Loading...
Πέμπτη 28 Σεπ 2017
Η Παναχαϊκή παρουσίασε τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών της αλλά και το νέο διευθυντή Φ. Παπαπαναγή
Κλίκ για μεγέθυνση

Σε ευρωπαϊκά πρότυπα επιθυμεί να κινηθεί η ομάδα της Παναχαϊκής σε ό,τι αφορά τον τρόπο λειτουργίας των ακαδημιών της και για αυτό το λόγο χθες παράθεσε συνέντευξη τύπου όπου αφενός παρουσίασε το νέο της τεχνικό διευθυντή Φώτη Παπαπαναγή αλλά και τον τρόπο που θα δουλέψει η κοκκινόμαυρη ομάδα από εδώ και στο εξής.

Τη συνέντευξη άνοιξε ο υπεύθυνος Τύπου Φίλιππος Ανδριόπουλος ο οποίος καλωσόρισε τον διευθυντή των Ακαδημιών Φωτη Παπαναναγή. Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Απστολόπουλος, ο οποίος τόνισε: «Και εμείς από την πλευρά μας καλωσορίζουμε τον κ. Παπαπαναγή και αυτό που θέλουμε να τονίσουμε είναι ότι ως διοίκηση θα κάνουμε ό,τι περνάει από το χέρι μας για να δημιουργήσει ό,τι έχει στο μυαλό του».

«ΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΕΤΥΧΟΥΜΕ ΠΟΛΛΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ»

Στη συνέχεια πήρε το λόγο ο Κώστας Κατσουράνης δηλώνοντας: «Έχουμε ξεκινήσει από πέρσι ένα αγώνα με την ομάδα της πόλης μας, με στόχο μέσα από τα νέα παιδιά από τις ακαδημίες να βγάλουμε ποδοσφαιριστές για τα νέα παιδιά. Το πιο σπουδαίο είναι να βγάλουμε σωστούς ανθρώπους αλλά και να παίξουν ποδόσφαιρο. Είναι δουλειά του Φώτη να βρει νέους ταλαντούχους παίκτες για να μπουν στην πρώτη ομάδα ώστε να φθάσουμε να έχουμε 15 παίκτες στην πρώτη ομάδα. Αν έχουμε σωστή οργάνωση, νομίζω πως μπορούμε να πετύχουμε, τα προβλήματα είναι οργανωτικά κυρίως αλλά και στους αγωνιστικούς χώρους όμως αν βρούμε λύσεις εκεί θα πάνε καλά».

«ΕΙΜΑΙ ΑΓΧΩΜΕΝΟΣ, ΜΕΓΑΛΟ BRAND NAME Η ΠΑΝΑΧΑΪΚΗ»

Ακολούθως πήρε τη σκυτάλη ο Φώτης Παπαπαναγής ο οποίος είπε: «Πρώτα από όλα θέλω να πω συγχαρητήρια στον Κατσουράνη που θέλησε να βοηθήσει την ομάδα που την ανάδειξε. Από τα μέσα Αυγούστου το όραμα της Παναχαϊκής αλλά και της Συμμαχία έχει γίνει και όραμα δικό μου. Ο καθένας από τη μεριά του θα δουλέψει για αυτό ώστε να έχουμε μια καλή ομάδα στη Σούπερ Λιγκ».

Ο διευθυντής των ακαδημιών της κοκκινόμαυρης ομάδας αναγέρθηκε στους στόχους, τους σκοπούς αλλά και τον τρόπο που θα λειτουργήσει ο σύλλογος.

Τα βασικά κομμάτια των τοποθετήσεών του:

- Σκοπός της Παναχαϊκής είναι να δημιουργήσουμε μια ακαδημία ποδοσφαίρου που θα λειτουργεί σε σύγχρονα ευρωπαϊκά πρότυπα.

- Επιδίωξή μας είναι να μάθουμε τη σωστή εκμάθηση ποδοσφαίρου και επειδή δεν είναι δυνατόν να παίξουν όλοι στην πρώτη ομάδα, παίκτες για τοπικά πρωταθλήματα. Επίσης θέλουμε να δημιουργήσουμε φιλάθλους και δύναμη που δίνει ο μαζικός αθλητισμος.

- Η ιεραρχία των ακαδημιών αποτελείται από τις εξής αρχές: την οργάνωση, την τακτική, την φιλοσοφία. Πάνω από όλες είναι ο κ. Κατσουράνης που είναι τεχνικός διευθυντής και έχουμε πολύ καλή συνεργασία, διευθυντής στων ακαδημιών θα είμαι εγώ που θα έχω την επιμέλεια του αγωνιστικού τμήματος και υπεύθυνος στο κομμάτι του μαζικού αθλητισμού θα είναι ο κ. Γεωργόπουλος. Σύντομα θα ανακοινωθεί και ένας ακόμα που θα αναλάβει διοικητικός υπεύθυνος που θα είναι ο συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε μένα και την διοίκηση ενώ θα συνεργαστούμε και με τον κ. Κόμπλα που είναι προπονητής τερματοφυλάκων.

- Η Παναχαϊκή διαθέτει ένα από τα μεγαλύτερα brand name, ας είναι λαβωμένος ο σύλλογος, το brand name παραμένει μεγάλο και ομολογώ πως και εγώ είμαι αγχωμένος.

- Θέλω να παρουσιάσω τους συνεργάτες μου. Έχω την τύχη ορισμένους από τους συνεργάτες του κ. Οφρυδόπουλου να τους έχω και εγώ, και θέλω να μιλήσω για τον Ηλία Κυριακίδη, του Κώστα Γιάννη, του Δημήτρη Κόμπλα και τον Μ. Γεωργόπουλο που θα αναλάβουν αρμοδιότητες.

- Τα μεγάλα πράγματα γίνονται με αγάπη, όσους παίκτες και αν έχεις, αν δεν υπάρχει αγάπη, δεν μπορείς να κάνεις τίποτα.

- Για αρχή θα δημιουργηθεί Κ20 και Κ17 και στην πορεία θα έχει δημιουργηθεί Κ15 σαν η ομάδα να είναι Σουπερ Λιγκ. Σε οποιοδήποτε κατηγορία και να παίζει θα έχει τέτοια δομή. Η διοίκηση θέλει να προσφέρει στην πόλη αυτή τη δυνατότητα.

ΤΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΤΟΥ Φ. ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΗ

Ο Φώτης Παπαπαναγής πριν από την παρουσίαση της δομής λειτουργίας των ακαδημιών έκανε μια σύντομη αναφορά στο βιογραφικό του τόσο ως παίκτης όσο και ως προπονητής όντας κάτοχος όλων των διπλωμάτων της uefa.

Ως παίκτης έχει παίξει σε πολλές ομάδες στην Β΄ Εθνική που είχε περισσότερες από 300 συμμέτοχες.

Ο νέος διευθυντής ακαδημιών της πατρινής ομάδας ως τεχνικός έχει εργαστεί στις ακαδημίες της Δόξας Βύρωνα, στον Αστέρα Ζωγράφου, στον Εθνικό Αστέρα. Στον ΑΟ Μυκόνου ήταν προπονητής της ανδρικής ομάδας αλλά και των ακαδημιών του συλλόγου και από το 2006 μέχρι και πριν λίγο καιρό ήταν υπεύθυνος στον Ολυμπιακό.

 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport