Loading...
Τρίτη 27 Φεβ 2018
Κρίσιμες στιγμές για τον ΝΟΠ
Κλίκ για μεγέθυνση

Έγινε τη Δευτέρα (26/2) το βράδυ η τακτική Γενική Συνέλευση του ΝΟΠ με ζητούμενο τον διοικητικό απολογισμό της διοίκησης, την έγκριση του οικονομικού απολογισμού 2017 και του προϋπολογισμού 2018 που προβλέπει έσοδα 300.000 ευρώ και έξοδα 250.000 ευρώ, παρουσία 34 (μονάχα) ταμειακώς εντάξει μελών.

 

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του ΝΟΠ Πέτρος Καθρέπτας μίλησε για την προσπάθεια στην ομάδα πόλο, που όπως είπε δε βασίζεται σε μισθοφόρους. Είπε πως από το 1992 ο ΝΟΠ έχει δώσει 500.000 ευρώ σε ξένους παίκτες, οι οποίοι με εξαίρεση 1-2 ήταν άχρηστοι. Στάθηκε επίσης στο γεγονός πως ο ΝΟΠ έχει δραστηριότητα, υπάρχει αύξηση 120% στην αλληλογραφία του.

 

Έγινε απολογισμός σε όλα τα τμήματα, ενώ στο ιστιοπλοϊκό, ο υπεύθυνος Ανδρέας Σάνης είπε πως τα μέλη του ΝΟΠ αδικούνται, γιατί πρέπει να πληρώνουν τέλη ελλιμενισμού ενώ τα μέλη του ΙΟΠ απαλλάσσονται αυτού του τέλους. Για την αδικία αυτή, έχει ζητηθεί ραντεβού από τον Δήμο.

 

Συζητήθηκε το θέμα των μελών, ο Όμιλος έχει 402 μέλη (τελευταία εκκαθάριση του Μητρώου Μελών το 1992) εκ των οποίων ταμειακώς εντάξει είναι τα 41.

 

Σε οικονομικό επίπεδο έγινε εκτίμηση (η οποία μπορεί να έχει μεγάλες αποκλίσεις) πως οι οφειλές του ΝΟΠ ίσως είναι 550.000 ευρώ. Λογιστικώς δε, έχει λαμβάνειν από διάφορους (ΓΓΑ, ΟΛΠΑ, μισθωτή ΕΑΠ). Το μεγάλο μέρος των οφειλών του ΝΟΠ είναι σε ΔΕΥΑΠ (υπάρχει αρρύθμιστη παλιά οφειλή), σε ΙΚΑ, σε διάφορους πρώην προπονητές και αθλητές, άγνωστο όμως σε τι ποσό, αφού δεν μπορεί να επιβεβαιωθεί (ο ΝΟΠ αγνοεί τυχόν υφιστάμενες διαταγές πληρωμής).

 

Μεγάλο αγκάθι τέλος, η υπόθεση της πρώην υπαλλήλου Κατερίνας Καβρεντούζη, προς την οποία υπάρχει μεγάλη οφειλή και εξ' αυτού του λόγου άρση της ασφαλιστικής ενημερότητας.

 

Στη Γενική Συνέλευση μίλησε το μέλος του ΝΟΠ και επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Πάτρα Μπροστά» Νίκος Τζανάκος, που έχει μακρά δράση στο ζήτημα της παράδοσης του θαλάσσιου μετώπου. Και η εκτίμησή του, όπως παρουσιάστηκε, κρύβει έναν μικρό εφιάλτη. Το ναυταθλητικό κέντρο που έφτιαξε ο ΝΟΠ στο παραχωρηθέν από τον ΟΛΠΑ οικόπεδο, δεν του ανήκει. Όχι μόνο το οικοδόμημα, αλλά ούτε και το εσωτερικό του, κινητά αντικείμενα και εξοπλισμός! Το οικόπεδο παραχωρήθηκε μέχρι το 2026 και εδώ και μερικούς μήνες, καθώς είναι μέσα στο υπό παραχώρηση θαλάσσιο μέτωπο της πόλης, επιστράφηκε από τον ΟΛΠΑ (για να δοθεί ως γνωστόν στο Δήμο).

 

Πλέον ανήκει στην Κτηματική Υπηρεσία, η οποία ανά πάσα στιγμή μπορεί να το παραχωρήσει. Το κολυμβητήριο του ΝΟΠ, στην Ακτή Δυμαίων, με παράλειψη ή λάθος επιλογή της διοίκησης του 2012, είχε εξαιρεθεί (μαζί με την Ιχθυόσκαλα) από το τμήμα των 250 στρεμμάτων που θα δοθεί από το Κράτος στον Δήμο. Και αυτή τη στιγμή έχει πάψει να είναι χερσαία λιμενική ζώνη, αποχαρακτηρίστηκε και πλέον είναι αιγιαλίτιδα ζώνη ή παραλία. Και τίθεται θέμα (βάσει κείμενης νομοθεσίας) για το πότε θα πρέπει να ξεκινήσουν εργασίες κατεδάφισης (όπως για κάθε παρόμοιο κτίσμα) ή για την κατ' εξαίρεση διατήρησή του.

 

Σε περίπτωση που τελικά, όπως πρόσφατα αιτήθηκε ο ΝΟΠ με επιστολή του στον Αλέξη Τσίπρα, το κολυμβητήριο δοθεί μαζί με την υπόλοιπη έκταση στον Δήμο, τότε ο ΝΟΠ θα πρέπει να ζητήσει, στη σύνταξη παραχώρησης να ανανεωθεί η παραχώρησή του, για το ίδιο διάστημα που ο Δήμος θα παραλάβει το θαλάσσιο μέτωπο (49 ή 99 χρόνια).

 

Κι όλα αυτά ενώ κάποιοι στην Δημοτική παράταξη της πλειοψηφίας καλοβλέπουν την παραχώρηση του Ναυταθλητικού Κέντρου σε όλα τα σωματεία της πόλης (όπως π.χ. οι εγκαταστάσεις στίβου στου Λαδόπουλου). Βέβαια εδώ υπάρχει το ηθικό δίκαιο του ΝΟΠ, που έδωσε 245 εκατ. δρχ από την τσέπη του για να κατασκευάσει το ναυταθλητικό συγκρότημα.

 

Οι εξελίξεις θα τρέξουν άμεσα και η διοίκηση του ΝΟΠ θα ζητήσει ραντεβού από την υφυπουργό οικονομικών Κατερίνα Παπανάτσιου.

 

Και κάτω από αυτές τις συνθήκες είχαμε και την απόφαση της Γ.Σ. όπως ονομαστεί το κολυμβητήριο σε «Επαμεινώνδας Πετραλιάς», σε ενεργοποίηση δηλαδή παλαιότερης, προ 15ετίας, απόφασης του Δ.Σ.

 
© Copyright 2023 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport