Loading...
Σάββατο 01 Ιούλ 2023
Παναχαϊκή Ι.Δ.Ε.Α.: «Στο ίδιο έργο θεατές για άλλη μια χρονιά, για άλλο ένα καλοκαίρι…»
Κλίκ για μεγέθυνση

Με νέα καυστική ανακοίνωση, δεικτική των εξελίξεων στο ποδοσφαιρικό τμήμα, επανήλθε η «Παναχαϊκή Ι.Δ.Ε.Α.», η οποία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου σε όλους για τη νέα διαφαινόμενη κατάρρευση των «κοκκινόμαυρων» σε επαγγελματικές κατηγορίες.

Αναλυτικά το μήνυμα:

«Παρακολουθούμε τις εξελίξεις στο ποδοσφαιρικό τμήμα της ομάδας μας και μόνο ανησυχία, τρόμος και οργή μπορεί να δημιουργηθεί… Θα περιμέναμε από όλους τους εμπλεκόμενους, να δείξουν τουλάχιστον λίγη ευθιξία και σεβασμό, προς τον κόσμο της ομάδας που τόσα χρόνια βαδίζει στα τυφλά.

Αντ’ αυτού, η ΠΑΕ καθησυχάζει τον κόσμο και τους εκπροσώπους του Τύπου, η Διοίκηση της Ερασιτεχνικής Παναχαϊκής ανησυχεί μη τυχόν και προσβληθούν οι εκπρόσωποι της ΠΑΕ, οι Παλαίμαχοι έχουν χάσει τη μιλιά τους ενώ οι υπόλοιποι Φορείς (Δήμος – Περιφέρεια κ.λ.π.), ασχολούνται ακόμα με τις εκλογές – και καλά κάνουν, αφού δεν δείχνει να έχει καπετάνιο το καράβι-…

Κύριοι, σοβαρευτείτε, έστω και την ύστατη στιγμή!

Η ΠΑΕ που “κλείνει” προπονητή και τεχνικό διευθυντή, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα για την εύρυθμη λειτουργία της, χάνει τον ένα παίκτη μετά τον άλλο – και μάλιστα πατρινόπουλα, που αγαπάνε την ομάδα και οδηγούνται στις προσφυγές, ως η μοναδική λύση που διαθέτουν απέναντι στην ανυπαρξία – και περιμένει “συμπαίκτες” από τον βορρά για να βγάλει τον μήνα… Κύριοι, παραλάβατε με ένα τριαντάφυλλο την ομάδα, με διαβεβαιώσεις και εγγυητικές (γιατί, άραγε,μόνο για το πρώτο έτος? – Η ερώτηση προς την Ερασιτεχνική) για τις οικονομικές δυνατότητες Αμερικανών (?) επενδυτών. Αν αυτό δεν είναι δυνατό ή άλλαξε κάτι στην πορεία, δεν είναι ντροπή να το παραδεχτείτε και να ψάξετε για την επόμενη ημέρα ή -ακόμα ακόμα- και να παραδώσετε τις μετοχές στην Ερασιτεχνική, η οποία κατέχει ούτως ή άλλως το 10% αυτών… Η δημιουργία περαιτέρω χρεών και αδιεξόδων, θα βρίσκει όλο τον κόσμο της Πάτρας απέναντί σας…

Η Διοίκηση της Ερασιτεχνικής, κωφεύει και στρουθοκαμηλίζει… Στη πρόσφατη Γ.Σ. του Μαΐου, τέθηκε σχετική ερώτηση για το αν είναι έτοιμη η Διοίκηση της Ερασιτεχνικής και αν έχει κάποιο πλάνο για να “τρέξει” την ομάδα, σε περίπτωση που συμβεί το οτιδήποτε (και να που τελικά αντικρύζουμε το παγόβουνο) και κληθεί να διαχειριστεί την ομάδα είτε στη Β’ είτε στη Γ’ Εθνική. Η απάντηση της Διοίκησης ήταν αρχικά επιθετική προς τον θέτοντα την ερώτηση λέγοντας επί λέξει “Είναι προσβλητική η ερώτηση γιατί παρίστανται και δύο μέλη της Διοίκησης της ΠΑΕ και τους προσβάλλουμε”. Στη συνέχεια, παρά την επιμονή, δεν δόθηκε καμία απάντηση πέρα από το “Δεν πρόκειται να συμβεί κάτι τέτοιο, δεν υπάρχει τέτοιο σενάριο”.

Κύριοι της Ερασιτεχνικής, σας θυμίζουμε ότι την τελευταία φορά που η ομάδα έφτασε στα χέρια σας προ δύο ετών, και πάλι καλούμενοι να την κατεβάσετε να αγωνιστεί στη Γ’ Εθνική, παραδεχτήκατε την ανικανότητά σας προς τούτο και προκρίνατε ως μοναδική λύση τα τοπικά πρωταθλήματα της Ε.Π.Σ. Αχαΐας. Ίσως τότε να το κάνατε εσκεμμένα, προκειμένου να εμφανιστεί ο νυν διοικητικός ηγέτης της ΠΑΕ και οι Αμερικανοί επενδυτές ως σωτήρες και μοναδική λύση. Αν συμβεί πάλι το ίδιο, θα έχει αποδειχθεί ότι το πείραμα απέτυχε… Αν, επίσης, ονειρεύεστε για την Παναχαϊκή μας, να γνωρίσει τα γήπεδα του Ρίου, των Προσφυγικών, των Βραχνεΐκων και του Ριόλου, είσαστε γελασμένοι και μυρμήγκια μπροστά στο όνομα και την Ιστορία 132 χρόνων της Παναχαϊκής. Και το λέμε με κάθε σεβασμό στις ομάδες που αγωνίζονται εκεί…

Πλέον, δεν υπάρχει η δικαιολογία “δεν ήξερα, δεν το περίμενα, ήταν ξαφνικό, δεν ήμουν έτοιμος, πάμε τοπικό”.

Δεν είναι δυνατόν, ερασιτεχνικά σωματεία χωρίς το όνομα, τις εγκαταστάσεις, την Ιστορία, τον κόσμο και τη δυναμική της Παναχαΐκής, να καταφέρνουν να συμμετέχουν – και, μάλιστα, αξιοπρεπώς – θυμίζουμε ότι το γειτονικό σωματείο του Διαγόρα Βραχνεΐκων αγωνιζόταν για χρόνια στην Γ’ Εθνική, ενώ πέρυσι συμμετείχε και το σωματείο του Πάτραι – με τα μέσα και τις Διοικήσεις που διαθέτουν, και να μην μπορεί να το κάνει ο μεγαλύτερος αθλητικός Οργανισμός της Πελοποννήσου και της Δυτικής Ελλάδας.

Στους υπόλοιπους απόντες, θα αναφερθούμε κάποια άλλη στιγμή καθώς θεωρούμε ότι στις παρούσες εξελίξεις, έχουν μικρότερο μερίδιο ευθύνης.

Παρ’ όλα αυτά, θεωρούμε ότι έστω και τώρα, την ύστατη στιγμή, στο χείλος του γκρεμού, μπορεί να βρεθεί λύση.

Προς τούτο, καλούμε την ΠΑΕ να συντονίσει μια συνάντηση άμεσα με όλους τους εμπλεκόμενους (Ερασιτεχνική – Παλαίμαχους – Οργανωμένους – Φορείς και οποιονδήποτε άλλο κρίνει η ίδια ότι μπορεί να βοηθήσει), όπου με ειλικρίνεια και σοβαρότητα θα αναλυθεί η κατάσταση, το πλάνο (αν υπάρχει) της επόμενης μέρας και ο προγραμματισμός, προκειμένου να βρεθεί μια “φόρμουλα” και να χαραχθεί η ρότα προκειμένου να μην προσκρούσει για άλλη μια χρονιά το καράβι στο παγόβουνο…

Εμείς από την πλευρά μας, θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και θα εργαζόμαστε πάνω σε οτιδήποτε μπορεί να προσφέρει για το καλό της ΠΑΝΑΧΑΪΚΗΣ.

Το καμπανάκι του κινδύνου, έχει χτυπήσει προ πολλού…

ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ ΑΝΕΥ ΟΡΩΝ».
 
 
© Copyright 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport