Loading...
Σάββατο 23 Ιούλ 2022
ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ : Η νεα φιλοσοφία  στις υποδομές  με "βαρος" στηνπαραγωγή ταλέντων
Κλίκ για μεγέθυνση
Η νέα προπονητική ομάδα θα γυμνάζει το σώμα και το μυαλό. Οι προπονητές μας είναι και παιδαγωγοί και με αυτή τη λογική θα προχωρήσουμε χωρίς κανέναν συμβιβασμό».
Αυτά τόνισε ο πρόεδρος του ΑΣ Απόλλων, Γιώργος Αθανασίου, στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας των ακαδημιών του Συλλόγου και μεταξύ άλλων πρόσθεσε: «Η δύναμη του Απόλλωνα είναι οι άνθρωποι του, οι οπαδοί του οι φίλαθλοι του, είναι ο πλούτος του και θα συνεχίσει να είναι. Η δύναμη του Απόλλωνα είναι οι αθλητικές του εγκαταστάσεις, που με τη συνδρομή της Περιφέρειας αναβαθμίστηκαν. Τον ευχαριστούμε και προσωπικά τον κ. Νεκτάριο Φαρμάκη και τους συνεργάτες του, αλλά και κάθε δημόσια δομή που είναι στο πλευρό μας. Πιστεύουμε ότι έχουμε την καλύτερη ομάδα προπονητών. Υπάρχει άμεση και αγαστή συνεργασία με την πρώτη ομάδα και τον Νίκο Βετούλα. Ο στόχος είναι τα παιδιά μας, να μάθουν το ευ αγωνίζεστε, βασικός μας κανόνας είναι το νους υγιής και πνεύματι υγιή. Καλώ τους γονείς των παιδιών της Πάτρας να εντάξουν τα παιδιά στην οικογένεια του Απόλλωνα για να γίνουν σωστοί αθλητές και καλοί άνθρωποι».
Από την πλευρά του το μέλος της διοίκησης του ΑΣ Απόλλων και πρόεδρος της Απολλωνιάδας, Γιάννης Κοσμάτος, συμπλήρωσε: «Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε τη νέα χρονιά, που δεν θα είναι εύκολη για το μπάσκετ, το οποίο δεν είναι σε καλό φεγγάρι δυστυχώς. Το μπάσκετ έχει πολλά θέματα να λύσει και είμαστε εδώ για να τα αντιμετωπίσουμε. Ο Απόλλων σε αυτό το δύσκολο τοπίο συσπειρώνεται, έχει την τιμή και την τύχη να διαθέτει στο προπονητικό του τιμ παιδιά δικά του. Παιδιά που έπαιξαν στην ομάδα, τίμησαν και αγάπησαν τον Απόλλωνα. Έχει τον Αλέκο Πολυδωρόπουλο, τον Ανδρέα Μπερδέση, τον Γιάννη Μολφέτα, μεγάλες μπασκετικές φυσιογνωμίες και στόχος τους είναι ένας. Να αφήσουν το αποτύπωμα τους και να βοηθήσουν τον Σύλλογο σε αυτή τη δύσκολη μπασκετικά συγκυρία, να πάει στην επόμενη ημέρα δυνατός. Έχουν τεχνογνωσία, έχουν την αγάπη, έχουν το μεράκι και θα τα καταφέρουν. Ο Σύλλογος έχει 100 χρόνια ιστορίας, δεν είμαστε επαγγελματίες παράγοντες, είναι τιμή μας που βρισκόμαστε στον Απόλλωνα. Ο Σύλλογος δεν είναι επαγγελματικός, είναι ερασιτεχνικός, αυτόν τον ερασιτεχνικό αθλητισμό αγαπάμε, αυτόν υπηρετούμε και θέλουμε να παραδώσουμε στις επόμενες γενιές με αξιοπρέπεια, αρχές και αξίες. Έτσι πορεύτηκε ο Απόλλων και έτσι θα συνεχίσει να πορεύεται. Δεν είναι συγκυριακός Σύλλογος που σήμερα πάει έτσι και αύριο αλλιώς. Έχει σταθερή πορεία και το έχει αποδείξει με τις επιλογές του. Ο Απόλλων έχει μπει σε μια σωστή βάση. Ευχαριστώ όλους τους προπονητές που δέχτηκαν να συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια. Ο Απόλλων είναι όλων, το σύνθημα του αείμνηστου Ανδρέα Μολφέτα ισχύει απαρέγκλιτα. Ο Σύλλογος δεν είναι ιδιοκτησιακός, ανήκει στον κόσμο της Πάτρας. Αυτός ο κόσμος της Πάτρας θα τον πάρει από το χέρι και θα τον οδηγήσει πάλι ψηλά, εκεί που πραγματικά αξίζει. Δόξα τω Θεώ η τροπαιοθήκη του Συλλόγου είναι γεμάτη από Πανελλήνια και διακρίσεις στα ηλικιακά πρωταθλήματα. Είμαστε χορτάτοι από επιτυχίες. Αυτό που δεν έχουμε χορτάσει είναι να βγάζουμε παίκτες. Αυτή είναι η μεγάλη μας φιλοδοξία. Στόχος είναι να βγάλουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα του Απόλλωνα στο μέγιστο βαθμό, αλλά και αυτό να μην καταφέρουμε θέλουμε ο Απόλλων και η Απολλωνιάδα να κάνουν το χρέος τους απέναντι στο μπάσκετ. Να γεμίσουν τις εθνικές κατηγορίες με παίκτες που έμαθαν μπάσκετ στον Απόλλωνα. Αν ρίξετε μια ματιά στις εθνικές κατηγορίες της περιοχής και τα τοπικά πρωταθλήματα παντού υπάρχουν παίκτες που έχουν περάσει από τον Απόλλωνα και την Απολλωνιάδα».
Ο τεχνικός διευθυντής του ΑΣ Απόλλων, Αλέκος Πολυδωρόπουλος είπε: «Είναι ιδιαίτερη τιμή, που ηγούμαι αυτής της προσπάθειας. Χρειάστηκε να κάνουμε δύο ηχηρές μεταγραφές, τον Γιάννη Μολφέτα και τον Ανδρέα Μπερδέση. Θέλουμε να βγάλουμε παίκτες για την πρώτη ομάδα και να γεμίσουμε τα εθνικά πρωταθλήματα. Μπορούμε να επενδύσουμε σε αυτό το πλάνο. Θα δουλέψουμε σκληρά για να βλέπουμε πατρινόπουλα να παίζουν σε υψηλά επίπεδα. Με σεβασμό στην ιστορία θα προχωρήσουμε. Θέλουμε να μεγαλώσουν τα παιδιά πνευματικά και νοητικά μέσα από τις δικές μας ακαδημίες. Προηγείται η ολοκλήρωση των παιδιών σαν άνθρωποι και μετά το παιχνίδι. Πρέπει εμείς οι προπονητές να πάμε στα παιδιά. Μπορείς να μιλάς μέσα από κινητό ή από υπολογιστές και να είσαι μόνος σου. Πρέπει να φέρουμε τα παιδιά στο γήπεδο. Θέλω οι γονείς να μας εμπιστευτούν, δεν υποσχόμαστε ότι θα φτιάξουμε πρωταθλητές, αλλά τα παιδιά τους θα γίνουν σωστά μέλη της κοινωνίας».
Ο Γιάννης Μολφέτας είπε: «Ευχαριστώ τη διοίκηση που με επέλεξε να προπονήσω μικρά παιδιά γιατί και εγώ από αυτή τη διαδικασία βγήκα. Εάν θέλετε να δούμε πάλι σωστούς Έλληνες παίκτες στην Α1 Εθνική, σταματήστε αυτή την κατάσταση με τους ξένους. Δεν είμαι κατά των ξένων, αλλά σε όλα πρέπει να μπει ένα όριο. Γιατί στο τέλος κανένας γονιός δεν θα πηγαίνει τα παιδιά του σε καμία ακαδημία της Ελλάδας. Στο τέλος θα είναι στα γήπεδα μόνο οι μάνατζερ. Το μπάσκετ είναι άθλημα, όχι χρήματα. Επιβάλλεται να πάρουμε τα κινητά από τα χέρια των παιδιών και να τους βάλουμε πάλι τη μπάλα στα χέρια. Το θέμα δεν είναι να παίξει μπάσκετ σε υψηλό επίπεδο ένα παιδί, αλλά μπορεί να γίνει φίλαθλος του Απόλλωνα, αλλά και άλλων ομάδων. Να μείνει στο χώρο και να προσφέρει».
Θυμίζουμε ότι επικεφαλής στις ακαδημίες του μπάσκετ του ΑΣ Απόλλων είναι ο Αλέκος Πολυδωρόπουλος, ενώ εντάχθηκαν στο τιμ οι πρώην μεγάλοι άσσοι του Απόλλωνα, Ανδρέας Μπερδέσης, Γιάννης Μολφέτας και στη νέα προσπάθεια στο μπάσκετ συμμετέχουν οι Τάκης Φωτιάδης, Φάνης Βουρλούμης, Ανδρέας Γιαννακόπουλος, Δημήτρης Σιαμαντάς, Ράνια Γκοτσοπούλου.
Αντίστοιχα στο βόλεϊ του ΑΣ Απόλλων επικεφαλής είναι η Έλενα Καγιαλή, ενώ προσεχώς θα προστεθούν στο τιμ ένας προπονητής και μία προπονήτρια.
Στην παρουσίαση του νέου προπονητικού επιτελείου του ΑΣ Απόλλων παραβρέθηκαν ακόμη τα μέλη της διοίκησης του Συλλόγου Νίκος Παπανικολάου, Νίκος Φράγκος, Μάκης Κουλούρης και Νίκος Μούσιος.
 
© Copyright 2023 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport