Loading...
Πέμπτη 28 Ιούν 2018
Στην Πάτρα η Τοξοβολία και (παλιά) η Γυμναστική δείχνουν το δρόμο
Κλίκ για μεγέθυνση
Στην Πάτρα η Τοξοβολία και (παλιά) η Γυμναστική δείχνουν το δρόμοΣτην Πάτρα η Τοξοβολία και (παλιά) η Γυμναστική δείχνουν το δρόμοΣτην Πάτρα η Τοξοβολία και (παλιά) η Γυμναστική δείχνουν το δρόμο

Αν θέλουμε διοργανώσεις στην Πάτρα η Τοξοβολία και (παλιά) η Γυμναστική δείχνουν το δρόμο-Αλλιώς, ας εγκαταλείψουμε το …άθλημα 

Όσοι πέρασαν από το Παμπελοποννησιακό όπου διεξάγεται το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Τοξοβολίας Νέων, πιστεύουμε ότι θα έφυγαν με μια ευχάριστη εικόνα. Ακόμα κι αν δεν είχαν τις ειδικές γνώσεις να αντιληφθούν το αγωνιστικό ενδιαφέρον, βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα όμορφο θέαμα. 

Εξαιρετικά και επαγγελματικά διαμορφωμένο το ούτως ή άλλως ευρισκόμενο σε πολύ καλή κατάσταση Παμπελοποννησιακό Στάδιο(*), αποπνέει μια σύγχρονη Ευρωπαϊκή εικόνα, μακριά από τη γνωστή μιζέρια που αποτυπώνεται σε πολλά σημεία και δραστηριότητες αυτής της πόλης. 

Οι γνωρίζοντες καταλαβαίνουν ότι δεν θα μπορούσε να συμβεί διαφορετικά με μια διοργάνωση που έφερε στην πόλη και υπογράφει ο Πατρινός πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Τοξοβολίας Πέτρος Συναδινός. 

Γνώστης των Αθλητικών Διοργανώσεων όσο λίγοι (ήταν βασικό μέλος της Ομάδας Διεκδίκησης των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και για μια περίοδο Διευθύνων Σύμβουλος του «Αθήνα 2004»), ξέρει πολύ καλά το αυτονόητο, το οποίο δυστυχώς αγνοούν πολλοί απ’ αυτούς που θέλουν να έχουν λόγο και ρόλο σε αντίστοιχα εγχειρήματα. 

Ποιο είναι αυτό το αυτονόητο; Πολύ απλά, ή κάνε κάτι όπως πρέπει ή μην το κάνεις καθόλου. 

Η προχειρότητα, η λογική της «αρπαχτής» και του «τσάτρα πάτρα» τελικά ακυρώνουν τις καλές προθέσεις. 

Και επειδή μάς αρέσει σε αυτή την πόλη να δηλώνουμε φανατικοί υποστηρικτές τηςδιεκδίκησης και φιλοξενίας μεγάλων γεγονότων, καλό είναι να έχουμε υπόψη μας ότι οι μεγάλες διοργανώσεις δεν είναι πανηγύρια της δεκαετίας του ‘50 και του ‘60, που κλείνανε την πλατεία του χωριού με λιόπανα και αυτό το αποκαλούσαν κατάστημα διασκέδασης. 

Οι μεγάλες διοργανώσεις, αν θες να σε αναδείξουν, να σε προβάλλουν και να σε καταξιώσουν ως πόλη, πρέπει να πληρούν συγκεκριμένες ποιοτικές προδιαγραφές και να ανταποκρίνονται σε συγκεκριμένα διεθνή στάνταρς. 

Μεγάλες διοργανώσεις με λιόπανα και ομπρέλες θαλάσσης από τα καταστήματα «όλα ένα ευρώ», δεν γίνονται, γιατί αν το επιχειρήσεις τελικά θα γίνεις ξεφτίλα και απλά δεν θα σου ξαναέλθει μεγάλη διοργάνωση. 

Πριν λοιπόν πέσουμε με τα μούτρα στη διεκδίκηση διοργανώσεων, πρέπει ως πόλη να αποφασίσουμε τι μπορούμε και τι αντέχουμε να κάνουμε καλά. Και να περιοριστούμε σε αυτό. Μην βάλουμε τον πήχη ψηλότερα από εκεί που μπορούμε να περάσουμε, γιατί στο τέλος θα γελάει ο κόσμος μαζί μας. 

Και φυσικά είναι προτιμότερο να διεκδικήσουμε και να διοργανώσουμε ένα-δύο γεγονότα το χρόνο, αλλά να τα κάνουμε καλά, παρά να αναλάβουμε πενταπλάσια και στο τέλος να στήνουμε τσαντίρια. 

Όσοι λοιπόν πραγματικά πιστεύουν στα οφέλη που φέρνουν στην πόλη τα μεγάλα γεγονότα, ας περάσουν μια βόλτα από το Παμπελοποννησιακό, για να δουν πως πρέπει να οργανώνονται. Με το Ευρωπαϊκό Τοξοβολίας, θυμηθήκαμε τα Ευρωπαϊκά και Παγκόσμια Πρωταθλήματα Γυμναστικής που έφερνε ο Δημήτρης Δημητρόπουλος στην Πάτρα και τα οποία οργάνωνε με τέτοιο τρόπο, που πράγματι διαφήμιζαν την πόλη. 

Τέτοιες διοργανώσεις έχει ανάγκη η Πάτρα, αν θέλει να καταστεί προορισμός διεθνών αθλητικών γεγονότων. 

ΣΗΜ*: Το χουμε ξαναγράψει, αξίζουν εύσημα στο Δήμο, στον Τάκη Πετρόπουλο και στους συνεργάτες του που χωρίς χρήματα, κατορθώνουν να διατηρούν σε τόσο καλή κατάσταση το Παμπελοποννησιακό Στάδιο.

sportin.gr

 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport