Loading...
Τετάρτη 06 Μάι 2020
Γ. Βασιλακόπουλος: Διαδυκτιακή συνέντευξη με πολλές ειδήσεις
Κλίκ για μεγέθυνση
Ανόδους από τι Εθνικές κατηγορίες, όχι υποβιβασμούς και μια Basket League με 16 ομάδες την επόμενη σεζόν, ανήγγειλε ο Γιώργος Βασιλακόπουλος! Ο πρόεδρος της ΕΟΚ μίλησε σε συνέντευξη σε διαδικτυακή τηλεόραση και είπε πολλά ενδιαφέροντα, για την Εθνική, τις εκλογές, τον Ολυμπιακό, την Ευρωλίγκα, με τα βασικότερα να είναι τα εξής:

Θα έχουμε πρωταθλητές από τις ισχύουσες βαθμολογίες και ίσως αν κάπου χρειαστεί και κάποιος αγώνας όταν επιτρέψουν οι ειδικοί που διαχειρίζονται την κρίση. Είναι άδικο για κάποιους που έχουν ξεχωρίσει με πολλούς βαθμούς, να τους στερήσεις την άνοδο. Το ίδιο άδικο θα είναι να υπάρξουν υποβιβασμοί. Η Basket League πιστεύω πρέπει να γίνει με 16 ομάδες, τις 14 φετινές και δύο που θα ανέβουν. Είναι υπόθεση ενός δεκαημέρου οι οριστικές αποφάσεις. Πρέπει να γίνει Δ.Σ. της ΕΟΚ δια ζώσης, είναι πολύ σοβαρά θέματα για να τα λύσουμε με τηλεδιάσκεψη.

Οι οικονομικές ζημιές είναι μεγάλες για όλους. Εμάς ο κεντρικός χορηγός έχει ζητήσει μετάθεση της συμφωνίας, αφού δεν έχει αγώνες φέτος, ούτε Προολυμπιακό, ούτε Ολυμπιακούς, πάει πίσω και το Πανευρωπαϊκό. Θα συζητήσουμε, αλλά προβλέπω μια ζημιά της τάξης των 600 χιλιάδων, πολλά λεφτά. Σε ό,τι αφορά τις σχέσεις ομάδων και αθλητών, πρέπει να υπάρχει ένας επωμισμός της χασούρας.

Η Ευρωλίγκα έχει καταντήσει μια μονοπρόσωπη εταιρία, που όλοι έχουν χασούρα. Λένε για τέλος της σεζόν, για να έχουν κάτι να παρουσιάσουν όταν πάνε στα δικαστήρια με τους χορηγούς. Και Αθήνες, Θεσσαλονίκες που ακούγονται, είναι να έχουμε να λέμε. Δεν γίνεται σε κλειστούς χώρους να υπάρξει δράση. Φταίει και η ΦΙΜΠΑ στην εξέλιξη της Ευρωλίγκας για να τα λέμε όλα, έδωσε περιθώρια δεν στάθηκε στο ύψος της. Για να γυρίσουμε στα τρέχοντα, δεν γίνεται ούτε κεκλεισμένων των θυρών , ούτε ασφαλές είναι αλλά ο θεατής είναι και βασικό συστατικό του σπορ. Πιστεύω για να το κλείσω, ότι η Ευρωλίγκα δεν έχει λόγο ύπαρξης. Ο βασικός στόχος ήταν να φέρνει πολλά λεφτά, απέτυχε, ας κάνει στην πάντα, ας αφήσει ήσυχο το ευρωπαϊκό μπάσκετ.

Και για το Champions League τα ίδια λέω. Περιμένετε να δούμε. Εγώ δεν βλέπω εφικτό να γίνει αυτό τον Σεπτέμβριο. Μην νομίζετε ότι τα βάζω μόνο με την Ευρωλίγκα. Και η ΦΙΜΠΑ έχει τεράστιες διακυμάνσεις στις απόψεις της, έφυγε και ο Μπάουμαν και είναι όλος ο οργανισμός σε μεταβατικό στάδιο.

Είναι γελοιοποίηση του αθλήματος να παίζει η Εθνική Ελλάδας και την ίδια ώρα σωματεία. Το είδαμε πολλές φορές.

Αυτη τη στιγμή ο Πιτίνο είναι στις ΗΠΑ, έχει και κάποια προβλήματα, Δεν έχω ιδιαίτερη ενημέρωση, είχαμε μιλήσει όταν είχε φτάσει στις ΗΠΑ. Από ‘και και πέρα δεν έχουμε επαφή, αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει σχέση ζωηρή και ζωντανή μεταξύ Πιτίνο και ελληνικού μπάσκετ. Δεν σημαίνει κάτι όμως αυτό, γιατί δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει με το Πανεπιστημιακό και την ομάδα του, δεν ξέρουμε τι θα ισχύσει με τις διοργανώσεις, έχουμε μπροστά μας καιρό να μιλήσουμε, ναι, θέλουμε να ισχύσει αυτή η επιλογή που κάναμε, ενός μεγάλου ονόματος. Θέλει υπευθυνότητα και χρόνο η Εθνική, είναι πολύ ταλαντούχα αυτή η γενιά και μπορεί να ξαναφέρει επιτυχίες. Γιατί δεν ρωτάνε τον Ιτούδη ή, τον Σφαιρόπουλο όσοι λένε; Εχουμε μιλήσει, αλλά είχαν δεσμεύσεις, πριν κανα χρόνο περίπου σχεδόν ταυτόχρονα έγιναν επαφές και είπαμε για το μέλλον. Εγώ είμαι πάντα υπέρ του Ελληνα προπονητή, αλλά αρκεί να υπάρχει, να είναι διαθέσιμος εννοώ, γιατί έχουμε πολύ καλούς.

Κάθε πράγμα στον καιρό τους, για τις εκλογές. Είναι καλό να υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να ασχολούνται με τα κοινά και εμφανίζεται εκδήλωση ενδιαφέροντος. Ο νομοθέτης καθορίζει πότε θα γίνουν εκλογές, αλλά όταν λέει πρέπει να παρακολουθεί τον Ολυμπιακό κύκλο, δεν το βλέπω για Σεπτέμβριο. Πιστεύω θα πάνε μετά τους Ολυμπιακούς αγώνες, αλλά ξαναλέω δεν είναι δική μου απόφαση.

Αν ισχύει ο υπάρχον νόμος, δεν μου επιτρέπεται να είμαι υποψήφιος. Κάνανε έναν νόμο… ειδικά για τον Βασιλακόπουλο. Πιστεύω όμως ότι θα είμαι υποψήφιος, γιατί θα προσβάλουμε αυτόν τον αντιδημοκρατικό νόμο. Τέτοιοι ηλικιακοί ρατσισμοί είναι ανεπίτρεπτοι.

Ρωτήστε τον κύριο Αυγενάκη γιατί σε ένα άσχετο νομοσχέδιο έβαλε μια παράγραφο να περάσει αυτό. Ο Βασιλακόπουλος δεν διορίζεται. Πάει στην γενική συνέλευση και τον ψηφίζουν σωματεία από όλη την Ελλάδα. Ας πείσουν αυτούς όσοι λένε ότι έκλεισε ο κύκλος μου, όχι με το έτσι θέλω. Δεν υπάρχουν σωματεία – σφραγίδες, μην λέμε πράγματα για λαϊκισμό.

Είναι ευχάριστες οι πολλές υποψηφιότητες, δείχνει ότι το μπάσκετ παραμένει ελκυστικό. Να δούμε βέβαια αν θα εμφανιστούν, γιατί πριν τις εκλογές πολλές φορές είπαν ότι ήθελαν και στο τέλος δεν εμφανίστηκαν. Τουλάχιστον ας επικρατήσει σύνεση, ψυχραιμία και ήθος στην προεκλογική περίοδο για να μην βγει ζημιωμένο το μπάσκετ.

Εγώ αχυρανθρώπους δεν βάζω. Αν η ελληνική Δημοκρατία δεν μου επιτρέπει να είναι υποψήφιος, θα το σεβαστώ. Δεν έχω σκεφτεί αν θα στηρίξω άλλον αν δεν είμαι υποψήφιος. Δεν μου αρέσει όμως να είμαι βαστάζος.

Ευχαρίστως να ήταν παιδιά παλιοί παίκτες στην διοίκηση, μάλιστα έχω κάνει και προτάσεις κατά καιρούς και απορρίφθηκαν επειδή είχαν άλλες κατευθύνσεις. Πάντως είναι τελείως διαφορετικοί τομείς ο αθλητής και ο ασκών διοίκηση και δεν αποτελούν εχέγγυο επιτυχίας.

Ο κύριος Αυγενάκης είναι ένας άνθρωπος οποίος προσπαθεί αγωνίζεται, αλλά δεν έχει συγκεκριμένη κατεύθυνση. Δουλεύει πάντως, δεν μπορώ να πω. Πιστεύω ότι ο νόμος ήταν λάθος του και τον παρέσυραν. Εγώ δεν βγάζω και δεν κρατάω κακίες. Είναι εργατικός πάντως, δεν μπορώ να μιλήσω αρνητικά. Μόνο μια συμβουλή να του δώσω ως μεγαλύτερος. Να μην μπλέκει πολύ στα πόδια των διοικούντων γιατί τελικά θα τον φθείρουν.

Είναι απώλεια και πληγή μεγάλη η μη συμμετοχή του Ολυμπιακού στο πρωτάθλημα, έχω προσπαθήσει μέσω τρίτων να επικοινωνήσω αλλά δεν υπήρξε ανταπόκριση, δεν θέλω να επεκταθώ.

Εσείς επιτυχία θεωρείτε το μετάλλιο στις Εθνικές, στις μικρές Εθνικές έχουμε τέτοια. Στους άντρες, που επιμένω υπάρχει πολύ καλό υλικό, τελευταία φορά χάσαμε έναν πόντο μια πρόκριση, δεν είναι εύκολο να είσαι σταθερά στις επιτυχίες. Είχαμε και απουσίες. Πάντως πρέπει να καταλάβετε μιλώντας για Εθνική τι επιπτώσεις έχει η Ευρωλίγκα.

Είναι μεγάλο θέμα και οι έξι ξένοι στην Α1. Και δεν είναι οι μισοί, αφού σε αγωνιστικό χρόνο παίρνουν το 80%. Εκεί να παρέμβει ο νομοθέτης και να τους κάνει τέσσερις, τρεις. Πιστεύω όμως ότι μέσα από την κρίση θα βγουν και ευκαιρίες για τους Ελληνες παίκτες.
 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport