Loading...
Δευτέρα 05 Φεβ 2018
Σκληρή ανακοίνωση της Νίκης Προαστίου
Κλίκ για μεγέθυνση

Σκληρή ήταν η ανακοίνωση που εξέδωσε την Κυριακή το βράδυ η ομάδα της Νίκης Προαστίου κατά της διαιτησίας του Νίκου Μακρυοπόδη. Ο σύλλογος διαμαρτύρεται έντονα για τα διαιτητικά λάθη του ρέφερι στο εκτός έδρας παιχνίδι της 19ης αγωνιστικής της Α’ Κατηγορίας με τον πρωτοπόρο Πανμοβριακό. Αναλυτικά η ανακοίνωση αναφέρει

 

 

 

Ανακοίνωση αυτογνωσίας

 

«Είκοσι αγώνες χωρίς ίχνος διαμαρτυρίας. Με σεβασμό προς όλους, ακόμα και σε κείνους που δεν μας σεβάστηκαν. Γιατί έχουμε επιλέξει το αυτονόητο. Να υπολογίζουμε με αξιοπρέπεια αντίπαλους και διαιτητές, μέσα κι έξω από τους αγωνιστικούς χώρους.

 

Να καλλιεργούμε πνεύμα φιλίας και σχέσεις συνεργασίας με συλλόγους και φορείς, για το καλό του αθλήματος που υπηρετούμε.

 

Να κρατάμε στάση ευθύνης και σωστής διαπαιδαγώγησης απέναντι στα νεαρά παιδιά της ομάδας μας. Να αιτιολογούμε σαν αβλεψία το διαιτητικό λάθος.

 

Να μην ενδίδουμε σε όσους με τις αποφάσεις τους «ασελγούν» σε βάρος μας, που έχουν κάνει «απαγορευμένο καρπό» το πέναλτι υπέρ μας, που πασχίζουν με τα καμώματά τους να μας κάνουν να σκαρφαλώνουμε σε κάγκελα ουρλιάζοντας και βρίζοντας τους πάντες.

 

Να προσπαθούμε να πείσουμε τους επικριτές της τακτικής μας, πως ένας διαιτητής δικαιούται να έχει ένα αγώνα «ντεφορμέ», ακόμα κι αν αυτό μπορεί να οδηγήσει σε αλλοίωση αποτελέσματος.

 

Να αρνούμαστε να υιοθετήσουμε σενάρια στόχευσης και σκοπιμότητας απέναντι στην ομάδα μας, ακόμα και τότε που κάποιες διαιτητικές αποφάσεις «μυρίζουν» σαν ενδείξεις. Ξέρουμε, ξέρουμε!

 

Η πολλή ανεκτικότητα αγγίζει τα όρια της αφέλειας! Κάπως έτσι νοιώσαμε με τη χθεσινή διαιτησία στον αγώνα μας στον Ριόλο. Εκεί , που την ώρα που παίκτες, παράγοντες και φίλαθλοι των δύο ομάδων έδιναν μαθήματα αθλητικού πολιτισμού, ένα «επίδοξο» στέλεχος της Αχαϊκής διαιτησίας βάλθηκε να κουρελιάσει τις πεποιθήσεις μας και να δικαιώσει εκείνους που θεωρούν αθεράπευτα ρομαντικές τις αρχές μας.

 

Εμείς δεν πρόκειται να μπούμε στο τρυπάκι των έγγραφων διαμαρτυριών. Έχει αποδειχτεί άλλωστε οτι δεν φέρ-νουν αποτελέσματα. Το πολύ, να φέρουν κάποιες μορφές «τιμωρίας», που έχουν όνομα, φοράνε μαύρα και μας δίνουν ραντεβού τα Σάββατα στο γήπεδο.

 

Το αθέατο κι αθόρυβο της κρίσης των Παρατηρητών, το σύνδρομο της συντεχνιακής αλληλεγγύης και η άπλετη παροχή «κατανόησης» του τοπικού Συνδέσμου, θα φροντίσουν όπως πάντα για την ομαλή εκτόνωση και διεκπεραίωση κάθε περίπτωσης που θα βάζει σε κίνδυνο την προώθηση κάποιων «πουλαίν»!

 

Απέναντι σε όλα αυτά, εμείς θα επιμείνουμε στις αρχές μας. Γιατί δεν είναι χτισμένες με πλαστελίνη, να τις δια-μορφώνουμε ανάλογα με τις περιστάσεις. Και κανένα «Μακρυπόδειο σύμπλεγμα» δε θα μας κάνει να τις παραβιάσουμε. Όσο κι αν μας κοστίσει αυτό»!

 

ΠΗΓΗ:gnomip.gr

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport