Loading...
Πέμπτη 05 Αύγ 2021
Η 1η Εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΥΜΑΡΙΣΤΗ
Κλίκ για μεγέθυνση
Η 1η Εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΥΜΑΡΙΣΤΗΗ 1η Εκδήλωση της ΕΝΩΣΗΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΔΥΜΑΡΙΣΤΗ


Σε κλίμα ενθουσιασμού πραγματοποίησε την πρώτη της εκδήλωση η Ένωση Γυναικών Δυμαρiστη την Παρασκευή 30 Ιουλίου στον εξοχικό χώρο Terra Rossa στην παραλία Λακκόπετρας.

Την εκδήλωση Χαιρέτισε η Γιάννα Χορμόβα, Γ.Γ. Δημογραφικής και Οικογενειακής Πολιτικής και Ισότητας των Φύλων, η οποία λόγω δυσκολίας με την σύνδεση της απηύθυνε το μήνυμα της και την στήριξή της στην ένωση μέσω της Συντονίστριας της εκδήλωσης Λουκοπούλου Βιβής. Μεταξύ άλλων είπε πως γνωρίζει πολύ καλά ότι οι δραστήριες και ανήσυχες γυναίκες μπορούν να κάνουν τη διαφορά στις τοπικές κοινωνίες: Μπορούν να παρακινήσουν, να υποστηρίξουν, να γίνουν παράδειγμα προς μίμηση. Αναφέρθηκε στους στόχους του Εθνικού Σχεδίου Δράσης για την Ισότητα των Φύλων 2021-2025 και ανέλυσε κάθε έναν άξονα προτεραιότητας. Για πρώτη φορά γίνεται προσπάθεια ενσωμάτωσης προτάσεων πολιτικής από όλα τα Υπουργεία για την ένταξη δράσεων που προωθούν την ισότητα των φύλων σε όλες τις σχεδιαζόμενες πολιτικές. Η ισότιμη συμμετοχή των γυναικών σε θέσεις λήψης αποφάσεων εξειδικεύεται σε δράσεις για την τόνωση της παρουσίας των γυναικών στα κοινά, αλλά και σε Διοικητικά Συμβούλια εταιρειών, ενώ ο άξονας προτεραιότητας 3 «Ισότιμη συμμετοχή των γυναικών στην αγορά εργασίας» σχετίζεται με τη μείωση του έμφυλου χάσματος στην εργασία, στις αμοιβές, στην εξάλειψη των διακρίσεων λόγω της μητρότητας και της φροντίδας των παιδιών”, σημείωσε και έκλεισε, δηλώνοντας την επιθυμία να ενημερώνεται για τις δράσεις και τις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνει η Ένωση.

Στο πρώτο μέρος της εκδήλωσης έγινε η παρουσίαση, των μελών και των Δράσεων της ΔΥΜΑΡΙΣΤΗ , ενώ στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση του Λευκώματος για τα 200 Χρόνια με τίτλο: Ο ρόλος της Γυναίκας το 1821 Παρουσιάστηκε το Υπέροχο Βίντεο της Δράσης με πολύ ενθουσιασμό και υπερηφάνεια μιας και η ΔΥΑΜΡΙΣΤΗ είναι ο μοναδικός σύλλογος από τη δυτική Αχαΐα που εντάχθηκε στις δράσεις της περιφέρειας για τα 200 Χρόνια. Ακολούθησε Χορευτικό live από την Σχολή του Παναγιώτη Τσεκούρα, ενώ το κοινό είχε την ευκαιρία να ακούσει την ιστορία των τραγουδιών. Το επόμενο Θέμα που με μεγάλη επιτυχία και ενδιαφέρον αναπτύχθηκε ήταν η περίοδος Covid-19 και Πώς Γυναίκες όλων των βαθμίδων και ηλικιών αντιμετώπισαν την Πανδημία. Μίλησαν για τις εμπειρίες τους και μετέφεραν τα μηνύματα τους. Σπουδαίες Γυναίκες που τίμησαν την Ένωση και την Εκδήλωση είτε μέσω βίντεο -ομιλίας είτε δια ζώσης:

ΑΝΝΑ ΜΑΣΤΟΡΑΚΟΥ Α’ Αντιπρόεδρος Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου Π.Ι.Σ ,Πρόεδρος στην εταιρεία Ένωση Ιατρών ΕΟΠΥΥ Μέλος ∆. Σ. Καραµανδάνειο Νοσοκοµείο Παίδων Πατρών, Πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Πατρών ,

ΛΙΟΛΙΩ ΚΟΛΥΠΕΡΑ Πρόεδρος ∆.Σ. Συλλόγου Γυναικών µε Καρκίνο Μαστού ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ Ν. ΑΧΑΙΑΣ ,

DR ΧΡΥΣΗ ΠΑΠΑ∆ΟΠΟΥΛΟΥ Αντιπρόεδρος Ε.Ε.Σ. Παραρτήματος Πατρών Καθ. Κοινωνικής εργασίας, Ψυχολογία, Υπ. κοινωνικής Υπηρεσίας, ∆ιδάκτωρ Παιδικής Προστασίας Παν/µιου Dundee UK ,

ΠΟΠΗ ΠΡΩΤΟΓΕΡΟΥ Καθηγήτρια Αγγλικών, μητέρα παιδιού μεΑ, Γραμματέας ΔΣ Συλλόγου Γονέων Ειδικού Δημ. Σχολ. Κάτω Αχαΐας. ΑΛΕΞΑΝ∆ΡΑ ΚΑΡΑΓΕΩΡΓΟΥ Γυναίκα Επιχειρηματίας Liofyllo, Olive Leaf Based Natural Products ,

ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΜΑΝΤΑ Αθλήτρια, Πρωταθλήτρια Στίβου Ολυµπιάδας Πατρών Φοιτήτρια Ιατρικής Σχολής.

Στο τελευταίο μέρος , ακούστηκαν οι Στόχοι και τα Μελλοντικά Σχέδια της ΔΥΜΑΡΙΣΤΗ και πραγματικά όλοι αντιλήφθηκαν την αναγκαιότητα και προτεραιότητα για την βοήθεια μιας τέτοιας προσπάθειας .

Θερμά συγχαρητήρια δέχτηκαν οι γυναίκες της Ένωσης και μέλη του ΔΣ από όλους τους παρευρισκόμενους και ομιλητές , που με τόση προσπάθεια κατάφεραν να φτάσουν και να ξεπεράσουν τους μέχρι τώρα στόχους τους.

Από τον Παναγιώτη Τσεκούρα της γνωστής Σχολής Χορού δέχτηκαν το Κεντητό Λάβαρο του 1821 από το Λύκειο Ελληνίδων ενώ ο Ανδρέας Φίλιας Αντιπεριφερειάρχης Δυτ. Ελλάδας τους απένειμε το τιμητικό νόμισμα των 200 ετών. Ο ίδιος έλαβε σε πολυτελή κασετίνα το αφιερωματικό Επετειακό βίντεο 1821 της Δράσης της Ένωσης.

Η εκδήλωση έκλεισε μουσικά με σαξόφωνο και τις μελωδίες που υπόσχονταν την επιτυχία των μελλοντικών Στόχων της ΔΥΜΑΡΙΣΤΗ. Χαιρετισμό και ένθερμη υποστήριξη πραγματοποιήθηκε από το βήμα της εκδήλωσης από τους: Χριστίνα Αλεξοπούλου, βουλευτής Αχαΐας Ανδρέας Φίλιας, Αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας Σπύρος Σκιαδαρέσης, Περιφ. Σύμβουλος Σπύρος Μυλωνάς, Δήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Σπύρος Σταυρογιαννόπουλος, Αντιδήμαρχος Δυτικής Αχαΐας Έλενα Κονιδάρη, Πολιτευτής ΝΔ Χρήστος Νικολάου, Επικεφαλής Μείζονος αντιπολίτευσης Την εκδήλωση επίσης τίμησαν με την παρουσία τους, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Αχαΐας Χρήστος Λαμπρόπουλος, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ηλ. Καμπέρος, Φιλ. Λιάκος, Ξ. Μπαχρας και Αλ. Ορδιτης, η πρών πρόεδρος της ΚΕΔΔΥ Π. Κοκκίνη, ο Σύλλογος Πάλεια Κάτω Αχα’ί’α και η Σάννυ Πέττα – Γεωργιάδη καταξιωμένη Μουσικός και Γραμματέας του Πολ.συλλόγου “ΕΡΥΘΡΑ ΓΑΙΑ”.

Η Ένωση ευχαριστεί θερμά τις κυρίες Παναγιώτα Φωτοπούλου, Ολυμπία Καβαλιερου και Βασιλική Πετροπούλου που ευγενικά συμμετείχαν στη δράση (φωτογράφηση – βίντεο)για το 1821. Επίσης, ένα θερμό “ευχαριστώ” της Ένωσης στις επιχειρήσεις ΚΟΥΛΟΥ (λουκούμια), Σχολή Χορού Παν. Τσεκούρα, Ντία Δώρο Ιδέα από το Λάππα για τα λουλούδια) για την ευγενική τους χορηγία.
 
© Copyright 2021 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport