι αν οι δηλώσεις συμμετοχής δεν είναι δωρεάν.
 
 
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport