Loading...
Thursday 24 Sep 2020
ΑΒCD
Click to enlarge
Η ΓΓΑ ανακοινώσε και επίσημα τα μέτρα προστασίας που θα πρέπει να τηρούνται στους αγωνιστικούς χώρους για το άθλημα του βόλεϊ, κάτι που φέρνει νέα προβλήματα στις ομάδες, αλλά και στις ενώσεις.

Για παράδειγμα, μετά την πρώτη ανάγνωση των κανονισμών αυτό που διαπίστωσαν οι άνθρωπο της ΕΣΠΕΠ είναι πως υπάρχει σοβαρό πρόβλημα διεξαγωγής των πρωταθλημάτων, τόσο των ανδρών-γυναικών, όσο και των αναπτυξιακών κατά τη διάρκεια του χειμώνα.Ας δούμε αρχικά τα μέτρα που ανακοίνωσε η ΕΟΠΕ και θα ισχύουν τόσο στα εθνικά πρωταθλήματα όσο και σε αυτά που είναι υπό την ευθύνη της ΕΣΠΕΠ.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΜΕΤΡΑ

Μεταξύ άλλων το νέο πρωτόκολλο αναφέρει πως:

• Όλοι οι αγώνες θα είναι κεκλεισμένων των θυρών, σύμφωνα με τις σχετικές αποφάσεις της ΓΓΑ.

• Υποχρεωτική η χρήση μάσκας από όλους όσοι μπαίνουν στον αγωνιστικό χώρο, από τη γραμματεία, τους επόπτες και τους παρατηρητές αγώνα, αλλά όχι από τους αθλητές που παίζουν, τους δύο διαιτητές και τον πρώτο προπονητή.• Χωρίς χειραψία η παρουσίαση των ομάδων και το τέλος του αγώνα, ενώ συνιστάται και η αποφυγή χτυπήματος χεριών (hi-5), όπως και οι αγκαλιές στους πανηγυρισμούς. Στις αλλαγές αθλητών δεν θα χρησιμοποιούνται ταμπελάκια.

• Θα γίνεται απολύμανση πριν και μετά τον αγώνα σε στύλους, φιλέ, μπάλες, τραπέζια, καρέκλες και πάγκους ομάδων.

• Οι αρχηγοί δεν θα βγαίνουν από τις γραμμές του κυρίως αγωνιστικού χώρου για να μιλάνε στο διαιτητή.

• Στα τάιμ άουτ οι αθλητές θα κάθονται με κενές καρέκλες ενδιάμεσα, ενώ μεταξύ των σετ οι ομάδες, μαζί με τους αναπληρωματικούς και τα στελέχη του πάγκου, θα αλλάζουν πλευρές με τη φορά που δείχνει ο διαιτητής, κυκλικά του γηπέδου.

• Επιπρόσθετα, η κάθε αποστολή ομάδας θα αποτελείται από 20 άτομα (σύνολο 40 στον αγώνα), ενώ ο αριθμός μελών του Δ.Σ. της ΕΟΠΕ και ενώσεων που θα έχουν δικαίωμα εισόδου είναι 6 για το γηπεδούχο σωματείο και 4 για το φιλοξενούμενο κατά ανώτατο όριο, με ευθύνη για την ταυτότητα των μελών στο κάθε σωματείο.

Με δεδομένη την απολύμανση που χρειάζεται να γίνει, αλλά και ένα ικανό διάστημα που πρέπει να μεσολαβήσει, οι πληροφορίες λένε πως θα πρέπει να υπάρχει απόσταση τουλάχιστον δύο ωρών μεταξύ των παιχνιδιών και αυτό δημιουργεί πρόβλημα χώρου.Για παράδειγμα πέρσι το κλειστό γήπεδο «Κ. Πετρόπουλος» «φιλοξενούσε» τα Σαββατοκύριακα 4 αγώνες βόλεϊ ανά ημέρα, ωστόσο με τα νέα πλέον δεδομένα αυτό δεν μπορεί να συμβεί και με το ζόρι θα διεξάγονται τρία παιχνίδια.Αυτό δημιουργεί πρόβλημα, αφού υπάρχουν αρκετές ομάδες σε όλη την Αχαΐα και όχι αρκετά κλειστά γήπεδα, στα οποία να μπορούν να γίνουν αγώνες βόλεϊ.

Η ΛΥΣΗ ΤΟΥ ΑΝΤΙΡΡΙΟΥ ΚΑΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΣΠΕΠ ΣΤΟ ΔΗΜΟ

Χθες μάλιστα μιλήσαμε με τον πρόεδρο της ΕΣΠΕΠ, Θ. Κανελλόπουλο και μας είπε πως έχει κάνει ήδη κινήσεις ώστε να βρεθούν ώρες στο κλειστό γήπεδο του Αντιρρίου, αλλά δεν θα μείνει εκεί.«Το πρόβλημα της έλλειψης αθλητικών χώρων μαζί με τα νέα μέτρα δημιουργεί ένα ζήτημα, αφού οι αγώνες θα πρέπει να έχουν απόσταση περίπου 3 ωρών, κάτι που σημαίνει πως θα γίνονται λιγότεροι αγώνες ανά ημέρα» είπε ο Θ. Κανελλόπουλος και πρόσθεσε: «Ήδη κινούμαστε, έχουμε ζητήσει ορισμένες ώρες στο κλειστό Αντιρρίου όμως δεν μένουμε εκεί, ήδη έχουμε ετοιμάσει μια πρόταση, που θα καταθέσουμε εντός των ημερών στο δήμο για να μας παραχωρήσει με μακροχρόνια μίσθωση το χώρο των ανοιχτών γηπέδων που βρίσκονται στο Παμπελοπονησιακό Στάδιο, ώστε να το κλείσουμε και εκεί να γίνει το σπίτι του βόλεϊ».

ΠΗΓΗ :Εφ. ΓΝΩΜΗ 
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport