Loading...
Δευτέρα 22 Φεβ 2021
Γ ΕΘΝΙΚΗ  9ος ΟΜΙΛΟΣ Οχι άλλα ποχνίιδια στην πλάτη μας"
Κλίκ για μεγέθυνση
Ανακοίνωση εξέδωσαν οι ομάδες του 9ου Ομίλου (όπου συμμετέχουν και τα σωματεία της Αχαΐας) για την απόφαση περί επανέναρξης των προπονήσεων που έχει ως εξής:


«Την Κυριακή 6 Δεκεμβρίου 2020 οι πρόεδροι όλων των σωματείων που αγωνίζονται στον 9ο όμιλο του Πρωταθλήματος της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας ,ύστερα από τηλεδιάσκεψη, παρουσίασαν ένα κείμενο προτάσεων που αφορούσε το μέλλον του συγκεκριμένου πρωταθλήματος .


Δυστυχώς , κανένας από τους αρμόδιους φορείς , ΕΠΟ , ΓΓΑ και πολιτεία , δεν είχαν την ελάχιστη υπευθυνότητα και ευαισθησία να ασχοληθούν και να τοποθετηθούν σε ό,τι αφορούσε το πρωτάθλημα της Γ εθνικής.


Μετά την βίαιη διακοπή του πρωταθλήματος της Γ Εθνικής λόγω της πανδημίας της COVID-19, πλέον βρισκόμαστε μπροστά σε μια βαθιά κρίση που πλήττει τον Ελληνικό αθλητισμό και ειδικά τον ερασιτεχνικό ,ο οποίος μέχρι σήμερα στερείται οποιασδήποτε μορφής ενίσχυσης από όλους τους κρατικούς φορείς αλλά και από την διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.


Η φετινή σεζόν η αλήθεια είναι πως ξεκίνησε με μεγάλη επιφύλαξη από όλους μας για την εξέλιξή της. Παρ’ όλα αυτά, οι διοικούντες των ομάδων ξεπερνώντας τους όποιους αρχικούς τους δισταγμούς ,και σε δύσκολες οικονομικά και κοινωνικά συνθήκες ,πραγματοποιήσαμε μιαν υπέρβαση δηλώνοντας συμμετοχή στο Πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής Ερασιτεχνικής Κατηγορίας τιμώντας έτσι τον αθλητισμό και το ίδιο το ποδόσφαιρο.


Μέχρι που φτάσαμε στην διακοπή των αθλητικών δραστηριοτήτων που επεβλήθη στις 7 Νοεμβρίου. Έκτοτε, ο Ερασιτεχνικός Αθλητισμός αφέθηκε στην αβεβαιότητα και στο σκοτάδι δίχως την παραμικρή ενημέρωση από τους φορείς για το τι μέλλει γενέσθαι.


Η πρωτοφανής υγειονομική και οικονομική κρίση που μαστίζει τη χώρα και τον κόσμο ολόκληρο, έχει πλήξει καίρια, όπως είναι φυσικό και το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Ιδιαίτερα οι ομάδες που συμμετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής, λόγω των πολλαπλών εξόδων λειτουργίας και διεξαγωγής των αγώνων, έχουν φθάσει στα όρια της επιβίωσής τους. Η διακοπή και αναστολή του πρωταθλήματος επέτεινε αυτήν την κρίση και στην αγωνιστική κατάσταση των ομάδων ,με συνέπειες καταστρεπτικές για την λειτουργία τους και τους σκοπούς που προσφέρουν στον ερασιτεχνικό αθλητισμό. Επίσης είναι βέβαιο , ότι λόγω της πανδημίας τα σωματεία και οι παράγοντές τους έχουν οδηγηθεί σε πλήρη οικονομική καταστροφή.


Τέλος, προοδευτικά υπήρξε αδιαφορία από κάθε παράγοντα της αγοράς (χορηγούς και διαφήμιση ) να επενδύσουν και να ενισχύσουν τα σωματεία σε ένα ανύπαρκτο οικονομικό και αθλητικό περιβάλλον .


Είναι σαφώς κατανοητό πως η γενικότερη κρίση λόγω της πανδημίας του covid-19 έχει ήδη δημιουργήσει έναν ασφυκτικό οικονομικό κλοιό στους παράγοντες των Σωματείων και με δεδομένη, την παρούσα στιγμή, την απαγόρευση παρουσίας φιλάθλων στα γήπεδα, βάση του Υγειονομικού Πρωτοκόλλου που επιβάλλεται από τον ΕΟΔΥ και τη Γ.Γ.Α., χάνουν την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ένα από τα ελάχιστα έσοδα , τα εισιτήρια , που είχαν κατά τη διάρκεια της αγωνιστικής περιόδου.


Άλλωστε ,είναι κοινό μυστικό ότι το οικονομικό κόστος, αποτελεί ουσιαστικά τον μεγαλύτερο πονοκέφαλο για την ασφαλή επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα.


Αλήθεια , πόσο ασφαλής είναι η επιστροφή των ερασιτεχνικών ομάδων στην αγωνιστική δράση, όσο η χώρα μας θα συνεχίσει να πλήττεται από τον κορωνοϊό και τα κρούσματα θα βρίσκονται σε υψηλά επίπεδα;


ΑΛΗΘΕΙΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ H KOΡΟΪΔΙΑ;


Παράλληλα , αποφασίζεται η επανέναρξη των προπονήσεων χωρίς να υπάρχει σχέδιο και πλαίσιο ασφαλές που να ορίζει τί πρωτάθλημα θα διεξαχθεί. Πως και που θα γίνονται τα τεστ ; Ποιος θα κρατάει και θα κοντρολάρει το όλο σύστημα ; Εμείς ανήκουμε στην Ε.Π.Ο και στην κατηγορία μας είναι 140 ομάδες….


Πότε θα αρχίσει το πρωτάθλημα; Οι προπονητές μιλούν για 45 μέρες προετοιμασία.Δηλαδή θα κάνουμε 1,5 μήνα προετοιμασία για να έχουμε 1,5 -2 μήνες πρωταθλήματος ; Υπάρχει λογική ;


Πότε θα τελειώσει η σαιζόν; Πόσοι και που θα πάνε αυτοί που θα προβιβαστούν ή θα υποβιβαστούν. Ο υπουργός μιλάει για άμεση αναδιάρθρωση των κατηγοριών. Πείτε μας θα παίξουμε πρωτάθλημα ή τουρνουά; Κατανοούμε για να εξυπηρετηθεί το ΣΥΣΤΗΜΑ και κάποιοι που το έχουν ανάγκη, χρειάζονται παίκτες. Κατανοητό. ΟΧΙ όμως στην πλάτη μας. ΟΧΙ στην εξαθλίωση των ερασιτεχνικών ομάδων και του ποδοσφαίρου. Μιλάμε για αγάπη του ποδοσφαίρου ή για τον βιασμό του. ΕΛΕΟΣ. Μας κάνετε να τσακωθούμε με ποδοσφαιριστές , με προπονητές για σοβαρά θέματα που πρέπει να λύσετε πρώτα εσείς ή καλύτερα να τα είχατε ήδη λύσει ,πριν μας φέρετε σ αυτήν την μπερδεμένη – διφορούμενη και τραγελαφική κατάσταση.


Στις τουριστικές περιοχές η σαιζόν ξεκινάει τον Μάϊο .Μπορούν οι ποδοσφαιρστές- εργαζόμενοι να συμμετέχουν στις υποχρεώσεις της ομάδας τους ; οι ποδοσφαιριστές της Γ΄Εθνικής είναι ερασιτέχνες.Αντέχουν χωρίς απραξία τόσων μηνών στον ένα χρόνο της πανδημίας να παίζουν Τετάρτη -Κυριακή;Ή θα τελειώσουμε τον Ιούλιο;


Τί θα γίνει όταν θα εμφανίζονται αυξημένα κρούσματα σε σωματεία. σε πόλεις και σε νομούς;


Θα διακόπτεται η αγωνιστική δραστηριότητα κάθε φορά, και το φαινόμενο «ακορντεόν» που τόσο πολύ ταλαιπωρεί την οικονομία και την κοινωνία θα διαλύσει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο ;


Όχι άλλα πειράματα !!!


Φτάνει πια!!!
 
© Copyright 2022 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport