Loading...
Πέμπτη 05 Ιαν 2017
Βαγγέλης Αγγέλου: Να ταυτιστεί με την Πάτρα και τον κόσμο της ο Προμηθέας
Κλίκ για μεγέθυνση

Αναλυτικά όσα είπε ο Έλληνας τεχνικός στην παρουσίαση του απο την ομάδα της Πάτρας:

 

«Είμαι χαρούμενος που βρίσκομαι στην οικογένεια του Προμηθέα. Αυτό που χρειάζεται μια ομάδα σαν τον Προμηθέα, η οποία προσπαθεί να συνδυάσει αθλητισμό και πρωταθλητισμό σε όλα της τα τμήματα, είναι το συναίσθημα. Όταν πρωτοσυζητήσαμε με τους ανθρώπους του Προμηθέα αυτό που μου ζητήθηκε είναι να εργαστούμε όλοι μαζί για να ταυτιστεί η ομάδα με τον κόσμο της Πάτρας. Θέλουμε οι φίλαθλοι να βλέπουν όμορφο μπάσκετ και μια ανταγωνιστική ομάδα μέσα στο παρκέ. Το μπάσκετ άλλωστε εκεί έχει πάει. Προτεραιότητα και στην Ευρωλίγκα και στο ΝΒΑ είναι το θέαμα.

 

Είναι βασικό το να ταυτιστούμε με την τοπική κοινωνία. Να γίνουμε ομάδα. Αυτήν την στιγμή βρισκόμαστε στο στάδιο που γνωριζόμαστε μεταξύ μας. Στον Προμηθέα υπάρχει δομή. Ο ένας ακούει τον άλλον και υπάρχει και φίλτρο στο τι πρέπει να γίνει. Το πιο δύσκολο κομμάτι είναι η προσαρμογή των παικτών. Προσαρμογή των παικτών και στην τοπική κουλτούρα, αλλά και στην συνεργασία με συμπαίκτες και προπονητές. Ο σεβασμός είναι πολύ σημαντικός. Και δίνουμε και παίρνουμε και βάζουμε κανόνες. Για όλα αυτά θέλουμε τη βοήθεια του κόσμου. Εμείς δεσμευόμαστε ότι θα κάνουμε το καλύτερο δυνατό, ανεξαρτήτως αποτελέσματος. Στον ομαδικό αθλητισμό, βέβαια, δεν υπάρχει το τώρα. Είναι ρίσκο αν το συναίσθημα μπορεί να εγγυηθεί και το αποτέλεσμα».

 

Για το παιχνίδι με τον Κόροιβο, ο Βαγγέλης Αγγέλου δήλωσε τα εξής: «Πρόκειται για έναν αγώνα που μπορεί να έχει βαθμολογική σημασία, όμως για εμάς είναι εύκολος. Ξέρουμε τι πρέπει να κάνουμε και ότι πρέπει να πολεμήσουμε. Χρειαζόμαστε, όμως, και τη μπαταρία υποστήριξης του κόσμου. Ο Κόροιβος είναι μια ομάδα ρυθμού. Παίζει το μπάσκετ που παίζουν πολλές ομάδες σήμερα στην Ευρώπη. Το παιχνίδι του είναι μια μικρογραφία up tempo παιχνιδιού. Παράλληλα, ξέρουμε ότι ο αντίπαλός μας έχει 10-12 κατοχές παραπάνω από εμάς, ενώ ρισκάρει στο σουτ. Ο ρυθμός του μπορεί να σε εκτροχιάσει ανά πάσα στιγμή.

 

Θυμίζω επίσης ότι τα περισσότερα παιχνίδια του κρίθηκαν στον πόντο. Στην επίθεση παίζει και με διεισδύσεις και με τρίποντα, ενώ στην άμυνα εφαρμόζει πρέσινγκ, το οποίο του δίνει επιθέσεις transition στα 15΄΄. Εμείς πρέπει να μπούμε στο πνεύμα του παιχνιδιού. Δεν πλησιάζουμε τακτικά το παιχνίδι, αλλά από πλευράς αντίδρασης. Πρέπει να παίξουμε όλοι μαζί και ο ένας να καλύπτει και να στηρίζει το λάθος του άλλου. Η φιλοσοφία μου για το μπάσκετ είναι ότι ο άναρχος δεν πρέπει ποτέ να σε σοκάρει και ο δυνατός δεν πρέπει ποτέ να σε φοβίζει. Στο +20 πρέπει να είσαι ισορροπημένος και στο -20 να είσαι δυνατός».

 

Ο πρόεδρος του συλλόγου Χρηστος Μέλας τόνισε:Καλωσορίζουμε τον Βαγγέλη Αγγέλου στην ομάδα μας και ευχόμαστε να έχουμε μια μακροχρόνια συνεργασία μαζί του. Πιστεύουμε σε αυτόν και μέσα από την καθημερινή μας συνεργασία θεωρούμε ότι θα ανοίξουν καινούργιοι δρόμοι. Τα πρώτα δείγματα γραφής της δουλειάς του τόσο στις προπονήσεις, όσο και στην καθημερινή μας επαφή είναι άκρως θετικά και τον εμπιστευόμαστε απόλυτα. Καλούμε τον κόσμο να μας στηρίξει το Σάββατο στην προσπάθειά μας για τη νίκη»....Μιχάλης Σταμουλάκης

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport