Loading...
Τετάρτη 26 Αύγ 2020
Υλοποιήθηκαν για 10η χρονιά στην Άνω Χώρα Ναυπακτίας,  οι πιο ασφαλείς ποδηλατικοί αγώνες του καλοκαιριού. Με Μπουτόπουλο να επικρατή στη κούρσα 35χλμ , Ζάντε στα 25χλμ και Μπαλάφα στα 40χλμ mtb
Κλίκ για μεγέθυνση

Υλοποιήθηκαν με ασφάλεια οι 10οι Ποδηλατικοί αγώνες ορεινής Ναυπακτίας, που πραγματοποιήθηκαν στην Άνω Χώρα το Σαββατοκύριακο 22 και 23 Αυγούστου.
Οι αγώνες θεσμός μετά από μια δεκαετία, με φίλους αθλητές και λάτρεις της ποδηλασίας από όλη την Ελλάδα, κέρδισαν αυτή τη χρονιά, ένα μεγάλο «στοίχημα».
Να χαρακτηριστούν οι πιο ασφαλείς ποδηλατικοί αγώνες του καλοκαιριού.
Και το πέτυχαν στη πράξη, εφαρμόζοντας ένα καλά σχεδιασμένο υγειονομικό πρωτόκολλο.
«Με την κάλυψη του προκαθορισμένου αριθμού συμμετοχών ανά αγώνα, όπως καθοριζόταν από το υγειονομικό πρωτόκολλο και με τη άψογη συνεργασία αγωνιζομένων και επισκεπτών, καταφέραμε να υλοποιήσουν ασφαλείς αγώνες χωρίς να ταλαιπωρήσουμε τους αγωνιζόμενους και επισκέπτες. Τους ευχαριστούμε θερμά για τη συνεργασία και την εμπιστοσύνη τους» δήλωσε ο υπεύθυνος διοργάνωσης Ξύδης Τάσος της περιβαλλοντικής οργάνωσης “Πράσινο+Μπλε”.
Ποδηλάτες , συνοδοί και επισκέπτες απ’ όλη την Ελλάδα φιλοξενήθηκαν με επιτυχία, έζησαν στον ποδηλατικό παλμό ενός μεγάλου αγώνα και απόλαυσαν την φυσική ομορφιά της ορεινής Ναυπακτίας.
Το Σάββατο 22/08, στις 18:00 υλοποιήθηκε ο αγώνας δρόμου 35 χλμ. με νικητές στη γενική κατάταξη τους Μπουτόπουλο Γιώργο (Άλφα Καλλιθέας 1:28:49.86) Γαζέτα Δημήτρη (Τάλως Χανίων 1:29:45.87) και Βορριά Γιάννη (Άλφα Καλλιθέας 1:31:51.46).
Την Κυριακή 23/08, στις 10:00, με μικρή χρονική διαφορά λόγο πρωτοκόλλου ασφαλείας, πήραν σημαίες εκκίνησης οι δύο αγώνες ορεινής ποδηλασίας 25 χλμ. (μικρή διαδρομή) και 40 χλμ. (μεγάλη διαδρομή). Με τον έφηβο Ζάντε Ευάγγελο (Διαγόρας Αιγίου 1:29:33) να επικρατεί στη γενική κατάταξη της μικρής διαδρομής των 25χλμ, τερμάτισαν, 2ος ο Μαστροκούκος Μιχάλης από τους άνδρες (Γ.Π.Σ. Αγρινίου 1:30:10) και 3ος ο Σωτηρίου Παναγιώτης κατηγορία ανδρών (1:30:24), ενώ στη γενική κατάταξη στη μεγάλη διαδρομή των 40χλμ , 1ος ο Μπαλάφας Ηρακλής (ΑΠΕΙΡΟΣ με 2:06:23 ΑΝΔΡΩΝ 18-29), 2ος ο Σιώνης Παϊσιος - Γιώργος (Αερωπός Έδεσσας 2:07:35 ΑΝΔΡΩΝ 18-29) και 3ος ο Χρυσαφέλης Απόστολος (Arla Protein Team 2:08:31 ΑΝΔΡΩΝ 30-39)
Τις βραβεύσεις των νικητών, στους αγώνες Road bike 35χλμ και Mountain bike των 26 και των 40 χιλιομέτρων , έκαναν μέσα από συγκεκριμένη ασφαλή διαδικασία απονομών, οι αντιδήμαρχοι δήμου Ναυπακτίας Παπαϊωαννίδης Γιάννης και Τσουκαλάς Ντίνος, ο πρώην δήμαρχος Ναυπακτίας Λουκόπουλος Τάκης, ο δημοτικός σύμβουλος Δημητρόπουλος Νίκος, εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας Καραπάνου Βίκυ, ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Ρέππας Θανάσης και ο πρώην αντιδήμαρχος Καρακώστας Κώστας.
Οι αγώνες υποστηρίχτηκαν από εταιρίες χορηγούς και προϊόντα: Arla Protein & LURPAK βούτυρο της ARLA Foods Hellas SA, Όλυμπος χαλβάς & TAXINI της Παπαγιάννης ΑΕΒΕ, Νέα Οδός ΑΕ διαχειριστή της Ιόνιας οδού, Σκλαβενίτης ΑΕE super markets, Wet Hankies αντιμικροβιακά μαντηλάκια της MEGA ΑΕ, Up Cycle - fit and shape συμπληρώματα διατροφής, FA αποσμητικό σώματος της HENKEL Hellas SA, Europ Assistance ειδική στη προστασία και ασφάλεια, Advance Travel Δυτικής Ελλάδας, DEPEND Sports marketing Services και μπανάνες της εταιρίας DOLE. Ευχαριστούμε θερμά για τη σημαντική υποστήριξη το Κέντρο Υγείας Άνω Χώρας, το Δασαρχείο, την Τροχαία και την Πυροσβεστική Ναυπάκτου, την ομάδα διάσωσης Μεσολογγίου ΕΟΕΔ, τη τοπική κοινότητα και τον πολιτιστικός σύλλογος Άνω Χώρας, τους επαγγελματίες της περιοχής και φυσικά όλους τους αγωνιζόμενους και επισκέπτες.

Συνδιοργανωτές η περιβαλλοντική οργάνωση “Πράσινο+ Μπλε”, ο Δήμος Ναυπακτίας και η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, με την έγκριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας.

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για 21 & 22 Αυγούστου το 2021 !!!
Έως τότε… προσέχουμε μένοντας όλοι ασφαλείς!
 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport