Loading...
Δευτέρα 20 Δεκ 2021
Ημεριδα «Εμβολιασμός Τώρα!»
Κλίκ για μεγέθυνση
Ημεριδα «Εμβολιασμός Τώρα!»Ημεριδα «Εμβολιασμός Τώρα!»Ημεριδα «Εμβολιασμός Τώρα!»Ημεριδα «Εμβολιασμός Τώρα!»
Nε την παραλλαγή Όμικρον να επελαύνει στην Ευρώπη και σύντομα να αναμένεται και στη χώρα μας, η αναγκαιότητα του μαζικού και παράλληλου εμβολιασμού καθίσταται πιο επιτακτική από ποτέ. Αυτό είναι το μήνυμα που εστάλη στην ανοικτή συζήτηση για την αναγκαιότητα του εμβολιασμού έναντι της Covid19 με θέμα «Εμβολιασμός Τώρα!» που διοργάνωσε η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος σε συνεργασία με την 6η ΥΠΕ και τον Ιατρικό Σύλλογο Πατρών.
Λοιμωξιολόγοι και ειδικοί απάντησαν σε καίρια ερωτήματα σχετικά με τον εμβολιασμό, αναδεικνύοντας τις αλήθειες που στηρίζονται σε επιστημονικά δεδομένα και καταρρίπτοντας μύθους που κατακλύζουν την κοινωνία εντείνοντας τη δυσπιστία απέναντι στην αποτελεσματικότητα και την ασφάλεια των εμβολίων.
Ο ΧΑΡ. ΜΠΟΝΑΝΟΣ
Ο Αντιπεριφερειάρχης Αχαΐας, υπεύθυνος για θέματα Υγείας, Χαράλαμπος Μπονάνος στον χαιρετισμό που απηύθυνε τόνισε πως από την αρχή της πανδημίας η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος υλοποίησε ενημερωτικές δράσεις για την πρόληψη και τον εμβολιασμό, ενώ σε συστράτευση με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς ανέλαβε πρωτοβουλίες για τη διαφύλαξη της δημόσιας υγείας. «Σήμερα η παραλλαγή Όμικρον αλλάζει για ακόμη μία φορά την ισορροπία των επιδημιολογικών δεδομένων, ενώ σύμφωνα με τους ειδικούς το 2022 φαίνεται πως θα είναι μια επίσης δύσκολη χρονιά καθώς σύμφωνα με τον ΠΟΥ αναμένεται να υπάρξουν μελλοντικές εξάρσεις. Το ζητούμενο είναι πως θα καθυστερήσουμε τη διασπορά μέχρι να αυξηθεί η εμβολιαστική κάλυψη της χώρας», τόνισε ο κ. Μπονάνος ανακοινώνοντας τα τελευταία στοιχεία για τους εμβολιασμούς στην Αχαΐα, από τα οποία φαίνεται πως υπάρχει «αναζωπύρωση» τους. Σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε, στην ΠΕ Αχαΐας μέχρι τις 16/12 είχαν πραγματοποιηθεί 435.771 συνολικά εμβολιασμοί, 203.000 με πρώτη δόση και 188.000 ολοκληρωμένοι, ενώ έχουν πραγματοποιηθεί και 60.543 εμβολιασμοί για την αναμνηστική δόση.
Τέλος, ο κ. Μπονάνος επεσήμανε πως «πρέπει όλοι να συμβάλλουν ώστε να καταπολεμηθεί η εσφαλμένη πληροφόρηση», λέγοντας πως «έτσι θα σωθούν ζωές». Ανέφερε ακόμη, πως «ο ιός κρατά την κοινωνία σε ομηρία και δημιουργεί μονοθεματικά νοσοκομεία με ότι αυτό συνεπάγεται για ασθενείς με άλλες παθήσεις».
Καταλήγοντας τόνισε «σκοπός είναι διαλύσουμε μύθους και να ακολουθήσουμε την λεωφόρο της επιστήμης και όχι τον παράδρομο της παραδοξολογίας ενάντια στους επαναστάτες του τίποτα και στους σκοταδιστές. Η αντιμετώπιση της πανδημίας είναι μία συμμετοχική διαδικασία, γι’ αυτό και ενώνουμε τις δυνάμεις μας για να βγούμε στο ξέφωτο ακολουθώντας το μονοπάτι του κοινωνικού διαφωτισμού».
Ο ΓΙΑΝ. ΚΑΡΒΕΛΗΣ
Από την πλευρά του, ο Διοικητής της 6ης ΥΠΕ, Γιάννης Καρβέλης αφού αναφέρθηκε στις ενέργειες που έγιναν όλο το προηγούμενο διάστημα για την ενίσχυση του υγειονομικού συστήματος, επεσήμανε πως το μεγάλο στοίχημα είναι η ενίσχυση της εμβολιαστικής διαδικασίας. «Χάθηκαν ζωές λόγω της πανδημίας που θα μπορούσαν να είχαν σωθεί» ανέφερε, τονίζοντας πως «το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού είναι μια πραγματική ασπίδα σε αυτό που βιώνουμε καθημερινά». Αναφέρθηκε ακόμη στην προσπάθεια που καταβάλλεται για να πειστούν όλοι οι πολίτες να εμβολιαστούν, αλλά και στις δράσεις της 6ης ΥΠΕ προς αυτή την κατεύθυνση, όπως τα δρομολόγια της Κινητής Μονάδας Εμβολιασμού σε όλα τα χωριά, αλλά και το πρόγραμμα των κατ’ οίκον εμβολιασμών. «Υπάρχει ακόμη περιθώριο να πείσουμε και τον τελευταίο πολίτη ότι πρέπει να εμβολιαστεί, πηγαίνοντας πόρτα- πόρτα και φθάνοντας μέχρι το τελευταίο χωριό», είπε και ανέφερε πως το δεδομένο που αρκεί για να πείσει τους πολίτες είναι τα στοιχεία για την εξέλιξη της νόσου, αλλά και την εξέλιξη της νοσηλείας ανάμεσα σε εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους.
 
Copyright © 2024 Τα πάντα για τον αθλητισμό - MarkaSport