Loading...
Παρασκευή 07 Σεπ 2018
Αγγέλου: «Ο Άρης είναι θρύλος»!
Κλίκ για μεγέθυνση

Ο Βαγγέλης Αγγέλου έμπλεξε τη Ρεάλ, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, αλλά και την προμνημονιακή και μεταμνημονιακή Ελλάδα για να περιγράψει τον… Άρη. Ο οποίος μετά από όλα αυτά είναι θρύλος, όπως είπε.

 

Είπε κι άλλα πολλά και ενδιαφέροντα, με το δικό του μοναδικό τρόπο, ο προπονητής του Άρη στη συνέντευξη που παραχώρησε στον ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης Metrpolis.

 

«Κάθε άνθρωπος και ομάδα έχει να αντιμετωπίσει τις δυσκολίες της. Όταν η ιστορία σου έχει τόσα Κύπελλα, συγκρούεσαι με αυτό. Ο Αρης είναι όπως η Ρεαλ, Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπαρτσελόνα στο ποδόσφαιρο. Είναι ένας θρύλος. Ένας παράγοντας του Αρη την πρώτη φορά μου είχε πει κάτι. Να κοιτάξεις ένα κτίριο που γκρεμίζεται και χάνει κάποιους τοίχους, να κάνεις κάποιες δομικές αλλαγές και να στηρίξεις τις κολώνες. Αυτή η ομάδα πρέπει να κοιτάει τον αντίπαλο στα μάτια, με τη στήριξη του κόσμου και την υπευθυνότητα στην επιλογή τη διοικητική, την εργασιακή αλλά και την αγωνιστική της ομάδας. Ο Αρης συγκρούεται με το παρελθόν του κι αυτή η σύγκρουση είναι σαν αυτή της προμνημονιακής Ελλάδας με τη μεταμνημονιακή», είπε, επιχειρώντας να προσδιορίσει το μέγεθος του Άρη.

 

Και συνέχισε αναφερόμενος στον φετινό Άρη: «Ο Αρης θα παίξει μπάσκετ όπως έπαιξε και πέρυσι. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τις αστοχίες φέτος. Ξεκίνησε με οργάνωση και νοικοκυριό η διοίκηση. Πρέπει να δούμε τι ταιριάζει σ’ αυτή την ομάδα σε σχέση με τους στόχους της. Θα θέλαμε να παίξουμε γρήγορα και δυνατά αλλά τα 11 παιχνίδια σε ένα μήνα σε περιορίζουν να βγάλεις το προφίλ που θέλεις. Πρώτα να έχουμε υγεία και μετά ετοιμότητα για να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας, γνωρίζοντας καλύτερα ο ένας τον άλλον».

 

Σε ερώτηση για το αν ένιωσε ξένος πέρυσι αναλαμβάνοντας μια ομάδα που δεν είχε δημιουργήσει ο ίδιος, απάντησε: «Δεν μπορώ να πω πως ένιωσα ξένος πέρυσι αλλά δεν ήξερα τη ψυχική, την πνευματική και τη σωματική ενέργεια που υπήρχε. Πέρυσι η ομάδα φάνηκε ότι ήταν ταλαιπωρημένη και έπρεπε να διαχειριστεί από όλους αυτή η πνευματική πίεση. Φέτος έχω μεγάλη συμμετοχή στη διαμόρφωση του ρόστερ. Αυτό είναι μια πρόκληση αλλά αυτό δε σημαίνει ότι είναι έτοιμος να μιλήσει κάποιος για το τι μπάσκετ μπορεί να παίξει η ομάδα. Θεωρώ ότι μπορεί να παίξει μοντέρνο μπάσκετ, με πίεση και έλεγχο στα ριμπάουντ. Από εκεί και πέρα το διάβασμα και τα λάθη να είναι το ζητούμενο».

 

Για τις καλοκαιρινές μεταγραφές είπε: «Θεωρώ ότι στην πυραμίδα του αποτελέσματος υπάρχουν πέντε στάδια. Το πρώτο είναι η εμπιστοσύνη, το δεύτερο είναι η σύγκρουση, δηλαδή όταν συγκρούονται δύο πλευρές κάποιος πρέπει να μετακινηθεί από την ζώνη άνεσης που έχει. Το τρίτο είναι η δέσμευση, το τέταρτο η ευθύνη και το πέμπτο το αποτέλεσμα. Ήταν μια επαγγελματική σύγκρουση των πιστεύω της ομάδας. Είναι δύσκολο όταν λες ψέματα και εύκολο όταν λες αλήθεια. Είναι κάπως ανηφορικός ο δρόμος της αλήθειας αλλά είναι καλύτερος από το να ξεκινάς με διθυράμβους και ευκολίες και να το πληρώνεις στην πορεία με στρες και ανησυχία. Η βάση είναι η αλήθεια και η προσπάθεια. Ελπίζω με τη βοήθεια του Θεού να υπάρξει αποτέλεσμα».

 

Και έκλεισε με αναφορά στον Λευτέρη Μποχωρίδη, αλλά και τον πρωτοποριακό τρόπο ανακοίνωσης των μεταγραφών με βίντεο, που εφάρμοσε φέτος ο Άρης: «Για μας το βίντεο είναι εργαλείο μέσα στο γήπεδο. Έχω πει πολλές φορές και σε σεμινάρια του Μάικ Σιζέφσκι πως έλεγε ότι ισχύει μια αρχή στην επικοινωνία. Ό,τι ακούω το ξεχνάω, ό,τι βλέπω το καταλαβαίνω και ό,τι κάνω το μαθαίνω. Εμείς επιλέξαμε την εικόνα για να βλέπει κάποιος ποιος παίκτης έρχεται και ο παίκτης να καταλαβαίνει που έρχεται. Τα έχω πει στο Μποχωρίδη και έχουμε τσακωθεί για το αγωνιστικό του προφίλ. Όταν είπα ότι με έκανε Αρειανό, ήταν επειδή στις σειρήνες δεν έβαλε βαμβάκι αλλά πέρασε από αυτές με κίτρινο χρώμα και έμεινε στον Αρη επειδή το ήθελε ο ίδιος».

 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport